Koronavirus máte strach?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
856
27.1.20 12:51
@aiwwa píše:
A jak jako můžeš posoudit, jaká skutečně situace je?

Mám na to svůj názor, to každý. Netvrdím, že je nutně správný, ale na jeho základě si myslím, že nejsme schopni zabránit rozšíření do ostatních zemí při současném stupni prevence.

Jak si ho tvořím? Čtu názory virologů, lékařů a sledují data a zahraniční zdroje. Na rozdíl od lidí, kteří rozhodují o opatřeních beru do úvahy nyní jen riziko zdravotní a nemusím brát v potau dopady ekonomické a politické a společenské a vyhodnocovat, co je menší zlo, jako to musí činit vlády a organizace.

Budu jen ráda, když se budu plést, to mi věř. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
27.1.20 12:51

@baimoli Já osobně nepanikařím, ale jelikož jsem perfekcionista a všechno mám ráda dopředu přesně naplánováno, tak přemýšlím už teď co bych dělala, kdyby to začalo kosit ve velkém i u nás. Přípravou alespoň v hlavě člověk nic nezkazí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
27.1.20 12:52
@Konnny píše:
Jsem ted mrkla a na Alze maji respiratoru plno nic vyprodaneho neni.

Taky jsem zrovna koukala, ale nemají FFP3, které jsou účinné na viry. :nevim: Ale stejně, kdo by to kupoval na Alze, když existuje plno specializovaných shopů, kam jsem teď koukala, tak měli napsáno, že skladem, ale dodání delší kvůli přetížené expedici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
27.1.20 12:54

@aiwwa No to jak vyrobit vir já bohužel nevymyslím, z chemie na střední jsem měla vždycky 3 s odřenejma ušima a s menší či větší pomocí spolužáků :lol: Ale co když se to přece jen nějak dá. Viz konspirace o vzniku AIDS :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116075
27.1.20 12:55

Tak mě přijde bezpečnější v případě epidemie nechodit nikam, on ani ten respirátor by vám nepomohl, když se to přenáší např. i přes sliznice očí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116075
27.1.20 12:56
@Kristynka22 píše:
@aiwwa No to jak vyrobit vir já bohužel nevymyslím, z chemie na střední jsem měla vždycky 3 s odřenejma ušima a s menší či větší pomocí spolužáků :lol: Ale co když se to přece jen nějak dá. Viz konspirace o vzniku AIDS :lol:

Mno, začínám si fakt myslet, že někteří by neměli mít přístup na internet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6735
27.1.20 12:57
@Kristynka22 píše:
@baimoli Já osobně nepanikařím, ale jelikož jsem perfekcionista a všechno mám ráda dopředu přesně naplánováno, tak přemýšlím už teď co bych dělala, kdyby to začalo kosit ve velkém i u nás. Přípravou alespoň v hlavě člověk nic nezkazí :lol:
:lol: já nechávám vše na poslední chvíli :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.1.20 12:58
@LaPaloma píše:
No vidíš je, lháře. Moje zkušenost - Asiati lžou víc než běžný standart. Ale kdyby před 15 lety se tímto způsobem vybavili proti SARS, tak dnes ty nemocnice takovým hopem nepotřebují. Už by tam byly. Navíc tutlali i tentokrát, první případy byly již v prosinci.
Počet obyvatel Číny se nezvyšuje nijak dramaticky, takže něco je tentokrát jinak.

Ty nemocnice by tam nebyly. Jsou to provizorní stavby a stavěly vše i později během SARS

• Citovat
  • Upravit
6735
27.1.20 12:58
@aiwwa píše:
Tak mě přijde bezpečnější v případě epidemie nechodit nikam, on ani ten respirátor by vám nepomohl, když se to přenáší např. i přes sliznice očí.

Chce to ještě speciální ochranné brýle :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
27.1.20 12:59

@Zabatko u nekterych z nabizenychpisi, ze zachyti mikrocastice bakterii a viru, ale nerozumim tomu a kupovat nehodlam, nejak me panika miji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6735
27.1.20 13:03
@LaPaloma píše:
No vidíš je, lháře. Moje zkušenost - Asiati lžou víc než běžný standart. Ale kdyby před 15 lety se tímto způsobem vybavili proti SARS, tak dnes ty nemocnice takovým hopem nepotřebují. Už by tam byly. Navíc tutlali i tentokrát, první případy byly již v prosinci.
Počet obyvatel Číny se nezvyšuje nijak dramaticky, takže něco je tentokrát jinak.

Nevím, někdo lže určitě úmyslně, ale je tu jeden kulturní aspekt „lhaní.“ Pokud vyloženě někdo nemá špatné úmysly, tak spíš říká to, co si si myslí, že chceš slyšet, aby tě potěšili. Je to jiná kultura a mentalita, musí si „zachovat tvář“a snaží se ji zachovat i těm s kterými jednají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
27.1.20 13:05
@aiwwa píše:
Až vymyslíš, jak vyrobit vir, tak dostaneš nobelovku. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: To je jako bys chtěla vyrobit třeba nový druh zajíce.

Omlouvám se za napadání i u tak závažného tématu, ale ty jsi opravdu dost omezená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76675
27.1.20 13:06

@baimoli krásně napsané, ano oni to co my vnímáme jako lhaní, vnímají úplně jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
27.1.20 13:08

E-shoy, kde náhodou prodávají respirátorů jsou přetížené. Objednávala jsem z jednoho venkovní plachtu a musím počkat, protože řeší nedostatek respirátorů :nevim: k čemu je respirátor, když se to může šířit přes sliznice a budou mít volné oči?

K zásobám, včera jsem pořídila dvě láhve čistého 80% alkoholu, tak mi bude aspoň dobře. A ostatní je otázka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
27.1.20 13:09

„Kvůli nákaze novým koronavirem už v Číně zemřelo 81 lidí, potvrzených případů nakažených je 2744. „Ten nárůst je od předchozího dne skoro 40 procent,“ upozornila zpravodajka ČT v Asii Barbora Šámalová. Čína se teď podle ní snaží dohánět to, co zanedbala místní vláda především ve městě Wu-chan a v celé provincii Chu-pej. První případ koronaviru se totiž objevil už 1. prosince. Úřady celou situaci podcenily, problém se snažily ututlat a riziko marginalizovat, podotkla zpravodajka ČT…
Starosta Wu-chanu na tiskové konferenci podle agentury Reuters přiznal, že reakce města na nákazu „nebyla dost dobrá“, a nabídl svou rezignaci.“

https://ct24.ceskatelevize.cz/…rady-problem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí