Kolik masa na řízky na osobu?

1252
31.3.21 18:35

Kolik masa na řízky na osobu?

Ahoj,
v pátek nám přijdou chlapi pomoci se střechou a já jim budu dělat na oběd řízky. Mám v plánu dělat z vepřové kýty.
Kolik g syrového masa mám počítat na osobu?

Budu dělat včetně mě pro devět lidí. Můžu obalit už den předem nebo bude lepší až ráno? Případně jak dlouho odhadujete, že ty řízky budu smazit? Říkám si dva řízky na osobu, budu sMažit na dvou panvickach a na jednu se vejdou dva řízky. Takže si říkám, že to by snad za hodinu mělo být usmažený :nevim:

Děkuji za rady.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2109
31.3.21 18:39

Velké množství řízků doporučuju udělat v troubě na plechu. A pokud je to pro chlapy, počítej řízek tak 150-200 g na jeden.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
593
31.3.21 18:47

Počítala bych tak 150g na jeden řízek a já vždycky smažím až ten den.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1252
31.3.21 18:48
@baracudas píše:
Velké množství řízků doporučuju udělat v troubě na plechu. A pokud je to pro chlapy, počítej řízek tak 150-200 g na jeden.

Vím, ze babička taky dělá na plechu, ale nechci riskovat, když to nemám vyzkoušené 😀

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
7640
31.3.21 19:18
@Nicole 1234 píše:
Vím, ze babička taky dělá na plechu, ale nechci riskovat, když to nemám vyzkoušené 😀

Hlavne kyta je pomerne tuhe maso, takze ty rizky vzdy dopekam v troube. Staci je po osmazeni dat na pecici papir a dopeci na cca 100 kolem 30-45 minut.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
719
31.3.21 19:31

@Nicole 1234 Kyta je tuha na rizky. To bude jak zvykacka. Krkovice je zase hodne prorostla ale urcite na rizky lepsi.
Nebo zvolit kotletu a nebo panenku.

A na porci jak v hospode- 150/200g za syrova.

Maso bych si nachystala dneska, nakrajela, nasolila, treba i nacesnekovala a obalovat urcite az zitra.
Jinak vam ta strouhanka na mase zvlhne.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2127
31.3.21 19:35

Ale v pátek je největší půst v roce a někteří věřící jsou na to citliví.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
3055
31.3.21 19:36

Pro chlapy počítám 200 g masa a pokud ještě nemáš maso koupené, asi bych šla do krkovičky, je šťavnatější. Obalovala i smažila bych až v pátek a počítala bych 20 min. na jednu várku.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1252
31.3.21 19:43

Děkuji za rady, maso koupené ještě nemám, ale z kýty dělám běžně a tuhé mi nepřijde a ani manžel si nestěžoval :nevim: Právě naopak nemá rád z krkovice, protože je to moc prorostlé. A kotletu moc nepoužívám, protože je zase suchá a řízky teda jsem z nic ještě neměla, tak nevím :nevim:

Obalovat budu tedy až v pátek ráno. Možná tedy zkusím udělat v té troubě, aby byly měkčí.

A o tom pustí vím. A všichni to ví, že budou řízky, tak mají případně možnost se zařídit podle sebe, ale myslím, že mezi nimi není nikdo, kdo by to prožíval. Kdybych vařila normálně jen pro mě a manžela, tak by taky dala v pátek půst, ale fakt nevím, co bych měla bez masa nachystat těm chlapům :nevim:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
248
31.3.21 20:08

Pocitala bych dva velke rizky na osobu. obalila bych rano a do hodky to mas usmazene.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
248
31.3.21 20:10

Ja teda delam rizky z kyty a nemela jsem je nikdy jako zvykacku :nevim:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
36409
31.3.21 20:12

Také dělám řízky z kýty, kotlety i krkovice a vždycky se povedly.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
19685
31.3.21 20:18

Řízky dělám zásadně z pečeně, je to na řízky nejlepší maso. Nemusí se dopékat, jsou vynikající čerstvě usmažené a nejlíp se s tím masem pracuje. Zkušeností mám dost, dělám běžně i pro 20 lidí. Nakrájím, naklepu a nasolím hodinu předem, nechám odležet a pak obaluju a hned smažím. Počítám kilo na 4lidi. Ideální je to smažit ve friťáku, jinak na dvou pánvích a počítat s výměnou oleje. Z kýty ani z krkovice nedělám a nedopékám v troubě. Mám ráda řízky křupavý, ne s rozblemcanou strouhankou.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2109
1.4.21 00:01

Ještě se teda přimlouvám na smažení na sádle. Je to mnohem lepší :pankac:.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1136
1.4.21 00:27

Řízky dělám z pečeně. Ze 2kg masa mám většinou 12 řízků. Nakrájení, naklepání, nasolení může být klidně den předem. Obalení až ten den - a ideálně hned smažit. Nemám zkušenost s pečením v troubě, ale rozhodně nedoporučuji zkoušet něco nového, když musím nasytit cizí lidi… :)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat