Kornelije - šetření 2020
- Fotoalbum (6196)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@pionyrka chodím tady do diskuzi o neplodnosti atd… myslet si můžeš co chceš, když mě téma zaujme, tak proctu diskuzi, když mám co rict, něco napisu…myslim ze o tom je diskuzní forum ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zelnicka píše:
Pokud víc penez není, tak to prostě jinak nejde…
To dokážete pochopit jen ten kdo opravdu ty peníze nemá..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kornelije je v tom jidlo a drogerie do domácnosti…
Na jidlo si občas zajdeme, ale není to pravidlem… jen proste nekoukam jestli je něco co máme radi v akci nebo ne…když mám chut na hroznové vino, který stoji cca 100kc/ kg tak si ho koupim… mám kávová od Nespresso a měsíčně to kafe cca 2tisice spolkne… Jak jsem psala už několikrát, chtela jsem tu načerpat nějakou inspiraci, jak se da usetrit a pokud z toho bude něco pro mě přijatelné tak to vyzkouset… ale zřejmě tu působím jen jako ruzovy element
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kornelije nenavýšila jsi celkem dost rozpočet? kde je doba 5000 pro 5 osob? těch 10 000 je celkem reálných i když já utratím ještě o dost víc
Ale chci si letos co ušetřím rozdělit na dvě části a tu druhou část dávat ještě do extra krabičky a uvidíme kolik tam bude za rok
Vím že jak je na co šetřit šetří se mnohem rychleji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrcadlo píše:
Představ si, že jsou lidi, kteří si raději koupí sirup, který obsahuje ovoce! Glukózo-fruktózový sirup navoněný aromaty je neuspokojí, ani když je v akci
My kupujeme stavu asi za 79 Kc( nebo za 89?0) A obcas i jinou za stovku. A tu a tam z Lidla. Nic, kde je mene nez 30% ovocne stavy mi domu nesmi. A to mi jeste vadi, ze se nic lepsiho snad ani sehnat neda, doma si ji delat nemuzu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lamicina píše:
@kornelije
já vývar „zavařím“ do sklenice na víčko, ani nemusí jít do mrazáku. Jen v tom teď nemám systém a někdy ani přehled. Co se týče třídění oblečení nedělám nic jiného, se mi zdá, ale chybí mi disciplína, co vytřídím je brzy zpátky - koupím, dostanu. Věčný koloběh, u sebe se mi s oblečením daří lépe - mám jen základ, co jsem nenosila jsem naházela na vinted a prodala. A držím se zásady, jeden kousek do domu, jeden kousek z domu, ale u dětského se mi nedaří. Můžu klidně třídit znova a to to dělám pravidelně ob dva měsíce. Zas si nepotrpím na dekorace, každý má tu slabůstku jinde.
Máš menší děti? Jestli ještě rostou tak to je problém s oblečením, taký si vzpomínám že jsem měla i hodně věcí třeba až dorostou atd.. teď už si víceméně starší třídí oblečení sama, už neroste..
na dekorace si docela potrpim, ráda si udělám radost a už se těším na jarní nákup všech možných kyticek, květináčů apod.. mám ráda maličkosti ale třeba neinvestují moc do drahých kousků nábytku, vesmes máme vše IKEA a jsem moc spokojená…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucynka25 píše:
@Lentilka1989 mě neprovokujes
Je nás tu hodně matek na řidičáku, ono brát 7000,– není žádná výhra, a přesně jak píše @Samina007 luxusní oblečení s detmi nejde moc dohromady
No však proto píšu, že v bezdětném období si klidně koupíš tričko za 1500,– ( já teda ne
,nebylo na to),ale s dětma už si to rozmyslíš. Ono spousta těch slizů, některé modelíny atd rádi barví, že
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lamicina a zapomněla jsem se zeptat jak zavarujes ty polévky? Jenom horké do sklenic? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lentilka1989 píše:ale prosim te.ja sem chodim taky a mam hezke prijmy. neres to.
@kornelije je v tom jidlo a drogerie do domácnosti…
Na jidlo si občas zajdeme, ale není to pravidlem… jen proste nekoukam jestli je něco co máme radi v akci nebo ne…když mám chut na hroznové vino, který stoji cca 100kc/ kg tak si ho koupim… mám kávová od Nespresso a měsíčně to kafe cca 2tisice spolkne… Jak jsem psala už několikrát, chtela jsem tu načerpat nějakou inspiraci, jak se da usetrit a pokud z toho bude něco pro mě přijatelné tak to vyzkouset… ale zřejmě tu působím jen jako ruzovy element
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@malákráličice píše:
@kornelije Kdyz si prectes slozeni tech sirupu, zjistis, ze kupujes jen predrazeny cukr… ehm teda glukozofruktozovy sirup a ecka. Navstevam delam dzbanek s citronem nebo pomerancem a matou. I salatova okurka je super. Nebo delam ledovy caj.
Vonave zavesy do zachodu se mi strasne eklujou, takze usetrim.
Tak v domácím sirupu je taký cukr, kyselina citrónová.. jak jsem psala u nás nejraději čaj, voda…a také jak píšeš v létě ledový čaj, o limonádě z okurky jsem slyšela, ale ještě nezkoušela..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kornelije píše:
Máš to vymakane s tou výměnou oblečeníjá ty hezčí a zachovalé kousky prodávám po pár korunách kamarádkám, co zůstane posílám do azylového domů, kde berou všechno i s flekama, dirkama.. což je fajn, že i ne úplně top oblečení se využije dál..
Ja sice nevymenuju na netu, ale taky menim ve skrini kus za kus. A nejvic nakupuju v sekaci, ovsem jsem si jista, ze byste to na nasi rodine nepoznali. To je zas moje radost, na jidle setrit nechci a nebudu, dokud nebudu muset. Co uz nepotrebujeme, nebo se nenosi, taky posilam na prodej znamym nebo na charitu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sirup doporucuji tento
https://stavy.heureka.cz/…-ml/recenze/#…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@malákráličice píše:
@kornelije Kdyz si prectes slozeni tech sirupu, zjistis, ze kupujes jen predrazeny cukr… ehm teda glukozofruktozovy sirup a ecka. Navstevam delam dzbanek s citronem nebo pomerancem a matou. I salatova okurka je super. Nebo delam ledovy caj.
Vonave zavesy do zachodu se mi strasne eklujou, takze usetrim.
Ale jak to děláš aby jsi měla pořád na wc voňavo? My máme tři wc ale ani u jednoho není okýnko, což mě hodně štve
..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jkra píše:
Sirup doporucuji tento
https://stavy.heureka.cz/…-ml/recenze/#…
Tak to je ten, co obcas koupim, myslim, ze za stovku. 50% ovocne stavy. Maji pomerancovy a mandarinkovy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit