Kuchyňský robot Kenwood, praktické zkušenosti

3748
18.11.18 16:12

Kuchyňský robot Kenwood, praktické zkušenosti

Ahoj,

mám doma nového robota, nikdy předtím jsem žádného neměla, tak si teď nevím rady se (zřejmě) elementárními věcmi :oops:

Když ušlehám bílky tou balonovou metličkou, tak mi hodně zůstane právě v té metličce, jak to dostáváte ven? Nebo bílka šleháte něčím jiným?

Já dnes postupovala - balonovou metličkou bílky, pak jsem je vyklopila jinam, poté jsem v míse flexi metlou utřela žloutka s cukrem, do toho nasypala sypkou směs i tekutiny = udělala těsto. Pak jsem do toho chtěla zamíchat jemně ty bílky, na což jsem použila zase balónovou metlu - to byla katastrofa - pak jsem z metly vyšťuochávala nejen bílky ale i těsto… :oops:

Jaké metly a na co používáte vy?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

3229
18.11.18 16:21

@J_Doe Ahoj, mám taky Kenwood. Tuhý sníh normálně „vydloubu“ z balonové metly stěrkou.
Na jemné promíchání se dá použít asi to, čemu ty říkáš flexi metla (taková ta šedá s gumovými okraji). Ale zezačátku jsem s tím taky měla problém - bylo to prostě moc přemíchané. Takže doporučuju spíš ručně - třeba jemně vmíchat ten tuhý sníh do těsta na karlovarský knedlík - to dělám raději ručně.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3748
18.11.18 16:56

@polga Diky!
Ano, flexi metla rikam te, co ma tu gumenou nasadu. Davas to do mycky?

A na co pouzivas tu K metlu?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3229
18.11.18 16:58

@J_Doe Jo - dávám do myčky všechny metly i tu mísu - a v pohodě (už tři roky).
K metla je úplně skvělá na bramborovou kaši a šťouchaný brambory. Schválně to vyzkoušej :mrgreen:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3748
18.11.18 19:37

@polga Díky :D

Ještě mi napadá, jestli náhodou nemám tu flexi metlu moc nízko, jak míchá, tak to trochu piští, jak to tře o stěny nádoby… nebo je to v pořádku? (Jak dlouho vlastně robot máš?) Zase při šlehání bílků si myslím, že je to tak akorát, kdybych ji vysunula výš, tak nevím, jestli by dobře dosáhla… :nevim:

Mmch, šlehačku šleháš taky tou balonovou?

Moc děkuji! :kytka:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3229
18.11.18 20:23

@J_Doe Robot mám už víc než tři roky a zatím jsem opravdu spokojená.
Ta flexi metla mi taky trochu piští - já jsem zvolila tu výšku nastavení hlavně podle té balónové - tam mi přijde, že je to nejdůležitější, aby to dobře šlehalo třeba jen jeden bílek.
Tu flexi metlu používám asi nejmíň - je dobrá tak na nějaké krémy apod. Myslím, že třeba žloutky s cukrem jdou krásně do pěny vyšlehat tou balónovo, když ji máš právě dobře nízko nastavenou.
Nejvíc používám ten hák, protože nejčastěji dělám chleba nebo kynuté buchty.
Na šlehačku samozřejmě taky balónovou - ale na záčátku raději pomalu - než to trochu zhoustne, ať si nepocákáš celou kuchyň. Ten kryt mě rozčiloval, takže už ani nevím, kam jsem ho uložila :roll: A raději sledovat, jak to vypadá, ať z toho nemáš máslo :mrgreen: Ten robot je fakt silák a má to poměrně hodně rychle ušlehaný.
Ono to chce trochu si zvyknout s tím pracovat, a pak už budeš vědět, co a jak.
Mám k němu i mlýnek na maso, mixér, odšťavňovač na citrusy i ten odšťavňovač na ostatní ovoce. A fakt super. Používáme všechno a nemůžu si vůbec na nic stěžovat.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3748
18.11.18 20:55

@polga Ja ho mam prave prvni tyden, takze zatim vse objevuji. Libuji si ve strouhani a sekani, vcera jsem poprve pekla. Priste zkusim tou balonovou udelat i zloutky… aspon nebudu muset prehazovat… Hak jsem zatim nezkousela, to pouzivas jen na kynute?

A taky mam pocit, ze jak mi ty bilka vysleha uplne dotuha, ze musim pouzit vic tekutiny, nez predtim… taky to tak mas?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
27774
18.11.18 21:03

Mám taky kenwood :-) ale bílky šlehám ručním mixerem, aby to nemusela z mísy přelévat. Když dělám jen bílky, třeba na cukroví, tak jsem spokojená, vyšlehá to dobře. Mám ho už 9 let.
Třené těsto z té balonové metličky vyklepnu - klepnu s ní o okraj té mísy.
V myčce myju všechny části, akorát u mísy mám problém, že pod dnem je nějaká dírka, tak mi tam vždycky nateče do té spodní části voda a šplouchá mi to tam :roll: :roll:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3229
18.11.18 21:13

@J_Doe Strouhač ani ten food processor jsme zatím nekupovali. Ale mám to v budoucnu v plánu.
Hák používám na kynuté a myslím, že i na cukroví - začnu tou balónovou nebo flexi (podle toho jestli tam jdou žloutky nebo jenom máslo s cukrem) a pak mouku a další věci a domíchám tím hákem. Myslím, že se mi to osvědčilo líp, než ta K metla. Letos jsem teda ještě s cukrovím nezačla.
Ta K metla bude nejlepší na takový ten typ těsta na táč - taková ta jogurtová buchta na plech, co se nahoru dává ovoce a drobenka, nebo nějaké podobné těsto, co se tak trochu lije, ale je hustší než těsto na lívance. Třeba na brownies. Nebo jako druhý stupeň zpracování bábovky- ale tam bych taky začala tou balónovou metlou.
Sladké se u nás skoro vůbec nepeče - a když už, tak hlavně kynuté.
Nevybavuju si, že bych musela používat víc tekutiny kvůli vyšlehaným bílkům.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3229
18.11.18 21:16

@acimedaca To budeš mít asi nějaký starší typ. Mně v míse nic nešplouchá. Ale zase se v tom závitu, který má mísa pod dnem a kterým se připevňuje k robotu, drží ta hnusná voda z myčky.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3748
18.11.18 21:38
@acimedaca píše:
Mám taky kenwood :-) ale bílky šlehám ručním mixerem, aby to nemusela z mísy přelévat. Když dělám jen bílky, třeba na cukroví, tak jsem spokojená, vyšlehá to dobře. Mám ho už 9 let.
Třené těsto z té balonové metličky vyklepnu - klepnu s ní o okraj té mísy.
V myčce myju všechny části, akorát u mísy mám problém, že pod dnem je nějaká dírka, tak mi tam vždycky nateče do té spodní části voda a šplouchá mi to tam :roll: :roll:

9 let, to je super!
Ja jsem se prave dlouho odhodlavala si jej koupit, preci jen, levny neni :lol: ale shorel mi rucni slehac, takze po mesici slehani rucne bylo rozhodnuto! :lol:
Misu jeste nemam odvahu davat do mycky, mam obavu, ze se do tech zavitu dostane voda i s tim bordylkem z mycky… a co to pak udela..?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3748
18.11.18 21:44
@polga píše:
@J_Doe Strouhač ani ten food processor jsme zatím nekupovali. Ale mám to v budoucnu v plánu.
Hák používám na kynuté a myslím, že i na cukroví - začnu tou balónovou nebo flexi (podle toho jestli tam jdou žloutky nebo jenom máslo s cukrem) a pak mouku a další věci a domíchám tím hákem. Myslím, že se mi to osvědčilo líp, než ta K metla. Letos jsem teda ještě s cukrovím nezačla.
Ta K metla bude nejlepší na takový ten typ těsta na táč - taková ta jogurtová buchta na plech, co se nahoru dává ovoce a drobenka, nebo nějaké podobné těsto, co se tak trochu lije, ale je hustší než těsto na lívance. Třeba na brownies. Nebo jako druhý stupeň zpracování bábovky- ale tam bych taky začala tou balónovou metlou.
Sladké se u nás skoro vůbec nepeče - a když už, tak hlavně kynuté.
Nevybavuju si, že bych musela používat víc tekutiny kvůli vyšlehaným bílkům.

Ja zase nemam mlynek ani odstavnovac, ale prave struhadlo a mixer, a prave to struhadlo je super, to si uzivam :lol: A mixer budu taky, mame radi ruzne smoothies. :palec:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
27774
19.11.18 07:38
@polga píše:
@acimedaca To budeš mít asi nějaký starší typ. Mně v míse nic nešplouchá. Ale zase se v tom závitu, který má mísa pod dnem a kterým se připevňuje k robotu, drží ta hnusná voda z myčky.

no tak to je přesně ono, co jsem myslela, jen jsem to asi napsala nepochopitelně :-)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
27774
19.11.18 07:39
@J_Doe píše:
9 let, to je super!
Ja jsem se prave dlouho odhodlavala si jej koupit, preci jen, levny neni :lol: ale shorel mi rucni slehac, takze po mesici slehani rucne bylo rozhodnuto! :lol:
Misu jeste nemam odvahu davat do mycky, mam obavu, ze se do tech zavitu dostane voda i s tim bordylkem z mycky… a co to pak udela..?

loni jsem musela měnit motor - shořel mi, když jsem mlela na mlýnku škvarky :oops: :oops: jsem ho trochu přetáhla :zed: :zed:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3229
19.11.18 07:41

@acimedaca To mi taky trochu vadí. Ale už jsem si zvykla, že musím napřed z myčky vyskládat všechno okolo a tu mísu až nakonec. Hnusnou vodu vyliju do myčky a pak to ještě vypláchnu tekoucí vodou.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama