Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak on to jako rozchod očividně bere a respektuje tvé rozhodnutí. Nepletla bych do toho soukromí a bydlení. Když ti nevyhovuje bydlení u rodičů, najdi si podnájem.
Čekat, že za pár měsíců tvůj bývalý přítel začne o tebe usilovat nemá smysl. Může, ale také nemusí. Také už může mít tou dobou jinou. Takže, buď si s ním promluv teď, vysvětli mu, že jsi se s tím rozchodem unahlila, že ho máš ráda, a otevřeně se pobavte o budoucnosti. A nebo si najdi takového muže, který bude mít podobnou představu o budoucnosti jako ty.
Pauza bývá takový malý předběžný rozchod. Má to i výjimky ale nejsou moc časté. Budeš mít čas si srovnat priority i to, jestli stojíte o další pokračování a oba zabojujete (oba!!!), nebo se prohlédněte po světě okolo a najdete si jiného partnera. Ohledně bydlení. Určitě je lepší, se postavit na vlastní nohy a mít svou jistotu.
@Anonymní píše:
Ahoj,
kde začít byli jsme spolu dost dlouho… více než 8 let, bydleli spolu 1 rok…. v našem vztahu moc nefungivala komunikace, přítel nonstop v práci, já osamnělá doma… již toužila po svatbě, dítětinakonec jsem řekla rozchod, svého činu jsem si byla vědomá, ani se o mě nesnažil, nebojoval
![]()
je to 14 dní, co jsem totálně na dně
P. S. myslím, že nám odloučení v případě vztahu jen prospějenevím zda je to tedy konec nebo pauza…. těžko říct, jenž já nemám kde být u rodičů nemám své soukromí
jenž když si případně zřídím podnájem je to minimálne rok
co když za pár měsíců přijde, že mě měl rád, jenže v tu chvíli budu muset bydlet v nájemním bytě
nevím jak řešit…
Pauza = konec, a ten váš nefunkční vztah je totálně přechozený, takže jedině dobře, že je konec.
@Snowpaw tak nejak jsem mu to řekla, řekl ty si chtěla konec, já už to všem oznámil, teď by si se chtěla vrátit? já, že ANO, on že teď rozhodně ne
že uvidíme časem… moc mi chybí, nechci dolejzat, třeba začne být smutno i jenu a dá mi to vědět a vrátíme se k sobě a bude si jeden druhého více vážit ![]()
@Anonymní píše:
@Snowpaw tak nejak jsem mu to řekla, řekl ty si chtěla konec, já už to všem oznámil, teď by si se chtěla vrátit? já, že ANO, on že teď rozhodně neže uvidíme časem… moc mi chybí, nechci dolejzat, třeba začne být smutno i jenu a dá mi to vědět a vrátíme se k sobě a bude si jeden druhého více vážit
Tak po tomhle bych už návrat neočekávala. Je mi líto.
@Taktinevím preci 8 let je 8 let, nechci ztratit ty roky
je mi 24, prala jsem si uz zalozit rodinu
momentalne si nedokazu predstavit dite s jinym ![]()
@Anonymní píše:
@Snowpaw tak nejak jsem mu to řekla, řekl ty si chtěla konec, já už to všem oznámil, teď by si se chtěla vrátit? já, že ANO, on že teď rozhodně neže uvidíme časem… moc mi chybí, nechci dolejzat, třeba začne být smutno i jenu a dá mi to vědět a vrátíme se k sobě a bude si jeden druhého více vážit
To spíš vypadá, že je rád, že to skončilo a rozhodně tě zpátky nechce. Hele 8 let je sice 8 let, ale už vám to neklapalo, je na čase si přiznat, že tohle už je minulost, posmutnit si a jít dál. Jsi mladá, ale i tak netřeba ztrácet čas falešnými nadějemi, že se k sobě vrátíte ![]()
@Taktinevím rikam, tak to je blby si k sobe i vracet uz vid? aby si to nahodou uz nekdy nemusel oznamovat ze jsme spolu a on rekl ne to en, sance ze se k sobe vratime tu je… nikdy bych nerekl ze uz nikdy
a pry sance je 50% že to muze jeste klapnout ![]()
Jako rozešla jsi se s ním, takže je konec. Není to pauza. Navíc jsi mu řekla, že ho chceš zpátky a on nechce. Chceš rodinu ve 24 letech, on evidentně ne. Bohužel, myslím, že je rád, že je teď volný, zvlášť, pokud je podobně starý. V návrat bych nedoufala.
@Anonymní píše:
@Taktinevím rikam, tak to je blby si k sobe i vracet uz vid? aby si to nahodou uz nekdy nemusel oznamovat ze jsme spolu a on rekl ne to en, sance ze se k sobe vratime tu je… nikdy bych nerekl ze uz nikdya pry sance je 50% že to muze jeste klapnout
No tak chce zkusit něco jiného a tebe si drží v naději jako vrátka.
Drsnější pravda…
Nepočítala bych s tím že tě vyloženě chce zpět s bude bojovat, tohle je informace jakože zksi něco jiného a když to neklapne, přijde za tebou…to je celé.
@Anonymní píše:
@Taktinevím rikam, tak to je blby si k sobe i vracet uz vid? aby si to nahodou uz nekdy nemusel oznamovat ze jsme spolu a on rekl ne to en, sance ze se k sobe vratime tu je… nikdy bych nerekl ze uz nikdya pry sance je 50% že to muze jeste klapnout
Oni si muži rádi nechávají otevřená zadní vrátka
, fakt si nedělej zbytečné naděje a zařiď si život po svém ![]()
Je to jen zvyk, od 16 znas jen jeho, neumis si predstavit jit dal.
Mas strach.
Az to preboli, odpichnes se a posunes dal.
Laska je nekde pred tebou.
@Anonymní píše:
Tak to je blbý.
Buď je to milosrdna lež a nebo si nechává zadní vrátka. Co kdyby ses mu jednou zase hodila, že?
Pokud by o tebe stál, tak mu bude jedno, co si o tom myslí ostatní. Bude lepší, když na něj zapomenes.
Prosím tě, kdyby o tebe stál, tak bojuje, snaží se. Vždyť to vypadá, že on je s rozchodem spokojený, jen si nechává zadní vrátka. Je to tvůj první rozchod, je to těžký, posmutni si a pak si najdi pronájem a začni nový život. Jsi fakt mladá, na rodinu máš čas, opravdová láska, kdy o tebe bude ten chlap stát, bude chtít rodinu, ta je někde před tebou, nesnaz se udržet přechozený vztah, kde už o tebe nikdo nestojí, tímto akorát ztrácíš čas.
Ahoj,
nakonec jsem řekla rozchod, svého činu jsem si byla vědomá, ani se o mě nesnažil, nebojoval 
kde začít byli jsme spolu dost dlouho… více než 8 let, bydleli spolu 1 rok…. v našem vztahu moc nefungivala komunikace, přítel nonstop v práci, já osamnělá doma… již toužila po svatbě, dítěti
je to 14 dní, co jsem totálně na dně
nevím zda je to tedy konec nebo pauza…. těžko říct, jenž já nemám kde být u rodičů nemám své soukromí
jenž když si případně zřídím podnájem je to minimálne rok
co když za pár měsíců přijde, že mě měl rád, jenže v tu chvíli budu muset bydlet v nájemním bytě
nevím jak řešit…
P. S. myslím, že nám odloučení v případě vztahu jen prospěje