Poradna duly
Jana Čurdová
zaneth - vítej zpátky! Tak co? žádná tragédie se už nekonala? Super! Pak honem poreferuj!
Ali - tak co?!?!?! Furt jsme zablokovaný? Nestraš!
Leni - no to mi povídej. Já mám nějakou divnou rýmu, zaraženou kdesi v hlavě. Půl dne nic, ale pak se vysmrkám a takový hnusný zelený hleny, brrr. A hlava mě bolí z toho jak střep. Luboš to má taky tak.
Holky - pomoooooooc! Co pomáhá na pálení žáhy?! Buď se zblázním, nebo udávím nebo mě to sežere zevnitř zaživa, ale tohle je fakt masakr! Já na to trpím odjakživa, v těhu víc, ale poslední 3 dny to je děs. V noci mě to budí, skoro nespím, polštář mám tak, že skoro sedím v pravém úhlu, nezabírá už ani mlíko, ani Rennie, prostě nic! Já ty šťávy mámi v puse a pak mě celý den pálí jícen, jak už je rozleptanej. Fakt zlatý vstávání na záchod a bolení zad!
Holky- odblokováno, dozkouškováno.
Jdu dočítat. Se Honza cukal, že neodblokuje. ............ Chlap. ![]()
Krásnejm holkám, Nelince a Klárce, taky přeju všechno nejlepší. Hlavně krásný počasí, bacily pryč a šup ven a sourozence a taaaaaaaaak.
A samozřejmě všem přejícím tetám moooc děkujeme. ![]()
ahoj holky, tak je to tam. Je tam videt miminko jedno, tak jsem rada, ze me necekaji zadna dvojcata nebo trojcata. Tak mam na kontrolu prijit pristi tydn na srdicko. Termin porodu je nekdy na prelomu prosince a ledna. Jo a uz mi zacina byt po ranu pekne zle, ale obedem to konci a pak jeste pred spanim.
Ali, tak uz mas po zkouskach?
No me cekaj ted 2 v patek, tak drzte palce.
Tak dočteno mám, poznámky napsaný… ![]()
Luci- ty nám z toho tady děláš detektivku prosim tě.
.......... Ale koukám, že jsi právě napsala dobrý konec, tak fajn a těšíme se na kámoše do Litvínovský party.
Peru- s pálením žáhy neporadím. Snad ve tvé diskusi. Musí to být děs a ať je brzy líp.
Po dvojkočáru se podívej i na Aukru a Bazoši - ne jen na Mimibazaru. Často nabízej levně Jané.Protože se ty dvokočáry hůř udávají. Sestřenice ..... co na to říct.
Jo a až budeš dělat zk z trestního práva - řekni jim, že Betynka je lepší - jestli se taky tak nasmějou, jak já.
Jo oblíkání - někdy chodíme jen v kalhotech bez punčocháčů. Byly tu dost velký pařáky. Teď zas spíš dost zima.
Draky- chudáček malinkatej, už je malýmu líp? Jonáš nemá problém chodit na nočník - jenže bězně 3×denně kadí celkem řídce a to se mi zatím moc nedaří vychytat. Tuhle našel Honza, když šel spát - bobek u jeho strany postele. Jonášovi propadl nohavicí, aniž bych si všimla. A hádej, jak ho Honza našel. ![]()
Leni, Marky- super, že Vám to s plínkama tak jde. Teda holkám.
Na muzikál bych jela hed. Nebo klidně do divadla nebo do kina. Asi hned kouknu,co budou hrát v Mostě. Aspoň.
Marky- ad lamp. průvod. To není žádný komunistický něco. V Německu taky dítka chodí s lampionama. V bývalým západním myslím.Jsem se účastnila nočního pochodu - už si ale nepamatuju, proč to bylo. A tady jedou lamp průvody taky dál . na podzim normálně.
Zaneth- myslela jsem, že už budete zpátky a vy ještě další odklad. To snad není pravda. Co Adámek dělal?
Agi- jakýpak web si děláš? Něco jsem přehlídla?
Hani, Luci- Polrajcha zbožňuju. Jak ho vidím, rozjasní se mi den.
To je moje kafe a Honza, jak rychle zvedne oči od PC, když zaslechne ten sebevědomý hlásek.
Hani- jak jsi psala, že Lucka vžcycky přijde, že něco napíše a tradá.............. vidíš, to mě ani nenapadlo. Asi proto, že se spolu sem tam vídáme a chápu tím pádem líp souvislosti. Ale úplně stejně to já vidím se Svape. Vždycky se nějakou dobu neukáže, pak párkrát napíše, jak se mají, nezareaguje na jiný a tradá někdy příště. Samo,že to nemyslím zle, se ráda dozvím, jak se mají.
A tímto holkám přeju , ať se jim podaří odjet na dovču a užít si jí.
Jo my už Jonáše oslavili včera a ještě nás čekají příští víkend dvě oslavy. Jedna bude pro dětičky. Jonáš se taky pěkně rozpovídává. Zjistila jsem, že vlastně mluví - asi dýl. Jenže mu nikdo nerozumí. Jen když už je hodně nepříčetnej, že mu nerozumíme a 40× mi řekne adži deže - že to znamená, abych zavřela dveře. chudák, má to s náma trápení. Asi budu muset sestavit slovník Česko-Jonášovský. ![]()
Jo ještě k těm záchodům - nemůžu najít, kam jsme dali redukci na záchod, tak chodí jonáš jen na nočník. Ale prostě by radši šel na ten záchod. Chodí tam přeci táta a Vítek . No a něco si tak dělám v kuchyni a najednou ukrutnej řev, tak letim do koupelny a Jonáš si k záchodu přisunul Vítkovo stupátko, zvednul prkýnko a chtěl si sednout - a spadnul Zadkem do záchoda a emohl vylézt. Naštěstí zůstal viset ve výšce nad vodou. Takže dobrý. Ale otřesenej byl pěkně. Já měla záchvat smíchu - což miláček nechápal, když on přece brečel. ![]()
Kdo to dočetl ž sem - má u mě bonbon. ![]()
Ahoooj!
ALI
gratulace veliká a jdu si pro bonbon ![]()
Hlásím, že jsme ZDRAVÍ!!!! No, abych to tak jásavě neříkala, tak začínám mít pěknou rýmu, asi jste mi jí tu netem předali, ale děti jsou zdraví. Zítra se L. fotí ve školce, v sobotu prvně mažoretila na náměstí, tak akce zvládla. Teď už jen školka v přírodě.
Jinak hlásím, že mně nebaví sem psát..... Nevím proč, ale už pár dní, ať chci na jakoukoliv stránku, jsem všude odhlášená, z mailu, z mimina - a když chci psát, musím se pořád znovu hlásit, vypnu stránku a pak jí zas zapnu a nanovo. To mně fakt točí. Nevím, proč to tak je ![]()
A ještě hlásím, že jsem říkala, že na netu je všechno. A fakt jo, na youtube jsem objevila písničku, ke který jsem před 10 lety natáčela vokály (to zná honosně, ve skutečnosti tam je 1× zazpívaný nananana…:-))))))), no ale tak fakt je na netu už úplně všechno, když i tohle
Jsem zírala. A dokonce je tam udělanej klip jako z fotek a taky jsem se tam viděla .To byl zážitek, já, totální nezpěvec v nahrávacím studiu ![]()
ZANETH
taky jsem zvědavá co a jak......
PERULKO
ta Tvoje rýma vypadá na dutiny. Na žáhu, to teda nevmím, ale mně v těhu pomáhaly mandle, někdo to radil, tak jsem je jedla po hrstech (což se taky prej nemá, jen málo se jich smí), taky mi nic jinýho nepomáhalo a bylo to pěkně hnusný, s M. jsem měla žáhu skoro od začátku ![]()
LUCI
tak vidíš, já říkala ,že se to může ještě samo nějak udělat - jako u nás. Ale být Míša býval 2×, tak Lenča by byla nadšená. Jedna od nás, má asi 5letýho kluka, 3 letou holku a chtěli třetí - tak budou mít dvě rovnou a kluka a holku ![]()
ALI + o plínkách
my asi budeme na plínkách do 18tin. Jednak je Míša miluje a vzteká se, když jí nemá dostat a on na to prostě nemá, třeba se počůrá a nadšeně mi to hlásí, že čůral a že chce bonbonek, nechápe, že to je špatně, že se má vyčůrat, jo, ale na nočník nebo na záchod. Navíc, když nemá plínu, tak mám dojem, že má nějaký „trauma“, protože s plínou se třeba po 2h podívám a plína stále suchá a jakmile plínku nemá, tak se mi včera během hodiny asi 6× vyčůral. Z toho jen jednou správně… Takže to fakt nemá cenu.
A osvědčený rady - bude léto a čůrání na travičku ať mi nikdo neradí, protože to u nás tak jako tak nebude, v bytě stejně žádná travička na možné čůrání nebude, v zimě ani v létě ![]()
ALI
a to je dobrý „zjistila jsem, že mluví dýl“ ![]()
My postupně Michuloviny odbouráváme, už nemáme jonu, ale nohu
A picice včera byla čepice
Ale juta-teda ruka zatím zůstává. A když si jde pro lžičku na kuličky, tak ječí, že si jde pro „židlíču“ a nenaučím ho, že to není židlička a nenaučím.
A Jonášek zapadlej mně taky pobavil
Si ho měla vyfotit a nééé se smát, ale jinak, chudák, spadnout bych tam teda nechtěla, ještěže byl nad tou vodou.
Omlouvám se, dočítám jen tuhle stránku, když chci listovat, jsem zas odhlášená a nebaví mně se hlásit.......
Tak ahoj, my za chvíli jdeme na Yamahu
Draky - u nás je zase lžička prostě LOPATKA !!! A hotovo! Asi jí připomíná lopatku, co má na písek! A nemůžu jí to naučit, že je to lžička a ne lopatka!
Ahoj holky!!!
Lucko - gratuluju!!! A PŘEJU POHODOVÉ TĚHU!!!
Ali - ty jsi taaak šikovná!!! Taky moc gratuluju
. S Jonáškem zapadlým v hajzlíku jsi mě taky pobavila
…chudinka malej!!! Agi asi tvoří webovky na to svoje dulení, myslím. A ňa lampioňák bych šla hned, já to měla ráda. Pohlreich je prostě bombič
. Teď mám zase úchylku na ten pořad Prostřeno - sleduju ho na Streamu. Paradox je, že nerada vařím, ale pořady o vaření mě baví
.
Draky - já bych ti od srdce přála, aby jste už všichni byli zdraví…aspoň pár měsíců!!!
Ad pleny - Jonáš chce pínu a hotovo, zatím neřeším, ale budu kupovat miniprkýnko na záchod, snad vezme na milost aspoň to
.
Zatím se mějte a Agi - kde ses zasekla?????
Ahoj holky,
já ostuda nepřispívající
se hlásim po několika dnech a hned musím popřát všem oslavencům:
Milá Klárko a Jonášku! K vašim krásným druhým narozeninám přejeme všechno nejkrásnější, hodně dárečků a hodné rodiče.
A nezlobte se na tetku z Budějc, co nějak poslední dobou nemá vůbec náladu pouštět PC, že přeje opožděně.
Je to hrůza, ale mě to fakt nějak nebaví, asi to jaro, jak jsme furt venku…
Tak co si pamatuju:
Lucko - gratulace k mimískovi v bříšku! To je super. Tak ať ti není moc špatně. A držím palce na zkoušky.
Alčo - tobě gratulace ke zkouškám! A neměl Jonáš taky svátek? Já ho mám 1. v kalendáři…
Spadnutej Jonášek v záchodu dobrý, znám, Tobeš mi tam takhle spadnul minulej tejden. Jenže nezvedal prkýnko. My totiž redukci máme, ale je velká (nebo spíš naše prkýnko je malý), takže se nám tam nevejde. Tobík se už docela dobře naučil cíkat (v sedě zatím) na normálním prkýnku. Kakal 2× a to u báby, takže já to ještě neviděla. Ale plíny stále vedou.
Svape - tak ať se podaří odletět. A rýmu bych taky neřešila. Ta se u moře vyléčí. Max. si řekni dr. o recept na pamykon (atb do nosu), a ty vem s sebou, kdyby se to zhoršilo…
Peru - pálení žáhy znám, hrůza hrůz, mně pomáhá tradičně mlíko, jedlá soda (zkus tu, má to jiný složení než renie). Napadá mě jedině zkusit zavolat tomu číňanovi, ke kterýmu chodíš, třeba by poradil. Je to celkový překyselení organismu, takže ti zřejmě poradí, co jíst, aby se to zlepšilo, možná nějaký čaj. Jo a mně občas pomůže třeba kyselá okurka nebo kysaný zelí.
Holky, tam my byli včera na neštovicový návštěvě. Má je Agátky kamarádka ze školky, jsou spolu tedy každý den ve školce a ještě i někdy odpoledne. Jsou to nejlepší kámošky a furt se pusinkujou a objímaji, tak snad je chytnem. Máme v červnu tu dovolenou zabukovanou, tak bych to nerada rušila. A počítala jsem to, kdyby je chytli (oba i Tobík) od včera za 14 dní, tak ten týden, co budem už na dovolený, bude 5. od začátku neštovic. Tak to snad bude už ok. A jestli je chytne později, nebo Tobík.....to bude asi naprd, co?
Alčo - dělám si „dulí“ web. Už je to zhruba hotový, chybí spousta textů atd. , dáváme to dohromady, ale už jsme to pustili do světa. TADY je k nahlédnutí.
Draky - super, že jste už zdraví, u nás rýma a kašel zrovna zase řádí. Agi už je z toho venku, ale Tobík teda smrká zelený a kašle bublavě. Tak nevím, co z toho bude. Naštěstí už krásně smrká, konečně, takže nemusím odsávat. No a čekáme ty neštovice, tak jsem zvědavá.
Jinak my v pátek byli taky na čarodkách, byla to taková sranda párty u nás vedle sportovní haly, nic velkýho, ale bylo tam spousta čarodějnic a pro děti perníková chalupa a mohly si vyzkoušet jak se leze do pece…takže celkem dobrý. No a Tobík se zrealizoval na pískovišti, písek jsem vysypávala z bot a kalhot a vlasů ještě doma. Na ohňostroj jsme nečekali, byl až kolem 22 hod. To už by děti asi nedaly.
Tak já zas letím, za chvíli jdem na anglinu, musím nás nachystat, Tobík usnul......
Pa ![]()
Ježiš Agi - neštocice můžou mít klidně až 21den. Jonáš je měl až 21. den po celodenním kontaktu s Vítkem. Tak ať ti je oba chytí co nejrychleji. Když že máte tu dovču? Upozorňuju, že od Jonáše je nechytla ani Lucky Klárka a to spolu jedli ze lžičky a ani sestřenice děti, se kterýma byl v kontaktu přes půlden.
A jestli mají neštocvice ve školce, tak by se mohla Agi vysypat i dřív. Na web juknu. Jo svátek Jonášové nemají.
Hani- tak pořady o vaření tě baví. To mě zas ne. Vyloženě Polrajch mě baví.
Draky- a jak šlo malý mažoretkování? Hokej, mažoretkování. Je taková všestranná. ![]()
Mám nějakou mizernou nervózní náladu. Už od neděle. Dala bych mi ránu a poslala se do kouta. Jonáš dneska taky perlí.Válel se před kamnama, když jsem vařila a po mě leze celej den- až jsem i oběd spálila. Před odchdem na plavání si zničil pěkný triko - pomazal ho borůvkovou složkou z jogurtu. Rozseknul si ret, na plavání prakticky celou půlhodinu brečel a nemohla jsem ho odtrhnout od plavkový podprsenky. To by totiž mohlo špatně dopadnout.
Jsem unavená, unavená.
Marky- pěkný fotečky a sluší to tam i malý i Tobě. Fakt. Tý jo a Tys už začala v práci, že?
Ali - tak s tou náladou jsem na tom stejně. Nejsem ale unavená, tak mě to neomlouvá. Zase mám ale „své“ dny, tak to přičítám jim. Dopoledne jsem byla fakt na tečku a na Jonáška jsem se pořád utrhovala, pak se divím, že je ukňučenej
. Až se probudí, mám v plánu být ta nejpříjemnější a nejmilejší maminečka pod sluncem
.
Agi - no čau!!! Jsem na tebe vzpomínala. S těma neštovicema, teda potěš koště, jestli to budou mít miláčkové na dovče…držím palce, aby to tak nebylo!!! Už zase držím palce
.
Ahoj holky!
Náladu bych přesoudila tomu počasí - sotva nás namlsá na sluníčko, tak hned hlásí týden pršení a to aby se člověk pak doma s tím třeštidlem zbláznil.
Já už su normálně tak mimo, že ani nevím, jestli jsem gratulovala Alče. Vím, že jsem to četla a měla jsem to i v úmyslu, ale jak to dopadlo…to netušííím ![]()
Aaaaaaa tak, koukám, že jsem nakonec příspěvek neposlala. Takže gratuluju Alče ke zkouškám, Lucce k těhulkování - hlavně aby bylo vše v pořádku!!!! A nevolnosti nezávidím, mně už to zas přijde strašně dávno. Tak se drž, mamčo!
Agi - a kdy že to letíte? Na stránky kouknu…
Ali - Vaše story jsou vždycky tak vtipný, i když chápu, že realita už o něco míň
.
Draky - super že jste zdraví. A taky jsem si říkala, že má Lenča široké pole působnosti
.
Agi - číňanovi jsem volala a prej mám zkusit biologický vápník…a funguje!!! Jsem večer usla jak nemluvně, vypadalo to na krásnou noc!…do doby než o půl 1 přiletěla EMinka a prostě se chtěla mazlit. Byla nějaká naměkko, takže ji nešlo vyšoupnout. Ale fakt mi lezla hodinu a půl po hlavě. Pak konečně usnula a já ji přenesla k sobě. Usnula jsem a za půl hodiny znova!!! Fakt nevím, jestli jsou dneska erupce na slunci nebo co, ale do 4 ráno jsme nespaly ani jedna. V 5 vstával pro změnu Luboš. Jako já fakt nevím, jestli se ještě někdy v životě vyspím!!! Když ne žáha, tak čurání nebo potomek starší… Po porodu to snad ani nemůže být už horší. Aspoň že mi přes den dělá radost a nočníkování se daří. Teda na čurání. Bobek bohužel ne
. A čurání na travičku nás taky nebaví, takže všude cestujem jak blbci s nočníkem. Ale plinka je i po noci suchá!
Taky už nám vypisují termíny na zkoušky. Jako už mě přešla depka, tak se tomu spíš směju: termín porodu mám 10.6. - a zkoušky: 17.5., 20.5., 24.5.,25.5., 28.5. a 2 ještě nejsou vypsané. A toho 17.5. mám ještě odpoledne soud v Ostravě. No bude to zajímavý…
Jdu zapnout topení do koupelky. zatím pa!
Ahojky,
Peru - tak to je fajn, že ti ten vápník pomohl. A to se dá někde koupit? A jak se to přesně jmenuje? Abych měla třeba ještě alternativu k tý jedlý sodě…
No s těma neštovicema fakt nevim, jak to dopadne. Zatím žádný náznaky. Doufala jsem, že to chytne fakt brzy, protože ta její kamarádka se nakazila od jiné holčičky před cca 14 dny (v neděli to bylo přesně 14 dní) a byla s Agi každý den v kontaktu. Ony jsou jak praštěný, furt se objímaj a pusinkujou ( a pak zas perou a pošťuchujou).....no třeba do konce týdne…fakt tu dovolenou nechci rušit. ![]()
Jo a holky, začala jsem tvrdě měnit stravovací návyky a hubnu. Takže za týden mám 2 kg dole a těším se na dalších 20
Už si nepovolim a musím to dokázat, tak mi držte palce. Začala jsem jezdit zas na bruslích, tak i ten pohyb trochu mám…no uvidíme, budu referovat. A motivujte motivujte ![]()
Peru - ty brďo ty zkoušky, to je mazec.
Ale zas až uvidí břuch, tak budou mít strach, abys jim tam ze stresu neporodila, tak ti to daj, neboj
Ale to učení ti nezávidím. A termín už máš taky za pár…to to letí. A Julinka je tedy 100% I na tom posledním utz to bylo vidět?
Hani - já taky furt někomu držím palce, neboj
Ale jak jinak to napsat, když to člověk právě jenom píše, ty pocity tam nejdou nijak vložit a smajlíky jsou nedostačující.
Náladu já mám dneska vyloženě nicnedělací a spavou, neboť i do školky jsme zaspali. Z postele první vylezl v 8:09 Tobík
No nic, tak Agi dnes byla doma.
Jdu do hajan, všem dobrou noc ![]()
Ještě já.....
Alčo, tak už vim, kde jsem toho Jonáše v kalendáři viděla......mamka má kalendář s pejskama a tam jsou i jejich jména a svátky. Jonáš měl 1. 5.
Lidi tam pro změnu nejsou vůbec..... ![]()
Agi - je to biologický vápník od firmy TIANSHI. Jestli ti to něco říká - mají stoprocentně přírodní doplňky stravy. V Šumperku má jedna paní s tímhle obchod, ale jinak nevím, kde se to shání. Je to dražší, ale já třeba věřím, že mi tyhle výrobky zachránily první těhotenství, když doktoři netušili, co se mnou.
A gratuluju k hubnutí! jen to nehroť moc rychle, ať nemáš jojo efekt. Tak jakpak teďka jíš? Já myslela, že vy už tak nějak delší dobu jíte zdravě. Každopádně opravdu držím pěsti! A motivaci snad nepotřebuješ - budeš krásná, mladá, zdravá, pohyblivější, líp se ti bude dýcht i žít. tak hurá do toho! ![]()