Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Mám dotaz - jaká kola jsou lepší do terénu - pevná nebo otočná? Vím, že nafukovací.
Mam baby jigger city elite, predni kolo je jak pevne, tak otocne, da se to jednim kliknutim zmenit, ja ho mam taky jako terenni kocarek, jsem spokojena.. Vice ale vyuziji otocne kolo.. ![]()
Do terénu stopro pevná. Mám oboje, ono i s otočnými terén projedu, ale s pevnými je to nebe a dudy (i pokud ta otočná zaaretuji). Na druhou stranu pak ve městě je to s pevnými dost vopruz. Mně vyhovují oboje na střídačku
Ale s těmi nafukovacími - mám nenafukovací a nemohu s v nejmenším stěžovat, zas aspoň nepíchnu.
Jo, kočár mám Gesslein F6, ten má právě dvoje výměnná kolečka.
Do terénu jsem jezdila se zaaretovaným kolem. A teda měla jsem gumová nenafukovací kola a spokojenost.
V obchodě mi říkala taky, že pevná jsou lepší, ale nešikovná jsou jinde.
Nejlepší kola jsou do terénu ty co jdou zaaretovat a jsou hlavně velký. My máme kočárek viper 4s od abc a zatím jsem projela vším bez nějaký velký námahy, a že jsem ho kolikrát potopila tak, že kolečka nebyli vidět ![]()
Jo, je to fakt, prostě když s nima jedu do supermarketu, tak se sice vymotám, ale moc pohodlné to není. Záleží, kde budeš jezdit převážně. Já jezdím i terénem jakože fakt terénem (krosuju potok apod.) a jsou místa, kde jsem sama prostě kočárem se zaaretovanými otočnými neprojela. S pevnými jo. Na druhou stranu není místo, kde bych projela s otočnými a s pevnými by to nešlo
Takže fakt zvážit, kde a jak budeš převážně jezdit, popř. pořídit ta výměnná.
Brala bych otocna zaaretovatelna, tim pokryjes vsechny situace. A k tem nafukovacim-po 2letech s cca 20× pichnutym kolem (nekdy nekolikrat v jednom tydnu) uz bych nafukovaci nechtela, ono to lepsi odpruzeni za to vztekani nestoji…
Já mám kočárek Emmaljunda s pevnými nafukovacími koly. Do terénu je k nezaplacení a i dobře vyvážený, takže mi ani neděla problém se pohybovat ve městě. Sice jsem i parkrát píchla kolečko, ale nikdy ne v lese.
@Samamama píše:
Brala bych otocna zaaretovatelna, tim pokryjes vsechny situace. A k tem nafukovacim-po 2letech s cca 20× pichnutym kolem (nekdy nekolikrat v jednom tydnu) uz bych nafukovaci nechtela, ono to lepsi odpruzeni za to vztekani nestoji…
No v tom pripade vymenit dusi a plast…
Do terenu jsou samo lepsi nafukovaci.Co jsem si vsimla tak stema dvema otocnyma ve predu jsou mensi tak mi to moc nateren neprijde kldyz jsem to videla u nas rozdil byl videt..Nez to trikolky me prijdou ze jedou lepe a pak samozrejme klasika 4.Ty jsou taky do terenu vhodne.
No, kamarádka má problém s praskáním u X-Landeru, ten jsem tedy zavrhla. Jinak budu hlavně jezdit ve městě, terén ale často - kolem řeky nebo výlety a tak.
Otočná kola jsou samozřejmě výhodnější. V případě potřeby (či spíše nepotřeby) se prostě zaaretují. Jinak k těm nafukovacím kolům je, myslím, do terénu ještě důležité odpružení kol. My máme kola sice nafukovací, ale bez odpružení, a do terénu teda nic moc ![]()
Na to mě v obchodě taky upozornili, že bez odpružení do terénu nevhodné. Dívám se tedy i na to. ![]()
@Malá čarodějka Jo Jo. Mně tohle před koupí sporťáku nějak nedošlo. Hluboký jsme měli odpružený a pohoda, tak jsem nad tím ani nějak neuvažovala. Kdybych tušila, že bez odpružení kočár při sebemenší nerovnosti tak drncá, tak do něj nejdu ![]()