Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj
mam takovy zvlastni problem. Beru HA, pred tremi dny jsem si zapomnela vzit v cas (rano), vecer jsem si ji ale vzala. Pak jsem mela styk s partnerem, udelal se do mne. No prvni den po sexu nic, vcera jsem byla v praci a od rana mi nebylo dobre. Mela jsem prujem, bolely mne zada a pak jsem jeste zvracela, motala se mi hlava a jako bych telo a dusi mela uplne jinde. Tak jsem sla domu. Prujem celou noc. Dnes jsem rano vstala, sla do prace a v praci zjistila ze krvacim. I kdyz HA normalne beru a jsem v pulce platicka. Stale mam zvlastni tlak v hlave, prujem. No necitim se ok. Nevite co to muze byt? ![]()
@Bajuna20 obyčejné nachlazení, střevní chřipka atd.. mmchdm, pokud máš průjem, používejte i jinou antiku, ať se pak nedivíš, že jsi těhotná
krvácení se mohlo dostavit proto, žes vynechala piluli.
@martina.se píše:
@Bajuna20 obyčejné nachlazení, střevní chřipka atd.. mmchdm, pokud máš průjem, používejte i jinou antiku, ať se pak nedivíš, že jsi těhotnákrvácení se mohlo dostavit proto, žes vynechala piluli.
Ja si ji vzala, jen o par hodin pozdeji. Tezko rict, ja chripky mivam spis vylozeme jako kasel, ryma, nijak takhle ne. Tezko rict. Diky prujmu muze prestat fungovat HA a muzu otehotnet? Nebo jak to mam chapat?
nevim, ptam se ![]()
@martina.se píše:
@Bajuna20 obyčejné nachlazení, střevní chřipka atd.. mmchdm, pokud máš průjem, používejte i jinou antiku, ať se pak nedivíš, že jsi těhotnákrvácení se mohlo dostavit proto, žes vynechala piluli.
Ja si ji vzala, jen o par hodin pozdeji. Tezko rict, ja chripky mivam spis vylozeme jako kasel, ryma, nijak takhle ne. Tezko rict. Diky prujmu muze prestat fungovat HA a muzu otehotnet? Nebo jak to mam chapat?
nevim, ptam se ![]()
@Bajuna20 já slabě krvácím i když zapomenu o pár hodin (mám brát v 18h, jdu ven odpo, zdržím se, vezmu po půlnoci a už je to).
Při průjmu se HA hůře vstřebává, takže může být snížená spolehlivost. totéž zvracení. Je to obvykle napsané v příbalovém letáku, přečti si ho.
@Bajuna20 píše:
Ja si ji vzala, jen o par hodin pozdeji. Tezko rict, ja chripky mivam spis vylozeme jako kasel, ryma, nijak takhle ne. Tezko rict. Diky prujmu muze prestat fungovat HA a muzu otehotnet? Nebo jak to mam chapat?nevim, ptam se
jj, přesně tak. Díky průjmu nemusí ha účinkovat jak má a je to ![]()
@martina.se píše:
jj, přesně tak. Díky průjmu nemusí ha účinkovat jak má a je to
No jejda
miminko s pritelem do budoucna chceme, ale asi by ted bylo narocne ![]()
No k mym priznakum. Delala jsem si test a byl negativni. Uz ale 5 dni chodim s rymou, boli mne hlava, obcas bodne v podbrisku. HA beru, vcera jsem objevila hnedy - cerveny vytok. MS bych nemela dostat a zadny jiny problem taky nemam. Tak ja nevim
pritom jsem ockovana proti chripce asi pred dvemi mesici. Celkove se citim vycerpana a unavena. Toz co ted? ![]()
@Bajuna20 to krvácení může být právě příznak toho, že HA neúčinkuje jak má.. radši bych používala další ochranu - většinou stačí těch 7 dní ![]()
@martina.se
No je pravda, ze jinak nechranili. Ale pritel se vzdy udelal mimo. Ale vim, ze to neni stopro.
No na tu chripku ci co to mam jsem brala paralen, pak modafen z lekarny uz jen ten. Kapky do nosu a tot vse. Ale uz je to tyden a pritom se citim snad hur.. Dneska jsem si merila teplotu a 37,5… Tak ja nevim. Nechci se zbytecne stresovat a obihat vsechny doktory.. Ale myslim, ze kdybych mela obyc chripku tak uz jsem davno ok. ![]()
@Bajuna20 to může být fakt jen nachlazení
jinak pokud chlap šel mimo, šance je mizivá, ale nikdy není nic 100% ![]()
@martina.se no uvidim. Je to asi dva tydny ci jsem mela ty problemy… Ted ta chripka ci co… Pockam jeste par dni a udelam znovu testik..
Ted jsem vzppmnela, ze jsem mela pred dvema dny dostat ms. Tak asi jen tpu chripkpu je zpozdena
uvidime ![]()