květen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1752
29.3.10 22:46

Ahoj holky,

u nás bylo dneska hnusně. Adam spal nespal jako obvykle, ten posun času ho docela zmáhá. Od půl pátý do půl 6 nespal a povídal si a to byl před tím 2× vzhůru. :cert: V půl 6 usnul jako dřevo a mě v půl 8 vzbudili řemeslníci, že už jedou. Takže rychle oblíknout a otevřít byt, aby mohla začít akce kulový blesk. Okna už máme nový. Zedník stihl zaházet i ty příšerný díry po špaletách a máme i oškrábáno. Zítra se bude štukovat a malovat, ve středu dodělávky a podlahy a pak generální uklízečka - já :mrgreen: . Ve čtvrtek se stěhujou nový nájemníci a v pátek odjíždíme na velikonoce. A pak mě šlehne. :mrgreen: :mrgreen:

Pohádky - Adam miluje TTB, pošťák Pat, Dougie, Barney a Mio MAo - vetšina je na JImJam. Kromě pohádek kouká ještě v sobotu ráno na autosalon, a to sedí jako přibitej.

Sluneční brýle - uvažuju o nich, ale jestli je vydrží nesundavat, to nevím. :nevim:

Perulko, jakej bungr máš pro Emi. Adam si dělá stan ze sušáku na prádlo, tak budeme muset nějakej opravdovej asi pořídit, nebo na něj jednou spadne. :roll:
Nemáte někdo nějaký nápad??
Taky bych potřebovala nějaký nápady na tapetu kolem postýlky. Tak pěkně posílejte nápady a inspirace.

Leno, držím palce, můžem si dát závody :wink:

Lucko, hlavu vzhůru. Chce to klid a trpělivost. Moje kamarádka měla absolutního vzteklouna - válel se kdekoliv (obchod, hřiště, doma), svlíkal se- taky kdekoliv a to v létě i v zimě a zvracel - obvykle na ty věci, co svlékl. Trvalo to asi rok možná déle, a začalo to kolem 2 let věku. Dneska je mu 6 a chodí od září pro nadaný děti, má IQ přes 160 a je hrozně chytrej. Taky chodí na třikrát týdně na sport. kroužek, aby se vyřádil. :-) Občas se zavzteká, když se nudí, ale jinak je v pohodě. Když je u nás, umí si perfektně hrát s Adamem a pořád na něj dává pozor. Náš Adam ho miluje. Takže vydrž a vytrvej.

Zdravím všechny jdu spát, ráno musím na schůzku a pak zkontrolovat řemesla.

Zdravím všechny, marodům rychlé uzdravení a dobrou noc. :mavam:
Jo, a

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
30.3.10 13:51

Ahojda,

Zaneth- ty už jsi se taky dlouho nenudila, co? :mrgreen:
Draky- asi vás to bolelo, ale úplně vidím, jak to u vás lítalo, padalo a skákalo. :-)
Svape- a kolik teda malá váží a měří? Jonáš má nějakou tu věc ve vel. 104. Ale je to teda taková hoodně malá 104. :mrgreen:
Leni- taky gratuluju a do června už vám to určitě uteče. Bude hezky, budete venku a za rok tu máme další jarňátko. :huban: A pokud Zaneth odjede zase s kamarádkou na nějakou dobu pryč od manžela - budou tu miminka za rok dvě. :lol:
Hani- ono to není tak strašný. Ale díky.
Peru- hned jdu zkontrolovat tvůj týden. Ale červen je fakt za pár.
Marky- a jak to vypadá s domečkem?
Luci- Vítek má ve čt a pá povinné prázdniny ve školce. Nechceš se s malou stavit? Nebo můžeme někam ven - podle počasí.

Jinak byl včera po 14ti dnech Vítek na cvičení. A po něm za mnou opět veledůležitě přišla učitelka, že pokud Vítek nebude pořádně cvičit, že nemá chodit. Že si dělá co chce a vůbec necvičí s dětma. Dřív zlobil, pak se nějak dohodli, pak jsme zaplatili cvičení 2× týdně. Když to nabídla - protože do té doby směl chodit jen jednou - aby se nepotkával s podobným chlapečkem - ovšem protekčním Adámkem. Najednou chodili oba dvakrát. Myslela jsem si, že je to vlastně pokrok. No tak jsem se naprdla a řekla, že na ty řeči nemám a že chodit nebude. Asi čekala, že se s ní o tom budu bavit. Ale já bych jí nejradši majzla kladivem. Adámkovo mamince opět nic neřekla, ale s tou si tyká. :evil:
No nic, budeme chodit ven ............. a vybírat náhrady na plavání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
30.3.10 19:08

Ahoj holky!
Ali - to je pořád ta samá učitelka? Já bych to asi řešila taky tak. Než se nervit… a přes léto bude venku líp :lol: . Podle mě by někteří lidé neměli pracovat s malýma dětma.
Zaneth - no jo, energie hned z jara :-D . My máme v pokojíčku 2 postele - jednu normální nízkou a jednu takovou tu trošku zvýšenou, ke které se daly dokoupit textilie na zakrytí toho prostoru pod postelí. Takže tam je vlastně takový „domečet“ :lol: (Emi neumí „k“). Ale za nás se to dělalo tak, že se na gauč nebo pod stůl navrstvily polštáře a všechno se překrylo dekou a byl bunkr jak vymalovanej :lol: . Tapety se mi moc líbí, ale Luboš na ně není. A tak on vymaloval celý pokojík na žluto a já pak dokoupila nálepky na zeď. U postýlky mám Krtkův koutek - lampička se stínítkem spícího krtka, povlečení a nálepky na zeď s krtkem a kamarády a pak na další stěně máme zase mega strom a zvířátka a kytičky… a vypadá to celkem dobře. Vše je laděné do zelenožluta (závěsy, koberec), jen ty nálepky jsou barevné. Nábytek přírodní dřevo. Jsem se zas nějak rozepsala…

Holky mě teď tak strašně pálí žáha, že snad umřu. S Emi jsem to měla taky tak - ale ne tak příšerně. Teď to fakt cítím tak 80% dne. V noci kdykoli se vzbudím, tak se těma kyselinama úplně dávím. Pomáhalo mlíko, ale teď už ho třeba vypiju litr denně a zabere to jen na chvilku. Tak už jsem si vzala z nouze i ty Rennie pastilky a za 10 minut zas! Nemáte nějakej fígl, na to? Spím skoro vsedě, takže mizerně… asi to ale budu muset vydržet, než mi trochu klesne břicho, co :-? ?
Dneska jsem byla v MC a po dlouhé době Emča nemamánkovala a hrála si i s ostatníma dětma. Hurá! Je čím dál větší taťka - ve všem! Podoba, zájmy… fakt se musím smát - a tatínek se dme pýchou. Normální děti na vycházce sledují zvířátka a věci kolem, naše dítě sleduje jen auta kolem. Celou cestu výská nadšením, že tam je „autobus“, tam „Štoda“, tam „Nissan“…pozná ještě VW, opel a peugeot, ale všechny VW jsou „pasát“ - podle našeho :lol: . Ještě traktor a bagr jsou super. No prostě taková typická holčička. Soused má VW Golf a dneska do něj akorát nasedal, když naše Eminka v růžové bundičce poznamenala: Další passat! Jako naše! Ale tento malej :lol: … Fakt některý ty hlášky budu muset někam zapisovat :lol:.
Dneska mám opět v plánu jít brzo spát, tak su zvědavá!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
30.3.10 21:52

Ahoj holky,
tak jsem dočetla 8-o tu hromadu písmen, co jste vytvořily a na reakce už nezbývá čas.
Měla jsem náročných pár dní a jsem hrozně unavená, asi ten přechod času nebo co…moc jsem toho nenaspala za poslední dny, Tobík chytil zas virózu a 3 dny proprůjmoval, chudinka, ještě to není úplně OK. Škola opět super, hlavní téma bylo kojení, takže jsem se dozvěděla, že obě děti jsem kojila špatně 8-o No je to zajímavý, co se člověk všechno nedozví.
Zítra snad napíšu, mám v plánu předvelikonoční úklid, aspoň hrubý, povlečení, vysmejčit, chtěla bych i přerovnat a vytřídit oblečení, okna a záclony budou snad ve čtvrtek, jestli nebude pršet. Luky má dovolku, tak mu nabalim svačinu a děti a budu mít snad trochu klidu.

Zatím pa, jdu spinkat, dobrou všem :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
31.3.10 08:33

V aptek delam zkousku, tak leda ve ctvrtek. Malou odhlasim z plavani, protoze se ji zhorsil kasel a bude to. Tak co rikas na ctvrtek.
Jinak ja jsem v pohode, vsechny rady co jsou v te knizce tak odpovídají i mému názoru. Spíse me trápí, ze krome me si nikdo tuto knízku precist nechce a říkají názory, které jsou zastaralé a musím jim vse vysvetlovat slozite. Tak to jsem si myslela, ze kdyz baba dela ve skolce, tak se zacne zajímat i o vychovu a o detské akce atd a oo nic. Neví ani ze tu existuje karneval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
31.3.10 12:12

Čauvec!
Tak tady leje jak z konve a Luboš se dneska vrátí bůhvíkdy. Takže jedu po dlouhé době s malou plavat já - no su zvědavá, jak to přežiju. A doufám, že na tom bazéně zas něco nechytnu!
Agi - tak se poděl s novinkama, my se rády přiučíme, že?! :lol:
Dneska jsem konečně dodělala to oblečení. Takže mám vytříděné všechno, Julince už nachystané ve skříni, hurá! Ještě se v rámci jarního úklidu chystám zavézt zimní bundy do čistírny, umýt zimní boty a zanést je do sklepa a vytahat jarní a letní - máme malý botník, tak to vždycky musím střídat. No a pak už jen velikonoční nákup, upéct mazanec a snad největší resty hotovo!
jdu se v klidu najíst, dokud dítě spí. Poslední dobou spí maximálně hodinku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
31.3.10 14:28

Ahojky,

tak mám chvilku, máme siestu :mrgreen: , tak jsem si udělala kávičku......

Dneska jsem se pustila do postelí, chtěla jsem jen povlíkat, ale když jsem viděla ten humus na matracích, tak jsem je svlékla a peru a peru…snad mi to do večera uschne :think: No při nejhorším to jednu noc nějak přežijem bez povlaků na matracích, ale povlíkat to už fakt nešlo. A to to peru celkem často, ale zahumusí se to hned. :poblion:
Jinak zítra se chystám na okna, no nevím, je tu zima a hnusně, fouká studenej vítr a chvilkama prší :-?

Perulko - jak ty to všechno stíháš a ještě s břichem 8-o Gratulace Emince k samostatnému spánku :potlesk: Já z toho měla tenkrát taky strach, ale šlo to dobře. Je fakt, že malá dodnes někdy v noci přijde, ale to je asi normoš. O malém botníku ani nemluv, my tu nemáme skoro žádný, jenom takovou polici a už mě to štve. Nový botník plánujem už dlouho, jenže se dokopat je to nejtěžší.
Kojení - no jde hlavně o polohu při začátcích kojení. Mně to bylo tedy docela nepřirozené a nedokázu si moc představit, jak bych to miminko takhle správně kojila. Nejlepší je to vidět, ale zkusím popsat. Dítě by mělo být přikládáno přímo proti bradavce, tam kam směřuje bradavka, tím směrem přikládáme dítě. Horní i dolní ret je ohrnutý ven a co největší plocha dvorce je v pusince miminka. Prs podepíráme 4 prsty zespodu prsa, palcem nahoře, nedotýkáme se dvorce. Dítě nedržíme za hlavičku, podepíráme ho jen na zádíčkách, max. podepřeme krček. Ramínka a kyčle a kolínka jsou v jedné přímce. Matka leží (pololeží) opřená zády o zvednutou postel, podepřená záda polštáři a dítě na ní břichem těsně naléhá. Nic není mezi matkou a dítětem (nejlépe když jsou oba nahatí). Je to taková poloha, která vypadá tak, že miminko je jakoby naklopené na mamku. Dá se kojit i tak, že dítě je někdy jakoby ve vzpřímené poloze, jakoby sedělo na matce. Pak jsou další a další polohy, třeba v leže, ale musí se dodržovat základní pravidla. Dítě břichem na břichu matky, přímo na bradavku, volná hlava, bradavka co nejhloubš v ústech mininka, nedotýkat se dvorce. Je to fakt věda a chce se na to pořádně připravit. Popisuju to blbě, ale mně to připadalo, jakoby dítě pilo do kopce. Ale je to tak prý dobře. Bepanthen natočil pěkný DVD jako reklamu na mastičku a je tam právě asi 20 minut o kojení a je to tam pěkně ukázaný. Tak kdyby to někoho zajímalo…možná to bude v nějaký ordinaci na gyndě nebo u pediatra. Důležité je vžít si ty začátky a pak už si časem mamka i dítě upraví podle sebe. A taky mě překvapilo, že miminko se asi 2 měsíce UČÍ správně sát a pít. A když se vše dělá správně, nedojde k poškození bradavky, nepopraská atd…

Alčo - ty taky jedeš na 200% Jak dlouho myslíš, že to vydržíš? Odpočiň si. Fotky krásný, Jonáš je strašně milej, takovej mazlící myšáček :hug: Fakt je k sežrání. No a Vítek, to je rošťák od pohledu :mrgreen: , ale taky miloučkej. Je škoda, že jste museli přestat chodit na to cvičení, chjo, někdo by fakt asi s dětma neměl dělat.....

Zaneth - taky se nezastavíš. Tak hlavně, ať to stihnete, tu přestavbu, vůbec vám to nezávidím. A to není možný, že Adámek, pořád tak špatně spí. Přeju, ať se to zlepší co nejdřív.

Sluneční brýle - no Tobík je má moc rád, ale dlouho je na sobě nevydrží mít. Sundavá a nandavá, ale baví ho víc než před 2 lety Agátku. Ta je nevydržela mít vůbec.

Bunkr - prodávaji takový stany, třeba jako hrad nebo iglů, to je dobrá schovka. Jinak my jako děti daly k sobě 2 židle (nebo křesla) a přehodily dekou a bylo. :mrgreen:

Tak mastim věšet prádlo aby to uschlo. Holky máte některá sušičku? Já po ní toužim jako po ničem jiným. To by byla taková pohoda :pankac: Musím to začít doma protlačovat, aby se časem pořídila. Je to hrozný, když se nedá věšet venku, tak tu mám pořád prádlo na věšáku :roll: :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
31.3.10 16:20

čau Agi!
To dvd od Bepanthenu jsem viděla. Je fakt dobře dělané. Kamarádka mi ho tehdy přinesla do kojeňáku, když jsem byla hotová a snažila se zuby nehty kojit. Ale stejně to nepomohlo. prostě Eminka byla malá, neměla sílu to vytahat a mně to přes odsávačku nešlo :-( . A vysvětlovali to tam úplně přesně tak, jak píšeš ty.
Sušičku nemám, nějak jsem zatím necítila tu potřebu. Já nevím, mám takové divné předsudky, že to prádlo odtamtud nemůže být tak provoněné a není to moc zmuchlané? Ale v bytě bych ji asi chtěla. Chápu že skákat celoročně přes sušák není nic moc…
Jo a praní matrací…já to ještě nikdy nedělala. Máme takový ten krycí potah, takže jsem prala vždycky ten. Ale teďka po tom stěhování jsem koukala a byly začernalé i ty boky matrace, tak jsem to šoupla do pračky radši jen na 30. Byla tam cedule, že lze prát v pračce na 40. No a výsledek? Ta mrcha se srazila! Normálně jsme tu matraci do toho nemohli zpátky narvat! Luboš u toho nadával jak dlaždič a nakonec se mu podařilo dokonce rozbít i zip. Tak tam nacpal jen 2 vrstvy a tu třetí spodní nechal ležet navolno bez obalu :lol: . Já mezitím sháněla, co se s tím dá dělat. Pak si vzal ještě jednou na pomoc bráchu a nějak to tam nacpali, ale vypadá to teda úžasně… Takže se obávám, že víckrát se do toho pouštět nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
31.3.10 17:03

Peru - já to mám vždycky taky trochu sražené. Je to makačka ten vnitřek tam narvat zpátky, znám dobře. Ale aspoň ty naše se vždycky nějak vlezou a zase se to natáhne. No a ochranný potah jsme samozřejmě ještě taky nepořídili :roll:

No tak mi ty potahy moc neschnou :-? Měla jsem je na topení, teď jsem je zkusila dát na chvíli do větru za okno.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
31.3.10 22:32

Tak jsem si odpo udělala kafe - a teď jsem si ho v kafovači všimla. :mrgreen: Takže u nás se kafíčkuje teď. Přece to nevyleju. :wink:
Agi- na 200pro určitě nejedu. Jsou věci, který prostě vypouštím. Umytý je jen jedno z pěti oken. Paradoxně je hned zas nejšpinavější, protože se Jonášovi ty ozdobičky mooooooooooc líbí.
No povlíkala jsem naše postele zrovna dnes taky, ale dětem až někdy jindy.
Sušička- mooc po ní toužím, ale nevím, kam bysme jí dali. Prádlo je z ní prý úžožůžo nadejchaný a skoro nic se nemusí žehlit. Zatím to jistí půda nebo sušák doma.
Peru- jak jste zvládli plavčo?

Vítek má teď dva dny povinný prázdniny- učitelky si musí vybrat loňskou dovolenou. My matky na md si přece válíme šunky. A zítra zadrbeme s Luckou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
1.4.10 08:52

Ahoj holky!
Ali - fakt se to z té šušičky nemusí žehlit? Já to právě moc nechápu, jak by se toho dosáhlo. To se tam skládá mokré prádlo, nebo jak? A pozdravuj Lucku! Jo a na bazénu byl přecejen taťka, uf, vrátil se včas :-D . Jsem si fakt oddechla, už bych to fakt zvládala dost těžko. A co máte za ozdobičky na okně? Ty nálepky? Já dávám Vánoční bílostříbrné, ale velikonoční jsem žádné hezké ještě asi neviděla. všechno přišlo takové moc barevné a umělé - ti zajíčci pomalu nejdou poznat, že to jsou zajíčci…
Jo a už jsem málem zapomněla na výhody bytů - 5 oken! Já mám 4 okna jen v kuchyni a jídelně… ale je pravda, že je nemusím šroubit, jak kdysi v paneláku.
Jo a tady jsou taky prázdniny čtvrtek a pátek - všude! ve školách i školkách! Jen jsem pořád nepřišla na to jaké…že by nějaké jarní? Každopádně kvůli nim odpadlo i naše cvičení předškolkových dětí :lol:
Koukala jsem do kalendáře a čeká nás v dubnu přeočkování priorixem, ach jo :-( . To byla jediná vakcína, kterou pak Emi odmarodila. Tak se na to fakt těším. A dneska jdu opět k zubařovi. Zítra soud v Ostravě. Teďka jsem za poslední 2 týdny měla hlídání asi na 2hodiny, kdy si vzala ségra ven Eminku. A vrátila mi ji spící v kočárku, samozřejmě se hned vzbudila a už mi pak celý den nespala. Takže pomoc ohromná :cert: ! Takže se na ten zítřek i těším, že bude změna. Chci si pak skočit i po 4 měsících k holičovi, už vypadám jak rozára. No a předvelikonoční nákup - takže to je na celej den. Eminka bude dopoledne u ségry, odpoledne dorazí hlídat neteř a Luboš slíbil, že přijde včas. Ale i tak se trochu bojím…
No nic, jdu se věnovat prďole :-D ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
1.4.10 12:57

Ahoj všem.

Perul, no jo, letí to a léto je tu zachvilinku a na holky, pokud tedy dorazíme se budu moc těšit a samozřejmě i na tebe, konečně se uvidíme. :dance:

Ali, krásný fotečky, tak jsem je zkoukla. :palec:

Žanet, tak tedy závodíme, ale znáš prvidla, podvádět se nesmí. :lol:
A brzy budou další jarňátka. :potlesk:

Holky, tak jsme byly v tom cirkusu a musím říct, že Nelince se to líbilo, pořád tleskala a vydržela tam 2,5 hodinky a z toho byla jen 15.min. přestávka. :-D

Nevím jsetli ještě nakouknu zítra, ale kdyby ne, tak přeji všem krásné Velikonoce a holky, pozor na zadečky. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
1.4.10 13:56

Ahoj holky!!!
Taky jsem nelenila a udělala velikonoční úklid. Dnes jsme byli na tom očkování, Jonáš strašně statečnej, ale vadilo mu, že ho musím držet, strašně se cukal a jak má sílu, byl to fakt problém, sestra to píchla až napotřetí :roll: . Já byla včera po dvou letech na gyn, tak vše v pořádku.
Potahy na matrace jsem taky prala, ale nám se naštěstí nesráží. K tý sušičce, já jí taky nemám kam dát, ale kámoška si jí teď pořídila a je spokojená, že se to nemusí žehlit. Akorát nadávala, že to vyžaduje dost údržbu a taky se tam trošku ztrácí prádlo. Po vysušení, zrovna když jsem tam byla, vyndala takový kolo ze žmolečků z toho prádla a Bertovo kolega taky říkal, že tlustý froté ručníky jsou po roce skoro průhledný :nevim: . No, peněz mají dost, koupí holt nový :wink: . Jinak Berta taky nechápal, že se to pak nemusí žehlit a prej - „to se to tam věší na ramínkách?“ :roll: :mrgreen: .
Nereaguju, páč jste toho nakecaly moooc, ale já poctivě dočítala, takže v obrazu jsem :wink: .
Zatím :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1043
1.4.10 14:12

Tetky,
která poznáte co to je, jste dobrááááá .-)
 http://www.stream.cz/…1466-zpivani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
1.4.10 14:52

No, nebejt maminčiny nápovědy, nepoznala bych :wink: , ale je sladkeeeej!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí