Kuchyň s obývákem 30-35 m2

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15422
16.4.21 12:25

@zrcadlo My taky máme v baráku vlastně všude francouzská okna, se soukromím problem nemáme, ale třeba kytky nemám prakticky žádný, protože mi chybí parapet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
16.4.21 12:29

@zrcadlo
Už jsem psala, že došlo k nepochopení, že jde o stavbu bytu. Jak jsem baráková. Čtu stavba, tak mi automaticky naskočí barák a né nějaký byt :oops:.
Tím pádem tam zůstanou okna, která určil někdo.
Kdyby si s tím developer hezčí pohrál i ta moje oblíbená francie by tam pasovala. Přestože je to teda byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16210
16.4.21 12:45
@ivašot. píše:
@zrcadlo My taky máme v baráku vlastně všude francouzská okna, se soukromím problem nemáme, ale třeba kytky nemám prakticky žádný, protože mi chybí parapet :mrgreen:

No já mám proti kanceláři takové nové bytové domy, které jsou prosklené fakt hodně a jsou tam fakt kousek od sebe. Už když se to stavělo, tak jsem koukala na půdorysy, a zjistila jsem, že do bytu 85m2 bychom se z našeho 50m2 bytu nepřestěhovali, prostě bychom neměli ten nábytek kam dát, když je tolik stěn úplně prosklených. Kvůli zavřeným školám/školkám jsem chodila pravidelně do kanclu po večerech a o víkendech a schválně jsem se koukala, v zimě prakticky hned po příchodu lidi rozsvítili a zatáhli žaluzie. Po nastěhování si téměř všichni prosklená zábradlí balkónů zastínili rákosem, udělali plné příčky mezi jednotlivými balkóny, prostě se snažili si udělat větší soukromí, čímž ale v podstatě znehodnotili ta francouzská okna. Jedna rodina to nechala otevřené a i bez záclon/závěsů. Tak tam bylo vidět, jak vaří, na co koukají v TV apod., já bych se na jejich místě zbláznila, kdyby mi někdo mohl takhle zírat do bytu. V několika bytech bylo vidět, že i před tím francouzským oknem stojí uvnitř komoda nebo nízký nábytek, gauč apod. To mi potom fakt přijde smysluplnější normální okno a možnost využít vnitřní i vnější parapet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15422
16.4.21 13:01

@zrcadlo Naprosto souhlasím, zejména v menším bytě to dost omezuje jeho „zaříditelnost“, takže chápu, že někdo i před to okno šoupne nábytek.
Já jsem asi před 5 lety kupovala byt k pronajímaní a tam je v obýváku docela hezký kompromis mezi francouzským oknem a oknem klasickým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.4.21 13:05

@ivašot. Souhlasím. My máme taky byt v novostavbě a máme okna větší, než jsou běžná, končí cca 70cm nad zemí. Je to podle mě super - máš víc světla i výhledu, ale můžeš pod ně klidně dát vhodný nábytek (v obýváku tam máme tu část sedačky bez opěradla) a v pokojíčku dětský stůl (který teda parapet samozřejmě převyšuje, ale vůbec to nevadí) :palec: Ale tak tohle holt zakladatelka neovlivní :)
edit: ano, teď vidím fotky, máme to podobné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24836
16.4.21 13:46

Francouzská okna jsou boží i v bytech :potlesk: obrovsky prosvětlí a pozvednou prostor fakt na úroveň baráku… jediná nevýhoda - omezují zařízení nábytkem, zvláště, pokud jsou skoro po celé stěně, ale miluju je.. hodlám je na chalupě nacpat do kuchyně po celé stěně a do garáže místo klasických garážových železných vrat ;) protože nakonec to dopadlo tak, že veškeré silvestry, narozky, párty, sleziny a grilovačky sedí v té garáži :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80106
23.4.21 06:47

@pikola Prosím co to je za program? Vypadá to jako hezká hračka. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35792
23.4.21 06:56
@inkakřivák píše:
@pikola Prosím co to je za program? Vypadá to jako hezká hračka. Děkuji

Home by me.
https://home.by.me/en/
Ale musí se to dělat spíš na PC, na mobil to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80106
23.4.21 07:52

@pikola Díky, vyzkouším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie