Kornelije - šetření 2020

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10425
2.1.20 17:41

V kaufu mivaji superkoncentrovanou jablecnou stavu. Stoji teda 250ml asi 70kc, ale staci kapnout malicko jako sirup a chutna to jako dzus. A myslim, ze pridany cukr v tom neni bud zadny, nebo malickato.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59472
2.1.20 17:42
@jkra píše:
Sirup doporucuji tento
https://stavy.heureka.cz/…-ml/recenze/#…

ten je fajn ale už jsem ho dlouho nikde neviděla :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17233
2.1.20 17:42
@pionyrka píše:
Já třeba z kosmetiky používám BB crem 3v1, stíny, řasenku, lesk a to vše mi vydrží půl roku, krém proti vráskám kupují 1× ročně, ke kadeřnici nechodim, stříhání se sama podle videa na youtube, dokonce mi ten sestřih švagrová pochválila a když jsem ji rekla, že jsem se ostříhala sama nevěřila mi, barvu vlasů mám světle hnědou svoji nebarvim se, oblečení si kupuji pouze na určitou sezonu a většinou doplňují takže za rok 2× kalhoty, 1×saty, 1×sukne, 3× tričko, 1×svetr, 2× boty, v práci mám uniformu tak moc oblečení nepotřebuji.

Já také na dekorativní kosmetice ušetřím, krém na obličej kupují za 69,– Kč, řasenku, stíny mám na dlouho, na rty používám měsíčkovou vazelínou za 50,– Kč, na odliceni kokosový olej take za 50,– Kč.. mám delší vlasy, konečky mi stříhá dcera, barvu kupují když je v akcí palettko za 50,–… ja na parfémy moc nejsem, dostala jsem teď jeden na vánoce a určitě mi vydrží delší dobu..joo akorát na čem ujizdim jsou laky na nehty, ale i ty mi vydrží nějakou dobu, kupují většinou když je akce a třeba jeden vyjde na 20,–.kc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56572
2.1.20 17:45
@mroe píše:
Tak to je ten, co obcas koupim, myslim, ze za stovku. 50% ovocne stavy. Maji pomerancovy a mandarinkovy.

Vozim si cca 8 lahvi ze Slovinska, tam ho koupim 750ml za 3€.to je luxusni sirup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
2.1.20 17:55
@kornelije píše:
Já také na dekorativní kosmetice ušetřím, krém na obličej kupují za 69,– Kč, řasenku, stíny mám na dlouho, na rty používám měsíčkovou vazelínou za 50,– Kč, na odliceni kokosový olej take za 50,– Kč.. mám delší vlasy, konečky mi stříhá dcera, barvu kupují když je v akcí palettko za 50,–… ja na parfémy moc nejsem, dostala jsem teď jeden na vánoce a určitě mi vydrží delší dobu..joo akorát na čem ujizdim jsou laky na nehty, ale i ty mi vydrží nějakou dobu, kupují většinou když je akce a třeba jeden vyjde na 20,–.kc

Já nekupuju vůbec žádnou dekorativní kosmetiku.. Používám jen antiperspirant, zubní pastu, sprchový gel a šampon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118329
2.1.20 18:01
@Zelnicka píše:
Já nekupuju vůbec žádnou dekorativní kosmetiku.. Používám jen antiperspirant, zubní pastu, sprchový gel a šampon.

Ani žádný krém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
2.1.20 18:06
@aiwwa píše:
Ani žádný krém?

Ano krém… To vyloženě nesnáším na sebe něco patlat.. To ani není z důvodu šetření :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21791
2.1.20 18:07
@kornelije píše:
Ale jak to děláš aby jsi měla pořád na wc voňavo? My máme tři wc ale ani u jednoho není okýnko, což mě hodně štve :cert:..

Zachody mame dva a s okynky, tak to bude asi tim. Misu myju kazdy den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17233
2.1.20 18:15
@lucynka25 píše:
@chs.jasmin taky hodně swapuji :srdce:
Teď se mi skvěle dařilo, úplně si ujizdim :jazyk:

Já se budu držet 2000,– týdne a uvidí se, u nás zatím nejistota, manžel hledá nové místo po 12letech, tak těžko říct, jestli se budeme muset chvíli víc přiškrtit nebo naopak.. :nevim:
Na dovolenou zatím nepomyslim, bohužel..

@kornelije jinak už jsem sehnala holkám povlečení, teda starší dceři. Manzel jel dneska od doktora do Tesca a mám jedno za 350,–, tak to je pro mě taková adekvátní cena. Dcerka ujíždí na Spidermanovi a Kouzelné berušce a zrovna to tam měli, takže mladší podědí princezničky apod a starší je úplně nadšená..tak jsme ji aspoň udělali radost, když je teď nemocná.
Vlastně všichni už máme chřipku, já už taky ležím s bolavým krkem a hlavou.
Za mě nejhorší výdaje léky pořád..za poslední měsíc přez 1000,– jen probiotika skoro 500,– :zed: ty léky to je prostě horor.

Dcerka dobírá ještě antibiotika a naštěstí probiotika jsem měla ještě v lekarnicce, tak nemusela kupovat..u nás holky začínají posmrkavat a právě dneska jsem nám udělala cibulový sirup.. :D

Kouzelnu berušku neznám :D, nějaká pohádka? Cena povlečení super, ty licenční jsou někdy až předražené..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17233
2.1.20 18:21
@Lentilka1989 píše:
@pionyrka tak my nastesti rezervy máme vic než dostatečné… kdybych neměla na ucte dost penez tak bych asi žila jinak :think:
Ale vzhledem k tomu, ze máme vsechno, nemame dluhy a i celkem dost měsíčně ušetříme, tak chci zit a ne jen litat po slevach :think:
Nehledě na to, ze co se kosmetiky tyce, není pro mě jina cesta…po kořenech z drogerie se mi horsi pleť a vypadam jak pubertak, jediný co mi sedi je proste dražší, ale udela to svou praci jak má…
Neberu to jako něco špatného šetřit, jen nechapu jak to děláte, ze za 10tisic vedete domácnost a ještě deti

Jakou dražší kosmetiku kupuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17233
2.1.20 18:25
@Lentilka1989 píše:
@pionyrka jinak kupovat auto za hotove je pro mě samozdrejmost- já bych se na auto nezadluzovala :think: a dovolena pro 2 dospělé a 2 deti za 80 tisic to je pekna cena :palec:

A kdyby jsi neměla 300 000,– na nové? Nebo kde myslíš že si našetří třeba mladá rodina tolik peněz hned na začátku třeba manželství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17233
2.1.20 18:30
@jahuhudka píše:
@Lentilka1989 a proč jsi v diskuzi o setreni
:mrgreen:.. také by jsi sem mohla hodit nějaké své tipy na šetření :*
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17233
2.1.20 18:34
@lucynka25 píše:
@pionyrka taky si na dovci vždycky nasetrime.More nás dítě většinou vyšlo do 60.tis 2+1+infant + 1-2dovolene v tuzemsku.
Ale letos nevím co bude, jestli a kolik manžel dostane dovolené v nové práci a jestli najde rychle, to co chce..
A možná to i letos, pokud to všechno vyjde, chceme trochu vzít jinak a jet po vlastní ose. Autem přez Rakousko, Alpy, Slovinsko a Chorvatsko..ale je to ve hvězdách. Trošku dobrodružství po těch všech All inclusive.. uvidí se.

Já také mám momentálně pozastavené plánování dovolené, nevím jak všechno dopadne tak možná jenom na otočku do zahraničí k rodině.. uvidíme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
2.1.20 18:36
@kornelije píše: :mrgreen:.. také by jsi sem mohla hodit nějaké své typy na šetření :*

To už 100krat víš. Vařit ze základních surovin, hledat lokální zdroje
Dělám většinu pečiva, jogurty, tvaroh, lucinu. Marmelády, sirupy a To i bylinkové. Co v létě nasyslim v zimě jako když najdu. Houby, borůvky, jahody, švestky… Občas upeču sousedům důchodcům a ač to nebyl prvoplan máme díky tomu domácí vejce, jablka, ostružiny, maliny apod.

• Citovat
  • Upravit
jahuhudka
2.1.20 18:44
@kornelije píše:
A kdyby jsi neměla 300 000,– na nové? Nebo kde myslíš že si našetří třeba mladá rodina tolik peněz hned na začátku třeba manželství?

Jako dobrý ale třeba 20ti lety nepotřebuji auto za 300 tis. A ve dvou se tato částka dá ušetřit i za rok.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat