Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Hledám dobrý krém na ruce. Mám neustále popraskané a trochu i vysušené ruce. Také záděry. Myslím že je to tím, že je neustále máchám ve voďě - vaření, mytí nádobí, častý uklid koupelny a kuchyně. Zkoušela jsem neutrogenu, saloss krém s bambuckým máslem a regenerační krém od garnier. Ale žádná velká změna k lepšimu.
Poradily byste mi něco? Už si nevím rady.
@tapinka123 taky bojuju, je to šílené, každou chvíli mě praskne kůže na prstech a ano vim že to mam že neustále mam ruce ve vodě- nesnesu i jen hrnek ve dřezu
takže mam mast od kožní tu dam na prasklé místo přelepim náplastí a většinou druhý den už ok a ten den používam na mytí rukavice jenže pak už ne takže to mam vlastně pořád. Dle kožní je to ekzém tak je kůže slaá a praská. ted doufam ve zlepšení když bude myčka a jediná pomoc jsou asi ty rukavice. mažu pořád něčim ![]()
Ja mam rada krem od manufactury se soli z mrtveho more. Ale jedine efektivni reseni jsou rukavice.
Za mne jedine obycejna kalciova mast z lekarny (Calcium pantothenicum), stoji to par kacek, dobre se vstrebavava a vysledky jsou videt za noc (mazu si ruce vzdy vecer pred spanim, nekdy i behem dne)
@Ge Ano ta je super a troufám si tvrdit, že je to skutečně to nejlepší co jsem kdy prubla. Jinak ještě je krém jelení lůj (dělají na ruce a pak na nohy) taky vyzkoušeno a taky mohu doporučit.
@Uju Mne nikdy nic nepomahalo. Nejaky hogo fogo kremy za tezky penize a kdyz jsem vyzkousela prave na krvave zadery a stepici se nehty obyc kalciovku, tak mam po problemech a to hoooodne zahradnicim a taky macham ruce (jak jinak, s batoletem doma
)
Děkuji - no rukovice jsou asi nejlepší ale nepracuje se mi v nich dobře - teda hlavně to nádobí.
zkusím tu kalciovku - a může se to v těhotenství?
@tapinka123 tak zkus jednorázovky z lékárny. V normáních taky nic neudělám…jinak mazat a mazat…
@tapinka123 může a pak to můžeš mazat i na mimino. Je to v podstatě podobný jako Bepanthen, ale tuším levnější.
@tapinka123 jj, muze a jak pise @Run, muzes to pak pouzivat i na mazani bradavek, pripadne mimco
(taky jsem tehotna a pouzivam ji porad) ![]()
@tapinka123 to znam, jakja trpim na popraskane ruce! nejhorsi to tedy bylo kdyz jsem ještě chodila do prace, kde jsem hodne sahala na jidlo a nasledne neustale myti, to bylo peklo. ted doma s ditetem se to trochu ustálilo, i když v zime to zas bylo něco, au au ![]()
takze mam hodne zkusenosti s ruznymi kremy z drogerky, lekarny i od kozni. ta mi mimochodem rekla, ze nekdo na to proste trpi a chce to zkouset a zkouset, co pomuze…
super je Excipial repair z lekarny, to je muj top ![]()
@Uju prosim, taky jsem párkrát koupila v lekarne krem jeleni luj na ruce, byl uzasny. ale pak mi bylo receno, ze uz se nevyrabi, snad ta firma skončila ci co (myslim, ze byla slovenska). mas aktualni zkusenosti? muzes mi kdyztak hodit odkaz jestli je to ten samy? dik!!
@peta81 No, teď je všude jen od Reginy s tím zkušenost nemám. Bohužel už doma nemám ani na ruce ani nohy abych mrkla co to bylo za značku ![]()