Kornelije - šetření 2020

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1075
2.1.20 20:01
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43885
2.1.20 20:01

@Filanda Zkoušela jsi někdy obyčejné doma škvařené sádlo? Dceři dělalo na atopický ekzém nejlépe - teď používá neparfémovanou vazelínu nebo lipobázy (na recept), ale není to ono. Je vegetarián.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
2.1.20 20:02
@mroe píše:
Ja mam prace ctyri. Samozrejme ne na cely uvazek, ale dohromady je vic nez cely.
A do tehle diskuse nechodim kvuli setreni, jak to dela Kornelije, protoye to by nasi rodine opravdu nevyhovovoalo a bohuzel ani pro tipy, jak toho co nejvic vyrobit doma, protoze na to opravdu nemam cas a prostor, ale hlavne kvuli napadum a receptum, treba od Havlove.

A máš děti? Pokud máš děti tak to je zase druhý extrém, sice peněz máš dost, ale děti si tě moc neuzijou.

Příspěvek upraven 02.01.20 v 20:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
2.1.20 20:05

@kolibrik1 neprevaruji.

• Citovat
  • Upravit
35506
2.1.20 20:06
@jahuhudka píše:
@kornelije jogurty jsou naprosto jednoduché. Zapnu troubu na cca 40-50 stupňů. Mléko zahreju jako třeba na kvásek přidám 1-2 lžíce předcházejícího jogurtu, rozmixuju, dám do skleniček plech s vodou a do trouby na cca 4 hod. První lze použít choceňský nebo nějaký s živými kulturami.
Tvaroh opět zcela jednoduše necháš zkysnout mléko. A pak ho zahřejeme( oddělí se syrovátka) a přecedíme přes plátno čím víc necháš okapat tím víc je tvrdý.
Pochopitelně nesmíš použít mrtvé krabicové mléko.
A pečivo tě zajímá jaké sladke-slane?

Proc se nesmi pouzit krabicove mleko? Cetla jsem, ze mezi krabicovym a lahvovym neni prakticky zadny rozdil. Jine je samozrejme crstve, ale to je zas potencialne nebezpecne obsahem mikroorganizmu, takze by se stejne melo prevarit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17293
2.1.20 20:08
@Lentilka1989 píše:
@Zelnicka používám co mi vyhovuje a děla dobre…
A jaká kosmetika by to potom tedy byla? Podívám se na to

Dcera hodně používá manufakturu, yes Rocher, od budoucí tchýně dostává balíčkem, hlavně tedy mýdla z kozího mléka, kamarádka má problémy s lupenkou a chodí k nám do bylinkářství kde nakupuje také přírodní kosmetiku, já jak jsem už psala kupují krém na pleť od ziaja za pár korun, mám okurkový a teď nově olivový..je super, ale je fakt že nemám a nikdy jsem neměla problém s pletí a naštěstí i dcery netrápí nějaké akné apod,…mamka na podzim trpěla na olezle suché rty a kolem rtů, koupila si něco v lékárně a až jsem ji dala vyzkoušet tu měsíčkovou vazelínu tak už neměla suchou pusu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
2.1.20 20:08
@mroe píše:
Proc se nesmi pouzit krabicove mleko? Cetla jsem, ze mezi krabicovym a lahvovym neni prakticky zadny rozdil. Jine je samozrejme crstve, ale to je zas potencialne nebezpecne obsahem mikroorganizmu, takze by se stejne melo prevarit.

Vůbec v krabicovém mléku není nic živého.

• Citovat
  • Upravit
17293
2.1.20 20:13
@mroe píše:
No, ja neco podobneho psala Korneliji uz mockrat. Ze bych misto setreni na jidle, ktere se spis podoba trapeni rodiny hladem, sla radsi do prace. Napsala mi, ze jim to takhle vyhovuje. Ted uz do prace chodi, ale byt pestounem ji asi vyhovuje vic, kdyz se jim chce stat znovu ( aspon jak psala). Resp. mohla by mit oboji, praci i pestounstvi, ale to nechce.Příspěvek upraven 02.01.20 v 19:24

Nemůžeš pracovat a ještě být přestounem na přechodnou dobu, to prostě nelze.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6196
2.1.20 20:13
@Havlova píše:
@Filanda Zkoušela jsi někdy obyčejné doma škvařené sádlo? Dceři dělalo na atopický ekzém nejlépe - teď používá neparfémovanou vazelínu nebo lipobázy (na recept), ale není to ono. Je vegetarián.

Sádlo jsem nezkoušela. :think: Vim, že se používá na jizvy. Atopický ekzém to není. Jsou to takové pupeny, které se dělají zásadně u kloubů - kolena, lokty a klouby na prstech. Hlavně na těch rukou, které člověk pořád zatěžuje, je to i dost bolestivé. Já mám podezření, že je to reakce imunitního systému. Jediná společná věc u všech těch výsevu je, že jsem měla pár dní předtím já nebo některá z dcer horečku. Takze si myslím, že možná nějaký bacil zaktivni imunitní systém a ten jako vedlejší reakci vyhodí vyrážku. Já mám diagnostikován systémový Lupus. Přímo tím by to být nemělo, protože ten je dle testů v remisi, ale on může být ten imunitní systém celkově trochu poblbaný. No nebaví mě to, protože je to vážně opruz. Aspoň, že jak mám už zkušenost, tak se mi daří začít mazat atd. a dřív to utlumit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17293
2.1.20 20:20
@jkra píše:
Nebude sama, v te mlade rodine.muze mit dve prace. Jako ja nevim, ale to mi prijde realne.ja mela dve prace nekolik let.

Netuším, z toho co plánuje tak po maturitě nejspíš vysoká, stěhování na rok do Prahy, cestování.. :think: naštěstí od odjezdů do Afriky očkovat černoušky už upustila… :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
2.1.20 20:20

@mroe zkus pokus, kup krabičák a nějaké mléko s šetrnou pasterizací. Nalej každé do hrnku a nech je zkysnout. ZAtímco ze šetrného mléka můžeš udělat tvaroh tak z krabičáku budeš mít hořký hnus. Je to stejné jako s jogurtem na jeho výrobu potřebuješ živé bakterie a proto se dá použít třeba chocenský, ale ne nějaký hnus

• Citovat
  • Upravit
17293
2.1.20 20:24
@jahuhudka píše:
@kornelije jogurty jsou naprosto jednoduché. Zapnu troubu na cca 40-50 stupňů. Mléko zahreju jako třeba na kvásek přidám 1-2 lžíce předcházejícího jogurtu, rozmixuju, dám do skleniček plech s vodou a do trouby na cca 4 hod. První lze použít choceňský nebo nějaký s živými kulturami.
Tvaroh opět zcela jednoduše necháš zkysnout mléko. A pak ho zahřejeme( oddělí se syrovátka) a přecedíme přes plátno čím víc necháš okapat tím víc je tvrdý.
Pochopitelně nesmíš použít mrtvé krabicové mléko.
A pečivo tě zajímá jaké sladke-slane?

Jakékoliv, hlavně ne moc složité :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
2.1.20 20:25

@kornelije vložila jsem výše

• Citovat
  • Upravit
56584
2.1.20 20:29
@kornelije píše:
Netuším, z toho co plánuje tak po maturitě nejspíš vysoká, stěhování na rok do Prahy, cestování.. :think: naštěstí od odjezdů do Afriky očkovat černoušky už upustila… :dance:

Tak nepotrebuje auto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17293
2.1.20 20:31
@jahuhudka píše:
No to právě je jedna z investic do dítěte, volit školy, které je uživí přemýšlím třeba i nad tím co když se dcera jednou rozvede aby se uživila a zároveň nebyla 12 hod denně v práci. Syn má po maturitě 40 čistého ale ještě studuje VS.

Dcera si zvolila školu jakou chtěla, je už dospělá, já ji můžu poradit, ukázat nějaký směr kam by podle mě měla jít, třeba mít co nejdříve děti, ale je to její život… Sama musí vědět co chce, jakým směrem se vydat a co jí udělá v budoucnu šťastnou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat