Které ovesné vločky jsou opravdu dobré a jak je připravujete?

Anonymní
22.4.21 11:27

Které ovesné vločky jsou opravdu dobré a jak je připravujete?

Zdravím.. už měsíc mě trápí zácpa po antibiotikách. Zkoušela jsem probiotika, lactulosu, švestky… Doktorka mi poradila každý den ovesnou kaši, ale nevím které vločky jsou opravdu dobré? Doktorka říkala že nemám kupovat ty obyčejné..
A jak je připravujete? Já potřebuju aby to mělo aspoň nějakou chuť, ať to do sebe necpu nasílu. Budu ráda za každou radu

  • Citovat
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
779
22.4.21 11:31

Já si kupuji bezlepkové… Snažím se omezit lepek. Vločky buď klasicky uvařím, nebo je nechám přes noc namočené ve vodě či mléce. Rovnou do toho přidám co je libo. Skořice, kokosový sirup, ovoce, chia semínka. Mrkni na net. Těch receptů je mraky. :palec:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
3385
22.4.21 11:37

Já kupuju obyčejné v Lidlu, jsou na jemnější kousky. A mě teda stačí je nechat 5 minut v mlice zmeknout a trochu osladit, jsem nenáročná :)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Anonymní
22.4.21 11:37

@meduzka23 Děkuji :)

  • Citovat
  • Nahlásit
8247
22.4.21 11:39

Vločky jakékoli, emco má vločky s vlákninou
vločky namočím přes noc do mléka, přisypu skořici, ráno ohřeji a buď přidám čerstvé ovoce nebo i marmeládu - domácí

jak jsi na tom s vlákninou v jídle?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2674
22.4.21 11:40
@Anonymní píše:
Zdravím.. už měsíc mě trápí zácpa po antibiotikách. Zkoušela jsem probiotika, lactulosu, švestky… Doktorka mi poradila každý den ovesnou kaši, ale nevím které vločky jsou opravdu dobré? Doktorka říkala že nemám kupovat ty obyčejné..
A jak je připravujete? Já potřebuju aby to mělo aspoň nějakou chuť, ať to do sebe necpu nasílu. Budu ráda za každou radu

Většinou kupuji od ProBia - zrovna u vloček, které jsou z celých zrn, se vyplatí si trochu připlatit. Navíc to beru jako podporu českých ekozemědělců. :-)

Kaši dělám tak, že si večer do mléka nasypu vločky, přihodím trochu semínek, ořechů a sušeného ovoce. Přes noc to nabobtná a ráno stačí jen přivést k varu a je hotovo. I z toho sušeného ovoce se tím hezky vylouhuje cukr, takže je kaše příjemně sladká a není potřeba ji přislazovat.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2901
22.4.21 11:46

Rozemlete vlocky a lnene seminko smicham s bilym jogurtem, pridam rozinky a mam snidani ;)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2212
22.4.21 11:46

Také mám nejraději ty z Lidlu, jemné a bez bordela :)
Můžeš dělat kaši, případně do jogurtu s ovocem, ovesné sušenky ;)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
299
22.4.21 11:47
@jita22 píše:
Já kupuju obyčejné v Lidlu, jsou na jemnější kousky. A mě teda stačí je nechat 5 minut v mlice zmeknout a trochu osladit, jsem nenáročná :)

Mám to podobně - kupuji ty v Lidlu, namočím do vody a většinou po 30 min. konzumuji - nejčastěji s ovocem (banán, jablko, hruška apod. - co mám zrovna k dispozici).

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
49626
22.4.21 11:47

Kupuju jakékoliv jemné vločky. Večer je dám do krabičky s mlékem/jogurtem, k tomu přidám nějaké čerstvé nebo sušené ovoce, oříšky, chia/lněná semínka

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2674
22.4.21 11:49
@meduzka23 píše:
Já si kupuji bezlepkové… Snažím se omezit lepek. Vločky buď klasicky uvařím, nebo je nechám přes noc namočené ve vodě či mléce. Rovnou do toho přidám co je libo. Skořice, kokosový sirup, ovoce, chia semínka. Mrkni na net. Těch receptů je mraky. :palec:

A víš o tom, že pokud nejsi celiak, utrácíš za ně úplně zbytečně? Každé ovesné vločky jsou bez lepku, jen ty označené jako bezlepkové nejsou kontaminované stopami lepku z ostatních obilovin. Do těch běžných se lepek dostává v minimálním množství pouze při zpracování - používají se na to stejné stroje.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
373
22.4.21 11:50
@Anonymní píše:
Zdravím.. už měsíc mě trápí zácpa po antibiotikách. Zkoušela jsem probiotika, lactulosu, švestky… Doktorka mi poradila každý den ovesnou kaši, ale nevím které vločky jsou opravdu dobré? Doktorka říkala že nemám kupovat ty obyčejné..
A jak je připravujete? Já potřebuju aby to mělo aspoň nějakou chuť, ať to do sebe necpu nasílu. Budu ráda za každou radu
  1. pokud nejsi celiatik, bezlepkové ovesné vločky jsou blbost. Oves je přirozeně bezlepkový, jen může být při zpracování kontaminován stopovým množstvím lepku- a to neceliatikovi neublíží
  2. kupuji v Lidlu nebo Emco.
  3. namočím do vody na 30 minut nebo přes noc a pak vmíchám jogurt a ovoce podle chuti, někdy skořici,


ovesná kaše- povařím doměkka v 3,5% mléku se spetkou soli, s ovocem- nedoslazuji,
crumble- ovoce zapečené s drobenkou z ovesných vloček, másla, cukru a skořice,
Přidávám do muffinů, drobenky na buchtu, do mletého masa (karbanátky, sekaná),
Dobrá vychytávka je vločky pomlít, ovesná mouka je chuťově výborná, jen samotná špatně pojí, takže chce kombinovat třeba se špaldovou moukou apod.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
6
22.4.21 12:05

Kupuji buď od Aktinu anebo od Marks&Spencer. Vyzkoušela jsem jich už mraky, ale tyto jsou za mě TOP. Klasickou kaši dělám v mikrovlnce - dám 3 - 4 lžíce vloček, brusinky, oříšky, skořici, zaliju trochou mléka a vody a dám cca na 3 minuty povařit, nahoru pak ovoce a popř. kousek oříškového másla. A do práce si chystám ovesnou za studena - základ stejný + trochu mléka + přimíchám jogurt a nahoru zase ovoce. Do rána se to pěkně uleží a je to výbornéé ;).

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
28624
22.4.21 12:24
@modravlocka píše:
A víš o tom, že pokud nejsi celiak, utrácíš za ně úplně zbytečně? Každé ovesné vločky jsou bez lepku, jen ty označené jako bezlepkové nejsou kontaminované stopami lepku z ostatních obilovin. Do těch běžných se lepek dostává v minimálním množství pouze při zpracování - používají se na to stejné stroje.

V tech normalnich neni minimalni množství lepku, je ho vic nez je pro celiaka vhodné. On se totiz pestuje na polich, kde se strida s jinym obilim, takže tam rostou s ovsem i jine veci. Bezlepkové ma jen sve pole. A samozrejme i to zpracování. Ale souhlas, kdyz nema problém s lepkem, vyhozené penize.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
4118
22.4.21 12:31

Kupuji od Aktinu, rano zaliji horkou vodou, pockam. Pak pridam tvaroh a ovoce.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat