Vadí kvašené zelí při alergii na mléko?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
kacenka205
Povídálka 19 příspěvků 14.04.19 07:58
Kvasene zelí. Alergie na mléko?

Ahoj ženy, dnes jsem udělala segedinsky guláš s domácím kvasenym zelím. Pak mi ale došlo, že k nám má přijít na oběd známá, co má alergii na mléko (bílkovinu). A na netu píši, že při kvašení se vytváří kyselina mléčná, vadí to?
Druhou otázkou je, že nevím složení zelí, dostala jsem ho nakládané, ale předpokládám, že klasika je zelí, sůl, pepř, a ocet?
Dekuji, moc se v tom nevyznám, nerada bych, aby ji bylo zle

Reakce:
katyna1984
Zasloužilá kecalka 803 příspěvků 14.04.19 08:35

Kyselina mléčná nevadí, vadí bílkoviny kravského mléka.

Jana525
Kelišová 5530 příspěvků 14.04.19 08:41

Kyselina mlecna nevadi. To zeli predpokladam je domaci vyroby, takze by take nemelo vadit.
Hlavne nedavej do segedinu slehacku. :D

Lizaveta
Závislačka 4963 příspěvků 14.04.19 08:56

@kacenka205 klasika je zeli, sul, kmin. To je zaklad na kysane zeli. Kysanim vznika kys. mlecna, ktera nema s mlekem nic spolecneho. Mlecna proto, ze pruzracnou vodu pri kysani meni na mlecne zbarvenou.
Kyselost vznika prirozene kysanim.
Ocet se do domaciho kysaneho zeli nepridava. Je kysele pro probehnuvsim kvaseni.

Váš příspěvek
Reklama