Krční páteř a bolest hlavy - co pomáhá?

Anonymní
1.9.14 19:52

Krční páteř - bolest hlavy

Ahoj holky, nepíšu za sebe ale za kamarádku, která má už asi týden problémy s krční páteří nebo spíše s bolestmi hlavy a ví že je to od krční páteře. Sháním pro ní i rehabiliťáka, ale i tak si k vám jdu pro rady, jestli nevíte o něčem co na to pomáhá? Dnes jsem třeba v Lidlu viděla něco jako masírovací polštář :nevim: byl to jakoby zkroucená had s ručičkama které měly masírovat, cena asi 600Kč takže ne nic levného, ale pokud by to pomohlo…Jde o to že kamarádka má sedavé zaměstnání a opravdu ráda bych jí něčím pomohla, ale nevím čím? Tak pokud by měl někdo nějaký nápad sem s ním. Nějaký límec? Chladící gel?
Omluvte anonymitu prosím :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
1.9.14 19:56

Mně pomáhá suché teplo za krk, takže peckovej polštářek do mikrovlnky a z nejhoršího se uleví. Studený na tohle nefunguje, jen to zhoršuje.
Ale je to pouze odsouvání problémů, vím, že jednoho dne budu muset jít na rehabilitace a pak cvičit na záda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.14 20:00
@Bibi239 píše:
Mně pomáhá suché teplo za krk, takže peckovej polštářek do mikrovlnky a z nejhoršího se uleví. Studený na tohle nefunguje, jen to zhoršuje.
Ale je to pouze odsouvání problémů, vím, že jednoho dne budu muset jít na rehabilitace a pak cvičit na záda.

peckový polštářek to myslíš něco jako toto: http://www.1zdrava-vyziva.cz/product.php?… samozřejmě na krk? jasně je to oddalování problému, ale důležité je, že to v tu chvíli pomůže :hug:

• Citovat
  • Upravit
682
1.9.14 20:00

Měla sem to taky a pomohli mi až na neurologické ambulanci, kde mi skřípnutý nerv našli a opíchly, úleva se dostavila rychle. Rozhodně bych to neodborně nemasírovala a šla alespoň k praktickému, který odešle jinam, případně předepíše něco lepší od bolesti. Mě totiž třeba prášky stylu Ibuprofen a pod absolutně nepomáhaly. A do t doby ať zkusí třeba nahřívací polštářek( nebo nahřátý ručník, suché teplo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
1.9.14 20:01

Taky mám s tímhle problémy, jsem z posazovací generace :cert: Dlouhodobě mi pomáhalo jen pravidelné cvičení, protahování krku, t i několikrát denně, kdykoliv byla možnost. Doporučuji rehabilitace, kde ji naučí správně cvičit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.14 20:03

Ona je typ, že jí k doktorovi dostanete jen když už je na „smrtelné posteli“ :cert: ale pokusím se jí tam doklepat. Doporučím ty polštářky :palec:

• Citovat
  • Upravit
85367
1.9.14 20:05
@Anonymní píše:
Ahoj holky, nepíšu za sebe ale za kamarádku, která má už asi týden problémy s krční páteří nebo spíše s bolestmi hlavy a ví že je to od krční páteře. Sháním pro ní i rehabiliťáka, ale i tak si k vám jdu pro rady, jestli nevíte o něčem co na to pomáhá? Dnes jsem třeba v Lidlu viděla něco jako masírovací polštář :nevim: byl to jakoby zkroucená had s ručičkama které měly masírovat, cena asi 600Kč takže ne nic levného, ale pokud by to pomohlo…Jde o to že kamarádka má sedavé zaměstnání a opravdu ráda bych jí něčím pomohla, ale nevím čím? Tak pokud by měl někdo nějaký nápad sem s ním. Nějaký límec? Chladící gel?
Omluvte anonymitu prosím :kytka:

Na toto trpim a jedine, co mi pomuze je suche teplo - at si prilozi horky termofor na krk, pouzivam to i v praci pri sezeni a je to vynikajici. A k tomu samozrejme fyzioterapie a po odezneni obtizi pravidelne cviceni na krcni pater

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
1.9.14 20:13

Na akutní bolest používám kapsicinovou náplast. Jinak cvičit, vybrat si dobrý polštář, na kterém se leží opravdu pohodlně a hlavně mít krk v teple, šály, roláky, ať ji nenafouká na krk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.14 20:14

@blumen @Bibi239 @Dadulina holky, vy co jste psaly o tom suchém teple, myslíte že by pomohlo toto: http://www.torf-ziegler.com/…olstarek.htm

• Citovat
  • Upravit
2374
1.9.14 20:16

O těchto problémech bych mohla vyprávět. Pokud je to jenom akutní problém, tak navštívit maséra, který se zabývá i rehabilitací. Já chodila na masáže a v závěru mi nějak prokřupal páteř a narovnal jí, tak jak má být.
Většinou je oslabené zádové svalstvo a to pomůžou jedině cviky k posílení svalstva. Takže si dát kolečko, praktický lékař, poslali mě i na rentgen páteře, pak k neurologovi a rehabilitační sestře. Bohužel neurologa ani reh. sestru už neporadím kam jsem konkrétně chodila, je to už dost dlouho. Ale jakmile mi problémy začnou, tak cvičím cviky co mě naučili a vždycky se to zlepší, ale to cvičení mě ukrutně nebaví :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
1.9.14 20:17

V lékárně se dají koupit nahřívací gelové polštářky nebo takové ty lupací, jak hřejí samy a pak se vyváří ve vodě.

Další věc je neuro, tam to opíchnou a pak se s tím dá něco dělat. V akutním stadiu je to na klidový režim a teplo. Následně nějaká rhb.

Za mě…roky na to trpím, nesčetně krát obstřiky, pak rhb. Pomohlo mi až cvičení, ale ne zdravotní, ale dát si pořádně 3× týdně do těla a u toho rozcvičit ten krk, při zahřátí. Jsem už víc jak půl roku bez obtíží, svaly povolené a klidné.
Pokud nezačne pravidelně rozcvičovat, bude jí všechno popsané k prdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
1.9.14 20:18

Anonymní, mám obyč peckový polštářek z DM pro mimina, kolik tehdy stál, nějakých 60 kč či tak nějak. Zcela dostačující :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
1.9.14 20:18
@Anonymní píše:
@blumen @Bibi239 @Dadulina holky, vy co jste psaly o tom suchém teple, myslíte že by pomohlo toto: http://www.torf-ziegler.com/…olstarek.htm

Rašelina je skvělá, chodím na ni na rhb :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
1.9.14 20:19

:mavam: Hrejive náplasti v lékárně stoji 1 cca 37 Kč,
Zabere hned druhy den. Doporucuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.14 20:19
@Bibi239 píše:
Anonymní, mám obyč peckový polštářek z DM pro mimina, kolik tehdy stál, nějakých 60 kč či tak nějak. Zcela dostačující :nevim:

jo? No tak to by bylo super. Děkuji :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí