Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@chelsinka1988 píše:
Zjednodušeně: infekční jsi bez příznáků, ale test musí být již pozitivní. Ale vysoká nakažlivost nehrozí od těchto zatím asymptomických lidí. Tam by ochrana od něj 1,6 metrů mohla být dostačující.Ale vážně to tu doctus psal. Někdo ho vyzyval a on to potvrdil.
Tak to aspon chapu ja 🙂 a jo vím že to tu někdo psal, možná k tomu měl nějakou studií rikam, škoda že jsme si ji nevyzadaly.. Je tam menší riziko přenosu, ale zas když prskne tak uz prska ten vir, když si oblizne prst v čekárně, kde bude číst noviny/letáček a ja pujdu sáhnu na to a sáhnu si do oka a mam to, to samy treba nákupní košíky.. Akorat to asi berou tak, že to není takovej rozprašovač, když co chvíli nekasle a nesmrka ![]()
@Zástavanda píše:
Tak se asi protilátky nevytvoří
https://tn.nova.cz/…podruhe.html
Jenže ho poslali domů, protože neměl příznaky - netestovali ho, spíš ještě nebyl vyléčený.
A protilátky se tvoří:
„On 3/3/20 Chinese NHC issued version 7 of "Diagnosis and Treatment of Novel Coronavirus PNA“ Info below
1. In confirmed cases (PCR) had serology with IgG/IgM
2. Most new have IgM + 3-5 days after onset
3. Recovery of IgG is 4 times or more higher than acute phase"
Info pro větší odborníky než jsem já, je ve vlákně tady
https://twitter.com/…813095542784
@chelsinka1988 píše:
Zjednodušeně: infekční jsi bez příznáků, ale test musí být již pozitivní. Ale vysoká nakažlivost nehrozí od těchto zatím asymptomických lidí. Tam by ochrana od něj 1,6 metrů mohla být dostačující.Ale vážně to tu doctus psal. Někdo ho vyzyval a on to potvrdil.
já konkrétně jsem se ptala, jestli může být infekční člověk už v době, kdy má ještě negativní test, přesně na tohle jsem se ptala, že po vniknutí viru do organismu ten potřebuje čas k tomu, aby se namnožil, tak jestli je ten člověk infekční už i v době ještě negativního testu. A on psal, že ano, že už v té době je infekční. Ptala jsem se v soivislosti s tou druhou cizinkou, co měla negativní test ten první, jestli mohla být infekční už v té době negativního testu, a odpověď byla ano.
Maďar zrovna tak píše Navíc dochází, jak víme, k vylučování viru v inkubační době a od bezpříznakových nakažených
@stock píše:
Ale ne v inkubacni době, to jsem chtěla vědět, kde se tohle tvrzeni vzalo.
Já to teda taky viděla/slyšela už na vícero místech. Teď nemám úplně možnost dohledávat nějaké zdroje, ale bylo to zmíněno i v souvilosti s těmi dětmi že je fáma že to na ně nejde, jen často nemají příznaky (nebo jen minimální) což je z hlediska dohledatelnosti nemocných ještě větší průšvih než u dospělých, kde je to hlavně o nakažlivosti v inkubační době. Můžu na to pak zkusit kouknout jestli to tu někde nebudu mít až budu mít chvilku ![]()
@Šáruší píše:
já konkrétně jsem se ptala, jestli může být infekční člověk už v době, kdy má ještě negativní test, přesně na tohle jsem se ptala, že po vniknutí viru do organismu ten potřebuje čas k tomu, aby se namnožil, tak jestli je ten člověk infekční už i v době ještě negativního testu. A on psal, že ano, že už v té době je infekční. Ptala jsem se v soivislosti s tou druhou cizinkou, co měla negativní test ten první, jestli mohla být infekční už v té době negativního testu, a odpověď byla ano.Maďar zrovna tak píše Navíc dochází, jak víme, k vylučování viru v inkubační době a od bezpříznakových nakažených
To si pamatuju a vím, že tebe to tu zajímalo. Takže jsem vlastně měla pravdu já, ne stock.
@evill píše:
Můžete mi někdo vysvětlit jak přesně přenáší člověk vir, když ještě nemá příznaky? Když je to „kapénková“ infekce, tak chápu dobře, že v takovém případě jen mluvením (něco z úst asi vždycky prská ale ne do takové vzdálenosti) či třeba močí? Ještě nekašle, nesmrká, takže by měl opravdu stačit ten odstup metr? Je menší pravděpodobnost, že když takový člověk na něco šáhne, nenechá tam vir, pokud si předtím nešáhl do oka třeba…? Nebo je to třeba i v potu?Asi hloupé otázky, ale nikdy jsem se tím nezabývala, vysvětlí nějaký doktor?
Ty jo ten pot mě nenapadl, ale je to dobrá otázka, já jediny co vím, že furt rikaj kapenky a další formy přenosu nejsou pořádně prozkoumany až na to, že to našli v moči a stolici, víc nic moc nevím, snad se najde někdo, kdo nám řekne treba vic
@Zástavanda píše:
@wildcherry Třeba je nechaj v chladakku ne? Je to sice blby prirovnani, ale hovězí ti po porážce taky vydrží dlouho
To by se jim do 3.dubna pěkně nahromadili. Budou prostě spalovat bez obřadu. ![]()
@vbarav píše:
Tak to aspon chapu ja 🙂 a jo vím že to tu někdo psal, možná k tomu měl nějakou studií rikam, škoda že jsme si ji nevyzadaly.. Je tam menší riziko přenosu, ale zas když prskne tak uz prska ten vir, když si oblizne prst v čekárně, kde bude číst noviny/letáček a ja pujdu sáhnu na to a sáhnu si do oka a mam to, to samy treba nákupní košíky.. Akorat to asi berou tak, že to není takovej rozprašovač, když co chvíli nekasle a nesmrka
Je to prevít ten vir, tak i tak ![]()
@chelsinka1988 píše:
Je někde definované čemu se říká „vysoká nakažlivost“? Nebo je to jen takový nic neříkající obrat pro uklidnění lidí - něco jako „jsme připraveni na všechny eventuality“, „usilovně na problému pracujeme“, „není důvod k panice“,… ![]()
@chelsinka1988 píše:
To si pamatuju a vím, že tebe to tu zajímalo. Takže jsem vlastně měla pravdu já, ne stock.
Akorat k tomu prvnímu prave nemáme ten zdroj a ja to nikde nemůžu najít.. Proste nikde jsem zatím nenašla i pokud je test negativní, může být člověk nakažlivý a myslím že to tak ani není
i když jestli to třeba někdo dohleda 👍
@alifie píše:
Je někde definované čemu se říká „vysoká nakažlivost“? Nebo je to jen takový nic neříkající obrat pro uklidnění lidí - něco jako „jsme připraveni na všechny eventuality“, „usilovně na problému pracujeme“, „není důvod k panice“,…
Tam spíš půjde o to, jak daný jedinec tu frázi vnímá.
@vbarav píše:
Akorat k tomu prvnímu prave nemáme ten zdroj a ja to nikde nemůžu najít.. Proste nikde jsem zatím nenašla i pokud je test negativní, může být člověk nakažlivý a myslím že to tak ani neníi když jestli to třeba někdo dohleda 👍
Nebo se zeptat znovu doctuse a aby poskytl i zdroj
@alifie píše:
Je někde definované čemu se říká „vysoká nakažlivost“? Nebo je to jen takový nic neříkající obrat pro uklidnění lidí - něco jako „jsme připraveni na všechny eventuality“, „usilovně na problému pracujeme“, „není důvod k panice“,…
Tak to si vystihla, protože Who ma skoro u všeho napsaný pracuji na tom výzkumy a pravidelně aktualizujeme nebo něco v tom smyslu, aby jsme měli dobrej pocit, že jsou s nama sdílni
jak s tou pandemií to si taky dobře vystihla
byla jsi to ty ne ![]()
@chelsinka1988 píše:
Nebo se zeptat znovu doctuse a aby poskytl i zdroj
To by bylo asi nejsnazší 👍 🙂
@Zástavanda píše:
@wildcherry Třeba je nechaj v chladakku ne? Je to sice blby prirovnani, ale hovězí ti po porážce taky vydrží dlouho
Zamrazit
…to je zase cernej humor toto ![]()