Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@zrcadlo My taky máme v baráku vlastně všude francouzská okna, se soukromím problem nemáme, ale třeba kytky nemám prakticky žádný, protože mi chybí parapet ![]()
@zrcadlo
Už jsem psala, že došlo k nepochopení, že jde o stavbu bytu. Jak jsem baráková. Čtu stavba, tak mi automaticky naskočí barák a né nějaký byt
.
Tím pádem tam zůstanou okna, která určil někdo.
Kdyby si s tím developer hezčí pohrál i ta moje oblíbená francie by tam pasovala. Přestože je to teda byt.
@ivašot. píše:
@zrcadlo My taky máme v baráku vlastně všude francouzská okna, se soukromím problem nemáme, ale třeba kytky nemám prakticky žádný, protože mi chybí parapet
No já mám proti kanceláři takové nové bytové domy, které jsou prosklené fakt hodně a jsou tam fakt kousek od sebe. Už když se to stavělo, tak jsem koukala na půdorysy, a zjistila jsem, že do bytu 85m2 bychom se z našeho 50m2 bytu nepřestěhovali, prostě bychom neměli ten nábytek kam dát, když je tolik stěn úplně prosklených. Kvůli zavřeným školám/školkám jsem chodila pravidelně do kanclu po večerech a o víkendech a schválně jsem se koukala, v zimě prakticky hned po příchodu lidi rozsvítili a zatáhli žaluzie. Po nastěhování si téměř všichni prosklená zábradlí balkónů zastínili rákosem, udělali plné příčky mezi jednotlivými balkóny, prostě se snažili si udělat větší soukromí, čímž ale v podstatě znehodnotili ta francouzská okna. Jedna rodina to nechala otevřené a i bez záclon/závěsů. Tak tam bylo vidět, jak vaří, na co koukají v TV apod., já bych se na jejich místě zbláznila, kdyby mi někdo mohl takhle zírat do bytu. V několika bytech bylo vidět, že i před tím francouzským oknem stojí uvnitř komoda nebo nízký nábytek, gauč apod. To mi potom fakt přijde smysluplnější normální okno a možnost využít vnitřní i vnější parapet.
@zrcadlo Naprosto souhlasím, zejména v menším bytě to dost omezuje jeho „zaříditelnost“, takže chápu, že někdo i před to okno šoupne nábytek.
Já jsem asi před 5 lety kupovala byt k pronajímaní a tam je v obýváku docela hezký kompromis mezi francouzským oknem a oknem klasickým.
@ivašot. Souhlasím. My máme taky byt v novostavbě a máme okna větší, než jsou běžná, končí cca 70cm nad zemí. Je to podle mě super - máš víc světla i výhledu, ale můžeš pod ně klidně dát vhodný nábytek (v obýváku tam máme tu část sedačky bez opěradla) a v pokojíčku dětský stůl (který teda parapet samozřejmě převyšuje, ale vůbec to nevadí)
Ale tak tohle holt zakladatelka neovlivní ![]()
edit: ano, teď vidím fotky, máme to podobné
Francouzská okna jsou boží i v bytech
obrovsky prosvětlí a pozvednou prostor fakt na úroveň baráku… jediná nevýhoda - omezují zařízení nábytkem, zvláště, pokud jsou skoro po celé stěně, ale miluju je.. hodlám je na chalupě nacpat do kuchyně po celé stěně a do garáže místo klasických garážových železných vrat
protože nakonec to dopadlo tak, že veškeré silvestry, narozky, párty, sleziny a grilovačky sedí v té garáži ![]()
@pikola Prosím co to je za program? Vypadá to jako hezká hračka. Děkuji
@inkakřivák píše:
@pikola Prosím co to je za program? Vypadá to jako hezká hračka. Děkuji
Home by me.
https://home.by.me/en/
Ale musí se to dělat spíš na PC, na mobil to není.