Poradna duly
Jana Čurdová
Eviško- to opravdu neplatí:-) Ale přála bych ti holčičku, protože si jí sama přeješ, že?
Ty jsi mi pěkně rozlítaná, pořád někde:-)
Iviku- to mě mrzí , moc a moc odpočívej a super, že máš zk hotové. Mě je už týden taky mizerně, ale tak hrozné, jak s tebou, to nebude. Rozhodně nemám křeče a horečky, které jsou opravdu problém. Tak ať je ti brzo lépe.
Dneska jsem taky od tří od rána vzhůru, ale kvůli kašli. Ty jo hypochondr hadr. Připadám si jak z tý pohádky Královské regge:-) Už mám i zánět spojivek. Včera jsem měla tak dobrou náladu, že už se nemá co zhoršovat. Takže jestli to nebude do zítra celkově lepší, tak jdu k dr. I když se obávám, že tahle paní oobvodní mi stejně moc nepomůže.
Alčo.. tak ať se ti brzy uleví..
Mě už taky dva dny štípou oči.. tak jsem zvědavá, jestli se z toho něco nevyklube.. a to jsem si pro jistotu vzala i nové čočky..
Já byla včera v práci, pak na cvičení.. a pak jsme tu měli paní kvůli stavebnímu spoření.. chceme dělat letos fasádu..
Ahojky. Tak se tak dívám, že se na nás nenápadně začíná na všech to těhotenství podepisovat. Snad tu už není nikdo kdo by neměl nějeké problémy nebo aspoň nemohl normálně spát a nebyl nachlazený
No jo, lepší to zatím nebude no:)
Chtěla jsem vložit pár fotek a nějak mi to stávkuje. Tak počkám večer ať to zkusí taťka a uvidíme jestli je to rukama nebo počítačem. Tipuju to první ![]()
Holky držte se, hlavně Ivík a opatrujte pupíčky!
Pa
holky znáte to?
http://www.emitex.cz/…edacka_5.jpg
Já ji určitě budu kupovat. Klasické zavinovačky se mi nelíbí a asi bych je nepoužívala. Ale tohle… ![]()
Ahojky
Amazonko, máš pravdu, každá už má nějaký problém. Už aby to bylo za náma, to těhu. Já si to teda moc neužívám a hrozně moc se těšim na miminko. Je to zvláštní, na začátku jsem byla tak nějak jak na vážkách, jestli to malé vůbec chci a bylo to takové všechno zmatené a teď už si nedokážu představit, že by to nebylo. Možná to bylo tim, že mi bylo blbě a hlavně se to povedlo na poprvé, takže vlastně šok.
Ali, Ivíku, tak se rychle uzdravte a hlavně odpočívejte.
Tak jsme byly s Agi u toho dr. No, co jsem mohla čekat. Bylo mi řečeno, že je vše v pořádku, že to jsou panelákový děti, až prej přestanou topit, přestane smrkat a kašlat. To je diagnoza, co? Aspoň jí udělal výtěr z krku, jestli není nosič nějakýho koka (stafilo, nebo streptokoka?). No nevim, nevim, uvidíme, co se z toho vyklube. Plavat taky můžem chodit, což jsem měla strach, protože posledně jsem šla a zase se jí to zhoršilo. Nosík už má úplně odřenej.....
Myslela jsem, že si půjdu lehnout, ale volala mi kámoška, taky těhule, že se jim rozbila doma sprcha, tak jestli se může u nás vysprchovat. Takže jsem mastila vydrhnout celou koupelnu, abych si neudělala ostudu. Musim říct, že jsem se od tý vany už málem nezvedla, jak mě bolela záda. Jinak je tu bugr, jak kdyby tu vybuchla bomba, ale zas tak ujetá na úklid nejsem, abych se strhala. Luky slíbil, že o víkendu uklidí, tak to kámoška musí kousnout.
Tak už je tu, jdu se věnovat.
papa
Já jsem ty zavinovačky viděla někde na webu, taky mě zaujaly. Hlavně se hodí do autosedačky a nevypadají moc tlustě a teple, že budou akorát na ty naše skoroletní mimča.
Amazonko, prosím tě, jaká je cca cena? A písni odkaz, plís! Díky
Ahoj holky,
Lucko…taky ti moc gratuluji k holčičce, takže holky nám tu pomalu začínají převládat, tak snad s k nám přidá ještě Eviška…že??? Stejne tu holčičku chce. ![]()
Holky…do galerky jsem dala 2 fotečky z toho 3D ultrazvuku. ![]()
Amazonko…moc hezká věcička na mimčo, včera jsem byla u kamarádky a mám to od ní půjčený, myslím že to pěkně využijem.
No.. Leni, jsem zvědavá.. holčička by byla fajn..
Jinak já si těhu užívám.. je mě celkem dobře.. až na občasné píchání vpravo.. ale doufám, že jsou to jen střeva.. Ani jsem to neříkala doktorovi.. ![]()
A na miminko se moc těším.. spíš mám takové ty strachy, co jako s tím prťouskem budu dělat, jestli se o něj dokážu postarat.. chjo.. ![]()
Jinak, Amazonko.. tyhle zavinovačky jsou od Emitexu, ne? Já mám doma nějaké starší zavinovačky, ale spíš myslím, že je nepoužiju.. ale chci si pořídit takovou tu rychlozavinovačku, co se dá využít i jako deka..
Teda holky
to vážně chcete dělat ze svých krásných miminek zvířátka s takovýma velkýma ušima (jako na karneval)?
Každá máme jiný vkus, ale já bych tohle mimískovi nikdy nedala
vždyť je tolik krásných věcí!!!
Leni, krásný fotečky z ultrazvuku!!!!!
Jinak, holky, jestli se nám narodí beruška, tak chudinka bude mít samý modrý oblečení a s autíčkama..
![]()
Holky.....já mám tu zavinovačku půjčenou, ale naštěstí je bez uší, takže uvidím jestli jí využiju, pokud bude už v květnu krásné teplíčko, tak si jí moc neužijem, ale jak říkám, mám jí půjčenou, tak mi to neva.
Evi…hlčičky můžou mít naštěstí modré věci, horší by bylo kdyby kluk měl růžové. Tak budu držet palce, ať je to ta holčička.
Agatha píše:
Amazonko, máš pravdu, každá už má nějaký problém. Už aby to bylo za náma, to těhu. Já si to teda moc neužívám a hrozně moc se těšim na miminko. Je to zvláštní, na začátku jsem byla tak nějak jak na vážkách, jestli to malé vůbec chci a bylo to takové všechno zmatené a teď už si nedokážu představit, že by to nebylo. Možná to bylo tim, že mi bylo blbě a hlavně se to povedlo na poprvé, takže vlastně šok.
No jo, to je člověk překvapený, když se to povede, i když se to nepovede, že jo? U nás taky napoprvé, věděla jsem, že miminko chci, ale stejně mě představa těch skorodvojek nějak rozhodila.
Eviškaa píše:
A na miminko se moc těším.. spíš mám takové ty strachy, co jako s tím prťouskem budu dělat, jestli se o něj dokážu postarat.. chjo..
Haháááá, celá já
. A dívej, pořád žije
(ani nechtěj vidět, jak jsem bulela po příchodu z porodnice, aby mě tu s ním nenechávali samotnou
).
LenaV píše:
Evi…hlčičky můžou mít naštěstí modré věci, horší by bylo kdyby kluk měl růžové.
Tak tohle nemůžu slyšet. To do mě totiž doma hustili furt. Kde je rovnoprávnost
? Proto jsem je průběžně strašila, že to bude kluk, ale nakoupím růžové věci
.
Jinak já v tom těhotenství fakt poznám každý týden. Bříško mi strašně poskočilo tak před měsícem, jen tak, zničehožnic, a včera se ozvaly kyčle. Začaly se rozvolňovat vazy a do toho ta hmotnost navíc a ještě nošení staršího (dává mi zabrat na plavču, kde na mě visí) - belhám se jak stařena. Pomalu zas budu spát s polštářem mezi koleny
.
Ono se to nezdá, ale leden je fuč, teď udělá frnk únor, březen a je tu duben - to už budem napůl rozpadlé a natěšené rodit, některým se to tradičně zadaří dřív, a pak už to pofičí jedno mimčo za druhým. Pak šestinedělí s prdíky a šup, je tu léto.
Už jste začaly řešit předporodní kurzy, soukromé PA, duly a tak? (To mi připomíná, že bych ráda obkoukla znova jednu z ostravských porodnic, kde mají od loňska nové sály a vybavení.)
Tak aspoň v tomhle jsem výjimka. Mě ohledně těhotenství není nic. I za Vítka mi bylo báječně do poslední chvíle. A asi tak poslední týden mi překáželo břicho při obouvání. Ale to byl listopad, teď naštěstí v květnu se sandálema problém nebude. Kyčle mě nebolí, břicho netvrdne, žáha nepálí, mimčo v noci nebudí. Bylo mi teda hoodně dlouho zle od žaludku a déle, než za Vítka. Vlastně se mi nedělá špatně tak týden. Ale jinak já si právě tuhle kratší půlku fakt užívám a užívala jsem si i za Vítka. A byla jsem v kondici a chodila na dlouhé vycházky se psem a plavala. Už se těším, až virózu zaženu, že se na tu kondici zaměřím:-)
Ale taky vím o čem mluvíš Lentilko, Vítek se povedl napoprvé a teď potomek napotřetí. Pak jsem byla vyjevená, že to vlastně vyšlo a pak mi bylo zle. Hrozně dlouho mi to nedocházelo, že budeme mít druhé dítko. A i břicho pozná zatím snad jen Honza a cizí lidi ne. Teď ve škole mi jedna kamarádka řekla:„Jak to má člověk na tobě taky poznat, když nosíš pořád lacláče“
Takže já začínám s užíváním a rozplíváním se až teď, ale já Vás všechny doženu:-)
Potokem slz v porodnici určitě, protže, jak na mě ta hormonální bouuře doppadla, too jsem fakt čubrněla.
Jinak zavinovačka - normální a rychlozavinovačka je dobrá u nejmenších dětiček, pokud mají vyšší novorozenecké reflexy, tak se v ní pěkně zklidní. A to zajíčková nesplní. Mě se i líbí, alle nevím, jestli jí v létě využijete. Nám na Vítka na přřeběhnutí do auuta stačila zimní kombinéza nebo deka z fleece a bude stačit zas.
To je dýlka, tak já se jdu učiit. Kluci spolu šlii ven házet klacky do potoka.
ahoj holky,
to jsem se zase dneska nachodila! Zubař, pak práce, ještě jsem zašla do mé oblíbené číny a teď mě bolí ťapky, že už se nemůžu ani postavit. Stačí mi jen kratší procházka, dlouhé pochůzky už moc nezvládám. Jinak mi je fajn, jen občas tvrdne břicho a ty nohy bolí, ale ještě se to dá ![]()
Ta zavinovačka je docela zajímavá věc, kdyby to nemělo ty uši. ale něco podobnýho do tý autosedačky by nebylo špatný. Nebo jestli stačí jen nějaká deka? ![]()
Jinak fotečky z 3D ultrazvuku jsou super. Moje dr. mi ho taky slíbila, tak jsem zvědavá, kdy ho udělá. V pondělí jdu na normální a už se nemůžu dočkat! Pořád je nijak zvlášť necítím, tak mám vždycky radost, když se na ultrazvuku trochu pohnou ![]()
Svape, kde máš to miminko? Nemáš žádný bříško? Ale moc ti to sluší! ![]()
Koukám, že na některé z vás sedla viroza, tak se dejte brzy dohromady! Já jsem zdravá jak řípa, ťuk ťuk ťuk. Jak říkám, nikdy jsem takhle zdravá jako teď v těhotenství nebyla! To tělo si to nějak umí zařídit, přijde mi, že jsem mnohem odolnější. Ale je zase fakt, že nechodím tolik mezi lidi, to bude spíš tím!
Holky, šíleně to utíká, to snad není ani možný. Za chvíli budeme mít ty prcky doma. Evi, obavy mám taky, to je jasný, ale nějak to dopadne. Taky pořád myslím na to, až si je přinesu domu v těch sedačkách, co s tím budu dělat
Doufám, že to přijde samo a taky hodně ukážou v porodnici a řeknou co a jak. Takže snad nebude problém. Ty první dny budou asi krize, ale jak se zajede nějaký režim, bude líp. Ježiš, to jsou rozumy
Mluvím jak zkušená mamina, cha cha a přitom vím prd!
mějte se
Taky jsem byla včera u zubařky. Možná bych jí i ukecala, aby mi dala jen razítko - aniž bych jí ukázala svoje tesáky (je to známá), ale pak ukecala ona mě a nakonec i 1 zub opravila.
Dneska jsem na kontrole u doktora odmítla ty zátěžové testy na cukrovku. Prej se zase tak nic hroznýho neděje. Opravdu bych to nezvládla - bylo by mi zle hlady.
Břicho mi taky občas tvrdne, takže jestli to nepřejde, dostanu nějaký vitamíny - nebo co?
Morgi - děkuju za pochvalu, ale bříško už pěkně těžkne. Máme už o 8 kg víc ![]()
Dneska mě cvičení docela bavilo a zítra jsem zvědavá na to plavání. Mimísek (snad Linduška) celou dobu skákala. Asi se jí to moc nelíbilo???
Nakupujem oblečky a hračky při každé příležitosti (už bych měla přestat): Chybí mi jen kočárek - chtěla bych Baby Welt GTS, vanička, autosedačka a dobudovat pokojíček. Vlastně ještě všechno vyprat a vyžehlit
Budu se muset do toho teď pořádně pustit, abych měla pak klid. Ještě že nechodím do práce ![]()