Kupujete bio zeleninu do příkrmů?

1307
1.3.12 13:46

Kupujete bio zeleninu do příkrmů?

Maminky, zhruba za měsíc začnu s příkrmy pro svého syna. Něco jsem si už nastudovala a udělala si i docela obrázek co a jak. Nebudu to příliš hrotit a mám v plánu střídat skleničky se zeleninkou připravenou doma. Nakonec bude samozřejmě záležet na prckovi, co mu bude chutnat a co né :mrgreen: Maminky, hlavně vy, které připravujete příkrmy pouze doma, zajímalo by mně, zda používáte pouze bio zeleninu. Zdá se mi teda, že jí není příliš velký výběr a kdybych měla vařit pouze z bio zeleniny, tak by to měl malý moc jednotvárné…Proto se zatím přikláním i ke kupování skleniček, protože tam je opravdu možnost více variant…
Dejte prosím vědět, jsem zvědavá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1433
1.3.12 13:49

Do roku jsme dávala pouze biověci…zkus hledat na farmářských trzích apod. Za chvíli bude špenátek, brambory, mrkev je k sehnání vždycky. Jinak biozeleninové příkrmy mají i ve skleničkách když chceš kombinovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
1.3.12 13:51

Mimčo prozatím jen čekám, ale mám zcela jasno v tom, že ovoce a zeleninu budu pro mimčo kupovat jen bio. Činím tak již dlouhá léta pro nás s manželem, pochopitelně s občasnými výjimkami, protože, jak píšeš, ne vše je vždy dostupné v kvalitě bio. Jinak já žiju v zahraničí a mám k bio zelenině snažší přístup než v Čechách. Ale i v Čechách se snažím. :)

• Citovat
  • Upravit
322
1.3.12 13:57

Do roka jsem se snažila kupovat bio, ale…bydleli jsme mimo možnosti sehnat zeleninu klasicky, tak jsem zkoušela objednat přes net od firmy Zdravíček. Mrkev přišla olámaná, plesnivá, polovinu objednaných věcí nedodali. Pak jsem si musela počkat, až začne sezóna biobedýnek. Takže jsem nakonec volila farmářskou zeleninu, která není na stopro bio, ale pořád to byla ta lepší možnost:-). Lecos se dá koupit v Albertu nebo v Bille, pokud je máš poblíž, ale v Bille bývá jejich bio mrkev taky pěkně plesnivá :roll:

Příspěvek upraven 01.03.12 v 13:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
1.3.12 13:58

Co jde, to kupuju bio. Teď v zimě je to teda bída, ale brambory a mrkev v biokvalitě je vždy. Zbytek zeleniny kupuju nebio, holt nohu za krk si nedám, když není. Jinak teda výhradně vařím, skleničku mělo dítě zatím jen jednou a celou ji vyblilo :roll: . Přitom jinak vůbec blicí není, navíc to byla sklenička taky bio - dýně s bramborem. Když to stejné uvařím doma, tak to sežere málem i s miskou, ze skleničky jí to ňák nesedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
1.3.12 13:59

označení bio v obchodě nevěřím. Takže malýmu jsem dávala to co jsem si vypěstovala, co jsem koupila na trhu. Ze super/hyper marketů beru hlavně mraženou zeleninu.

• Citovat
  • Upravit
8940
1.3.12 13:59

Ne, kupovala jsem na trzích, farmářskách i normálních, snažila jsem se co nejmíň v supermarketu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1149
1.3.12 14:02

Sice jsem bio zeleninu nekupovala, ale co šlo, tak jsem dostávala od mamky ze zahrádky. Co jsme nevypěstovali, tak jsem šla koupit, ale ne v bio kvalitě, takže u nás to bylo tak ze 3/4 bio 1/4 normál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
1.3.12 14:07

Nekupovala jsem. Tuhle mi tchán vysvětloval, co to slavně bio znamená, prej jak se tam nepřidává ta různá chemie (která je ale uplně všude a mimčo od ní stejně neuchráníš), tak to pak rychleji hnije a může to bejt už „načatý“ ještě před tím, než to je vidět. A to mi teda příjde horší, než nějakej ten postřik :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
1.3.12 14:07

Nedávala jsem bio z principu a žijeme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1042
1.3.12 14:11

Taky bio neřeším, jako sem tam něco koupím, když je to fakt hezký, ale jinak jídla vařím ze zmražené, což si myslím, že je super varianta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
1.3.12 14:24

BNěkde jsem četla asi půl roku zpět,že testovali BIO vejce a bio vejce dopadli na tom hůř než nebio,nikdy jsem dítětí nedávala BIO zeleninu a žije,dávala jsem bud ze zahrádky nebo mraženou :potlesk: :palec: :* a ted ve dvou a půl letech papá skoro všechno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
1.3.12 14:26

Brambory, mrkev, petržel, celer, dýně, kapustu, kedlubny a cibuli máme z vlastní zahrádky. Ostatní jako květák, brokolici a podobné náročnější plodiny kupuju v supermarketu.
Označení Bio moc nevěřím. Když vidím, jak se dá manipulovat s kdečím včetně země původu…Ale každý má na to jiný názor.
Skleničky mi přijdou hnusné, ale malému chutnaly, když jsem je někdy v nouzi musela použít. Moc se mi nelíbí, že ta sklenička může ležet v regálu klidně půl roku a pak ji, byť v Bio kvalitě, budu dávat dítěti.
Za sebe bych doporučila takové ty základní věci jako brambory, kořenovou zeleninu a cibuli sehnat v Bio kvalitě nebo od někoho ze zahrádky (dává se to do jídla často a v relativně velkém nožství) a to ostatní kupovat klidně normálně. A konzervovanou stravu omezit na na minimum. Já myslím, že čerstvě uvařené jídlo je nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
1.3.12 14:33

do roka jsem u staršího dávala téměř jen bio nebo domácí z ověěřeného zdroje. U mladší t plánuji obdobně.
V prodejně je výběr malý. Teď jsem objednala bedýnku, světovou zeleninu - brambory, jablka, cuketa, hroznové víno, hrušky, brokolice, mrkev, žampiony. Přijde mi to vcellku pestré. Jindy bývá zase jiná zelenina. Vše uvařčím a dám do tvořítek na led na mrazák, pak už jen kombinuji chutě.

Příspěvek upraven 01.03.12 v 14:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
1.3.12 14:35

Jen nebio ;) Když vidím v Bille tu prchající biozeleninu, tak fakt radši koupím normální. Teď v zimě vařím z mražené :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí