Kojení až po stříkačce

11.11.22 11:10

Kojení až po stříkačce

Dobrý den. Mohly by jste mi prosím poradit?
Mam tří týdení miminko, pouze na MM.. Ale musím odsavat… Musí si dát cca 30-40 ml přes prst ze stříkačky a až pak chce prso.. Když to zkusime naopak prso odmítá, vzteká se a začne si žužlat ruce.. Brečí a je k neutišení.. Ani laktační poradkyně nevěděla, proč… Obcas jsou i chvíle, kdy se prisaje bez stříkačky, ale málo…
Netušíte někdo, proč se tohle děje?
Uz mam z odsávání totálně bolavy bradavky…
Moc dekuju za všechny rady, nebo názory :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
11.11.22 11:28

A víš jistě, že z toho prsu pije nebo ho jen žužlá místo dudlíku?

• Citovat
  • Upravit
101684
11.11.22 11:29

@NikkyPikky U nás to bylo z důvodu velkého hladu, jak to neteklo hned, tak začala být vzteklá a logicky nesála. Ale tedy projevilo se to až cca ve 4 měsících věku, kdy už se mléko netvoří do zásoby. Nicméně ji můžeš zkusit přikládat častěji, dokud ještě nemá takový hlad, tak by mohla být trpělivější. To co pomohlo u nás ti asi nepomůže, u nás zafungoval starší sourozenec, který dostal jako první a tím pádem to teklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
11.11.22 11:35

Nemas moc nalita prsa? Odsavas pred kojenim? Ze se mu blbe prichytava. Nebo jak pise @j.a.n.i1, mozna uz ma takovy hlady ze nema trpelivost, ono to muze chvilicku trvat, nez se to mleko poradne pusti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
11.11.22 11:36

Nemá silu to vytáhnout z toho prsa. Když se trochu “posílí”, tak si asi vezme.Ja to měla s tritydenni, ale ja měla špatne bradavky a mala byla trochu dřívější. Pomohlo dávat moje MM v lavičce (LP rikala, ze po telefonu mne nezaskoli přes ten prst a ze zbytečne trápení) a pak jsem ji dala prso.Byla jsem rada za kvalitní odsavacku (Medela Swing).S první jsem používala NuK a trvalo to. Samozrejme i bradavky víc bolely.Ten začátek kojeni je fakt Mordor. Teď má 4mesice a už je to podstatně lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35830
11.11.22 12:12

Nahrivej prsa před kojením

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
12.11.22 02:39

Mozna by stacilo prsa pred kojenim rozmasirovat a poodstrikat v teple sprse, aby mleko teklo hned po prisati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3021
12.11.22 05:31

Taky bych skusila nejdřív trochu odsát, aby se spustilo mléko a pak přiložit. U nás taky zabralo, začít vždy oblíbenějším prsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.11.22 11:14

Odsávám pravidelne.. Ale zkusim pred kojením nahřát a rozmasírovat… A uvidíme 🙂 Dekuju za rady 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová