Kontaktní miminko

1829
11.12.17 21:09

Kontaktní miminko

Ahoj, mám trošku problém, moje miminko je hodně kontaktní. Odmítá dudlíky, zavinovačky dokonce i kocarek :zed: chce se hodně kojit a hodně nosit v šátku, dobře už jsem se s tím smířila, ale musím nosit opravdu celý den kromě přestávek na kojení jinak hrozně pláče (jsou ji tři týdny). A já mám problém že to nošení už moje páteř nedává, už od malá jsem měla problémy s bolesti zad ale jen občas, teď mě to z nošení bolí opravdu hrozně, takže bych s tím potřebovala přestat a nahradit to něčím jiným co miminko zklidni, jenže vůbec nevím čím, poradíte mi prosím? :think: (šátek mám šanami, malá má asi 3,5kg, myslím že mám navázáno správně, pruhy roztažené)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2271
11.12.17 21:11

Pevně zavinout a dát do hacky (závěsná kolébka) jsi zkoušela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1829
11.12.17 21:16

@Adelka951 hacku nemáme ale pevně zavinout jsem zkoušela právě před chvílí, uspala jsem ji a vydržela asi 10minut :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
11.12.17 21:17
@tvetinka píše:
Ahoj, mám trošku problém, moje miminko je hodně kontaktní. Odmítá dudlíky, zavinovačky dokonce i kocarek :zed: chce se hodně kojit a hodně nosit v šátku, dobře už jsem se s tím smířila, ale musím nosit opravdu celý den kromě přestávek na kojení jinak hrozně pláče (jsou ji tři týdny). A já mám problém že to nošení už moje páteř nedává, už od malá jsem měla problémy s bolesti zad ale jen občas, teď mě to z nošení bolí opravdu hrozně, takže bych s tím potřebovala přestat a nahradit to něčím jiným co miminko zklidni, jenže vůbec nevím čím, poradíte mi prosím? :think: (šátek mám šanami, malá má asi 3,5kg, myslím že mám navázáno správně, pruhy roztažené)

moje mala byla taky takova, Prisla jsem na to, ze kdyz konecne po 25-30min intenzivniho noseni usne, tak si s ni clovek muze sednout na gauc. Dokud spi v naruci, tak je to v pohode.

Problem byl, ze jsem pak cele hodiny sedela na gauci a uprimne, zadum to taky nedelalo dobre. Ale zase jsem ulevila kloubum, protoze z toho vecneho noseni mne bolely silene prsty na rukou, zapesti, lokte, ramena, za krkem, kolena a zada se mi mela zlomit vejpul. Ja teda nemela satek, takze to byl extra zahul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
11.12.17 21:26

A kde Tě ty záda bolí (která část)? Jak odvyknout miminko bez žvaní neporadím, třeba bach poradila s nosením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
11.12.17 21:27

Je jeste malinka. U vsech deti jsem taky doslova prokojila a pronosila sestinedeli, potom se to zacalo zlepsovat. Zacne se usmivat, komunikovat i s jinymi lidmi, zajimat se o hracky. Dcera ma dva měsíce a uz vydrží nejaky čas v klidu pod hrazdickou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
11.12.17 21:31

Já jsem obalamutila malého tím, že jsem ho pevně zavinula právě do toho šátku. Měl zafixováno, že šátek znamená být u maminky a spal v něm. Když jsem ho prala třeba, tak jsem ho zavinovala do mého županu, taky z něho cítil můj pach.

Příspěvek upraven 11.12.17 v 21:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
11.12.17 21:31

@tvetinka To je úplně normální, není „kontaktní“, ale normální miminko. Jasně že nechce dudlík, chce prso. A blízkost mámy pěkně kůže na kůži, protože takhle to mělo devět měsíců v děloze. Dudlíky a zavinovačky jsou tak trochu šidítka, někde fungují, někde ne. Naše se taky nechtěla nechat zavinovat. Nevím, kam potřebuješ moc chodit, ale ještě jsi šestinedělka, tak hádám, že nikam. Lež v ní posteli, kůže na kůži a nos minimálně, když ti to nedělá dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
11.12.17 21:39

Můj syn tak moc kontaktní nebyl, ale když byl moc neklidný, ale pomohlo mu hnízdecko vystlane mým tričkem aby mě pořád cítil. A tak od dvou měsíců už to bylo o dost lepší. Přeju hodně štěstí aby si nějakou metodu našla a dala svým zádum pauzu a sama si taky odpočinula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1829
11.12.17 21:42

@EmmaAnna no jo když já mám ještě tříletacku doma tak moc ležet v posteli nemuzu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
11.12.17 21:54

@tvetinka zkus si najít nějaké cviky na záda, nic těžkýho, ale tělo se dává dohromady po těhotenství, kdy se celá páteř posunula za hranice svých možností. Miminku jsou 3 týdny, takže má nárok na to být náročné…
Snaž se s ním co nejmíň tahat. Hodně seďte, ležte, odpočívejte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
11.12.17 22:11

Zkusila bych hacku.

U nas to bylo tak ze potreboval abych sedela na mici. Z toho zada tak neboli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
11.12.17 22:38
@tvetinka píše:

U nás zabralo vrnící lehatko, zapnu pohoupu a je spokojená, když tam usne přenesu jí do postýlky, aby neměla křivá záda nenechávám jí v lehátku dlouho. Je to ale bezva pomocník. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1829
11.12.17 22:52

@Milis666 lehátko mám ještě na půdě po první dceři, úplně jsem na něj zapomněla díky za typ :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
11.12.17 23:00
@tvetinka píše:
@Milis666 lehátko mám ještě na půdě po první dceři, úplně jsem na něj zapomněla díky za typ :palec:

Není zač, snad ti pomůže :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky