Kornelije - šetření 2020

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10183
2.1.20 14:38
@Lentilka1989 píše:
Já teda nevim, ale jsme s manželem dva, bez deti a měsíčně na domácnost potrebuju těch 10-13 tisic :think:
To do toho nepočítám moji kosmetiku, kadernici obleceni…jak to děláte???

Pokud víc penez není, tak to prostě jinak nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17210
2.1.20 14:43
@lamicina píše:
Tak já bych chtěla více šetřit lepším plánováním. Docela se mi stávalo, že jsem nestihla zpracovat ovoce zeleninu jako do popelnice to neházím, ale i tak mě to mrzí. Šťávy a sladké limonády naštěstí nepijeme nikdo. Jinak slevy neobíhám, to si radši nakoupím kvalitní maso z farmy s dovozem, ale jde o to dobře to rozvrhnout. Mít dejme tomu pohotovostní vývar v lednici a pak tam jen něco šoupnu a mám rychlý oběd. Už se mi dařilo takhle hospodařit, ale pak přišlo náročný období a plány v trapu. Pak koupím něco nazdařbůh, co mi přijde pod ruku. Prostě se vrátit k vaření ze základních potravin, to chce čas a energii, v mém případě teda. Včera jsme dojídali hlavně hovězí guláš. Dneska bude zeleninové kari ze zbytků zeleniny a zelňačka z domácího kysaného zelí + jsme dostali klobásky tak ty do toho hodím. A chtěla bych v tomhle roce omezit nákupy oblečení pro děti…mají toho dost, ale pak něco vidím a už to hážu do ekošíku :lol:. Taky chci pokračovat ve třídění domácnosti. Dost věcí jsem už udala nebo vyměnila, prostě redukovat, redukovat, redukovat.

Já moc potraviny do mrazáku nedávám, ale teď jsem si koupila z ikey sáčky na potraviny a mám v plánu nadělat si balíčky se zeleninou, ovocem a uvařený vývar dát do krabiček.. oblečení moc nekupujeme, nejmladší má hodně oblečení a dostáváme také od příbuzných, a co se jí nelíbí posílám dál.. skřín jsem jí třídila před Vánocemi a na další čistku se chystám na jaře.. tento týden budu dělat pořádek v šatně, máme hodně oblečení jenom tak na ven apod..ale stejně jsem zjistila, že věci tam jenom leží a nikdo je nenosí.. :think: manžel má například asi pět zimních čepic právě na zahradu a stejně nosí jenom jednu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17103
2.1.20 14:43
@Lentilka1989 píše:
Já teda nevim, ale jsme s manželem dva, bez deti a měsíčně na domácnost potrebuju těch 10-13 tisic :think:

Ahoj,

tak máš někde černé díry, protože my s mužem se za měsíc vejdeme jídlo + benzín + školky + oblečení do 10tisíc a máme dvě děti, na jídle jsme 5tis, benzín 2tis. :nevim: Ale je pravda, že máme spoustu jídla svého a hodně swapuju za ovozel :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
2.1.20 14:58

@kornelije
já vývar „zavařím“ do sklenice na víčko, ani nemusí jít do mrazáku. Jen v tom teď nemám systém a někdy ani přehled. Co se týče třídění oblečení nedělám nic jiného, se mi zdá :lol:, ale chybí mi disciplína, co vytřídím je brzy zpátky - koupím, dostanu. Věčný koloběh, u sebe se mi s oblečením daří lépe - mám jen základ, co jsem nenosila jsem naházela na vinted a prodala. A držím se zásady, jeden kousek do domu, jeden kousek z domu, ale u dětského se mi nedaří. Můžu klidně třídit znova a to to dělám pravidelně ob dva měsíce. Zas si nepotrpím na dekorace, každý má tu slabůstku jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21788
2.1.20 15:03

@kornelije Kdyz si prectes slozeni tech sirupu, zjistis, ze kupujes jen predrazeny cukr… ehm teda glukozofruktozovy sirup a ecka. Navstevam delam dzbanek s citronem nebo pomerancem a matou. I salatova okurka je super. Nebo delam ledovy caj.
Vonave zavesy do zachodu se mi strasne eklujou, takze usetrim. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
2.1.20 15:16
@Lentilka1989 píše:

Já třeba z kosmetiky používám BB crem 3v1, stíny, řasenku, lesk a to vše mi vydrží půl roku, krém proti vráskám kupují 1× ročně, ke kadeřnici nechodim, stříhání se sama podle videa na youtube, dokonce mi ten sestřih švagrová pochválila a když jsem ji rekla, že jsem se ostříhala sama nevěřila mi, barvu vlasů mám světle hnědou svoji nebarvim se, oblečení si kupuji pouze na určitou sezonu a většinou doplňují takže za rok 2× kalhoty, 1×saty, 1×sukne, 3× tričko, 1×svetr, 2× boty, v práci mám uniformu tak moc oblečení nepotřebuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
2.1.20 15:17

@chs.jasmin no jestli se za černé díry bere to, ze kupuju kvalitni jidlo a to na co máme chut tak asi ano…
Zahradu máme na sezonni ovoce a zeleninu a maso vlastní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
2.1.20 15:20

@pionyrka
Tak já v průměru necham v parfumerce měsíčně cca 3tisice, občas si udělám radost a koupim nějaký parfém ještě navic…
Kadernice jednou za mesic, tam cca 1500,–
Obleceni kupuji podle nálady- co se mi libi to si koupim- kupuju dražší, ale zase déle vydrzi- nezničí se hned
Nemám deti, takže tam usetrim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23122
2.1.20 15:26

@chs.jasmin taky hodně swapuji :srdce:
Teď se mi skvěle dařilo, úplně si ujizdim :jazyk:

Já se budu držet 2000,– týdne a uvidí se, u nás zatím nejistota, manžel hledá nové místo po 12letech, tak těžko říct, jestli se budeme muset chvíli víc přiškrtit nebo naopak.. :nevim:
Na dovolenou zatím nepomyslim, bohužel..

@kornelije jinak už jsem sehnala holkám povlečení, teda starší dceři. Manzel jel dneska od doktora do Tesca a mám jedno za 350,–, tak to je pro mě taková adekvátní cena. Dcerka ujíždí na Spidermanovi a Kouzelné berušce a zrovna to tam měli, takže mladší podědí princezničky apod a starší je úplně nadšená..tak jsme ji aspoň udělali radost, když je teď nemocná.
Vlastně všichni už máme chřipku, já už taky ležím s bolavým krkem a hlavou.
Za mě nejhorší výdaje léky pořád..za poslední měsíc přez 1000,– jen probiotika skoro 500,– :zed: ty léky to je prostě horor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23122
2.1.20 15:28

@Lentilka1989 1× za měsíc kadeřnice?? Co máš za střih?
Já chodím 1× za 3-4mesice na delší mikádo a 1× za rok balayage..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
2.1.20 15:29

@lucynka25 vlasy po lopatky, nechávám se barvit a celkove si užívám tu peci :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
2.1.20 15:40
@Lentilka1989 píše:
@pionyrka
Tak já v průměru necham v parfumerce měsíčně cca 3tisice, občas si udělám radost a koupim nějaký parfém ještě navic…
Kadernice jednou za mesic, tam cca 1500,–
Obleceni kupuji podle nálady- co se mi libi to si koupim- kupuju dražší, ale zase déle vydrzi- nezničí se hned
Nemám deti, takže tam usetrim :mrgreen:

No vidíš já mám dvě děti a šetřit nemusím, manžel vydělává dost, ale ja mám ráda rezervy na účtu teď v prosinci jsem za hotové peníze koupili auto za 200 tis. nasetrenych, v létě jedeme na dovolenou za 80 tisíc a na všechno jsme si našetřili, protože neutrácíme za věci, které nepotrebujeme, třeba za co se mi líbí to si koupím, parfém mi také manžel k Vánocům koupil Lancome za 2 tis a ten mi stačí zase na rok do příštích Vánoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
2.1.20 15:49

@pionyrka tak my nastesti rezervy máme vic než dostatečné… kdybych neměla na ucte dost penez tak bych asi žila jinak :think:
Ale vzhledem k tomu, ze máme vsechno, nemame dluhy a i celkem dost měsíčně ušetříme, tak chci zit a ne jen litat po slevach :think:
Nehledě na to, ze co se kosmetiky tyce, není pro mě jina cesta…po kořenech z drogerie se mi horsi pleť a vypadam jak pubertak, jediný co mi sedi je proste dražší, ale udela to svou praci jak má…
Neberu to jako něco špatného šetřit, jen nechapu jak to děláte, ze za 10tisic vedete domácnost a ještě deti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
2.1.20 15:51

@pionyrka jinak kupovat auto za hotove je pro mě samozdrejmost- já bych se na auto nezadluzovala :think: a dovolena pro 2 dospělé a 2 deti za 80 tisic to je pekna cena :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
2.1.20 15:55

@Lentilka1989 a proč jsi v diskuzi o setreni

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat