Křest v dospělosti - odmítnutí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22496
4.3.15 09:35
@Rieshell píše:
Tak mi před chvílí ten kněz volal…asi nemohl spát po tom jak mne předtím odmítnul. Řekl mi že pokud se v kostele nevezmeme, tak jestli jsem tedy neuvažovala o civilním rozvodu…že by to bylo jednodušší a pak by mne mohl jakožto svobodnou pokřtít… já tohleto přestávám chápat…jak svět může být tak zvrácený?

No to snad ne!!! Nohy na ramena a pryč od takového xxxxx!!! Ani slovo bych s ním už neztratila!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2551
4.3.15 09:37

Zkus jiného kněze, ten je nějak příliš ortodoxní :nevim: většina je v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
4.3.15 09:44

Takže problém je v tom, že se chceš nechat pokřtít, ale už dopředu víš, že budete žít v církevně neplatném manželství? No on se ten kněz musí řídit nějakými předpisy, křest je pro něj něco závazného ne jenom takový rituál. A když mu ještě řekneš, že manžel nechce mít svatbu v kostele proto, že chce nezávazný vztah, tak co si o tom má myslet? No ale jsou kněží, kteří jsou ochotni za určitých okolností pravdila porušit, když jsou přesvědčeni, že to bude lepší než lpět na předpisech.
Zkus napsat mail Josefu Ptáčkovi, co má stránky www.knez.cz, je to docela rozumný člověk a třeba ti poradí co s tím udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
4.3.15 10:05

@zzuza no to že manžel ještě nedospěl a neví co vlastně chce ještě přece nemá nic společného s mojí vírou a mým křtem ne? Nechápu to…proto jsem se tu ptala zda se někomu stalo něco podobného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
4.3.15 10:17

@Gorlami No já četla i vyjádření papeže Františka, že by křtil i mimozemšťany…a ppravdu tím myslel ty zelené mužíčky z vesmíru…tak jestli já jsem o to horší než mimozemšťan:-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
4.3.15 10:41
@Rieshell píše:
@zzuza no to že manžel ještě nedospěl a neví co vlastně chce ještě přece nemá nic společného s mojí vírou a mým křtem ne? Nechápu to…proto jsem se tu ptala zda se někomu stalo něco podobného.

Taky si myslím, že by křest a víra měl být osobní věcí daného člověka, ne, že jsi vdaná, tak nemáš nárok :? To jako ten farář nevěděl, když jsi tam po dva roky docházela? Navrhovat rozvod, to už mi přijde trochu sci-fi 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1163
4.3.15 10:56

Toto mi přijde divné. Církev uznává i civil í sňatek, takže pokud se žena rozvede i tak U církve platí, že je nadále vdaná. V cicilním manželství, ale nesmí chodit k příjmání, tak nás to učili v náboženství… Takže může být problém v tomto, ale i v nynějším vztahu se nechcete brát, takže automaticky nebudete žít podle víry… Některý kněz to bere jako velký závazek a třeba si myslel, že se do doby křtu nakonec vezmete. Jinak mě napadá, že by s tím mohlo mít problém boskupství nebo děkan…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
4.3.15 11:54

Církev uznává civilní sňatek jenom u nepokřtěných. Takže pokud je už jednou rozvedená s nepokřtěným, tak církev ten první sňatek uznává jako stále platný a stejně by nemohla mít s druhým pokřtěným manželem svatbu v kostele. Pokud se ale nechá pokřtít, situace se změní a připadá tam v úvahu sanace nebo konvalidace toho stávajícího a pro církev neplatného manželství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
4.3.15 12:08

@Ťuhík no taky jsem myslela že bychom se vzali do mého křtu…přeci jenom jsou to dva roky…jenže takhle si člověk i připadá že nás do toho nutí církev a není to tak úplně z lásky, takže svým způsobem za těchto podmínek bych tu svatbu nechtěla ani kdyby na to manžel přistoupil…domluvili jsme se…že v kostele se vezmeme až tu velikou lásku budeme jenou cítit:-) teda milujeme se a já vím že nikoho jiného nechci…ale prostě čekáme na to Boží osvícení v tomto směru:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
4.3.15 12:10

@zzuza co tohle má ale společného s mojí vnitřní vírou a touhou být pokřtěná abych byla blíž k Bohu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
4.3.15 12:34
@Rieshell píše:
Tak mi před chvílí ten kněz volal…asi nemohl spát po tom jak mne předtím odmítnul. Řekl mi že pokud se v kostele nevezmeme, tak jestli jsem tedy neuvažovala o civilním rozvodu…že by to bylo jednodušší a pak by mne mohl jakožto svobodnou pokřtít… já tohleto přestávám chápat…jak svět může být tak zvrácený?

Tak to mi hlava nebere :zed:, s takovym knezem bych uz neztratila ani slovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
4.3.15 12:39

Radím jiného kněze…
My jsme kvůli takovým názorům měli kněze dál.. Narodil se nám malý, pokřtěný nebyl, prototže byl hodně nemocný a prostě nebyl na to čas, byli jsme jenom po nemocnicíh.. Pak nám ho nechtěli poktřít, když nejsme svoji atd. atd.
Tak jsm esi našli kněze, který nám dal tři sezení Řekl, že každý má právo na křest, zároveň jsme se domluvili na svatbě.. takže byl křest a o 3 měsíce později svatba..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
4.3.15 12:46

Díky…zkusím to…když myslíte že jinde by mne pokřtili, tak nebudu ztrácet naději:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
4.3.15 13:13
@Rieshell píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat zda byl už také někdo odmítnut když chtěl být pokřtěn. Já chodila na přípravu dva roky a tři týdny před samotným křtem mi kněz řekl, že není možné mne pokřtít, protože žiji v civilně uzavřeném manželství. Jsem už jednou rozvedená s nevěřícím, ale teď žiju s pokřtěným, jen jsme se nevzali v kostele a manžel to ani nechce… myslíte si že je správné mne z těchto důvodů vyčlenit? Já vždy myslela že křest je pro každého kdo věří… jsem z toho moc smutná a zklamaná…

Sežeňte si jiného kněze. Když nepokřtí jeden, pokřtí druhý.

• Citovat
  • Upravit
rokris
4.3.15 13:15
@Rieshell píše:

8o Nevěřila bych, že je toto možné.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová