Kupující mě chce napálit?

Anonymní
8.3.20 09:34

Kupující mě chce napálit?

Ahoj holky,
prosím anonym, jedná se o poměrně citlivé informace. Navíc si nejsem jistá, zda sem dotyčná osoba nechodí.

K věci - na FB stránce jsem nabídla pár starých kousků nádobí, nějaké hrníčky a podtácky. Napsala mi paní, že má zájem, poslala mi adresu výdejního místa Zásilkovny a chtěla po mně číslo účtu. Napsala jsem jí to s tím, že to pošlu hned v pondělí (mám už zabaleno, ovázáno, připraveno). V sobotu mi píše, že ráno zadala platbu, a že nejpozději zítra (tj. dnes) ji tam mám. No… nemám.

Moje otázka tedy zní - jak to mají banky s rychlostí převodů plateb? Ona má (prý) spořitelnu, já mám komerčku. Tam by to do toho druhého dne mělo být, ne? Nebo prostě v neděli stagnují?

Jen teď nevím, zda to zboží posílat… připadá mi to takové divné.

Díky za rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1029
8.3.20 09:38

Tady neni nad cim spekulovat. Zbozi posles az po pripsani penez na ucet. O vikendu pripsani penez neuvidis. Pockej do zitra a podle toho se rozhodnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
8.3.20 09:39

V neděli bankovní převod nefunguje, budeš to mít v pondělí nebo úterý. Funguje to jen v pracovní dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
8.3.20 09:40

V nedelu sa platby nespracuvaju, iba v ramci jednej banky. Platbu mozes obdrzat najskor zajtra- bud s prvym clearingom okolo 10:00, alebo v priebehu dna, kludne vsak az v utorok. Zalezi, ako si podrzi peniaze tvoja banka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
8.3.20 09:40
@pikola píše:
V neděli bankovní převod nefunguje, budeš to mít v pondělí nebo úterý. Funguje to jen v pracovní dny.

To už dávno není pravda. Funguje okamzita platba. Trvá cca 10 vteřin o víkendu max pár hodin

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.3.20 09:41

Jé, díky holky. Moc jste mi pomohly, už mi to začínalo být divné. Tak máte pravdu - zboží pošlu, až budu mít peníze na účtu, dřív ne.
Jen je mi to vždy takové žinantní říkat „až tehdy“, „až tehdy“, ale v tomto budu muset být nesmlouvavá.

Zakl.

:kytka:
  • Citovat
  • Upravit
M-A
689
8.3.20 09:42

To ze prevod funguje jen v pracovni dny uz davno neni pravda, funguje i o vikendu, alespon mezi uctama u sporitelny. Z jine banky to je ve vsedni dni do dvou hodin. Kdyz do nebudes mit na ucte do pondelni 12:00, tak je jasne za pani platbu nezadala nebo zadala ale chybne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20898
8.3.20 09:43

Prostě pošlete až budou peníze na účtu a to při normálním převodu bude pondělí nebo úterý. Pokud nezadala okamžitý převod (pokud jej obě banky podporují). Tečka, není víc co vymýšlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.20 09:45

@M-A
Aha, děkuji moc za upřesnění. Počkám tedy do zítřejšího poledne a uvidím.

Zakl.

• Citovat
  • Upravit
65205
8.3.20 09:46
@M-A píše:
To ze prevod funguje jen v pracovni dny uz davno neni pravda, funguje i o vikendu, alespon mezi uctama u sporitelny. Z jine banky to je ve vsedni dni do dvou hodin. Kdyz do nebudes mit na ucte do pondelni 12:00, tak je jasne za pani platbu nezadala nebo zadala ale chybne

Tak já když zadám platbu o víkendu, odejde až brzy ráno v pondělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32124
8.3.20 09:46

O víkendu mi platba nikdy nepřišla…přijde ti to zítra nebo v úterý…každopádně by mě nenapadlo něco posílat, dokud nemám peníze na účtu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
8.3.20 09:49
@M-A píše:
To ze prevod funguje jen v pracovni dny uz davno neni pravda, funguje i o vikendu, alespon mezi uctama u sporitelny. Z jine banky to je ve vsedni dni do dvou hodin. Kdyz do nebudes mit na ucte do pondelni 12:00, tak je jasne za pani platbu nezadala nebo zadala ale chybne

Platba do dvoch hodin existuje v ramci dvoch roznych bank, ale plati sa za nu ako za zrychlenu platbu vo vacsine pripadov.

Příspěvek upraven 08.03.20 v 09:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
8.3.20 09:52
@jahuhudka píše:
To už dávno není pravda. Funguje okamzita platba. Trvá cca 10 vteřin o víkendu max pár hodin

Jo okamzita platba sice funguje, ale za poplatek a pochybuju, ze nekdo kdo kupuje nejake cetky za par korun bude platit dvacku nebo kolik za okamzity prevod…

• Citovat
  • Upravit
20898
8.3.20 09:55

@Hanka1 u Airbank stojí 1,– 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
8.3.20 09:55

@Hanka1 nevím jakou máš banku ta moje si nic neúčtuje a při zadávání příkazů je okamžitá platba jako automatická volba

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová