Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj kočandy!!!
Tak jsme byli u toho zubaře! Jonášek celý dopoledne trénoval, jak bude otvírat pusinu a v ordinaci jí otevřel 2× na vteřinu, takže doktor se tam nestihl podívat. Pak jsme zkusili, že prohlídne nejdřív mě, ale to se malýmu nelíbilo. Ale sestřička, ta se mu líbila mooooc
. Odpoledne jsme byli zase na jedný oslavičce. Dětí asi deset, z toho dvě miminečka, sedmitýdení kluk a dvouměsíční holčička. Malej jim sundával ponožtičky, chtěl jim dávat a brát dudlíky a vedle holčičky si lehl i na polštář
. Musím říct, že miminka roztomilý, ale vůbec mě to nebralo.
Co se týká tý žvejky, tak malej to viděl u nás, dost žvýkáme a nejdřív jí jenom vycucal(polštářkovou) a pak vyplivl. Potom jsem mu řekla a ukázala, jak se to rozžvejká a od tý doby jede. Musím říct, že je disciplinovanej a když se chce napít, vyndá jí na stůl nebo mně do ruky a když chce blbnout, běhat…taky stačí říct, vyndej žvejku. Prostě to má jako ňaminu.
Všechny zdravím, sorráč, že nereaguju
.
Ahoj holky!
Tak chvilka klidu - doufám že aspoň na napsání příspěvku! Už mám skoro všechno hotový, teď už jen složit pokojíček a roztřídit veškeré oblečení - co nechám na Julinku, co je Emi malé, tak zavakuovat, co je akorát a velké, tak nastěhovat do pokojíku…teď to mám na zemi v ložnici v lavorech, taškách, no děs! Včera jsem nemohla najít ani jedny ponožky. Ale jak dnes usne, jdu na to! Teda na to třídění - pokojík je na taťkovi
.
Hani - u nás teda žvejka ještě nevyzkoušena a ani na to nespěchám
. Ale Jonášek je šikovnej, že chápe ten princip
. No a zubař - my byly v úterý. Taky jsem ji na to od rána připravovala a sice slzy na začátku byly, ale bylo vidět, že se snaží ovládnout. No a pak jsem šla na prohlídku já a zase 4 pidikazy u starých plomb! Tak mi 2 opravila hned na další jsem objednaná. Eminka to pak zvládla dobře, sestřička ji nechhala napouštět mi vodu do kelímku, pak teda jeden vylila, jak se z toho chtěla napít
. A jednou dělala tyty doktorce, že dělá mamince vrty vrty
.
Draky - to je asi normální s tou kamerou. U nás taky… pouštěla jsem jí písničky z Yamahy (hudebky) a krásně vytancovávala všechno, jak má být. Jen co jsem vzala kameru, tak stála jak solnej sloup a ještě se na mě mračila. S říkankama ještě hůř. Jak se snažím s ní něco povídat, tak jen málokd má náladu a spolupracuje a před chvílí jsem od vedle zaslechla „tolo tolo minský, za tyži linský“… tak jsem nakoukla a ona točí dřevěnýma hodinama na hrací kostce a zpívá jim
. A přitom kolo kolo jsme spolu nikdy netrénovaly, prostě si to asi zapamatovala sama, jak tancujem v cvičení. Ale když jsem to chtěla slyšet znova, tak nic. O kameře ani nemluvě.
Agi - posílám energii, ať jste zdraví! Vás se teda furt něco drží. ALe jak bude sluníčko, určo se to zlepší. A přiznání závidím! Já byla odnést na finančák jen opravné DPH a na sociálku a VZP přehledy za zaměstnance a byly tam tak šílený fronty, že se příští týden asi zblázním. Přes víkend bych to chtěla mít vše hotové i od všech podepsané a v pondělí to rozvézt. Ale už teď se na to psychicky připravuju
.
To sluníčko je bomba, asi se půjdem mrknout ven. Že bych už očistila zahradní nábytek, kdyby šlo o víkendu dát už to kafíčko na zahrádce
?!
Ahojky!
Peru - tak to jste zubáka taky dobře zvládly! Chci se zeptat, nemluvila jsi s doktorkou o těch pečetích na zuby pro malou? Budeš jí je dávat? Já na netu našla, že je to jakési zalití zoubků pryskyřicí, které je ochraňuje před kazem. Jeden zub od 200,– kč. Tak jsem si říkala, že to asi bude zbytečné, když člověk kvalitně čistí a sklony ke kazivosti nemáme…
Teda zatím. Snad se to nějak nezhorší. ![]()
Přiznání my většinou děláme (teda Luky, já ne) nejpozději v únoru, no asi jsme jedni z těch uvědomělých
Nééé, právě, že se nám pak nechce stát ty fronty.
A co Eminka? Už spinkala v nové velké postýlce?
Jinak Tobík už je úplně v pohodě, bez teploty, nic mu není. Malinko ještě má řidší stoličku, ale to má skoro pořád, takže to neřeším. Zkusím mu dát půlku smecty (teď nevím, jak se to přesně píše) do přesnídávky, uvidím, jestli mu to trochu upraví.
A Tobeš má nějaký období, kdy nechce na nočník ale nechce ani plínu. Furt se mi vysvléká z punčocháčů, tepláčků a sundavá plínu.
Většinou ho chytnu včas, ale nedej Bože, aby si někdy sundal plínu i s nadílkou
(tyhle dva smajlíky by se měly spojit v jeden) Když ho ale posadím na nočník, tak vstává a říká pínu pínu. Takže chce plínu.....a pak si jí sundavá.....zvláštní
Že by mu pocíkaná plína vadila? Pokaděná, to je jasný, že ho štve, to chodí hned, že má ee. Už aby mohl venku lítat jen tak. Snad přes léto odplenkujem.
Tak jdu dodělat obídek. Papís ![]()
Agi - jojo, ptala jsem se na ty pečeti. A ona říkala, že je klidně dá, ale že se ten zoubek musí malinko jakoby navrtat, aby tam ta hmota držela. Což je u nás pasé, protože to by Emča ještě nevydržela. A s kazivostí uvidíme časem. Luboš má zuby parádní, ale já na kazivost trpím děsně odjeakživa. Čištění nepomáhá, ústní vody taky ne. Doktorka říkala, že je to tím, že strašně slintám a mám husté sliny
. Já nemůžu být u zubaře s otevřenou pusou bez odsávačky. Jak grynty mi normálně po puse netečou
…no ale prostě že bakterie se drží právě v těch slinách. Tak pokud bude Eminka chudák po mně, tak počkám ještě na ty poslední stoličky a zkusím to dát na ně - prostě ne na všechny zuby, ale na stoličky vzadu asi jo. Ale uvidíme, jak to bude zvládat…třeba když bdue starší, pobere i víc rozumu
.
No a přiznání - já se taky vždycky snažím mít to včas. Svoje bych měla! Ale mě trvá 2 měsíce než po několika urgencích mi ráčí ti ostatní dodat podklady, že…každý rok vyhrožuju, že pokud mi to nedají do půlky února, tak ať si to dělají sami…a ségra mi donesla jen pitomé potvrzení z práce a soupis nájmu až teďka ve středu…Je to furt stejný.
No a odplenkování - u nás se zadaří jednou za 2 dny vyčurat. Kolikrát ani neřekne, že má bobek v gatích a když se ptám, protože smrdí na sto honů, tak mi ještě lže - není aaa a pak teda že joooo, ale jen málo
. Z toho přijde a chodí fakt jak posraná a štítí se toho a chce hned čistou plinku. V tomhle se v ní fakt nevyznám. My snad budem v plínách ještě ve školce. Ale taky pořád doufám, že jak bude teplo, tak prostě pliny nedám a bu´d se to naučí, nebo bude v mokrym. ![]()
Ahoj kočky!!!
U nás dnes bylo taaaak krásně
. Jela jsem s Jonáškem dopol. do Varů busem - to Jonášek miluje, pěkně jsme se prošli a pak jsem malýho dala k babičkám a jela na hematologii(na kontrolu). Nechala jsem si nabrat krev a šla si na kávu, na zahrádku héč
. Pak jsem se vrátila a za dvě hoďky na mě přišla řada(to je tam normální
). Příště prej, když mám prcka, si mám jenom nechat nabrat a odpoledne si můžu jenom zavolat o výsledky…prcka už mám teda dýl, že jo?
Perulko - ten zahradní nábytek už určitě umyj, ten použijete
. To je stejně bomba, když se takhle oteplí
.
Agi - Jonášovi teda ani hoví v plíně nevadí
. Kdybych to necítila, tak by v tom byl asi klidně celej den, holomek.
Užijte si víkendík
.
Ahoj maminy!
Tak jak je dneska? U nás je teplo, ale chybí sluníčko. A já su od rána jak připraštěná. Nevím, jestli je nějaký divný bio, ale takhle ospalá jsem už dlouho nebyla. Te´d jsem skoro 2 hodiny spala po obědě a Eminka ještě furt není vzhůru
! Byli jsme dopoledne u našich, měli jsme nějaké papírování s tatou, navíc jedou teďka na 2 týdny na dovolenou, takže se rozdělovaly zase úkoly. No a mamka mi měřila tlak a měla jsem slabých 90 na 60. Což je u mě skoro normální, tak se divím, že su tak mimo.
Jinak nábytek umytý, ale kafíčko zatím nebylo. Za to byla včera parádní procházka! A chtěla jsem udělat perníčky na velikonoce a zjistila jsem, že nemám med
. Takže letos bude opět tak akorát mazanec. Ale co, hlavně že barvím vajíčka, ne
?
Hani, tady je to na hematologii taky tak. 2hodiny mezi tím jsou minimum. A všechno v pořádku? Proč tam vůbec chodíš?
Zítra jdeme k tchánovcům na oběd, tchán a oba švagři slaví svátek. Nejak jsem zapomněla na dárky. Ale myslím si, že komplet daňové přiznání i s rozvozem po úřadech není špatnej dárek, co
? Zvlášť když jim to zrovna všem zítra vezmu k podpisu
.
Aaaa, Eminka už je taky vzhůru. Tak pádím!
Chtěla jsem už dnes pověsit prádlo venku, ale je tam jaksi dost tmavo, aby mi to ještě nezmoklo! Co u Vás na západě? Neprší náhodou?
ahoj holky,
omlouvám se, že sem tu dlouho nebyla, ale sem teď v jednom kole, sme nemocný, nejdřív sme to měli snad všichni dospělý a předevčírem to chytla i Eliška-potvoru střevní chřipku.. ono se to tady motá už hrozně dlouho, takže sem to tak nějak čekala, ale kdo ste to měli, tak víte, že je to mazec, prvně chudinka prozvracela celou noc, a od druhého dne průjem a průjem a průjem, doufám, že zítra už bude líp, to bude 3.den.. a zrovna má být nádherný jarní den! do toho všeho jsem dělala papíry-dań.přiznání, atd… takže čas nějak není.. budu reagovat později, ani nemám dočteno.. Tak se zatím mějte, jdeme koupat a spinkat, sem zvědavá na dnešní noc:-( Ale Eli je statečná, docela to zvládá a i je celkem hodná , včera skoro celej den prospinkala a dneska spala skoro 4 hodiny přes den.. tak papap
Ahoj holky,
tak jak je při hnusné neděli???
U nás teda hnusná je, je zataženo tak, že by mohla být noc, to bude slejvák asi..
A my jdeme do cirkusu, jsem zvědavá, co na to Michal.
Včera jsme byli na Dádě, tak se mu líbila, i když ho nejvíc bavilo chodit na pódium a z něj. Ale pořád si zpíval „žížaju potože pomaju“
Dneska ráno mně dostal, říkal mi „mami poď, ukážu něco, kapičky“ a tahal mně z postele ![]()
ZANETH,
tý jo, to s tím palcem je divný, fakt mně nenapadá, co by to mohlo být.. Teď už dobrý??
AGI
jak je Tobíkovi?
ALI
tak co škola??? A jak to vidíš s plaváním? Mně včera psala kámoška, že ve čtvrtek jdou, jestli my, no co já vím, že jo… Já si myslím, že jo, ale do čtvrtka je pěkně daleko
Jooo a už leje a pěkně, tak to nevím, jestli cirkus nevzdáme teda, se tam budeme brodit bahnem.
Hami
tak máte za sebou zubaře, já se musím objednat, byli jsme naposledy v prosinci.
Fakt je s tou žvejkačkou dobrej, to bych nevěřila, že to takhle ukázněně zvládne. Teda, naše dítě rozhodně ne. Já bych mu jí teda ani nedala,protože ho znám, stačilo mi, jak se teď dusil, ještě se bát žvejky, to na mý nervy není, stačí mi, když u doktora dostane lízátko
Jonášek je prostě ukázněnec, taková nebyla ani Lenička,ta žvejkala snad až od 4 let.
2h čekání je teda děs.. my čekali ve čtvrtek skoro 3h na kožním ![]()
Marky,
ať už je ta střevní pryč!
PERU,
Ty jsi tak akční, to je fakt děs. Ty nepolevíš ani se dvěma dětma, pořád budeš všechno zvládat, co?
My taky chodíme na yamahu
Míšovi se to moc líbí, paní učitelka taky a veeelmi aktivně se zapojuje ![]()
nočník
tak Vaše děti jsou dobrý, že jim vadí, když v plíně něco je. Míša to tam kliiiiidně bude mít celej den, nevadí mu ani ten smrad, jen nám…
Když je bez plíny, tak pořád hlásí čůrat, jenomže to hlásí neustále, takže pořád sedí na nočníku a ve finále se počůrá stejně. Tak prostě nevím, myslím, že to ještě neobládá a nemá smysl ho nutit a stresovat se a pořád prát
Ahoj holky,
tak u nás zatím takové polojasno, zataženo, na déšť to nevypadá, ale uvidíme odpo. Tady pršelo včera večer. Za chvíli jedeme ke tchyni na oběd a asi tam strávíme odpoledne na zahradě (teda podle počasí). Mají tam kousek i takový hřiště s kouzajdou… nevím
No Agi mi ráno začla pěkně štěkat, že by zas ta pitomá laryngityda? Pobyt venku na chladným vzduchu jí ale ublížit nemůže, ne? Když jí pořádně oblíknu. A do školky asi taky půjde, tedy podle toho, jak bude vypadat v noci a ráno. Jestli mi nenastydla včera. Lítala venku jenom ve svetru, bylo sluníčko a teplo, ale je to zrádný. Dneska je nabalím oba, ubírat vrstvy můžu vždycky.
Draky - Tobík je dobrej, měl to více méně 2 dny. Takže viróza proběhla rychle. Nebo co to vlastně měl. Jinak musím zas Míšu pochválit, jak krásně mluví! A užijte si cirkus, jestli vyrazíte.
Perulko - já myslím, že zpracované DP a ještě odvezené na FÚ vystačí i na případné budoucí narozeniny
Užijte si oslavu! U nás se spaním naopak. Tady se poslední dobou vůbec nespí. Oba vstávají po 6 hod.
, to bude asi tím světlem ráno. Uvažuju o koupení pořádných zatemňovacích závěsů.
Já už prádlo ven věšela ve čtvrtek, nemám jinak moc kam a ten malej sušák skládací už mě tu štve. Stojí tu skoro celou zimu rozloženej v ložnici, protože furt peru
. Protože se na něj nic nevejde ![]()
Hani - jé, zrovna tě mám vpravo na reklamě na facebook mezi fandama
![]()
Teda čekat 2 hodiny u doktora (nebo kdekoli) je na nic. Taky to nesnášim. Jak bylo ve Varech? A se zahrádkou a kávou nepruď, joo
Tady ještě zahrádky nezačali ani stavět
Ale už bych taky někam zašla.
Marky - jé , tak to si užíváte, co? Ať je brzy dobře, tyhle virózy jsou nepříjemný.
Tak my se jdem chystat, pomalu vyzazíme. Hezký zbytek neděle! ![]()
Ahoj kočky!!!! Krásná první jarní den ![]()
Včera jsme byli v tom Německu, tentokrát trošku dál, jela s námi i tchýně. Tohle OC je napůl otevřený a jsou tam hřišťátka se super povrchem (takový měký dlaždice - fakt super) a všude byli obrovský velikonoční dekorace - pohybující se slepice a kuřata , chodili tam s živýma králíčkama a děti si je hladily pro štěstí, fakt všechno moc pěkný, malej byl nadšenej, tchýně taky a my taky, protože jsme prolezli krámy a kafíčkovali
. Počasí taky vyšlo. Ze začátku malinko poprchávalo a foukal vítr, ale pak už jenom svítilo sluníčko. Je to ale fakt zrádný, proměnlivý během pár minut, takže to chce, jak psala Agi, pořádně oblíknout a svlíkat a oblíkat
. Pořídila jsem Jonáškovi pár věcí na jaro a sobě jsem taky udělala radost. Mám dvě pěkný tríča, dvě kšiltovky(v létě dost nosím) a krásnou tmavěhnědou koženou bundičku s nápletama - ta byla slevněná z 80ti na 48 euro
. A málem bych zapomněla, koupili jsme golfky Moon, tříkolku, limitovanou edici. Původně jsme golfky nechtěli, ale jestli poletíme na dovču, tak se budou hodit a strašně se nám líbily. Jelikož to byl poslední kousek - měli je na krámě, uhrála jsem slevu, aspoň 10 euro.
Dnes tady od rána pršelo, ale teď už to je v poho.
Peru - na hema chodím, že jsem chudokrevná (to skoro každej, že jo) a taky jsem trombofilik, takže na kontroly. A dárek pro švagry - originální!!! Můžou bejt rádi
.
Marky - chudáček Eliška, ta je asi vyčerpaná, viď?
Draky - tý jo, miluju cirkusy!!!! A už se těším, ažý malej bude starší a vyrazíme. Teď by to asi ještě nedal, nevím
.
Agi -Jj, já jsem facebookzávislák
. Snad se vám ta laryng. vyhne. Už se taky těším, až pověsím prádlo ven, sušák mě už taky štve.
Zatím pa a hezkou neděli!!!
Aladina: ja jsem sem napsala jen parkrat pred porodem a tesne po nem, takze uz je to skoro dva roky
jen vzdycky nakouknu co resite … stiham stezi sem tam napsat do diskuse zari2006 co se mi narodila ta starsi takze mezi vas moc nechodim … jen obcas smiruju … vzdycky potesi kdyz maji ostatni doma stejny zlobidla … ![]()
ahoj holky, teda vy jste se nějak rozjeli
.
U nás už je líp, včera i dnesk ajsme byli i venku. Tady pršelo v noci a přes den vykouklo i sluníčko. Byli jsme se podívat na labutě a kačeny.
Včera jsem ztrestala všechny záclony a závěsy a okna. Byli jako prase. Teď na mě čeká halda prádla na správku a koš na prádlo. Taky máte někdy pocit, že tam to prádlo snad roste?
![]()
Palec pořád stejný. Počkám, až bude malej v pohodě a stejně jdeme v dubnu očkovat priorix, tak při té příležitosti to zkonzultuju. Stejně nás asi pošle na RTG a do Motola. To se opravdu nemůžu dočkat. ![]()
Hanko, teda shoping závidím.
Všem marodům brzké uzdravení.
Ahoj
![]()
Ahoj holky!
Zaneth - a jak dlouho ten paleček tak má? Je možný, že by sis toho předtím nevšimla? A to je úleva vidět oknama ven, co? U nás to bylo součástí megaúklidu a jsem teď fakt šťastná, že jarní úklid už být nemusí. Akorát závěsy - ty mi daly! Sundával je totiž Luboš a místo aby vycvakal háčky z kroužků, jak to dělám já a je to za čtvrt hodiny hotové v celém baráku, tak rozšroubil garnyže a sundával to i s háčky, který pak stejně vycvakal pryč!!! A pak se divil, že dát zpět vyprané trvalo 2 odpoledne…mám to totiž ta trochu nestandartní
. Ale jeho blbost. Kdyby mi řekl, že to chce sundat! Ale on prostě jednou přijel na chatu s plným kufrem závěsů…a že můžu začít prát
.
Maki - klidně zavítej častěji! Ona závislost je pak silnější, než pocit nedostatku času
.
Hani - tak to musela být bomba! Máš štěstí, že máš chlapa, kterej to zvládá. Můj ne a já ho ani s sebou na nákupy nechci. protože koukat na kyselý ksichty a poslouchat honem honem, to se mi fakt nechce… takže radši sama! ale teď mě zas samotnou nechce pouštět, chjo… a vyplatí se to furt v tom Německu?
Agi - tak byl cirkus? Na to už se taky těšíííím! A co laryngitida? snad ne…
Draky - Míša vážně strašně krásně povídá a nemůžeš chtít všechno
. Takže nočník musí počkat…
Marky - no obávám se, že tak rychlé to nebude.Ale držím pěsti, ať to Elišku co nejdřív přejde!
Jdu si ještě nachystat papíry na ráno…
Ahoooj!!!
Maki - souhlas s Perulkou, zavítej častěji
.
Zaneth - si piš, že nám prádlo v koši taky roste…nebo, že by ho k nám nosili sousedi
.
A neke, že ty okna byly tak strašný
.
Peru - Berta fakt docela rád nakupuje. Hlavně pro sebe a pro malýho
. Tentokrát ale ani neprotestoval, když jsem taky pokukovala a do bundičky mě vysloveně uvrtal…ba né, to ani nemusel, to byla láska na první pohled
. A vy platí se to pořád - hadry, drogerie, právě ty kočárky… hlavně ty slevy jsou o něčem jiném, než u nás. Kolikrát mám štěstí a podaří se superkauf, jednou třeba parfém od Lancóme za 15 euro (normálně stojí přes 2000 Kč).
Jdu spát ![]()
Ahoj kecalky.
Tak konečně jarooooooo. ![]()
O víkendu počasí nic moc, taky tady lilo, ale dnešek je ukázkový, prostě paráda, byly jsme venku a super.
Ve čtvrtek byla Nelinka na posledním očkování Priorixu, konečně, a byla statečná, ani nebrečela, tak dostala od sestřičky obrázek. ![]()
No a večer začala posmrkávat, zase rýma, ale taková slabší, tak nevím, jestli to není po tom očkování.Ale statečně smrká, je to naše šikulka. ![]()
Jo a koukám, že zase byla řeč o nočníkování. No Nelinka si už tak 3 týdny říká a kaká zásadně už jen do nočníku, ale to čůrání ještě pokulhává, to dělá ještě sem tam do plíny, ale do léta už snad budeme bez plínek, doufám, musíme to prostě zvládnou, ale snaží se.
Marky, chudáčci, tak ať máte brzy po viróze. ![]()
Hani, nákupy závidím, taky se v sobotu chystáme, se už fakt těším, naštěstí to Filipa taky baví, aby ne když se tam dá sehnat všechno levněji, co? ![]()
A se žvýkačkou čubrním, Nelča by jí asi spolkla, Jonášek je dobrej. ![]()
Jak psala minule Draky o dušení Miši, tak Nela se nám taky dusila, ale po pomeranči, jí pořád říkám, že má kousat a ona to chtěla spolknout, protože hned chtěla další kousek, no musela jsem jí taky dát prst do krku, jsem si myslela, že to vyndám, ale nešlo to, tak jsem jí to prstem popostrčila a najednou to spolkla, ale už jsme si s Filipem mysleli, že se snad udusí, potvůrka. ![]()