Konzumní společnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Všechnoznám
5.11.24 08:16
@SaxaL píše: Více

To je přesné.

• Citovat
  • Upravit
Všechnoznám
5.11.24 08:20
@Easter píše: Více

Nevím jistě, co je hyperťák, předpokládám, že hypermarket. Nechápu, proč tam tedy chodíš? To není povinnost.

• Citovat
  • Upravit
80063
5.11.24 08:21
@Všechnoznám píše: Více

Na internetu klidně. Už jsem se setkala i s uživatelkou, která miluje historii, hrady, zámky. Chystala se na Karlštejn. Takže padlo doporučení,,určitě zajdi do Kaple sv. Kříže.„. Odpověď?,,A to je někde poblíž “?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Všechnoznám
5.11.24 08:23
@liggy píše: Více

Já telku nemám, venku bývá zima a taky nepeču cukroví. Moje druhá babi pekla třeba proto, že to fakt milovala. Bylo to její velké hobby, stejně jako pletení. A? To jako že neslepičila na epipi, tak byla špatná? Je tedy psaní zbytečných příspěvků nebo neustálé sjíždění X nebo FB nebo co se dneska čte lepší než pletení nebo úklid? To přece nedává smysl, ne?

• Citovat
  • Upravit
Všechnoznám
5.11.24 08:25
@Bytsamsebou píše: Více

Tak kdyby to bylo takt, neexistují sociální sítě, emimi ani společnost. Vše stojí a padá na „péči“ o druhé a klevetění a na tom, že člověk vždycky přesně ví, co dělají druzí blbě.

• Citovat
  • Upravit
230
5.11.24 08:35

Správně, hypermarket. Chodím tam pro to, co potřebuju, zpravidla jídlo. Ostatní zboží je dobrý tak na plnění smeťáků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13923
5.11.24 08:44
@inzenyrka85 píše: Více

Je pravdou, že dnes může psát každý. Knížky, články, pořádat přednášky.

Ale většinou, když potřebuješ opravdu použitelné informace, nezbude než se v nějaké formě vrátit do školy. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
5.11.24 08:57

Nevím, co tě tak podráždilo. Mně je úplně šumák, co kdo dělá a proč.
Byl to takový příklad, kterým jsem chtěla ukázat, že dnes máme díky konzumní společnosti mnohem větší možnosti, jak se realizovat.
Jestli někdo tráví dny pečením a úklidem, proč ne. Někdo se zase věnuje kultuře, cestování, chodí po restauracích. Každý, ať žije svůj život jak chce a realizuje se způsobem, který mu vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30952
5.11.24 09:00

Ja patrim k tem, co ekonomiku moc neroztaci. Jsem takova spis „od prirody“, samozrejme mohu byt svym zpusobem pysna, ale neni to muj na odiv davany zivotni postoj jako spis prirozenost. Snazim se k tomu vest i deti, ale v dnesni dobe plne lakadel je to tezke. Nejstarsi dcera je po mne a „nechce nic“, ale mladsi deti jsou zalozenim o mnoho konzumnejsi - lacni, touzi a bazi.

Minimalne je vedu k tomu, ze:

• zadny odpadek nepatri do prirody, sbirame casto i po cizich
  • nenaduzivame auto, par kroku pesky ci navrat z akce MHD jeste nikoho nezabil
  • vec, co tak strasne potrebuji, nekoupime v krame hned ani podruhe, a kdyz jsme tam potreti, vetsinou deti naznaji, ze to neni nic, co by tolik potrebovaly
  • obleceni co nejvic z druhe ruky a davame dal
  • pokud neco znici, nedostanou obratem totez nove (tohle spatne chape zejmena ta nejmladsi)
  • dojidame a nevyhazujeme jidlo
  • odpad tridime, snazime se kupovat „mene obalene alternativy“
  • setrime vodou, i kdyz jasne - z kohoutku by nam ve meste tekla donekonecna…

takove drobnosti.

Ja naopak zastavam nazor, ze jedinec muze udelat hodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
5.11.24 09:10

Popravdě jediný člověk, kterého skoro osobně znám, který žije skutečně nekonzumně (když pominu válečnou generaci) je Nešpor. Žije v garsonce pronajaté od Bohnic, cvičí jógu, pije jasminovy čaj, je myslím vegetarián. Napsal spoustu knih, z nichž mnohé jsou volně ke stažení na netu, když dostal darem třeba auto, věnoval ho léčebně. Razí abstinenci a celkově střídmost.
Na druhou stranu třeba pan Höschl (vím, že je těžce nemocný, takže je mi trochu blbý ho zmiňovat) v mnoha rozhovorech vykládal, jak je společnost hnusně konzumní a zkažená, že jeho babička chodila v zimě do školy bosa a když jí byla zima na nohy, tak si ma ně čurala, aby si je zahřála. Sám do práce jezdil dražším SUV, měl boty a na nohy si nejspíš nečural. Prijde mi to jako pokrytectví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2517
5.11.24 09:13
@Josef_t píše: Více

tak záleží, do jaký hloubky chci mít znalosti a jakou profesionalitu. Pokud je to spíš volnočasové, stačí víkendový kurz a metoda pokus omyl. Kdybych neměla děti, asi bych studovala pořád něco novýho. No vlastně to dělam v práci, jen v užším spektru :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8280
5.11.24 09:15
@Anonym ys píše: Více

Takže nemáš ráda konzumní společnost protože nemáš peníze :think: což tedy člověk, který pokud nechodí 5 dní v týdnu nedosáhne na životní minimum, tak nemá.
A já čekala bohulibé myšlenky jako ochrana životního prostředí apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2517
5.11.24 09:23
@Hobitka píše: Více

Ano, stejný názor a hlavně poslední větu s vykřičníkem :pankac: To, jak funguje menší či větší skupina lidí, vychází z toho, jak se chová každý z nás. Samozřejmě jsou tam i jiný vlivy. Ale začíná to o u nás jednotlivců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13923
5.11.24 09:31
@inzenyrka85 píše: Více

Jenomže díky studiu máš základ, jen doplňuješ konkrétní věci.

Příklad.
V. Vondruška je historik, vzdělání, odborná praxe, ke svým knihám má zdroje…
Jeho knihy vycházejí ze známých dobových reálií.

Články na Seznamu. Autoři naprosto nepolíbení základní znalostí, smíchané nesouvisející věci, ale poctivě uvedeny nesouvisející a dost pochybné zdroje.

Ti různí motivátoři, zastánci nerůstu, vztahový poradci - Jsou stejní jako ti autoři na Seznamu. Chybí jim základní znalosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8280
5.11.24 09:45
@Josef_t píše: Více

Sice jim chybí znalosti, zato jim nechybí konto s příspěvky od naivní lidí, kteří potřebují vést v zcela běžných věcech (absence selského rozumu).Dneska se dělá věda absolutně ze všeho a tudíž je tu prostor pro rádoby sebezvané zachránce, kteri všechny potřebné vyvedou z temnot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí