Koláč z fazolí

Anonymní
17.5.20 22:13

Koláč z fazolí prosím radu

Ahoj děvčata, s kuchyní se nekamaradim, ale ráda bych svému muži upekla něco dobrého a zdravého. Napadl mě koláč z fazolí. Recept jsem si našla a snad to zvládnu i jako úplné nemehlo. Ale mám problém. V receptu se píše, že se mají použít červené fazole, já mám je bílé nebo takové ty strakaté (s puntíky, nebo jak to nazvat :roll: ) myslíte, že můžu použít ty strakaté místo červených? Moc díky za rady.

  • Nahlásit
  • Citovat
Napsat příspěvek

Reakce:

2208
17.5.20 22:25

Pekla jsem to jen jednou a vzhledem k výsledku, i s červenými fazolemi, jsem přesvědčena, že je úplně jedno jaké fazole se použijí. Mě se to buď fakt nepovedlo, nebo to má být hnusné záměrně :mrgreen:
Jen tedy co si pamatuji, tak fazole měly být konzervované v nálevu, ale asi to žádnou zásadní rozdílnost od jiných, namočených, nemá.
V případě nouze, čokoládová poleva dokáže zachránit.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
17.5.20 22:38

Jestli se s kuchyní nekamarádíš, tak tohle mi přijde jako dost drsnej experiment, který budou i zkušenější ženské dost vychytávat. Nechceš mu upéci něco dobrého? :D

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.20 22:43
@Katastrofaobecna píše:
Jestli se s kuchyní nekamarádíš, tak tohle mi přijde jako dost drsnej experiment, který budou i zkušenější ženské dost vychytávat. Nechceš mu upéci něco dobrého? :D

ono to není dobré? Všude to všichni chválí. On má muž dietu respektive měl by snížit tuky, tohle mě napadlo, že to má dobrý poměr bílkovin a je to zároveň koláč.

  • Nahlásit
  • Citovat
Ou
13054
17.5.20 22:48

A má tvůj muž rád fazole?

Vykašli se na to - pokud chceš něco co má dostatek bilkovin a vlákniny a nemá to moc tuku, tak upeč kuře a udělej k tomu vařené brambory a třeba chřest na páře.

To že někdo nějaký recept na internetu chválí fakt neznamená že výsledek bude dobrý.

Jinak jestli je to recept na brownies, co tak koluje českým internetem, tak je jedno jaké fazole použiješ.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
17.5.20 22:49
@Anonymní píše:
ono to není dobré? Všude to všichni chválí. On má muž dietu respektive měl by snížit tuky, tohle mě napadlo, že to má dobrý poměr bílkovin a je to zároveň koláč.

Mohu doporučit něco primitivního? Kup nějakou mouku z cizrny, fazolí nebo červené čočky a udělej palačinky. Na 100g mouky dávám dvě vejce (většinou mám takové menší) a mléka tak, aby těsto bylo dost řídké a já měla tenké palačinky.

Klidně ten koláč zkus, ale abys nebyla zklamaná :)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
19196
17.5.20 22:49

Ja delala jednou zaklad z fazoli a neni to nic sloziteho, takove hutne to je. Ale jestli je tam konzerva, tak bych nenamacela susene, ty z konzervy jsou spravne rozblemcle. Myslim, ze strakate by nemusely vadit, mas to obarvene kakaem?

Ja pecu zdraveji podle receptu z aktin.cz, tam je zdrava alternativa dezertu Kinder Maxi King prave z tech fazoli a povedlo se, bylo to dobre

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.20 22:50
@Ou píše:
A má tvůj muž rád fazole?

Vykašli se na to - pokud chceš něco co má dostatek bilkovin a vlákniny a nemá to moc tuku, tak upeč kuře a udělej k tomu vařené brambory a třeba chřest na páře.

To že někdo nějaký recept na internetu chválí fakt neznamená že výsledek bude dobrý.

Jinak jestli je to recept na brownies, co tak koluje českým internetem, tak je jedno jaké fazole použiješ.

ano, muž fazole miluje. Snědl by denně klidně 4 plechovky. Našla jsem recept na koláč a ne brownies, ale po pravdě nevím jaký je mezi tím rozdíl. Jinak kuře potažmo maso můj muž moc nemusí.

  • Nahlásit
  • Citovat
3286
17.5.20 22:51

Já jsem párkrát přidala do buchty trochu takových těch bezlepkových luštěninových muk (hrachová, cizrnová?) a bylo to pěkně hnusný. A to tam byla většina normální mouky, stejně to tomu koláči dodalo takový divný šmak.

Udělala bych něco třeba tvarohového, tam máš taky hodně bílkovin.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.20 22:53
@PaníKadrnožková píše:
Ja delala jednou zaklad z fazoli a neni to nic sloziteho, takove hutne to je. Ale jestli je tam konzerva, tak bych nenamacela susene, ty z konzervy jsou spravne rozblemcle. Myslim, ze strakate by nemusely vadit, mas to obarvene kakaem?Ja pecu zdraveji podle receptu z aktin.cz, tam je zdrava alternativa dezertu Kinder Maxi King prave z tech fazoli a povedlo se, bylo to dobre

díky za typ na stránky, podívám se na ně. Ty kinder maxi king to zní dobře, to by mohlo být dobré i pro naše dítě. Máme doma hodně suchých fazolí, tak bych je ráda zužitkovala. Jinak nevím co s nimi dělat. Muž to kdysi nakoupil, že mu jako budu vařit jeho oblíbené jídlo, ale já to neumím. :nevim:

  • Nahlásit
  • Citovat
24874
17.5.20 22:53
@Anonymní píše:
Ahoj děvčata, s kuchyní se nekamaradim, ale ráda bych svému muži upekla něco dobrého a zdravého. Napadl mě koláč z fazolí. Recept jsem si našla a snad to zvládnu i jako úplné nemehlo. Ale mám problém. V receptu se píše, že se mají použít červené fazole, já mám je bílé nebo takové ty strakaté (s puntíky, nebo jak to nazvat :roll: ) myslíte, že můžu použít ty strakaté místo červených? Moc díky za rady.

Myslím, že jde o barvu. Použila bych tmavší. Ale nažene se to kakaem.

Příspěvek upraven 17.05.20 v 22:54

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
19196
17.5.20 22:53
@Anonymní píše:
ano, muž fazole miluje. Snědl by denně klidně 4 plechovky. Našla jsem recept na koláč a ne brownies, ale po pravdě nevím jaký je mezi tím rozdíl. Jinak kuře potažmo maso můj muž moc nemusí.

K narozeninam upec ten kolac a neboj se toho, proboha proc kure :roll:

Ty moderni „fitness“ recepty jsou celkem pro blbce (jako jsem ja), vetsinou to chce promlit tycovym mixerem a dat do formy, ne… jdi do toho :hug:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.20 22:55
@PaníKadrnožková píše:
K narozeninam upec ten kolac a neboj se toho, proboha proc kure :roll:Ty moderni „fitness“ recepty jsou celkem pro blbce (jako jsem ja), vetsinou to chce promlit tycovym mixerem a dat do formy, ne… jdi do toho :hug:

chci mu udělat radost a také zužitkovat suché fazole. Asi to zkusím, přinejhorším to dám slepicím :lol:

  • Nahlásit
  • Citovat
19196
17.5.20 22:56
@klamonožka píše:
Já jsem párkrát přidala do buchty trochu takových těch bezlepkových luštěninových muk (hrachová, cizrnová?) a bylo to pěkně hnusný. A to tam byla většina normální mouky, stejně to tomu koláči dodalo takový divný šmak.Udělala bych něco třeba tvarohového, tam máš taky hodně bílkovin.

Ty mouky maji ten pridech te luštěniny, takze za me jen do palacinek nebo placek, jinak fuj

Ale zkousela jsem pro zvyseni podilu vlakniny dat misto casti mouky pomlete ovesne vlocky a bylo to výborné

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
19196
17.5.20 22:58
@Anonymní píše:
chci mu udělat radost a také zužitkovat suché fazole. Asi to zkusím, přinejhorším to dám slepicím :lol:

Tak to zkus a napis, jak to dopadlo. Ja delala domaci humus ze susene cizrny, namocila, povarila a stejne to nebylo ono :think: mozna teda zkus dat trochu vic tekutiny, ty konzervovane jsou prece jen dost nasakle a fakt blemcaj. Nebo je trochu rozvarit? No, netroufam si radit… drzim palce

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama