Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj, před chvílí se mě Vítek ptal, jestli naše miminko vyleze pupíkem nebo zadkem:-) Tak až babičkám řekne, že Božkou, ty budou čubrnět. Je s těma potomkama ale sranda.
Já bych pro sebe pupečníkovou krev neschovávala, ale je to každého věc. Za Vítka jsem jí dávala, ale pak si nás na žádné vyšetření po půl roce nepozvali a spoustu kamarádek taky ne. Tak nevím?
Jinak se rozhoduju mezi třema porodniceme. Jedna je nejdál - asi 45min - 1 hodinu autem a tam se pupečníková krev dát dá.
Tak to s nima teda sranda je. Nějakou podobnou otázkou mě Laura už taky zaskočila. Ptala se, jak se zrodí miminko, ale myslela tím narodí. Tak jsem jí taky řekla, že vyleze pipinkou. Nechápavě na mě koukala a pak obvyklá otázka proč???? ![]()
Akorát mám teda obavu z toho, že pak budu muset občas dát cucnout mlíka i jí. Už teď pořád chodí a ptá se, kdy tam to mlíko konečně bude ![]()
Já o dárcovství pupečníkový krve pro naše potřeby neuvažuji. Zdá se mi to jako zbytečně vyhozený peníze. Pokud to půjde, daruji do veřejné banky.
Alčo, taky se chystám rodit v porodnici mimo bydliště. Už při Lauře jsme jeli jinam, tak bych si to tam chtěla zopáknout. Byli jsme v Jablonci, od nás asi hodinu jízdy autem. Tenkrát jsme dojeli skoro na poslední chvíli, ale bylo to tam moc prima. Takže se budu modlit, aby v té době nemusel Honza nikam odjet. Do místní nemocnice se mi totiž vůbec nechce.
Dobré úterní ranko. Si musím postěžovat. Včera jsem byla na gyndu A abych toho neměla málo, mám se dnes po obědě osobně přijít zeptat na výsledky krve a domluvit se na další kontrole, objednaná nejem, tak počítám, že mám program na celé odpoledne
Jo a to sem včera čekala nalačno kvůli té krvi,příště na to prdím. Tak snad aspoň t výsledky budou ok.
Pak jsme se jen náhodou stavili do IKEI na kafco a zákusek a tramtadadá - narazili jse na komodu ve slevě přesně jakou jsme hledali, tak už nám stojí doma:) Tak aspoň něco.
Jé a ještě něco
Že mě bolí tak poslední měsíc (a hlavně po návratu z nemocnice) záda, to jsem si zvykla, ale včera mě začly bolet i třísla
Někde jsem četla, že je to normální, jak se roztahujou vazy v pánvi a připravuje se to na porod, se na něj asi začínám těšit, protože si připadám jak důchodce, ani boty si nemůžu obout
No už aby bylo jaro, ještě nikdy jsem se na něj tak netěšila. A to mám zimu ráda. Ale zároveň se trošku bojím toho jak ten čas utíká
No magorek no ![]()
Dobré ránko!
Teda ne že byych teprve vstávala, ale nedřív povinnosti, potom zábava,že..
Morgi, gratuluju ke kopanečkům! Odteď se těš
! Až se tam začnou prát o místo, to bude nářez! Mně stačí, když se Eminka pere o místo s plným žaludkem…
Evi - ty programy v čekárně jsou asi fakt stejný. ono to totiž ovládají nějaké dealerské firmy, které zadara dodávají i ty televize. Doktoři to vůbec neovlivní. A držím mooooc pěsti, ať ten cukr dneska přežiješ! Pak musíš poreferovat.
Amazonko - no ono už to tak bude, přecejen už nám třetí trimestr ťuká na dveře!
Holky, slyšela jsem, že se má pít před porodem čaj s malinového listí. Ale už pořádně nevím kvůli čemu a kdy s tím začít. nevíte o tom něco??
Vy mě tak deptáte s tím cvičením…asi fakt budu muset něco dělat. Mně na tom štve akorát to dojíždění. Tady zrušili všechno co mohli a fakt se mi nechce dojíždět někam půl hodiny autem kvůli hodině protahování. No a ty nejbližší bazény jsou fakt studené, brrr.
Tak jdu zase něco dělat. Včera jsem se vrhla na žehlení výbavičky. A dneska z toho mám kaput záda. Ale zase strašně dobrej pocit!
![]()
Ahoj,
Perulko, ty už máš vypráno a vyžehleno? No, to teda chválím. Já už mám taky něco nakoupeno, ale nejprve se musím zbavit věcí po Lauře, abych to měla kam dát. A ty super prácičky si nechám až tak na duben.
Včera jsem nakonec do bazénu nešla. Nějak mi nebylo dobře, tak jsem i byla ráda, že nemusím. Šel jen Honza s Laurou a říkali, že voda byla teda pěkně studená. Ale příští týden mě to asi nemine.
Lentilko, koukala jsem na nějaký ty plavky. Na mimibazaru nakupuji docela často, teď hlavně věci na malýho. Zrovna tam nikdo nic nenabízí, ale jinak plavky tam mají krásný, jen teda ty ceny. Tisíc korun se mi moc nechce dávat, když to budu nosit max. 3 měsíce. No, budu muset číhat.
Eviško, držím palce na cukr, ať to zvládneš v pohodě.
Amazonko, z toho si nic nedělej. Mě bolí záda taky docela často. A teď poslední dobou, když někam vyrazím, tak asi po pěti minutách chůze mě chytně příšerná křeč do pravý strany břicha, která se táhne až k páteři. Trvá to tak deset minut, ale je to fakt šílený. Včera jsem šla do krámu a myslela jsem si, že se musím každou chvíli rozplůlit. Ve čtvrtek jdu k doktorce, tak ji to tam musím říct. A k tomu ještě chodím každou půlhodinu čůrat. Občas nechápu ani to, kde se to tam pořád bere. Dám si jeden čaj a vyčůrám ho třikrát ![]()
O maliníku jsem taky četla. Myslím, že se pije od 34. nebo 36. týdne a pomáhá k lepšímu prokrvení pánve. Prý je pak porod snažší, ale to fakt nevím. U Laury jsem ani nevěděla, že něco takovýho je, takže vyzkoušíno nemám. Ale teď se na něj chystám taky, za zkoušku nic nedám. Když pomůže, jen dobře ![]()
Ahoj, tak mám krev a cukr za sebou. Ble. Morgi, nechápu tvé chutě:-) Taková hrůza to teda nebyla, ale tak dlouho hladová a nalačno. Už jsem se pěkně nacpala:-)
Perulko- vždyť z nás cvičí snad jen Eviška:-) Ale pravda, že na bolesti určitě pomůže hlavně kvalitní protažení. Mě naštěstí nic nebolí. Ale stejně se těším na plavání, až mi bude dobře.
Ahojky,
holčičky děkuju za držení palců, ale já jdu na cukrovku až zítra..
Alčo.. takže tys to zvládla relativně v pohodě???
Já mám to cvičení jednou za týden ráda.. dostanu se mezi ostatní těhulky a trochu protáhnout se taky potřebuju..
lumr (r. 81/Praha/býk/V) // 9. 9. 27+3 tt
Amazonka (r. 87/Vyškov/rak/S) // 5. 9. 27+1 tt holčička Deniska Len-til-kah (r. 82/Ostrava/lev/V) // 29. 8. 27+0 tt + Štěpánek 17 měsíců
Aghata (r. 76/České Budějovice/vodnář/V) // 7. 9. 26+6 tt + Agátka 2 roky chlapeček Tobiášek Jituš (r. 75/Ostrava/ryba/V) // 3. 9. 26+4 tt
Rania (r. 81/Praha/váhy/V) // 13. 9. 25+6 tt
LenaV (r. 76/Ústí n.L./štír/V) // 13. 9. 25+5 tt holčička Perulka (r. 81/Zábřeh/panna/V) 25+2 tt holčička Eminka Ella (r. 83/Varnsdorf/býk/S) // 9. 9. 25+1 tt + Laurinka 3 roky chlapeček Honzík Lucka025 (r. 82/Litvínov/kozoroh/V) // 14. 8. 25+0 tt holčička Klárka Ivík (r. 85/Beroun/býk/V) // 24. 9. 24+6 tt chlapeček Adámek svape (r. 76/Praha/blíženci/S) // 15. 9. 24+3 tt holčička Aladina (r. 76/Litvínov/panna/S) // 18. 9. 24+2 tt + Vítek 3 roky chlapeček Morgana76 (r. 76/Praha/štír/S) // 23. 9. 24+1 tt (dva mimísci) chlapeček+ holčička Eviška (r. 79/Úpice/kozoroh/V) // 25. 9. 23+5 tt
Gigi (r. 75/Púchov/ryba/V) // 24. 9. 23+4 tt + Laurinka 16 měsíců
Jenifer (r. 83/Praha/rak/S) // 25. 9. 22+0 tt
Jak to zatím vypadá: 6 holčiček:5 chlapečků:2 překvapení
Ano prosím, pití maliníku (a co to ještě - chroupání lněného semínka?) by mělo ve výsledku usnadnit porod (ehm ehm
). Cha, a pomalu se blíží doba, kdy bych měla začít masírovat, co
? Tak to se mi teda nechce. Ale být zas nastřižená ještě míň
.
Ello - právě že ty nové plavky (aspoň ty aniťácké, ale ono se to tak pohybuje) stojí 1000-1200 a vezmeš to párkrát, to se fakt nevyplatí. Větš. mají na MMB vel. tak 40, což je třeba pro mě hodně. (Třeba tady: http://www.mimibazar.cz/foto.php?…)
Čajík z maliníku- diskuze třeba tu : https://www.emimino.cz/modules.php?…
Jestli to fakt pomáhá to netuším
ale za zkoušku nic nedám, takže až přijde doba, taky ozkouším ![]()
Tento týden bych chtěla jít taky na plavčo, ať ulevím bolavým zádečkům. Pěkně to cvičení flákám, to bylo na začátku plánů jak budu cvičit a chodit na kurzy…
Elli a ty to dr. určitě řekni s tím bříškem.
Tak jsem to teda nějak popletla. No, měla jsem zafixováno, že jde Alča až po Evišce. Ale koukám, že Alča je silná a zvládla to i bez naší podpory ![]()
Lentilko, ty plavky budu průběžně sledovat. Já právě taky potřebuju tak velikost 38 a tam většinou nabízí tak 42 i 44, což je pro mě obr.
A taky jsme masírovali. Teda Honza, ten se v tom vyžíval
Ale nevím, jak tentokrát. Mě tenkrát taky nastřihli, takže mě to moc nepomohlo. A Honza mě i uklidňuje, že podruhý nenastřihují. Tak na něj budu spolíhat.