Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj holky,
předem všem s Eliškou děkujeme za gratulace!! udělali sme si malou oslavičku u nás na zahradě, ale počasí teda nebylo nic moc, jednu chvilku i pršelo, ale naštěstí to bylo hned pryč… tak sme to nějak zmákli, ale s minulým rokem se to nedá srovnat, byly pařáky… no snad se to počasí brzy zlepší, další oslavičku má mít v neděli u druhý babi, ale to bude snad ještě hůř..
nakonec jsme koupili lego Duplo a zatím slaví úspěch, tak uvidíme, jak dlouho jí to bude bavit, než budeme rozšiřovat o další, protože je to pěkně drahá legrace, ale zase to jsou krásný barvičky, kostičky jsou potištěný třeba kytičkama, autíčkama, číslama…
jinak přes den úplně v pohodě bez plín, už jí ani nedávám, když jedeme pryč, v pohodě si řekne i v autosedačce, v noci plínku máme, a to ráno suchá nebejvá, ale hlavně, že přes den je to oka, ale máme teďka krušné noci, vůbec se nevyspím, do toho práce, tak doufám, že je to jenom díky zubům, roste jí špičák, nevím, jesli jeden nebo dva najednou, furt si šahá na ouško, že jí bolí, tak sme byli včera i na ušnim, a v pohodě, nic nenašli, tak je možný, že je to od zubů?
Draky neboj se a řidičák si udělej, fakt na tom nic není, ale ono je fakt, že čim je člověk starší, tak tim se ti míň a míň chce , já osobně si taky bez auta neumim představit, ale ono je fakt, že sme na vesnici..
my chodíme do restaurací docela často a zatím se nám nic podobnýho nestalo, ťuk, ťuk, ale je dobře Ali, že si to takhle řešila, já bych asi tu odvahu neměla, nebo by to muselo být tak hnusný, že potom možná jo… jinak my když jdeme jíst , tak Elišce zásadně neobjednáváme, většinou si dáme jeden z nás něco, co není moc ostrý, atd… a pak jí odendáme na malej talířek, co je třeba od příborů a v pohodě…
Hani, to je taky síla s tou servírkou, to si nemůže přece dovolit!
Zaneth, vydrž holka, vydrž, snad bude brzy líp! s tím spaním, bych mu asi nedala, on by si brzy zvykl, že se v noci nepije, já jsem donedávna Elišce dávala ještě k ránu sunar, ale taky sem přestala a dáváme až když se vzbudí.. a v pohodě to vzala…
Perulko, já jsem taky pro nadstandard, u druhýho bych taky chtěla, máš svůj klid… my sme byli sice dvě, ale klouček od tý holčiny furt řval a řval, a když náhodou byl klid, a mohla sem spát, tak se vzbudila Elinka, takže určitě jdi do toho, když bude ta možnost…
jo a dodatečně Zuzance od Maki všeeechnooo nejlepší!!!
jinak všechny ostatní zdravím…
Ahoj holky!
Tak Emina má zase zkoušecí období. Pro změnu si zkouší vyřvat to, že půjdu spát s ní. No ani náhodou! Usínala krásně sama a jenom proto, že chce vyzkoušet, kam až ji necháme zajít, tak si nebude na to zvykat.
Marky - tak fajn, že jste si to užili i přes nepřízeň počasí. A gratuluju k odplinkování!
Zaneth - tak ji prodej na mimibazaru. Nebo ještě líp - pošli foto
. Já zrovna sháním nějakou hezkou černou, hlavně ne pidikabelku. Třeba bych ji koupila! Jo a jsem na druhém konci republiky, takže by nevadilo, že máme stejnou
.
Jsem dneska zapomněla zavolat do té porodnice kvůli nadstandardu. Oni mi to stejně nezaručí, ale nahlásit se zkusím. Holky, já mám teď tolik práce, že netuším, jak to budu zvládat. Mohla bych teď pracovat i na plný úvazek. Mám kamarádku na výpomoc, ale to je ta, co v úterý rodí
. Takže to teď bude fakt zajímavý.
No nic, jdu do sprchy a učit se Evropské ústavní systémy, brrrrr ![]()
tak kdyby jste jí některá chtěla, pošlete SZ, stála 695 dirhamů, to je cca 3.800. Dám jí se slevou a pošlu zadarmo. Dvě jsou mi fakt na nic.
Zaneth- to je ale opravdu moc pěkná kabelka. Pro mě je to dost jiná cenová.
Ale moc moc pěkná. Takové náhody se dějí - počkej, že podobnou dostaneš ještě k vánocům. ![]()
A jak je? Záda lepší?
Peru- právě, že je to holka chytrá, tak zkouší. Vždyť ty by ses jinak nudila. ![]()
Marky- jsem šťastná, že už máme zoubky za sebou. Ať to rychle přebolí a vy se vyspíte. Neumím si představit, že bych chodila do práce. Obdivuju vás holky.
A jinak nám právě pediatr nedoporučil hospitalizaci. Jonáš se zas zhoršil s kašlem. Dr mu udělala výtěry, dostal léky. Upřímně jsem ráda, že nenastupujeme. ALe zas už jsme ty nervy s blížícím se termínem zažili dvakrát a já už nechci znova. ![]()
Ahoj holky!!!
Berta si dnes vzal dovolenou a jeli jsme si pro to autí. Už ho máme i na značkách, nalepený folie..prostě komplet
. Pak jsme šoupli malýho k babičkám a jeli na oběd. Zítra se pojedeme koupat, oslavu rozhodně odkládáme, ale já už bych malýmu tak chtěla dát ty dárečky. Možná mu v neděli dáme aspoň jeden
. Krásně si užijte víkend, určitě nakouknu.
![]()
A tady má někdo narozky a já jsem prgo. ![]()
Jonášku, všechno nejlepší. Tohle datum jsem měla rezervovaný - ale aspoň ho zabral jinej Jonáš.
![]()
No jo a takovej dar jsi dostal - auto. ![]()
Ale Hani si dobrá - loni dostal dárky ještě dřív, než vůbec měl narozeniny a letos až tak - jen jeden dárek a zbytek na oslavě? Ale že vím, jak to dopadlo? ![]()
JONÁŠKU, PŘEJEME TI Z BUDĚJOVIC TY NEJKRÁSNĚJŠÍ 2. NAROZENINY!!!
Hani - to se máte, že už jezdíte v novém
Zrovna minulý týden jsem si vzpomněla, že máte mít nového plecháčka a jestlipak už je na cestě.
Alčo - třeba do tý Motole už nebudete muset, jak říkala ta doktorka, ne? Širší průměr je super a když se bude Jonášek tak zlepšovat pořád ![]()
Kašel - asi vím, co zrovna prožíváte, já už se nevyspala 3 noci, Tobeš hrooozně, ale fakt hroooozně kašle. Vůbec nemůže spát a prokašle skoro celou noc. Ani Dithiaden nepomáhá, ani žádný kapky…hrůza hrůz. Ale teď se mu ten kašel změnil na takovej ten hlubokej vychrchlávací, úplně se to v něm vaří. Chudinka. Tak ať je malýmu už líp ![]()
Zaneth - kabela krásná, ale taky pro mě momentálně finančně nedosažitelná. Zkus jí prodat třeba na aukru, tam by to určitě šlo, viděla jsem tam podobných věcí spoustu. Jinak je to teda dobrá shoda náhod ![]()
Peru - hlasuju pro nadstandard. Když je ta možnost, proč toho nevyužít. Já bych do toho taky tentokrát už šla. Člověk má svůj klid, návštěvy kdykoli…
Tobík taky vyřvává, když něco nedostane nebo má zákaz. A vydrží faaakt dlouho, i hodinu. Urazí se a zavře do pokojíčku a brečí. No většinou ho jdu pomazlit a utěšit, ale stejně nedostane to, co chtěl. V tom jsem zásadová. Když něco řeknu, že ne, tak ne. To by si pak myslel, že si se mnou může dělat, co chce. A on je takovej chytrolínek a zkouší to na mě.
Marky - vy se máte, že jste bez plínek! Malá je šikulka. Tobík si sice říká, ale většinou si cíkne a řekne si a docíká do záchoda. I bobek už se párkrát povedl. Tak snad časem se to taky naučí. Furt se mi do toho nějak nechce.....
Tak holky, a dneska je to 14 dní, co jsme byli na neštovicový návštěvě a Agi má od dnešní noci horečky 39 a vylézají už asi i pupínky. Zatím jich moc nemá, ale do rána uvidíme, jdeme k doktorovi, tak myslím, že už bude osypaná. A Tobík má na nožce 2 neidentifikovatelný pupínky, ale bere ATB, tak nevím, jestli se neštovice projeví na 100% nebo jestli se pozastaví?
I když ATB jsou na bakterie a neštovice jsou virové…Doufám, že si to odbudem a na tu dovolenou budem fit.
Jinak jsem byla na gyndě, tak jsem se s mudrou domluvila, že na pár měsíců zkusíme hormony. Nadšená z toho nejsem, ale snad to k něčemu bude. Na kyretáž se mi fakt nechce ![]()
A já mám taky už 2 dny zvýšenou teplotu, tak doufám, že se neosypu s dětma. Neštovice jsem sice měla, ale kdo ví.....
Jonáškovi přejem vše nej k 2.narozeninám, hlavně zdraví!!!!! Milující rodiče má, šťastný chlapeček je určitě taky, tak třeba ještě toho sourozence
!
Jinak zdravím všechny mamky.
Agi - tak hlavně že nic zásadně špatného gyndařka nenašla. Máš asi vysokou děložní sliznici, ne? Mně na to pomohl Duphaston, jen na měsíc. Ten je prej nejvíc šetrnej. Hlavně si nenech napsat Norethisteron nebo podobná svinstva. Jo a my začínáme taky kašlat
, ach jo. Takže soucítíme s Tobískem. No a držím pěsti, ať má neštovice ten, kdo je má mít, pokud možno ne maminka
. Kdy že to letíte?
Ali - já právě taky chtěla gratulovat, vždyť to určitě sama cítíš, že to je pokrok…takové hrůzostrašné vize měli ještě před nedávnem a už je Jonášek skoro v normě! To je super! Moc vám to přeju a jen tak dál!
Hani - tak přeji hodně šťastných kilometrů v novém fáru!
Zítra mám super den. V 8h ráno zkoušku v Brně, po 10h musím být v Olomouci na Krajském úřadu a v 1 mám soud v Ostravě. Tchán mi bude dělat šoféra, tak aspoň toho budu ušetřená. Ale i tak se těším, až budu v pořádku doma. Teďka už je cítit každý další den. Nemůžu dýchat, žáha už zas zlobí, blbě se mi spí, chjo. Ve čtvrtek mám další zkoušku a ten další týden mám 4 ve 3 dnech. Vůbec nemám sílu se už učit.
Nic, jdu do sprchy a učit se. Mám to teprv jednou přečtené a začla jsem podruhé …a hádejte, kolik si toho pamatuju. A to je pro mě nejlepší zkouška v tomhle semestru. Sice je toho hodně, ale zase je to zajímavé pro mou práci a spoustu věcí znám z praxe. Tak snad mi to pomůže. čáu!
jo a ještě co se týče nadstandardu. tak prej zrušili pořadníky, když počet zájemkyň překročil 20… a mají jen 2 nadstandardy, že
. Teď je to tak, že pokud někdo projeví zájem, až je přijatej a je volno, tak mu pokoj dají. žádné rezervace, prostě moment překvapení. Ale šance je prý hodně malá…což si umím spočítat sama, že
. když mají průměrně 6-8 příjmů denně a na jednom nadstandardu je jedna mamina, která tam je 4-7 dní… ale prej už teď mají pokoje maximálně po 3. ještě před 2 lety byly po 4, což jsem zrovna tehdy chytla já a to už je vážně mazec. tak už fakt jdu
!
TAk jenom v rychlosti, ani sem nestihla dočíst, máme za sebou druhou oslavičku, škoda , že proběhla doma, venku je, že by psa nevyhnal…
„Jonáškovi přejem jen to neeeej!!!!hlavně zdravíčko a spoustu hodných kamarádů! .{color: red}“
Ahoj kočky!!!
Jonášek moc děkuje za přáníčka
.
Včera jsme měli minioslavu, protože přijely Jonáškovo sestřenice a chtěly mu popřát. Bylo to po návratu z bazénu a fakt mini, Jonáš je nevídá moc často, takže ze začátku byla cukatůra
. Dali jsme mu zatím jeden dárek - vláčkodráhu. Dnes jsme to oslavili na kolotočích, nejvíc se mu líbilo na autíčkách s maminkou
. Pak jsme mu koupili rybičku, takže máme první zvířátko. Jmenuje se Bonifác (pro Jonáška Bony). Dočtu vás zítra, papa
.