Poradna duly
Jana Čurdová
Ještě jsem zapomněla s tou televizí, Lucko. Oni už jsou strašně vnímavý a i podprahově vnímaj a nasávaj všechno.
Ahoj tetky ukecaný!
Zdravím z Moravy, včera jsem to už nezvládla. Nějak ten víkend byl náročnej
. Ale super! Dohodli jsme se,že naši expedici apalucha zkusíme rozmnožit na 2× ročně. Fakt to bylo super, všechny jsem ráda viděla a děti se taky parádně vyřádily. Není nad to vidět se na neutrální půdě, kde to pak nemusím uklízet a ani předem nic vychystávat
. Koukali jsme, jak se naše celkem klidné dítě dokáže v kolektivu rozparádit. Neskutečný! No a po návratu šel Luboš vyhrabat zahradu a já s Emi dodělat pokojíček - lepily jsme obrázky na zeď, povlíkla jsem jí postel, udělala bunkr… a zkusili jsme ji tam teda dát spinkat. A bylo to úplně v pohodě! Usnula tam sama bez uspávání jako kdyby byla v naší ložnici a spala celou noc. Ráno se vzbudila v 5 (nového času!!!! - nechápu) a ani neplakala, rožla si lampičku a vykládala si s krtkem na obrázku
. Luboš ji tak našel, když šel do koupelny. Tak ji pak poslat za mnou do postele, kde se ještě hodinu vrtěla a cosi furt vykládala a nakonec ještě teda usnula. A teďka taky spinká taky tam. tak snad to bude v pohodě i nadále
!
chtěla jsem ještě reagovat, ale za chvíli. Emi se vzbudila…
Ahoj holky,
Luci- upřímně? Ty máš sebevědomí hodně dole - a nechápu proč a tvůj manžel je pěknej podivín(sem to chtěla smazat, ale nechám to) - jemně řečeno. A on s tebou docela cvičí. Ne? S malou jednáš určitě správně. Ať jí to manžílek zkusí přes víkend odnaučit sám.
A můžu mu ke Klárce přihodit Vítka a Jonáše. To bude teprve mrkat - teda nebude - nestihne to.
Klárka je šikovná a chytrá holčička a ty si chytrá ženská, tak na to nezapomínej. Jo bojužel jsi tu jen s jeho rodinou. ![]()
A s televizí má Háňa pravdu. Jonáše nemůžu až tak posoudit, ale Vítek se mnou koukal(nebo spíš pobíhal kolem) asi ve 14ti měsících na detektivku a nevěřila jsem, co mi hlásil a co z toho vnímal. A zvláš´t s těma jejíma snama a fantazií bych dávala bacha.
Jo Jonáš se teď vzteká šíleně - hlavně před Honzou. Protože tatínek je z toho nervózní a Jonáš vidí, jak ho vytáčí a že vždy nakonec uděšlá, co si Jonáš přeje. Terorista malej.
Agi- jak bylo ve škole? Taky jsme teď utratily šílený prachy za oblečení klukům - a jsou v těch věcech k sežrání. A Tobísek si nechá na očích sluneční brýle?
Hani- já jsem chtěla ještě k těm neštovicím - nemyslím, žes udělala chybu tím očkováním. U Jonáše jsem to hodně zvažovala. Trošku si říkám, jestli se v něm schovává nějaká nemoc - aby se rychleji nerozjela. No čekáme u něj pupínky každým dnem a zatím nic.
Peru- hlavně pokud budeš řešit ty žaluzky, tak vem něco, co pokoj 100pro zatemní. Jenom nějaký zatmavení ti bude po ránu málo platný - teda u nás je. Tak ať se malý v pokojíčku líbí.
Zaneth- já ti tak moc přeju, abys mohla jednou napsat, že malej třeba týden dobře spal. ![]()
Draky- nechávám nočník na léto. Jonáš ho nesnáší. Sem tam si řekne, že si na něj chce sednout a vyčůrá se. Ale jinak ho vztekle pohazuje abych ho odnesla.
Jinak já nějak začínám blbnout. Jsem tak nervózní ze všeho ve škole, že mám pocit, že se mi zastavuje krev v žilách a jsem fakt hotová. Bakalářku píšu po nocích. Na neděli jsem spala asi 2,5h a jsem pořád úplně otupělá.
A za týden se tu bude gratulovat k svátku a pak k prvním narozeninkám. ........ to je bomba. Máme tu jaro. ![]()
Tak už su tu…zrovna jsem se chtěla pochlubit, že mi emi hezky usnula v nové posteli i po obědě, ale spala jenom hodinku, chjo
.
Takže na co mám reagovat…
Agi - jak bylo ve škole? A kyretáž mi přijde drastická. mně stačilo měsíc užívat duphaston a srovnalo se to. taky to prý bylo vysokou sliznicí.
Jo a ING - normálně mi přišlo blbě vygenerované číslo - uprostřed tam byly tři nuly a měly tam být čtyři. Přitom jsme to ještě telefonicky kontrolovaly s tou babou. Nakonec na to přišel až asi 3.člověk, kdy už jsem fakt na ně do toho telefonu hulákala jak hrom.
Draky - no ona to vážně není s těma plínama taková tragédie:-) - obzvlášť teď v zimě je to celkem pohodlný, když člověk někde jde. Ale další zimu už bych opravdu v plínách absolvovat nechtěla
.
Lucko - na dálku se děsně blbě hodnotí…možná máš pravdu, že to nejde a děláš všechno, ale možná mají v něčem pravdu i nezúčastnění pozorovatelé. Mám kolem hodně mamin s provozní slepotou..takže já se snažím vždycky o kompromis. Taky nemám ráda kritiku, ale když mi řeknou nezávisle na sobě 2 lidi totéž, tak se nad tím pokusím aspoň zamyslet. Já s Emi v tomhle směru potíže nemám. Samozřejmě si občas v obchodě vymrčuje, ale vždycky se to zvládlo. Každopádně se držím hesla „neuhnout a nedat jí to“, protože příště by řvala o to dýl, jakmile by zjistila, že ten kravál jí pomohl…tak to prostě je. Je to paličatej beran, ale brala jsem zatím v potaz to, že jí ještě nebyla ani 2 roky - takže vysvětluju a vysvětluju po dobrém, ale když to nefunguje, tak prostě dostane na zadek nebo ji zavřu za dveře. A funguje to - scén je čím dál míň, protože ví, že s nima nikdy nic nezmůže. Ony jsou to moc chytré opice a samozřejmě to zkouší. U nás to prostě neprochází… Nevím, asi jsem tě nepotěšila, ale je to můj názor… Každopádně držím pěsti a pevné nervy!
A ostatní je na druhé stránce a už si to zase nepamatuju…
To jsem ještě já. Peru- vyhrála jsem, vložila jsem 4 fotky do alba. Ne, naše fotky na PC stále nemám, ale tyhle mi poslal táta mailem. Fotili jsme je u nich v pátek.
Jo prosím tě. Eminka je ve velký posteli nakonec? Tak já už teda končim.
![]()
Ahoj holky!!!
Ali - koukla jsem ti na ty fotky a moooooc pěkný!!!! Vítek má supersestřih a Jonášek je naprosto kouzelnej drobek
. To, že začínáš „blbnout“ jak píšeš není žádnej div. Při tvém neustálém schonu a nervíkách s různejma katastrofama, k tomu zdrav. problémy Jonáška a ještě škola
, klobouk dolů, holka…já už bych byla v Bohnicích a to si nedělám srandu. Školu už nějak doklepneš a budeš mít o starost míň. Na dálku ti posílám aspoň velkou podporu a objetí a snaž se každou volnou chviličku využít pro sebe. Třeba jenom zavři oči a zhluboka dýchej nebotakněco
. Jooo a dík za názor ohledně toho očka, ve čtvrtek jdeme na druhou.
Luci - sice tě vůbec neznám a sem zavítáš taky jen občas, ale přikláním se k Ali…věř si!!!
Peru - super, že se víkend vydařil!!!
Ahoj holky, no vy jste toho zase nakecaly. ![]()
Tak co si pamatuju.....
Lucko, co vy to pořád řešíte za blbosti??? Vyprdni se fakt na všechny a dělej si to po svém, jinak se z toho fakt zblázníš. A vztekání jí určitě přejde, sice tohole neznám, Nelča se tak nějak ani nevzteká ( tedy doma někdy jo…),ale Klárka je pořád malá holčička, jednou si to určitě nechá vysvětlit když jí k tomu vždycky něco řekneš.
Jo a na televizi Nelinka taky reaguje, jak někdo v pohádce brečí tak taky natahuje a hned k nám běží.
Svape, tedy Linda překvapila, takovej obřík, to Nelča je tedy proti ní fakt miminko, máme vel.86 a něco přes 10kg. ![]()
Ale je krásná a ty vlásky, fakt závidíme, to my tam pořád skoro nic nemáme, má hodně kudrnatý a jemný vlásky, takže na tom není co stříhat. ![]()
A řešily se botičky, tak hlásím, že jsme taky minulý týden utráceli a máme nožičku č.22 a přitom zimní měla 23, ale ty byly s beránkem a musela se jí tam ještě vejít teplá ponožka. ![]()
Jo Perulko, tak Morava se ruší. Filipův taťka odjel svým autem, nechtěl aby jsme ho tam odvezli, takže to přesouváme na léto, třeba se pak nějak domluvíme a já aspoň už uvdím Julinku. ![]()
A dnešní zpráva, ráno jsem byla na gyndě a vše je v pohodě a prý tak od června se můžeme zase začít snažit o mimčo, tak mám fak velikou radost. ![]()
Holky, kdo tady psal, že byl s prckem v cirkusu???
Jen mě zajímá reakce dětí.
U nás je teď cirkus Humberto, tak se s Nelinkou chystám. Naši u nich byli pracovně a dostali od majitelky lístky a ještě je tam provedla a ukázala jim jaký maj zvířátka a jak tam všichni žijou. No jsem na to zvědavá, půjdu tam právě ještě s mamčou a nejmladším bráškou.
ahoj holky,
teda tady to frčí, nestačím vždycky dočítat, natož reagovat..
psalo se tu o brejličkách, tak zrovna nedávno hlídal táta Elišku a přijeli z výletu i v brejličkách, on už jí je dávno slíbil, tak zašli do optiky a koupili takový prďácký malinký, paní je prý musela upravovat, protože tak malý opravdu neměli.. no stály 450,–kč, tak doufám, že jí chvilku vydržeji, ale je v nich hrozně roztomilá, musím vyfotit a dát sem fotku, a jak si v nich myslí, no fakt sranda:-))
Linda je pěkně veliká teda, to si furt myslím, že Eli není z nejmenších, ale máme kolem 12,5kg a velikost kupuju 98, i když něco máme ještě 86, ono záleží na značce, třeba kalhoty z CA jsou 86 a jsou jí akorát.. ale 110, tu má Elišky sestřenka, který byly 4 roky… každopádně je to ale kočka a ty vlásky, krásná hříva,u nás vlásky nějak nechtějí růst, po stranách za ouškama to roste nějak rychlejc, ale vzadu se jim moc nechce a jak psala teď Lena, tak i my máme takový jemný a taky se trochu kudrnatěj..
jinak zase máme hnusně, fouká tu vítr, ale zima už snad nepřijde, máme na rybníce u dědy 2 kačeny-páreček a kačena snesla už 2 vejce, takže budou malý kačátka,ale prý jich má snýst tak 8, on je táta dostal od jednoho chlápka- asi myslivce a mají prý zastřihlá křídla, takže nám ani nemůžou nikam uletět… Eliška už se moc těší, až jim dá dudlíky… to tam musíme každej den chodit a krmit..
Perul - gratulujeme ke spaní ve velké postýlce, my to hnedka jak se přestěhujeme taky uděláme, doufám, že to klapne do konce léta…
Leni- červen je tu cobydup, tak určitě se to podaří! a budete se těšit na miminko!
Ali- jdus se kouknout na fotky..
ahoj Lucko, neboj, ona se Klárka srovná, dej na svůj instinkt!
no nic , musím se jít věnovat…pappapap
Ahoj holky!
Ali já si předtím nevšimla, žes psala:-)… no to se divím, že ještě žiješ! Po 2,5 hodinách spánku bych asi nežila. Klidně blbni, máš na to nárok
. Jekda, fotky jsem nezkoukla! Hned jak tohle odešlu, jdu na to. A hned potom teda na moje fotky
..
Jo a Emi spí v normálně velké posteli. Koupili jsme tu od Domestavu, je krásná, kvalitní a vůbec mi nepřijde, že by se v tom ztrácela. Ale nakonec i se zábranou - taťka prostě odmítal „nechat zabít vlastní dítě“…tak holt sebou práskne na zem až v nějaké cizí posteli
..
Leni - gratuluju a ať se brzy zadaří! A tak se teda uvidíme v létě, no…ty jo, jak jsi napsala, že už uvidíš Julinku, tak mě normálně zamrazilo
. Ono už to je fakt za chvilu!!!
Hani - taky hoď foto s brýlkama
.
Jdu mrknout na Aladinovic kluky
…
Ahoj,
děti se tu kloužou, večerní „klidová“ aktivita
po matracích a táta šel na bazén. Za chvíli jdu uspávat, ale ještě pár řádků.
Dnešek byl krizovej den. Ráno rozbila Lenča hrnek, pak házela baterku a ta mně trefila do nosu, normálně jsem viděla hvězdičky
A nakonec si sedřela břicho o harnu stolu, když stála na pdi žídličce.
LUCKO
no tak s „čerty nejsou žerty“ bych teda v tomhle věku cíleně nepouštěla, je to takový tmavý, navíc to nemůžou pochopit, si myslím a pak z toho musejí mít trauma. Podle mně jsou nejlepší pro ty děti klasika kreslený, u nás se miluje Bořek, Tomáš, Pat, prasátko Pepa. Všeobecně si myslím, že hraný věci jsou pro tyhle děti k ničemu, Lenče trvalo dost dlouho, co si pamatuju, než to začala „brát“, do tý doby všechno jen kreslený.
Kojíš teda sakra hodně. To si myslím, že už není dobře, hlavně kvůli tobě, protože toho vypije hodně a Tvoje tělo to může vyčerpávat. Jsi dobrá, že to takhle často povoluješ, my přes den vůbec, jen ráno.
A vztekání? Každý dítě je jiný. Lenča se vztekala i na tom chodníku a můžu říct, že i na pr.. dostala a stejně to bylo k ničemu. Jestli je taková povaha, tak prostě ani seřezání, jak tě nabádaj, stejně nepomůže. To si jen tchýně myslí. Reaguju stejně, „dělej si co chceš“ a fakt je hodně blbý, že máš takovouhle „podporu“.
A vůbec si nemyslím, že bys malou vychovávala špatně, máš pravdu, prostě bude temperamentní a paličatá, co.. a pak zmůžeš málo. časem se to zlepší, neboj, ale vydržet s tím okolím nebude nic moc…
a tu knížku neznám, co je tam třeba vysvětlenýho dobře? Zajímalo by mně to
Už jsem těch výchovných přečetla......:-)
Hami
kyretáž je čištění děložní sliznce, výškrab…
Perulko
tak jsi objevila nové já svého dítěte, jo? ![]()
a ať se nové spinkání líbí. My už jsme malou postýlku složili, stejně v ní Míša už 3 měsíce nespí
ALi
dneska dobré skóre 2× nočník, 2× počůranej a 2× pokaděnej
Fakt jsou plíny 100× pohodlnější!
A ty neblázni, jak dlouho můžeš takovýhle tempo vydržet???
Fotky super! Nejlepší je houpací ![]()
Perul
tak za rok už určitě ty plíny mít nebudou, aspoň
přes den
To je ještě dloooouhá doba ![]()
Leni
v tom cirkuse jsme byli my a přímo v Humbertu. Upřímně, nemít Léňu, nejdu. Jako je to hezčí než ostatní cirkusy, mají i hodně zvířátek, ale ty čísla jsou hodně zdlouhavý a dítě jako Nelinka to fakt ještě neocení. Míša vydržel tu první půlku tak nějak relativně v klidu (ale byli jsme v neděli od 11h a chtělo se mu spát), druhou byl v kočáře a blbnul, to už nekoukal vůbec. S L. jsme prvně byli o 4 měsíce později a vydržela líp. Nejvíc se líbil klaun, když dělal bubliny, pak si pořád myslel, že budou bubliny a nebyly
Ale když máte lístky, tak to je pak škoda to nevyužít, v nejhorším půjdete domů.
A super výsledky,to je dobře.
Hej tak já su asi idiot, ale já ty fotky nenašla. Ali kde jsou? U tebe na profilu jsem našla ty dvě z dovolené, co už jsem viděla a v albu květňátek jsem viděla jako poslední Lindu a před tím fotky z karnevalu od Agi. Tak su asi tutan…
Perul
já klikla na Alču a tam pak dole jsou fotoalba a dole byly ty nový fotky..
Jé a já zas nečetla Marky
kačenky máte, jo? A dudlíka jim dáte, jo?? To budou rády
Tý jo, my ho vlastně nedali nikam, prostě jsem ho dala do kapsy
Na kdy to plánujete???
Perulko - z toho si nic nedělej - taky jsem to nemohla objevit ![]()
Holky, dneska jsem byla s Lindou na orthopedii kvůli tomu, že kroutí občas nožičku a kulhá ( ale je to prý něco virového - nebo co? druhý den je už dobrá! ) Nic ji dr. nenašla ale ještě nás pro jistotu hnala na RTG - to bylo taky OK. Tak jsem dr. vyzpovídala kvůli botkám pro malou! Hrozně se divila, že má takový ploutve
Ale měly by se prý kupovat boty o 1 cm větší, do 3 let s pevnou patou a kotníčkový a zdravotní stélka - vložka prý není nutná (vyznělo to jakoby myslela, že je to teď zbytečné…???). Prý je to důležité až cca od 3 roků. A ještě radila kožené nebo látkové a široké, aby nemělo dítě zmáčknuté prsty k sobě ![]()
Tak to jen co jsem se dnes dozvěděla, když se tu řešily ty botky.
JInak máme novou autosedačku - Chicco 9-36 kg (nepolohovací) a Linda v ní usne skoro vždy, když je po obědě. V té předchozí polohovací neusnula ani omylem (od svých 10 měsíců v ní prostě nespí)!!!! To se mohla protrhnout, jak bulela. Teď má asi víc místa a pohodlí a ani ji nevadí, že vzpřímeně sedí ![]()
Karneval se jí moc líbil. Sice neměla žádnou masku, ale tancovala s dětma a vyblbla se, že večer padla a chrněla jak sysel ![]()
No ja bych uz ty babe neco musela rict a ona by zase brecela. Manzel pri ni stoji a drzi me. No minuel jsem se rafla s manzelem prave kvuli tomu, ze baba neco vazneho zlehcovala, jako ze si vymejslím.
No a mala se nevzteka, kdyz ji necham delat co ona chce, ale jak ma jit zaruku nebo jit tam kam chci ja, tak se zacne vztekat a valet se po zemi. Tak ze chodime ven jen na chvilku a jinak ji davam do kocaru. No, ale kdyz teda jsem na ni s tatou tvrda, tak to dopadne asi tak, ze mala rve a hledá oporu a pokud jij nenajde tak se pocura, a pak se ji zdaj spatne sny a je to naprd. Dneska jsme na ni byli hodni aby vedela, ze ji mame radi, tak jsem na to zvedava, zda mi bude v noci brecet, ze me chce. Tak to s ni budu muset asi resit tak jak jsem to resila minulej rok, ze dojedu nekam na místo a tam ji vypustim, protoze s ni nekam dojit je nad lidsky vykon. Chce si proste chodit kam ona chce. Ted uz opravud mam strach ji k necemu nutit kdyz porad takhle reaguje.