Konsolidace úvěru v manželství

Anonymní
29.9.17 18:31

Konsolidace uveru v manzelstvi

Ahoj vsem, rada bych poprosila o zarucenou informaci ke konsolidaci uveru z doby pred manzelstvim v manzelstvi. Konkretne pred svatbou mel partner svuj uver, ja take svuj. V dobe manzelstvi vznikl dalsi uver psany na manzela. V soucasne dobe jsem na rodicovske a zvazujeme moznost uvery zkonsolidovat a prejit k jine bance, aby se snizily splatky a vyse uroku. A protoze ja jsem proste opatrna, mam obavu, ze v pripade rozvodu se me budou tykat i manzelovy dluhy z doby pred manzelstvim, pokud se nyni vse slouci a konsolidaci vznikne vlastne uplne novy uver. S manzelovymi predchozimi dluhy nic spolecneho nemam, i kdyz ted mame samozrejme penize spolecne a jeho splatky se me tykaji. Slouceni povazuji za dobry krok, nicmene, nerada bych po pripadnem rozvodu jeste nekolik let splacela zavazky, ktere jsem nezavinila a jsou pozustatkem jeho predchoziho vztahu. Je tedy moje domnenka spravna, ze konsolidaci vznikne uver ktery se po pripadnem rozvodu tyka obou manzelu stejne a neresi se, co komu " nalezelo"? Moc dekuji a prosim o zachovani anonymu, citlive rodinne udaje, diky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11559
29.9.17 18:49

Dojděte si za právníkem na rodinné právo. Případně se zajímejte o zúžení SJM. Také je zde otázka, jak se banka postaví ke konsolidaci úvěrů od různých osob.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.17 18:58

Dekuji, zkusim. Ono by to nakonec nemuselo byt od vic osob, tzn. nas obou, manzel ma dva uvery, ja jeden a i pokud by zkonsolidoval jen ty svoje dva u jine banky, jak uz orientacne zjistoval, splatky by se snizily a o to nam jde. Presto by se ale podle mne i tak jeho „velky“ dluh z doby pred manzelstvim tim zacal „tykat“ i mne, v pripade rozvodu.

• Citovat
  • Upravit
4545
29.9.17 19:30
@Anonymní píše:
Ahoj vsem, rada bych poprosila o zarucenou informaci ke konsolidaci uveru z doby pred manzelstvim v manzelstvi. Konkretne pred svatbou mel partner svuj uver, ja take svuj. V dobe manzelstvi vznikl dalsi uver psany na manzela. V soucasne dobe jsem na rodicovske a zvazujeme moznost uvery zkonsolidovat a prejit k jine bance, aby se snizily splatky a vyse uroku. A protoze ja jsem proste opatrna, mam obavu, ze v pripade rozvodu se me budou tykat i manzelovy dluhy z doby pred manzelstvim, pokud se nyni vse slouci a konsolidaci vznikne vlastne uplne novy uver. S manzelovymi predchozimi dluhy nic spolecneho nemam, i kdyz ted mame samozrejme penize spolecne a jeho splatky se me tykaji. Slouceni povazuji za dobry krok, nicmene, nerada bych po pripadnem rozvodu jeste nekolik let splacela zavazky, ktere jsem nezavinila a jsou pozustatkem jeho predchoziho vztahu. Je tedy moje domnenka spravna, ze konsolidaci vznikne uver ktery se po pripadnem rozvodu tyka obou manzelu stejne a neresi se, co komu " nalezelo"? Moc dekuji a prosim o zachovani anonymu, citlive rodinne udaje, diky.

A vy už máte v plánu rozvod? Pokud uvazujete o konsolidaci, tak asi tezko premyslite nad rozvodem. :nevim: A kdyz k tomu date svuj uver, tak zase on by splacel vase zavszky, takze by to zas takovej rozdil nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.17 19:43

Ne, samozrejme rozvod neplanujeme. Uvazuji jen nad pripadnymi dusledky. On totiz jeho uver je nekolikanasobne vyssi nez ten muj, takze pokud se muj prida k jeho, nijak ho to neohrozi, ale opacne ano.

• Citovat
  • Upravit
2517
30.9.17 02:16

Mame konsolidaci uveru - manzel pred svatbou mel jeden a ja druhy - jako manzele jsme je spojili, resp jeden byl zadatel (ja) a jeden spoluzadatel (manzel).
Oba puvodni uvery byly u dvou ruznych bank, zadali jsme v moji (manzel Ceska Sporka, ja CSOB, konsolidace CSOB).
Vznikl z toho jeden novy uver, ktery castecne poplatil manzeluv puvodni - ve Sporce se pak uver vypovedel (splatil) a zbytek zaplatil muj puvodni a ted nam bezi splatky na tento novy.
Takze ano, po rozvodu byste asi splaceli oba.. protoze u noveho jsou uvedene obe osoby..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.17 05:20
@Kacatko1986 píše:
Mame konsolidaci uveru - manzel pred svatbou mel jeden a ja druhy - jako manzele jsme je spojili, resp jeden byl zadatel (ja) a jeden spoluzadatel (manzel).
Oba puvodni uvery byly u dvou ruznych bank, zadali jsme v moji (manzel Ceska Sporka, ja CSOB, konsolidace CSOB).
Vznikl z toho jeden novy uver, ktery castecne poplatil manzeluv puvodni - ve Sporce se pak uver vypovedel (splatil) a zbytek zaplatil muj puvodni a ted nam bezi splatky na tento novy.
Takze ano, po rozvodu byste asi splaceli oba.. protoze u noveho jsou uvedene obe osoby..

Moc dekuji za informaci, to jsem potrebovala potvrdit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.5.22 21:50

Ahoj, je nějaká šance, že kdybysme se s partnerem po 5 letech vztahu vzali, že bysme měli větší šanci zkonsolidovat úvěry? Předem moc děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
11559
15.6.22 14:23

Úvěr se konsoliduje na jednotlivce, nebo ne? U Hypošky se řeší „manželství“ poněkud více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel