květen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7584
31.1.08 19:52

Svape, moc ti to sluší:-) Ale těch 8 kg Ti snad ani nevěřím. To jsou ty jablka nacpaný za tričkem:-)

Morgi: taky se hrozím, jak zvládnu dvě děti. Snad nebudu na Vítka moc přísná nebo ho až moc okřikávat. Jak jsem unavena, tak jsem děsná. To je moje předsevzetí, hlídat se, hlídat se, hlídat se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
1.2.08 08:17

Dobré ranko. Zavinovačka je od Emitexu, mají i bez uší :lol: a jinak je to letní verze, takže na jarní a podzimní období myslím využijeme. Jasně že je to spíš jako deka než klasická zpevněná zavinovačka. Uvidíme co budem potřebovat. Jo a Agi stojí kolem 500, jak kde. Tady je odkaz na výrobce, ale oni je neprodávaj, mají je ale na každém dtském webu (čáryfuk a tak:)) www.emitex.cz
S těma kurzama, jste tu některá prvorodička která neplánuje tam chodit? Já ze začátku chtěla, ale teď nevím nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
1.2.08 10:08

Ahojky,
holky, u nás sněží!!! 8O 8O 8O A já se těšila, že už bude jaro.. Achjo..

Jinak, co se týče předporodních kurzů, mám nějaký info a kontakty na porodnici, kde chci rodit, takže se i chysstám nějakého kurzu zúčastnit.. i s manželem.. I když si myslím, že až přijde na věc, stejně všechno zapomenu.. :lol: Ale myslím, že mám ještě čas, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
1.2.08 10:08

lumr (r. 81/Praha/býk/V) // 9. 9. 26+6 tt
Amazonka (r. 87/Vyškov/rak/S) // 5. 9. 26+4 tt holčička Deniska Len-til-kah (r. 82/Ostrava/lev/V) // 29. 8. 26+3 tt + Štěpánek 17 měsíců
Aghata (r. 76/České Budějovice/vodnář/V) // 7. 9. 26+2 tt + Agátka 2 roky chlapeček Tobiášek Jituš (r. 75/Ostrava/ryba/V) // 3. 9. 26+0 tt
Rania (r. 81/Praha/váhy/V) // 13. 9. 25+2 tt
LenaV (r. 76/Ústí n.L./štír/V) // 13. 9. 25+1 tt holčička Perulka (r. 81/Zábřeh/panna/V) 24+5 tt holčička Eminka Ella (r. 83/Varnsdorf/býk/S) // 9. 9. 24+4 tt + Laurinka 3 roky chlapeček Honzík Lucka025 (r. 82/Litvínov/kozoroh/V) // 14. 8. 24+3 tt holčička Klárka Ivík (r. 85/Beroun/býk/V) // 24. 9. 24+2 tt chlapeček Adámek svape (r. 76/Praha/blíženci/S) // 15. 9. 23+6 tt holčička Aladina (r. 76/Litvínov/panna/S) // 18. 9. 23+5 tt + Vítek 3 roky chlapeček Morgana76 (r. 76/Praha/štír/S) // 23. 9. 23+4 tt (dva mimísci) chlapeček+ holčička Eviška (r. 79/Úpice/kozoroh/V) // 25. 9. 23+1 tt
Gigi (r. 75/Púchov/ryba/V) // 24. 9. 23+0 tt + Laurinka 16 měsíců
Jenifer (r. 83/Praha/rak/S) // 25. 9. 21+3 tt

Jak to zatím vypadá: 6 holčiček:5 chlapečků:2 překvapení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
1.2.08 10:33

Ahoj holky:-)

Tak a teď nevím, kdo se ptal na předporodní kuurzy? No za Vítka jsem jednou šla. V Motole, zadara- jako zaměstnanec. Dostávala jsem tam záchvaty smíchu z náročnoosti cvičení a z neustálých dotazů předcvičující. Jako: kdo se bude vdávat, co maminka čeká podle tvaru bříška. Cviky na úrovni návratu do života na ARO. Hledala jjsem skrytou kameru.
Takže jsem sama chodila plavat, na aerobik a dlouhé vycházky. Dýchat mě na sále naučili:-) Ale byla jsem na ppředporodní informační schůzce. Pustili nám video, jak vypadá sál:-)

Eviško-a na jaké cvičení vlastně chodíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
1.2.08 10:45

Hehe Ali :potlesk: Takových reakcí už jsem pár slyšela. Právě se mi do toho nějak nechce, říkala jsem si pak i s taťkou na tu informační schůzku a hotovka-to snad ještě zvládnem. Jinak myslím že něco nastudováno mám a něco ještě doženu s blížícím se datem termínu sama doma. Z takových hromadných akcí mám trochu kopřivku už předem no:) Ale jsem ráda že nejsem jediná kdo nechodí, i v nemocnici nás bylo víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
1.2.08 10:58

Tak jsem hodila do fotogalerky nejake fotky i me. Taky jsem jiz pribrala 8kg, ale nekam zmizla ani nevim kam. Taky jdu na cukr nekdy pristi tyden, tak doufam, ze to preziju. Bude mi to delat sestricka, ktera mi pomohla k miminku. Pichala mi injekce do bricha.Ja jsem to nezvladala sama. Tak se na ni tesim.
Nejak mi posledni dobou prijde, ze nic jineho nedelam nez zehlim a peru. Mam asi 50 dupacek jeste po me, segre a brachovi. Mam tu jeste dalsi dve bedny k vyprani a to uz jsem dve zdelala. Taky bych rada neco koupila, ale musim setrit na skrine do obyvaku.
Tak ja jdu zase zehlit :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
1.2.08 11:03

Jééé, já teda ještě neperu.. ale už jsem si udělala soupis podle velikostí, co mi v které velikosti chybí a musím ještě dokoupit.. Prát budu až na jaře!

Alčo.. já chodím na cvičení, které pořádá porodnice zdarma ve své tělocvičně.. Každý týden.. Vždycky si chvilku povídáme.. o těhu, o kojení, o porodu, někdy přijde někdo na přednášku a pak asi půl hodinky cvičíme.. Na míči, bez míče, někdy s pidi činkama.. je to fajn..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
1.2.08 13:11

Taky jsem chodila jen na kurz, co byl zadarmo. Abych pravdu řekla, byl mi celkem k prdu - trošku jsme pofuněly, poskákaly na balonech, pustily jsem si videjko porodu a ukázali nám porodnici. Ale tak pro klid duše jsem šla, abych neměla dojem, že jsem něco zanedbala (já totiž tenkrát nepatřila do tak racionálního Stejného měsíce porodu, kde se to bere lážo plážo, tak jsem pořád měla dojem, že něco zmeškám). A to jsem si mohla ještě gratulovat, že mě tam nenutili nahlas dýchat jako pes, to bych asi nedala :lol: (a taky jsem to nepoužila :wink: ).
Spíš bych tehdy uvítala kurz péče o dítě, protože to jsem opravdu nikdy v ruce nedržela (takhle malinké). Nakonec jsem se omezila na zkouknutí DVD z Něžné náruče rodičů, kterou si koupili švagrovci… mi je ta baba Kiedroňová šíleně protivná a podává všechno způsobem „takto a jinak nelze“, ale pochytila jsem aspoň nějaké grify, tak jsem byla ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
513
1.2.08 13:45

Ahoj holky

Amazonko, koukám, že tu zavinovačku dost těhulí zavrhlo. Abych tě potěšila, tak já jí mám koupenou. Teda ne zajíčka, ale hrošíka, takže má ouška jen malinký. Mě se to zdá roztomilý. Koupila jsem si samozřejmě letní verzi, takže to vůbec není silný a mimi se v tom pařit určitě nebude. Pokud nebude venku třicet, to je jasný. Určitě budu používat hlavně do kočárku. Je to tuším až do 6 měsíců, tak pak v září, říjnu určitě hodně užijeme i v autosedačce. Nelíbí se mi ty klasický zavinovačky s kraječkama a myslím, že se to ani do těch hodně moderních kočárků nehodí. Ale to je samozřejmě věc názoru a hlavně, co se komu líbí :D
Pak mám ještě po Lauře tu rychlozavinku, ale používala jsem ji hlavně jako deku pod mimi. To je taky fajn věcička.

Na předporodní kurz jsem v prvním těhu taky chodila. Organizovala ho nemocnice tady u nás. Myslím, že jsem tenkrát platila asi 50,– za jednu lekci a bylo jich dohromady osm. Hodně jsme si povídaly o samotným porodu, kojení, cvičily jsme na míčy a pak i se dívaly na nějaký dvd. Některé pojišťovny ty kurzy proplácejí, tak pokud chodíte a máte účty, tak by bylo super toho využít. Zrovna včera jsem koukala, že VZP přispívá až 1000,– Kč na předporodní kurzy nebo plavání.

Vůbec se nedivím, že je vás spousta nemocných :( Takový počasí, kdy je chvíli zima a pak zase teplu, tomu přímo přispívá. My jsme teď konečně - musím zaklepat - zdravý. Tak snad to nějakou chvíli vydrží. Ať jste brzy taky v pohodě :D

S tvrdnutím bříška mám problémy pořád. Užívám magnesko, tak se to trošku zklidnilo. Nejvíc tvrdne k večeru, dost to bolí :( A taky mám problém, že když chvíli v kuse jdu, tak začínám mít do břicha křeč. A to teda taky není příjemný.

Už aby byl květen, nějak si to druhý těhotenství neumím užít :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
1.2.08 14:46

Elli- nevadí, je jasné že nemáme všechny stejný vkus, to ani nejde. Mě se ale líbí, buď medvídek nebo beruška, no vlastně skoro všechny:)
Klasickou zavinovačku snad jen kdyby bylo potřeba jak psala Alča, ale to se uvidí.
Taky se šetři, když ještě tak 2 měsíce vydržíme, tak už prďousci můžou klíďo předčasně na svět a nic tak strašného by se nedělo:)
Ležela vedle mě v nemocnici paní v32. týdnu co se už otevírala,tak jí píchali 2 dny injekce aby mimču dozrály plíce a pak už by se klidně prý mohlo narodit. Prý je to kolikrát i lepší než ho násilím zadržovat, záleží na důvodu toho předčasného porodu. Ale koukala jsem jak telisko!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
1.2.08 16:26

Tak jeste k preporodnim kurzum. Ja chodim na ne a jeste na 2 kurzy pujdu. Necvici se tam, ale povida se o tom jake jsou moznosti a zkusenosti s ruznyma vecma. Jo a chodil tam se mnou i manzel a docela jsem rada, protoze pochopil nektere veci, ktere bych mu tezko vysvetlovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
1.2.08 20:12

Amazonko, mě se zavinovačka líbila:-)

Perulko, tak co zkouška?

Lentilko- prosím tě, jdu teda teď pročítat látkové pleny. Nechce se mi utrácet a spíš bych přes ty moje obyč čtvercovky chtěla kvalitní plenkové kalhotky. Mohla bys mi nějaké doporučit.
A druhá otázka. Mám pocit, že jsem někde zahlédla, že si maminky i plenkové kalhotky šijí sami? Nevíš o tom něco? Já mám totiž moc šikovnou švagrovou a ještě jednu známou, co šije levně:-) Nevíš nějaký odkaz? Nebo jsem měla jen halucinace?
Ještě přečtu, cos psala Perulce, na mě to tenkrát ještě bylo brzy:-)

Jinak Honza odjel do Prahy a teď už je někde s kamarádama na hromadné oslavě narozek. Taky bych ty lidi ráda viděla. Snad příště. No ale vzal Vítka k mé mamce, tak jsem celé odpoledne ležela na gauči a odpočívala a potila se a viděla 3 vánoční pohádky:-) Poloviděla, polospala. To se mi stane tak zas za pár let:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
1.2.08 20:13

Lucko-kam chodíš na kurzy? Ať se inspiruju. Měla jsem pocit, že tady ani nic není?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
1.2.08 20:54

No ja chodim do Chomutova, ale tady je taky na poliklinice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie