Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
.
Příspěvek upraven 28.01.17 v 15:32
Ahoj, naše v tom 8 měsíci taky moc nepila.Ale do pitnýho režimu se počítá i mlíčko,kaše atd.Takže nějaký tekutiny určitě má.
Pití furt nabízej a když bude mít žížu tak se podle mě napije ![]()
Byly dny, kdy nechtela vubec, jen cucla a pak nic, ted vypije k UM jeste tak 250ml vody. Ale musela jsem zkouset ruzne hrnecky a nejvic mi ted pije z brcka.
nebo z normalniho hrnku chce pit.
Malými je 8 měsíců a týden, kojím 4× denně (takže netuším kolik vypije, ale myslím si že moc ne) a k tomu tak 50ml vody nebo čaje. Víc do něj nedostanu. Z flašky pít neumí - nemá ani dudlíka, z pítka mu to taky nejde (vyzkoušela jsem jich několik, vždy je jenom okusuje) takže jedině do normálního hrnečku a napít (spíš nalít do krku). No děs
Také nevím co sním. Nějaké tekutiny má sice z polévky a kaše, ale ty musím mít husté na lžičku, aby je jedl.
Opravdový pití, jako vodu, čaj, šťávu, moc nechce. Výjimečně vypije za den lahvičku. Ani když jsou vedra, tak kolikrát nic, jen si s lahvičkou hraje. Ještě kojím, takže prostě přes den víckrát + UM dvakrát denně. A teď plánuju našťouchnout okurkou a koupit meloun, to je samá voda:-)
Tak u nás je to opačně, malý je jen 6.měsíců, ale vypije 4× 125 ml + kojení 4× denně + voda v příkrmech. Je velká a měla by vypít přes 1,5 litru podle výpočtů, tak to neřeším
.
Neli, zkus jak tu někdo psal dát napít ze skleničky.Naše hrozně miluje když jí dávám napít ze skleničky nebo hrnečku hlavně když vidí pít mě.
ahoj, malé je 9 měsíců, kojím ráno a večer. Pije docela hodně a to podle vedra-zimy. Zvládne denně i 3× hrníčky 150ml, takže skoro 450ml, ale taky jsou dny, kdy dá jen jeden nebo dva…Dám malé do ruky hrníček (s pítkem), chvíli něco šmrdlám na lince a když se otočím je schopná to vychlastat najednou ![]()
Kojím sice ráno a večer, ale malej mi začal pít terve včera i něco jiného a to vypije tak 50 a jsem za to ráda.
Ahoj,no možná bych mu dala čaj nebo šťávu do flašky,nevím proč se tak propagují učící hrnky u tak malých dětí
,normálně se naučí pít z hrnku,i bez „předchozího učícího“.Bude se mu to líp pít,tak možná i vypije víc.
Jinak mě malý vypije tak 500 - 750 někdy i litr,když jsou vedra,ale dávám pít s flašky,s uč, hrnku by mi to nevypil ani omylem.A mimo to ještě kojím.
Náš malej je kojený 5× za 24 hodin + vypije bohužel max. 50-100 ml. Taky si víc nedá ![]()
Jo a láhev nebo pítko u nás teda nefrčí. Jediný co vzal bylo tohle:
http://www.mujandilek.cz/…-babies.html
Z láhve ten můj pít neumí, nikdy neměl ani dudlík, s příkrmy v 6. měsíci jsem mu zkoušela dávat pít z lahvičky, vyzkoušela jsem různé savičky a pokaždé je jenom okusoval a nevěděl co s tím má dělat, takže jsem to po 5 týdnech „učení na flašku“ vzdala, učící hrníčky byly také bezúspěšné a tak dávám mu pít ze skleničky, teče mu to sice všude
, ale aspoň něco vypije. ![]()
dada1511 píše:
Ahoj,no možná bych mu dala čaj nebo šťávu do flašky,nevím proč se tak propagují učící hrnky u tak malých dětí,normálně se naučí pít z hrnku,i bez „předchozího učícího“.Bude se mu to líp pít,tak možná i vypije víc.