Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám trošku problém, moje miminko je hodně kontaktní. Odmítá dudlíky, zavinovačky dokonce i kocarek
chce se hodně kojit a hodně nosit v šátku, dobře už jsem se s tím smířila, ale musím nosit opravdu celý den kromě přestávek na kojení jinak hrozně pláče (jsou ji tři týdny). A já mám problém že to nošení už moje páteř nedává, už od malá jsem měla problémy s bolesti zad ale jen občas, teď mě to z nošení bolí opravdu hrozně, takže bych s tím potřebovala přestat a nahradit to něčím jiným co miminko zklidni, jenže vůbec nevím čím, poradíte mi prosím?
(šátek mám šanami, malá má asi 3,5kg, myslím že mám navázáno správně, pruhy roztažené)
Pevně zavinout a dát do hacky (závěsná kolébka) jsi zkoušela?
@Adelka951 hacku nemáme ale pevně zavinout jsem zkoušela právě před chvílí, uspala jsem ji a vydržela asi 10minut ![]()
@tvetinka píše:
Ahoj, mám trošku problém, moje miminko je hodně kontaktní. Odmítá dudlíky, zavinovačky dokonce i kocarekchce se hodně kojit a hodně nosit v šátku, dobře už jsem se s tím smířila, ale musím nosit opravdu celý den kromě přestávek na kojení jinak hrozně pláče (jsou ji tři týdny). A já mám problém že to nošení už moje páteř nedává, už od malá jsem měla problémy s bolesti zad ale jen občas, teď mě to z nošení bolí opravdu hrozně, takže bych s tím potřebovala přestat a nahradit to něčím jiným co miminko zklidni, jenže vůbec nevím čím, poradíte mi prosím?
(šátek mám šanami, malá má asi 3,5kg, myslím že mám navázáno správně, pruhy roztažené)
moje mala byla taky takova, Prisla jsem na to, ze kdyz konecne po 25-30min intenzivniho noseni usne, tak si s ni clovek muze sednout na gauc. Dokud spi v naruci, tak je to v pohode.
Problem byl, ze jsem pak cele hodiny sedela na gauci a uprimne, zadum to taky nedelalo dobre. Ale zase jsem ulevila kloubum, protoze z toho vecneho noseni mne bolely silene prsty na rukou, zapesti, lokte, ramena, za krkem, kolena a zada se mi mela zlomit vejpul. Ja teda nemela satek, takze to byl extra zahul.
A kde Tě ty záda bolí (která část)? Jak odvyknout miminko bez žvaní neporadím, třeba bach poradila s nosením.
Je jeste malinka. U vsech deti jsem taky doslova prokojila a pronosila sestinedeli, potom se to zacalo zlepsovat. Zacne se usmivat, komunikovat i s jinymi lidmi, zajimat se o hracky. Dcera ma dva měsíce a uz vydrží nejaky čas v klidu pod hrazdickou.
Já jsem obalamutila malého tím, že jsem ho pevně zavinula právě do toho šátku. Měl zafixováno, že šátek znamená být u maminky a spal v něm. Když jsem ho prala třeba, tak jsem ho zavinovala do mého županu, taky z něho cítil můj pach.
Příspěvek upraven 11.12.17 v 21:31
@tvetinka To je úplně normální, není „kontaktní“, ale normální miminko. Jasně že nechce dudlík, chce prso. A blízkost mámy pěkně kůže na kůži, protože takhle to mělo devět měsíců v děloze. Dudlíky a zavinovačky jsou tak trochu šidítka, někde fungují, někde ne. Naše se taky nechtěla nechat zavinovat. Nevím, kam potřebuješ moc chodit, ale ještě jsi šestinedělka, tak hádám, že nikam. Lež v ní posteli, kůže na kůži a nos minimálně, když ti to nedělá dobře.
Můj syn tak moc kontaktní nebyl, ale když byl moc neklidný, ale pomohlo mu hnízdecko vystlane mým tričkem aby mě pořád cítil. A tak od dvou měsíců už to bylo o dost lepší. Přeju hodně štěstí aby si nějakou metodu našla a dala svým zádum pauzu a sama si taky odpočinula.
@EmmaAnna no jo když já mám ještě tříletacku doma tak moc ležet v posteli nemuzu ![]()
@tvetinka zkus si najít nějaké cviky na záda, nic těžkýho, ale tělo se dává dohromady po těhotenství, kdy se celá páteř posunula za hranice svých možností. Miminku jsou 3 týdny, takže má nárok na to být náročné…
Snaž se s ním co nejmíň tahat. Hodně seďte, ležte, odpočívejte
Zkusila bych hacku.
U nas to bylo tak ze potreboval abych sedela na mici. Z toho zada tak neboli.
@tvetinka píše:
Ahoj, mám trošku problém, moje miminko je hodně kontaktní. Odmítá dudlíky, zavinovačky dokonce i kocarekchce se hodně kojit a hodně nosit v šátku, dobře už jsem se s tím smířila, ale musím nosit opravdu celý den kromě přestávek na kojení jinak hrozně pláče (jsou ji tři týdny). A já mám problém že to nošení už moje páteř nedává, už od malá jsem měla problémy s bolesti zad ale jen občas, teď mě to z nošení bolí opravdu hrozně, takže bych s tím potřebovala přestat a nahradit to něčím jiným co miminko zklidni, jenže vůbec nevím čím, poradíte mi prosím?
U nás zabralo vrnící lehatko, zapnu pohoupu a je spokojená, když tam usne přenesu jí do postýlky, aby neměla křivá záda nenechávám jí v lehátku dlouho. Je to ale bezva pomocník. ![]()
@Milis666 lehátko mám ještě na půdě po první dceři, úplně jsem na něj zapomněla díky za typ ![]()
@tvetinka píše:
@Milis666 lehátko mám ještě na půdě po první dceři, úplně jsem na něj zapomněla díky za typ
Není zač, snad ti pomůže ![]()