Kornelije - šetření 2020

Napsat příspěvek
Velikost písma:
jahuhudka
2.1.20 19:14
@Lentilka1989 píše:
@jahuhudka tak tam mám problem- já to krajský mléko proste nepozru…

Já bych zas nepozřela kozí :lol: a i kravské spíš formě jogurtu, sýrů, tvarohu. Ale děti mléko vždycky milovaly.

• Citovat
  • Upravit
3998
2.1.20 19:16
@Lenka_Hal píše:
A taky na sporici vlakna chodim, obcas se tam vyskytne recept/rada, kterou vyuziju. Protoze i kdyz mame dost, porad nevidim duvod, proc utratit vic, kdyz muzu min, to nemluvim o tom, kdyz je to jeste navic neco zdravejsiho ci ekologictejsiho. :nevim:

tak to máme stejnou motivaci a pak se mi líbí sledovat jak má každý jiný systém. To je inspirace, třeba díky emimcu jsem přešla zpátky na hotovost a ušetřila tím několik tisíc měsíčně. Jakože na domácnost a jídlo. Další platby dál z účtu nebo kartou, ale to už pak udržím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
2.1.20 19:16

@jahuhudka no kozu už vůbec ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10196
2.1.20 19:17
@Lentilka1989 píše:
@kornelije čištění pleti a odlicovani- kiehls, nebo m. badescu cca 500-700 Kč
Denni a nocni krem estée lauder cca 1700 za kus
Sérum estée lauder denni 2700
Nocni sérum cca 2000
Make-up ta sama znacka 1900
Dekorativní kosmetiku kupuju taky v parfumerii…
Sampony a sprchové gely taky tam- sprchac cca 800- ale je ho potreba maličko a vydrzi dlouho
Sampon měsíčně cca 1000,–
K tomu jsou nějaké masky na oblicej, pece o ruce a nohy… proste měsíčně tam jsem za 3tisice jen to fikne.
K tomu autu- pokud nemám, tak nepotrebuju auto za 300tisic ne?

Tohle mi přijde už opravdu extrém… Jsou i jiné značky kosmetiky bez konzervantů a přidaných látek…

3 tis by mi skoro stačilo na všechnu drogerií na celý rok pro všechny :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
2.1.20 19:19

@Zelnicka používám co mi vyhovuje a děla dobre…
A jaká kosmetika by to potom tedy byla? Podívám se na to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
2.1.20 19:20

@Zelnicka ahoj jak jste prožili vánoce, snad pohodove.

• Citovat
  • Upravit
35506
2.1.20 19:20
@kornelije píše:
Proč si nemůžeš doma udělat šťávu?

Protoze za A, nemam z ceho, za B, ji nemam kam dat, za C, to neumim. C bych mohla vypustit, to bych asi nejak zvpadla, ale A by se mi nejspis nikdy nevyplatilo a B nevyresim asi nijak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35506
2.1.20 19:23
@Lenka_Hal píše:
No ale tohle je jeden z nejefektivnejsich zpusobu setreni, take jsem si ho zvolila :D

No, ja neco podobneho psala Korneliji uz mockrat. Ze bych misto setreni na jidle, ktere se spis podoba trapeni rodiny hladem, sla radsi do prace. Napsala mi, ze jim to takhle vyhovuje. Ted uz do prace chodi, ale byt pestounem ji asi vyhovuje vic, kdyz se jim chce stat znovu ( aspon jak psala). Resp. mohla by mit oboji, praci i pestounstvi, ale to nechce.

Příspěvek upraven 02.01.20 v 19:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17293
2.1.20 19:24
@jahuhudka píše:
To už 100krat víš. Vařit ze základních surovin, hledat lokální zdroje
Dělám většinu pečiva, jogurty, tvaroh, lucinu. Marmelády, sirupy a To i bylinkové. Co v létě nasyslim v zimě jako když najdu. Houby, borůvky, jahody, švestky… Občas upeču sousedům důchodcům a ač to nebyl prvoplan máme díky tomu domácí vejce, jablka, ostružiny, maliny apod.

Tak prosím hoď sem nějaký recept na pečivo, a jak děláš ty jogurty apod..a kolik máš rozpočet na jídlo, drogerií atd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17293
2.1.20 19:27
@jahuhudka píše:
Jako dobrý ale třeba 20ti lety nepotřebuji auto za 300 tis. A ve dvou se tato částka dá ušetřit i za rok.

No to nevím :think: nějak si neumím představit že dcera za rok našetří 300 000,– Kč kolik dostane plat po maturitě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56583
2.1.20 19:30
@kornelije píše:
A kdyby jsi neměla 300 000,– na nové? Nebo kde myslíš že si našetří třeba mladá rodina tolik peněz hned na začátku třeba manželství?

Mlada rodina ma premyslet. pokud na auto nema, tak nema. To je zaklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56583
2.1.20 19:32
@kornelije píše:
No to nevím :think: nějak si neumím představit že dcera za rok našetří 300 000,– Kč kolik dostane plat po maturitě?

Nebude sama, v te mlade rodine.muze mit dve prace. Jako ja nevim, ale to mi prijde realne.ja mela dve prace nekolik let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59475
2.1.20 19:33
@Zelnicka píše:
Já nekupuju vůbec žádnou dekorativní kosmetiku.. Používám jen antiperspirant, zubní pastu, sprchový gel a šampon.

já taky :lol: + parfém občas :lol: To ušetřím jak čtu dost peněz :mrgreen: Krémy na ruce kupuji protože mne hlavně jak začne chladno začne praskat kůže na prstech :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17293
@Lentilka1989 píše:
@kornelije čištění pleti a odlicovani- kiehls, nebo m. badescu cca 500-700 Kč
Denni a nocni krem estée lauder cca 1700 za kus
Sérum estée lauder denni 2700
Nocni sérum cca 2000
Make-up ta sama znacka 1900
Dekorativní kosmetiku kupuju taky v parfumerii…
Sampony a sprchové gely taky tam- sprchac cca 800- ale je ho potreba maličko a vydrzi dlouho
Sampon měsíčně cca 1000,–
K tomu jsou nějaké masky na oblicej, pece o ruce a nohy… proste měsíčně tam jsem za 3tisice jen to fikne.
K tomu autu- pokud nemám, tak nepotrebuju auto za 300tisic ne?

Ty ceny jsou pro mě sci-fi 8o.. já si raději dám na hubu slupky z okurky :mrgreen: nebo nějakou medovou, tvarohovou, jogurtovou masku..

Tak s tím autem to je na zvazenou, mladý už měl dvě z bazaru a vrazil do nich více peněz než za co je kupoval, raději ať platí leasing na nové auto než strkat do starého.. už z důvodu bezpečnosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249

@jkra presne tak :palec:
Navic proč končit maturitou? Jestli k tomu je, tak ať jde studovat…
A hlavně potřebuje mít první auto za 300litru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat