Kornelije - šetření 2020
- Fotoalbum (6197)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@jahuhudka píše:
@Lentilka1989 a proč jsi v diskuzi o setreni
Provokovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucynka25 nevim čím té provokuju ![]()
Zajímá mě jak to děláte, třeba z toho něco pochytil a budu praktikovat… muže se stát, ze příjmy co máme dneska klesnou a pak se tipy budou jen hodit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pionyrka taky si na dovci vždycky nasetrime.More nás dítě většinou vyšlo do 60.tis 2+1+infant + 1-2dovolene v tuzemsku.
Ale letos nevím co bude, jestli a kolik manžel dostane dovolené v nové práci a jestli najde rychle, to co chce..
A možná to i letos, pokud to všechno vyjde, chceme trochu vzít jinak a jet po vlastní ose. Autem přez Rakousko, Alpy, Slovinsko a Chorvatsko..ale je to ve hvězdách. Trošku dobrodružství po těch všech All inclusive.. uvidí se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lentilka1989 já si myslím, že je běžné utratit ve dvou víc. Prostě si dopřává člověk, tu steak, tu mořské potvory, návštěva restaurace, lepší vínko. U oblečení se taky nemusíš bát, že tě děti obejmout upatlanýma rukama, tak si klidně koupíš tričko za 1500,–…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám švagrovou, která má podobné příjmy jako my, má jedno dítě a žije od výplaty k vyplate, jen pro představu mají cca. měsíčně 80 tis a proč nic neušetří?, protoze, každý měsíc chodí na nehty, rasy, co dva měsíce ke kadernikovi a hlavně si koupí co se jí libi, a protože takto žije už 10 let i když ten příjem tak vysoký neměla tak vše si brala na splátky a teď polovinu výplaty dá za ty splátky, protože když se jim zvýšil příjem, koupila si větší auto tak si zase půjčila, protože teď na to má, pak si půjčila na bazen, na zastřešení atd. takže ve výsledku z výplaty to co ona dá do splátek tak my ušetříme a po nasetreni si to koupíme za hotové bez úroků. A ano mohla bych chodit ke kadernikovi, na masáže do restauracích každý týden, ale já bych z toho neměla radost, když chci masáž řeknu manželovi, když chci dobré jídlo, uvařím si, když chci nový účes, ostříhám se, já totiž nerada platím tyto předražené služby i když bych mohla. Také si s manželem zajdeme na večeři do kina, ale není to každý tyden. Teď třeba budu mít narozeniny a nečekám, že mi manžel koupí dráhy šperk nebo telefon, protože by mě tím akorát naštval co už ví, já potřebuju na jaro boty tak si vyberu boty a z těch mám radost, protože je potřebuji. Vlastně mě hromadění věci rozčiluje, mám ráda volne prostory, doma msm jen to co používám, nemám ráda přeplněné skříně, pravidelně dělám čistku sobě, manželovi i dětem, nepotřebné daruji do Adry.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lentilka1989 mě neprovokujes ![]()
Je nás tu hodně matek na řidičáku, ono brát 7000,– není žádná výhra, a přesně jak píše @Samina007 luxusní oblečení s detmi nejde moc dohromady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Samina007 prave… já to beru tak, ze dokud nemám deti, mužů si dopřát… je to i odměna za to, ze s manželem oba makame aby jsme se jednou měli i s detma dobre a nemuseli jsme otáčet každou korunu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucynka25 neměla jsem ani v plánu někoho rozčilovat…
Jak už jsem psala- nemame deti, takže je to o něčem jiném. Já obdivuji jak to děláte- nechapu proste kde setrite, když mate ještě deti…
Až budu na mateřské asi si taky nepůjdu koupit kabelku za 10k jen proto ze se mi libi…
Tu situaci co si popsala ale taky nechapu. S manzelem makame opravdu hodně a nemame žádný půjčky ani leasingu- vše za hotove… půjčky jsou cesta do pekel a už dneska máme nasetreno i na dobu, kdy budu na mateřské…
Takže tu opravdu nejsem abych pořídila, nebo se necim hluboká- ani není čím, ale spis abych pochytila nějaké triky, které se mi budou buď už teď nebo za nějaký cas hodit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lentilka1989 píše:
@lucynka25 neměla jsem ani v plánu někoho rozčilovat…
Jak už jsem psala- nemame deti, takže je to o něčem jiném. Já obdivuji jak to děláte- nechapu proste kde setrite, když mate ještě deti…
Až budu na mateřské asi si taky nepůjdu koupit kabelku za 10k jen proto ze se mi libi…
Tu situaci co si popsala ale taky nechapu. S manzelem makame opravdu hodně a nemame žádný půjčky ani leasingu- vše za hotove… půjčky jsou cesta do pekel a už dneska máme nasetreno i na dobu, kdy budu na mateřské…
Takže tu opravdu nejsem abych pořídila, nebo se necim hluboká- ani není čím, ale spis abych pochytila nějaké triky, které se mi budou buď už teď nebo za nějaký cas hodit
Nechci zpochybňovat co tady píšeš, ale jsem překvapená, že někdo kdo má takový styl žití chodí na šetřící diskuze kór když je mladý a bezdětný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chs.jasmin píše:
@kornelijeAhoj,
já vedu poměrně spokojený život. Jsem spokojená s tím, kde jsem. Letos se vracím po 5ti letech do práce, práce snů, krásné prostředí, skvělý kolektiv (což je usměvné, budeme tam jen já a kamarádka)
těsím se, že zase ten život dostane jiný rytmus, náboj, že budu zase i jinak potřebná. Na druhou stranu už nebudu mít tolik pod palcem domácnost a zahradu. Což mi nahání hrůzu.
Mám i nějaká předsevzetí na letošní rok. Chtěla bych se i nadále věnovat sama sobě (to praktikuju od Silvestra 2018 - kdy jsem obrečela Vánoční fotky
), svému osobnímu růstu, ale i růstu své rodiny. Zároven bych i nadále chtěla pokračovat v zahradničení, dále plnit špajzku, dále se stravovat zdravě, strašně mě hřeje pocit a to je muj dlouhodobý sen, mít každý den jedno jídlo z vlastních surovin. V zimě je to fuška
Co se týká peněz, tak letos to bude lepší a lepší. Čeká nás poslední věc na domě, třešinka na dortu a to fasáda. Na tu máme hotovost bokem, a pak už nejsou plánované žádné velké výdaje na dům. Po 5 letech končíme s rekonstrukcemi, ted už jen udržovací práce. Na to se strašně těším. Další budování zahrady, to miluju
Co se týká výdajů, tak jsem na sebe strašně pyšná. Loni jsem objevila Zero waste bazárky a SWAPovou skupinu na FB a zbravila jsem se strašně moc věcí. Další krámy
do domu nechci, takže měním za jídlo. Ideálně domácí produkty a ovoce/zeleninu pro děti na odštavnění (milují si samy odštavnit džusík). Jednak mi to opravdu hodně ušetří a jednak jsou to spotřební věci, takže nezabordelím dům a to miluju. Minimalismus mi sedí, jakmile mám kolem sebe moc věcí, t ak mě to stresuje
![]()
Třeba za dětskou židličku jsem dostala 2kg Lavazza kávy, nebo za němého sluhu 10kg bednu bio domácí zeleniny (udělala jsem z ní 23ks lečo zavařenin), nebo za balík oblečení po dětech včelí med, apod. Setří to peněženku i planetu
Ted jsem třeba holkám naopak vyměnila oblečení (pro ně) za naše marmelády a paní byla strašně spokojená, byla z bytu, bez zahrádky a zároven ji i chutnalo, tak i tyhle zpětné vazby mám rádaTak všem vše nejlšpsí do dalšího roku.
U nás se dnes dojídají zbytky - těstovinový salát a čočka
Máš to vymakane s tou výměnou oblečení
já ty hezčí a zachovalé kousky prodávám po pár korunách kamarádkám, co zůstane posílám do azylového domů, kde berou všechno i s flekama, dirkama.. což je fajn, že i ne úplně top oblečení se využije dál..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pionyrka Já každý měsíc chodím na masáž, ke kadeřnici (jen stříhání, barví mě dcera, vlasy mám kratší než většina mužů) i na kosmetiku. A přesto zvládám ušetřit, přispívat občas synovi, financovat drahé kroužky dceři (kůň, výtvarka, florbal). Příjmy máme cca 55 tisíc, dluhy ani půjčky nemáme. Hodně jezdíme na výlety, zámky, muzea atd. Jíme hodně kvalitně, spoustu vypěstujeme nebo vyměníme se sousedy. Nekupuju zbytečnosti, oblečení máme jen to, co nosíme. Nové koupíme, až starší doslouží.
Příspěvek upraven 02.01.20 v 17:01
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Samina007 píše:
WC závěsy, kytičky atd jsem zrušila. Fena občas pila z WC. Mísu čistím kyselinou citronovou. A na provonění stačí nalít trochu aviváže nebo aroma olejíčku do mističky. Dobře WC provoní i heřmánkový toaleťák.
To bych mohla vyzkoušet nalít do mističky aviváž nebo ten olejíčkem
nikdy mě to nenapadlo..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lentilka1989 píše:
Já teda nevim, ale jsme s manželem dva, bez deti a měsíčně na domácnost potrebuju těch 10-13 tisic
To do toho nepočítám moji kosmetiku, kadernici obleceni…jak to děláte???
Jenom za jídlo 13 000,–?
.. ale jo, proc ne? Někdo si udělá k obědu špagety s kečupem a někdo třeba krevety.. když na to máš a není ti líto tolik utrácet za jídlo je to tvoje věc, ne každý ale má takové možnosti, splácí třeba úvěr, nemá tak velké příjmy, má děti..atd…
To když jsem se nepohodla s jedním příbuzným kdy nechápal že s manželem nechodíme na meníčka do restaurací nebo alespoň na jídlo do globusu.. tvrdil mi, že když by jsme měli více peněz tak určitě si dopřejeme pravidelné návštěvy restaurací.. já mu oponovala že určitě nee.. je to prostě v lidech, já osobně bych nepřišla na návštěvu alespoň s nějakou maličkosti, dětem sladkost, džus apod a pro dospělé třeba víno, sušenky, čokoládu.. příbuzný nedávno byl s manželkou u nás na vánočním posezení a nepřinesli ani pár kousků cukroví, přitom jsou bez dluhů a bez dětí…
..ale strašně se chlubil kolik dostál 13 teho platů a o kolik si polepšila manželka ve zdravotnictví… a nejsmutnější na tom je to, že nám závidí.. což nikdy nepochopím.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit