Kola kočárku do terénu

28.3.13 11:43

Kola kočárku do terénu

Mám dotaz - jaká kola jsou lepší do terénu - pevná nebo otočná? Vím, že nafukovací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ily
458
28.3.13 11:46

Mam baby jigger city elite, predni kolo je jak pevne, tak otocne, da se to jednim kliknutim zmenit, ja ho mam taky jako terenni kocarek, jsem spokojena.. Vice ale vyuziji otocne kolo.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68971
28.3.13 11:47

Do terénu stopro pevná. Mám oboje, ono i s otočnými terén projedu, ale s pevnými je to nebe a dudy (i pokud ta otočná zaaretuji). Na druhou stranu pak ve městě je to s pevnými dost vopruz. Mně vyhovují oboje na střídačku :) Ale s těmi nafukovacími - mám nenafukovací a nemohu s v nejmenším stěžovat, zas aspoň nepíchnu.
Jo, kočár mám Gesslein F6, ten má právě dvoje výměnná kolečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
28.3.13 11:50

Do terénu jsem jezdila se zaaretovaným kolem. A teda měla jsem gumová nenafukovací kola a spokojenost.

• Citovat
  • Upravit
28.3.13 11:51

V obchodě mi říkala taky, že pevná jsou lepší, ale nešikovná jsou jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2238
28.3.13 11:52

Nejlepší kola jsou do terénu ty co jdou zaaretovat a jsou hlavně velký. My máme kočárek viper 4s od abc a zatím jsem projela vším bez nějaký velký námahy, a že jsem ho kolikrát potopila tak, že kolečka nebyli vidět :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68971
28.3.13 11:54

Jo, je to fakt, prostě když s nima jedu do supermarketu, tak se sice vymotám, ale moc pohodlné to není. Záleží, kde budeš jezdit převážně. Já jezdím i terénem jakože fakt terénem (krosuju potok apod.) a jsou místa, kde jsem sama prostě kočárem se zaaretovanými otočnými neprojela. S pevnými jo. Na druhou stranu není místo, kde bych projela s otočnými a s pevnými by to nešlo :-) Takže fakt zvážit, kde a jak budeš převážně jezdit, popř. pořídit ta výměnná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
28.3.13 11:58

Brala bych otocna zaaretovatelna, tim pokryjes vsechny situace. A k tem nafukovacim-po 2letech s cca 20× pichnutym kolem (nekdy nekolikrat v jednom tydnu) uz bych nafukovaci nechtela, ono to lepsi odpruzeni za to vztekani nestoji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
28.3.13 12:03

Já mám kočárek Emmaljunda s pevnými nafukovacími koly. Do terénu je k nezaplacení a i dobře vyvážený, takže mi ani neděla problém se pohybovat ve městě. Sice jsem i parkrát píchla kolečko, ale nikdy ne v lese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
28.3.13 12:08
@Samamama píše:
Brala bych otocna zaaretovatelna, tim pokryjes vsechny situace. A k tem nafukovacim-po 2letech s cca 20× pichnutym kolem (nekdy nekolikrat v jednom tydnu) uz bych nafukovaci nechtela, ono to lepsi odpruzeni za to vztekani nestoji…

No v tom pripade vymenit dusi a plast…

Do terenu jsou samo lepsi nafukovaci.Co jsem si vsimla tak stema dvema otocnyma ve predu jsou mensi tak mi to moc nateren neprijde kldyz jsem to videla u nas rozdil byl videt..Nez to trikolky me prijdou ze jedou lepe a pak samozrejme klasika 4.Ty jsou taky do terenu vhodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lamicka
28.3.13 12:12

Příspěvek upraven 18.09.15 v 17:21

• Citovat
  • Upravit
28.3.13 12:21

No, kamarádka má problém s praskáním u X-Landeru, ten jsem tedy zavrhla. Jinak budu hlavně jezdit ve městě, terén ale často - kolem řeky nebo výlety a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
28.3.13 12:22

Otočná kola jsou samozřejmě výhodnější. V případě potřeby (či spíše nepotřeby) se prostě zaaretují. Jinak k těm nafukovacím kolům je, myslím, do terénu ještě důležité odpružení kol. My máme kola sice nafukovací, ale bez odpružení, a do terénu teda nic moc :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.3.13 12:24

Na to mě v obchodě taky upozornili, že bez odpružení do terénu nevhodné. Dívám se tedy i na to. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
28.3.13 12:27

@Malá čarodějka Jo Jo. Mně tohle před koupí sporťáku nějak nedošlo. Hluboký jsme měli odpružený a pohoda, tak jsem nad tím ani nějak neuvažovala. Kdybych tušila, že bez odpružení kočár při sebemenší nerovnosti tak drncá, tak do něj nejdu :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí