Které nevyžádané rady ohledně výchovy miminka vás vytáčely?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12870
16.6.17 13:09
@Perandoreshe píše:
Zdravím, dámy. Prosím, pobavte mě při pátku nevyžádanými radami, které jste jako novopečené matky dostaly. Klasika jako koj max co 3 hodiny, nech vyplakat toho šíleného manipulátora (který si sám neumí ani vyloučit prdíky, ale už má určitě kapacitu pro manipulátorství), miminko patří do kočárku/postýlky (tak jaktože se s ním nenarodilo?), ty mu to ovoce neosladíš? atd. Podotknu, že jsem nenechala vyplakat, ale malý v postýlce usne a ano, teď nosím, ale hlavbě proto, že se mu v kočárku teď vůbec nelíbí a už slýchám takové připomínky.

Těžké, já fakt dítě kojila po 3 hod, byl naprosto přesný, ale i v noci, nenosila a v postýlce a kočárku spal jak špalek, z mě by měli babičky radost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
16.6.17 13:12

@Hoa Mai máš samozřejmě pravdu, tam už bude chyba, spokojené musí byt nejen dítě ale i matka. U nás naštěstí lenost zatím nehrozí, mala ma 7m a ještě nechodí :D A s tímhle vývojem snad takovyhle problém ani mít nebudeme, protože když se dyl nosí (jdeme na turu a podobně) tak je u nás sice velmi rada ale stejně tak je potom rada když jí dáme pokoj a vůbec si ji nevsimame :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
16.6.17 13:12

@Perandoreshe
Tak u me takove ty klasiky…Jak kojit, jak oblekat, jak se stravovat.
Ale nejbizarnejsi mi prisla, ze se dcera nikdy nenauci chodit, kdyz ji porad nosim. Mysleno obcas Manduca a obcas na ruce.
Za chvili ji bude rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
16.6.17 13:15

U mojí maminky je kámen úrazu oblékání - nejradši by děti navkekla snad do kožichu, aby je neofouklo. :) Docela se neshodneme na stravě, ale to už moc neřeším, občas něco nezdravého je nezabije. A moje i manželova babička (a vlastně snad celá jejich generace) je doslova posedlá „šťávičkama“. :D Vlastně pro moje rodiče byl ještě nepřekonatelný problém, že nemám houpací kočár. Jinak jsou ale zlatí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
16.6.17 13:17
@renduli píše:
Já mám pocit, že některým maminkám se nesmí říct vůbec nic. :mrgreen: Jsou nějaké háklivé. A nejvíce ty, co všechno nastudovaly na netu a v odborné literatuře. :mrgreen:

Souhlasím, nejlépe v odborné literatuře na emiminu :lol: a kdyz je treba, i strejda Google poradí, a vždycky lépe nez někdo študovaný ;)

• Citovat
  • Upravit
1374
16.6.17 13:22

Napadá mě:
kojit po půl roce je zbytečné, bude závislák na prsu
uspávat v posteli je špatně, bude rozmazlené
chovat a utěšovat miminko při pláči je špatně, bude rozmazlené
při kojení je nutné vnucovat flašku s čajem (sladkým, samozřejmě) a nutit pít vodu v létě
hned v roce začít dítě cpát šunkou, Lipánkama a spol. (díky tomu mi přestal jíst :? )
monitor dechu je zbytečnost, „se kvůli tomu nevyspíš“ (asi lepší se budit strachy a kontrolovat, jestli mimin dýchá)
je nutné freneticky vysazovat na nočník každých 20 minut apod…
Zajímavý je, že to ty nevyžádaný radily nepřejde, ani když člověk čeká druhé dítě a to první péči rodičů zdárně přežilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4344
16.6.17 13:28

Přiznávám se bez mučení…já říkám dceři, že vnučku moc nabaluje a že jí schoulostiví. Ale jinak do ničeho nekecám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
16.6.17 13:31

@Latty No nechodící dítě bych vůbec neřešila. Podle mě nejde rozmazlit dítě tím, že mu pomáháš v něčem, na co vzhledem k věku ještě nemá schopnosti.
Přijde mi to podobné, jak téma „vyplakávání“. Někdo to bere tak, že se nesmí dítě nechat brečet nikdy, v jakémkoliv věku a z jakéhokoliv důvodu. Ale mě přijde lepší nechat vztekající se batole na pokoji, nechat ho schroustat své rozbouřené emoce. Já sama, když jsem naštvaná, tak jsem ráda, když mi všichni dají pokoj. Pak mě nepřekvapuje, když do vztekajícího se dítěte maminka pořád něco hučí, nabízí mu další a další řešení a milé dítko jde do vývrtky, vřeští čím dál víc a později se naučí s maminkou pěkně cvičit. Ale úplně jiný případ je dvouměsíční prďole, které se samo neumí otočit ani z boku na bok a určitě neřve z nějakého trucu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25354
16.6.17 13:32
@Makca87 píše:
A taky je rozdíl, od koho je nevyžádaná rada. Znám případy, kdy se maminka řídí radami od své tchýně, kterou ke všemu nesnáší a pak se diví… Nechápu.Já osobně bych si nechala poradit, i třeba nevyžádaně, od ženy, která je čerstvou maminkou, má spokojené a hodné dítě, než od tchýně, co vychovala dítě před 30-ti lety… :nevim:. Mě třeba tchýně ani vlastní máma do výchovy nekecaly. A když jsem se zeptala na něco, tak stejně většinou nevěděly přesně od kterého měsíce, bo si to nepamatovaly.

Proč? Co když to spokojené dítě nemá žádné problémy, je samo o sobě hodné a krásně spinká a tchýně měla ukřičené dítě, které ví, jak uklidnit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2034
16.6.17 13:38

Ted sem si ještě vzpomněla, že mi tchýně div nevytkla, že zkouším každý ráno po probuzení dávat 9měsíční dítě na nočník, často se totiž vykadí. když ten nočník je tak vratkej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
16.6.17 13:40

@Hoa Mai batole už je něco úplně jiného. Miminko určitě nechce být samo, když ho něco trápí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
16.6.17 13:41

@Aries6 a co když je to naopak? ;)… Čerstvá maminka maminka ze řvoucího mimča udělala spokojené a hodné dítě a tchýně, měla před 30- ti lety bezproblémové mimčo, za to postupem času :-)

• Citovat
  • Upravit
261
16.6.17 13:42

Nam taky babicky porad radi, nejvice s tim nocnikem, protoze my uz jsme byly v roce bez plinek, tak nase deti taky musi, dcera se naucila uplne bez problemu pred druhym rokem a syn ma jedenact mesicu a uz ho mam davat na nocnik, jasne, ze o tom jeste ani neuvazuju a zase pockam. :) Pak taky porad slysim, jak jim chudackum muzes davat bily kysely jogurt a kupuji pribinaky. :) Taky u nas porad melou o choditku a at maleho vodim za ruce, protoze oni to delali a strejda uz chodil v sedmi mesicich. :) Mala zase pozdeji sedela a tam jsem zase porad poslouchala at ji posazuju a podpiram polstarema. :) Nechat vybrecet taky, abych nerozmazlovala. A pobavila me babicka, kdyz mi u novorozence radila, ze musi pit i caj, protoze materske mleko je sladke a ma zizen, kdyz jsem ji rekla, ze se z predniho mleka napije a ze zadniho naji, ze to staci, tak prohlasila, ze to jsou porad nejake vymozenosti :), aniz by ji doslo, ze ty prsa mame porad stejne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
16.6.17 13:46

A mmch, můj tip proti nevyžádaným radám (jasně, nefunguje stoprocentně, ale může pomoct): neupozorňovat na sebe a nebýt nabubřelá (většinou mylným) pocitem výjimečnosti (týká se hlavně nosících maminek v dnešní době, kdy nosí kde kdo včetně prarodičů, rodinných známých a hlídacích tet.
Třeba v naší rodině panuje z obou stran naprosto vyhraněný názor, že děti se mají obouvat do pevných kotníkových bot. Já i obě děti nosíme barefoot boty. Čistě teoreticky situace k rodinné válce jak stvořená. Já jsem to nikomu neříkala, nijak na naše obouvání neupozorňuju, do rodinných debat o dětských botách se nezapojuju, mlčky kývu hlavou a usmívám se, nedělám osvětu a světe div se, nikdo si našich „podivných bot“ zatím nevšiml a já mám svatý klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
16.6.17 13:47

Aby spalo i při totálním rachotu… přitom jsme malého nikdy neučili na spani v naprostém tichu, ale přišlo období, že ho vzbudilo vše - doma i venku. No, a hned, ze jsme ho nenaučili hluk…

Pak ještě nočník, věčný téma snad od osmi měsíců… Teď je na 25 měsíců a je bez pliny. Mezi vrstevníky je jeden z nejrychlejších, ale to už nikdo nepochvali :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: spis poznámka, že už bylo na čase…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí