Krevní výron po vazektomii

Anonymní
17.3.14 20:15

Krevní výron po vazektomii

Ahoj, zkoušíme, jestli nenajdeme někoho s podobnou zkušeností nebo radu lékaře/zdravotníka.

Manžel se rozhodl, z vážných důvodů, postoupit vazektomii. Zákrok v pohodě, na jedné straně dobrý, ale na druhé se mu udělal velký otok, už tři dny pořádně nemůže chodit, trpí velkými bolestmi. Šourek nateklý a tmavě červený (černý) - prostě evidentě tam došlo k velkému výronu krve.

Máte nějaký tip jak na to? Jak pomoci vstřebávání sražené krve? Hodně pít? Chladit? Nějaké volně prodejné léky na to?

Z pochopitelných důvodů už se mu zpět k Dr. nechce…

Díky moc a omluvte anonymitu.

  • Citovat
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lizzi
17.3.14 20:19

Z pochopitelných důvodů bych tedy zpět k dr zašla a to rychlostí blesku! Ať se nestydí a maže..

  • Citovat
  • Nahlásit
Anonymní
17.3.14 20:21
@Lizzi píše:
Z pochopitelných důvodů bych tedy zpět k dr zašla a to rychlostí blesku! Ať se nestydí a maže..

Nestraš, jsi lékařka? Prosím napiš víc…

  • Citovat
  • Nahlásit
Lizzi
17.3.14 20:22
@Anonymní píše:
Nestraš, jsi lékařka? Prosím napiš víc…

nejsem, ale mám zdravý selský rozum! s krevní sraženinou bych šla k dr hned a na takovém místě tuplem..

  • Citovat
  • Nahlásit
5230
17.3.14 20:23

Může to trochu prosakovat z nedostatečně podvázaných struktur, tlak hematomu pravděpodobně zpomalil (až zastavil) krvácení. Pokud by se stav nelepšil, byla by vhodná revize (prohlídka operačního pole, extrakce hematomu).

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
17010
17.3.14 20:25

Hele to ale není sranda, taky by se mohlo stát, že se mu do toho dostane zánět a to není srada… a jako on si tvůj manžel myslí, že to rozchodí?? :roll: 8o
ať nakluše na urologii a nejlépe ihned, pravděpodobně bude potřebovat revi 8o zi, ale i kdyby ne, MUSÍ TO VIDĚT UROLOG :!

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Anonymní
17.3.14 20:26
@Doctus píše:
Může to trochu prosakovat z nedostatečně podvázaných struktur, tlak hematomu pravděpodobně zpomalil (až zastavil) krvácení. Pokud by se stav nelepšil, byla by vhodná revize (prohlídka operačního pole, extrakce hematomu).

Děkuji moc za odpověď! On byl problém asi v tom, že si v ordinaci něco zapomněl a pak se musel vracet. Tedy místo toho, aby odpočíval, ležel, tak se docela nachodil. To byla chyba! Mrzí nás to, ale co už.

Říkal teda, že už se to trochu zlepšuje, jen moc nevíme, jak tomu pomoci.
Neporadila bys něco? Nějaký volně prodejný lék, doplněk stravy, metodu (chlazení, pití?).

Jinak kdyby se to nezlepšovalo, tak asi fakt bude muset k Dr. nazpět, ale chcem to nejdřív zkusit doma.

  • Citovat
  • Nahlásit
Anonymní
17.3.14 20:27
@veveruskaa píše:
Hele to ale není sranda, taky by se mohlo stát, že se mu do toho dostane zánět a to není srada… a jako on si tvůj manžel myslí, že to rozchodí?? :roll: 8o
ať nakluše na urologii a nejlépe ihned, pravděpodobně bude potřebovat revi 8o zi, ale i kdyby ne, MUSÍ TO VIDĚT UROLOG :!

Jsi lékařka? Zánět nemá, dostal preventivně antibiotika, jde jen o tu sraženinu.

  • Citovat
  • Nahlásit
17010
17.3.14 20:29

Jo kdyby to byla malá modřinka, tak by stačil Heparoid, ale pokud bolestí nemůže chodit, tak to babskými radami nerozeženete…

taky v šourku končí bloudivý nerv, nervus vagus, který když se podráždí, tak může dojít k poruchám srdečního rytmu… takže doopravdy to není sranda

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
5230
17.3.14 20:29

Chlazení by nemělo ničemu uškodit, poslední slovo musí mít urolog. Jak zde psaly již kolegyně, krevní sraženina hrozí infekcí, kromě toho by postupně došlo k organizaci hematomu a šourek by mohl být prostoupen vazivovou hmotou / vazivem (což by sice imitovalo velkou výbavu, nebylo to však pohodlné).

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
17010
17.3.14 20:30
@Anonymní píše:
Jsi lékařka? Zánět nemá, dostal preventivně antibiotika, jde jen o tu sraženinu.

ano jsem, ok, má preventivně antibiotika, ale ta tu sraženinu nerozpustí…

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Anonymní
17.3.14 20:31
@veveruskaa píše:
Jo kdyby to byla malá modřinka, tak by stačil Heparoid, ale pokud bolestí nemůže chodit, tak to babskými radami nerozeženete…taky v šourku končí bloudivý nerv, nervus vagus, který když se podráždí, tak může dojít k poruchám srdečního rytmu… takže doopravdy to není sranda

Takže heparoid mast a potírat? Tu mám doma! Zkusím, třeba to pomůže aspoň do rána. Nebo myslíš heparoid nějaké tablety?

  • Citovat
  • Nahlásit
5230
17.3.14 20:32

Heparoid mast bych použil jen na povrchové modřiny, nikoliv na hlouběji uložené hematomy. Hlavně nic na ředění krve!

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Anonymní
17.3.14 20:34
@Doctus píše:
Chlazení by nemělo ničemu uškodit, poslední slovo musí mít urolog. Jak zde psaly již kolegyně, krevní sraženina hrozí infekcí, kromě toho by postupně došlo k organizaci hematomu a šourek by mohl být prostoupen vazivovou hmotou / vazivem (což by sice imitovalo velkou výbavu, nebylo to však pohodlné).

Děkuji za odpověď. Za jak dlouho by k prostoupení vazivem došlo? Myslíš, že pokud se mu to začalo mírně vstřebávat a dal by tomu tedy pár dní čas, tak by to mohlo být ok, nebo k tomu prosoupení vazivem může dojít již v horizontu několika dní?

Takže chladit, heparoid (tablety nebo mast?).

Děkuji moc a moc!

  • Citovat
  • Nahlásit
1294
17.3.14 20:34

Ledovat, podkladat a heparoid nic nezkazi, ale pro jistotu urcite kontrola u lekare

P. S. NEpokladat led primo na kuzi!!

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat