Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj je mi 13 let a nakupování těchto potřeb si řeším už od začátku sama. Moje mamka už tyto potřeby nepotřebuje a tak se už všechna starost o toto převrhla na mě
doufam ze to zvladnu vse ale zatim se mi vzdy vse drailo
ztovna zitra jdu do obchodu rada zkousim i jinaci znacky
a vzdy si toho kupuji vice pro jistotu ![]()
Kdyz jsem bydlela u rodicu, kupovala tyto potreby vzdycky mama. Maximalne jsem ji rekla, jaky typ popr. znacku bych uvitala.
@Tereza421vždy mi kupovala máma, vždyť je to potřeba - stejná jako sprcháč nebo toaleťák
Jo, někdy kupuji. Už vím, které chce. První nákupy si chodila vybrat sama. Už si ustálila své oblíbené. Jak je vidím v akci v obchodě nebo v drogerii. Tak kupuji zásobu. Dneska byla na nákup s taťkou. Tak jen prostě naházela v obchodě do košíku své záležitosti.
Já si je od začátku kupovala sama. Mamka mi akorát dala peníze ať si koupím co potřebuji.
Já kupuji pro sebe svoje, dcera pro sebe to svoje, taky je jí 13
Já jsem si to taky kupovala sama, co si pamatuji
Edit a sama první nákupy je myšleno, že si sama vybrala a já koupila, zaplatila. Samo jsem s ní v tom obchodě byla. Ale úplně první jela koupit s dědou. Mým otcem. Protože zrovna o jarních prázdninách to tehdy dostala u našich.
Nám to vždycky kupoval táta při velkém nákupu
. Akorát se po mamce ptal, jestli nám vyhovuje
. Bral nějaké noname, ale bez parfému a s velmi příjemným povrchem.
Já se o tom s mamkou nikdy nebavila
vždy byly hygienické potřeby ve skříni a jen nějak předpokládám, že jakmile si všimla úbytku, tak začala kupovat i pro mě. Sama jsem si tampony poprvý koupila až na vysoký…
@EmmaFrost píše:
Já se o tom s mamkou nikdy nebavilavždy byly hygienické potřeby ve skříni a jen nějak předpokládám, že jakmile si všimla úbytku, tak začala kupovat i pro mě. Sama jsem si tampony poprvý koupila až na vysoký…
Taky jsem to tak měla a když to vidím dnes, tak mě to mrzí, že to u nás doma bylo tabu. Neřešil se ani sex, žádné rady ohledně toho jsem od mamky nedostala a už vůbec ne o ochraně.
Já to mám úplně jinak s mou dcerou.
Bavíme se o všem otevřeně ikdyz se stydí trošku, ale chci aby věděla, že zamnou může přijít s čímkoliv.
@Tinunka píše:
Taky jsem to tak měla a když to vidím dnes, tak mě to mrzí, že to u nás doma bylo tabu. Neřešil se ani sex, žádné rady ohledně toho jsem od mamky nedostala a už vůbec ne o ochraně.
Já to mám úplně jinak s mou dcerou.
Bavíme se o všem otevřeně ikdyz se stydí trošku, ale chci aby věděla, že zamnou může přijít s čímkoliv.
U nás se to taky moc neřešilo, ale já teda byla naopak ráda, neměla jsem potřebu toto řešit s rodičema. Vadilo mi ikdyž měl otec poznámky na mého pritele ohledně velikosti přirození, to jsem se málem propadla, ještě, že ho máma tenkrát setřela.. vložky a tampóny u nás byly v zásobě, když jsem chtěla jinou značku, tak jsem si jí hodila na nákupu do košíku, na střední jsem si občas tampóny koupila sama…
S dcerou to řeším hlavně, když někam jede, aby si nezapomněla vzít dostatek, jinak nakupuji já, je jí jen 10…
Zpočátku jsem brala co bylo doma…máma měla vždycky velké zásoby, hlavně vložek..nebylo mi to úplně pohodlné ale u nás v klasické vesnické samosce nebyl moc výběr…
pak jsem začala jezdit na strední do města a začala jsem si nakupovat sama…
Kupovala jsem si sama, mamku jsem neměla.
U nás vše bylo tabu.
Nyní doma poskytuji servis a jsou zásoby.