Kornelije - šetření 2020
- Fotoalbum (6197)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@kornelije čištění pleti a odlicovani- kiehls, nebo m. badescu cca 500-700 Kč
Denni a nocni krem estée lauder cca 1700 za kus
Sérum estée lauder denni 2700
Nocni sérum cca 2000
Make-up ta sama znacka 1900
Dekorativní kosmetiku kupuju taky v parfumerii…
Sampony a sprchové gely taky tam- sprchac cca 800- ale je ho potreba maličko a vydrzi dlouho
Sampon měsíčně cca 1000,–
K tomu jsou nějaké masky na oblicej, pece o ruce a nohy… proste měsíčně tam jsem za 3tisice jen to fikne.
K tomu autu- pokud nemám, tak nepotrebuju auto za 300tisic ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kornelije
Můj tip na setreni?
Nejdřív jsem si dodelala vysokou školu, abych měla v oboru co možná nejvyšší vzdělání a dále se vzdělávám- to znamena, ze jsem si zajistila příjem takový, abych si nasetrila na budoucnost- bydlení, sporeni, stavebko, penzijko, investice do zlata a diamantu a krátkodobé sporeni ve formě sporiciho účtu.
Nešetřim stylem 3× tydne spagety s kecupem a obalovaný gothaj no…
Spis jsem tady doufala v nějaký tip co mate co je levné a přesto kvalitni…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Markéta80 píše:
@kornelije nenavýšila jsi celkem dost rozpočet? kde je doba 5000 pro 5 osob? těch 10 000 je celkem reálných i když já utratím ještě o dost vícAle chci si letos co ušetřím rozdělit na dvě části a tu druhou část dávat ještě do extra krabičky a uvidíme kolik tam bude za rok
Vím že jak je na co šetřit šetří se mnohem rychleji
Těch 10 000,– je na jídlo, drogerií, školu, dopravu a další výdaje..tu částku mám už dlouho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mroe píše:
My kupujeme stavu asi za 79 Kc( nebo za 89?0) A obcas i jinou za stovku. A tu a tam z Lidla. Nic, kde je mene nez 30% ovocne stavy mi domu nesmi. A to mi jeste vadi, ze se nic lepsiho snad ani sehnat neda, doma si ji delat nemuzu.
Proč si nemůžeš doma udělat šťávu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lentilka1989 jak jsem psala najít lokální dodavatele základních surovin a vyrábět si
. I ten letní sběr čehokoliv miluju, je to pro mě Relax (narozdíl teda od rodiny, pro ně je les za trest)
- Citovat
- Upravit
@jkra píše:
Sirup doporucuji tento
https://stavy.heureka.cz/…-ml/recenze/#…
Tuto šťávu jsem pár krát koupila v Kauflandu, stála kolem stovky..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jahuhudka já mám ovoce a zeleninu ze zahrady
i vepřové máme domaci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lentilka1989 píše:
@kornelije
Můj tip na setreni?
Nejdřív jsem si dodelala vysokou školu, abych měla v oboru co možná nejvyšší vzdělání a dále se vzdělávám- to znamena, ze jsem si zajistila příjem takový, abych si nasetrila na budoucnost- bydlení, sporeni, stavebko, penzijko, investice do zlata a diamantu a krátkodobé sporeni ve formě sporiciho účtu.
Nešetřim stylem 3× tydne spagety s kecupem a obalovaný gothaj no…
Spis jsem tady doufala v nějaký tip co mate co je levné a přesto kvalitni…
No ale tohle je jeden z nejefektivnejsich zpusobu setreni, take jsem si ho zvolila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kornelije píše:
Těch 10 000,– je na jídlo, drogerií, školu, dopravu a další výdaje..tu částku mám už dlouho
Jaké další výdaje? Já jsem také myslela, že to na jídlo a drogerii… My máme cca 8tis na jídlo a minimum drogerie, jeden dospělý a 3 děti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lentilka1989 píše:
@Lenka_Hal jsem rada, ze v tom nejsem sama
A taky na sporici vlakna chodim, obcas se tam vyskytne recept/rada, kterou vyuziju. Protoze i kdyz mame dost, porad nevidim duvod, proc utratit vic, kdyz muzu min, to nemluvim o tom, kdyz je to jeste navic neco zdravejsiho ci ekologictejsiho. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lentilka1989 píše:
@jahuhudka já mám ovoce a zeleninu ze zahradyi vepřové máme domaci
Já si našla i dodavatele mléka 12 Kč litr i se smetanou. Tu vodu z obchodu už si nikdo nedovedeme představit. Dělám jogurty cca 10 min práce. Tvaroh totéž atd.
- Citovat
- Upravit
@mroe píše:
Tak to je ten, co obcas koupim, myslim, ze za stovku. 50% ovocne stavy. Maji pomerancovy a mandarinkovy.
Já kupovala černý rybíz
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenka_Hal vidim to stejně… radši ty peníze vyuziju na něco co mi poslouží do budoucnosti, než je vyhodit oknem
Třeba ta kosmetika je u mě hodně, ale má smysl mejt se necim po čem se hned osypu? Nema…taky bych si radši koupila niveu za stovku, ale buhozel
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jahuhudka tak tam mám problem- já to krajský mléko proste nepozru…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit