květen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7584
21.1.08 08:22

Dobré ráno,
spletla jsem si jméno prášku. Myslela jsem Persil sensitiv.

Vítek dnes v noci špatě spal. Do školky jsem ho dala, a doufám,že na něj nic neleze.
A měla jsem divoké sny o nákupu věcí na miminko:-)

Ello, ať Vám to bez tatínka rychle uteče a ať už je doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
513
21.1.08 09:07

Dobré ráno,

to počasí nám dává fakt zabrat. Pěkně mě bolí v krku a Laura už zase kašle. Cucám Homeogene a za chvílí jdu krájet cibuli :D Tak snad to zabere.

Alčo, to já zase mívám akční sny. Pořád někoho honím nebo někdo honí mě. O výbavičce bych si taky klidně nechala zdát :)

Už jsem zase začala projíždět kočárky. Pořád nejsem s jistotou rozhodnutá :? Docela se mi líbí i Chicco S3, teď už i vyšla nová kolekce. Viděla jsem ho v obchodě a moc se mi líbí velikostí. Je to kočár jako tank. Ta to bych přesně chtěla. Hodně místa pro mimčo jak v korbičce, tak pak hlavně ve sporťáku. Takže mám dilema. Chicco nebo Peg Perégo. A nebo ještě Speedy a Slalom. Ach jo, proč jich je tolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
21.1.08 10:00

Ahojky kočky,
Elli, moc se omlouvám, ale vše je už napraveno..

Co se týče prášku na praní, také jsem přemýšlela o Lovele.. ale jestli říkáte, že se zapírá bílé prádlo.. :?

My byli v sobotu doma.. u nás se vyrábí sušárna na prádlo, abysme pak z té původní mohli udělat pokojíček, tak manža makal a já se flákala..
A včera jsme měli představení.. takže to nám odpoledne uteklo jak voda..

Jinak mě se v noci zdálo, že jsem se svou asi 2-letou dcerou v Praze a děsně mě zlobila.. a jmenovala se Kačenka.. :lol: :lol: :lol:

Elli, chicco je asi fajn, mně na nich jen odrazovaly ty malý kolečka.. nebo jsi objevila s většíma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
21.1.08 10:01

lumr (r. 81/Praha/býk/V) // 9. 9. 25+2 tt
Amazonka (r. 87/Vyškov/rak/S) // 5. 9. 25+0 tt holčička Deniska Len-til-kah (r. 82/Ostrava/lev/V) // 29. 8. 24+6 tt + Štěpánek 17 měsíců
Aghata (r. 76/České Budějovice/vodnář/V) // 7. 9. 24+5 tt + Agátka 2 roky chlapeček Tobiášek Jituš (r. 75/Ostrava/ryba/V) // 3. 9. 24+3 tt
Rania (r. 81/Praha/váhy/V) // 13. 9. 23+5 tt
LenaV (r. 76/Ústí n.L./štír/V) // 13. 9. 23+4 tt
Perulka (r. 81/Zábřeh/panna/V) 23+1 tt holčička Eminka Ella (r. 83/Varnsdorf/býk/S) // 9. 9. 23+0 tt + Laurinka 3 roky chlapeček Honzík Lucka025 (r. 82/Litvínov/kozoroh/V) // 14. 8. 22+6 tt
Ivík (r. 85/Beroun/býk/V) // 24. 9. 22+5 tt chlapeček Adámek svape (r. 76/Praha/blíženci/S) // 15. 9. 22+2 tt holčička Aladina (r. 76/Litvínov/panna/S) // 18. 9. 22+1 tt + Vítek 3 roky chlapeček Morgana76 (r. 76/Praha/štír/S) // 23. 9. 22+0 tt (dva mimísci) chlapeček+ holčička Eviška (r. 79/Úpice/kozoroh/V) // 25. 9. 21+4 tt
Gigi (r. 75/Púchov/ryba/V) // 24. 9. 21+3 tt + Laurinka 16 měsíců
Jenifer (r. 83/Praha/rak/S) // 25. 9. 19+6 tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
21.1.08 10:24

Ahoj holky. Konečně mám chvilku, i když žabka chce kreslit, tak toho asi moc nenapíšu.

Morgi, lahvičky nekupuj, já měla koupenou nějakou anatomickou od Chicca, dala jsem za ní skoro 300,–- a vůbec jsem jí nepoužila. Po půl roce jsem jí dala kamarádce. Lékárny i drogerie jsou všude a když bude třeba, manža vyběhne a máš jí hned. Stejně tak s mlíčkem. Taky jsem kupovala jedno balení Nutrilonu a zbytečně. Vyrželo půl roku a pak jsem to musela vyhodit. Všechno se dá koupit operativně, mimi bez jídla chvíli vydrží (myslím pár hodin, když nepůjde kojení). Ale hlavně je důležitý to kojo nevzdávat. Někdy to jde těžko, pak jsou různý krize mlíka (to jsem měla kolem 6 týdnu a pak asi ve 3 měsících Agátky. To máš pocit, že máš úplně placatý prsa a že tam není nic. Ale ono se to zas za pár dní spraví a mlíčko se vrátí. Mimi to zvládne, je důležité častěji přikládat, aby se tvorba zase zlepšila) Taky mě napadlo, že bys mohla kouknout na www.kojeni.cz. To je národní linka kojení a maji i hotline, takže poradí i po telefonu. Já to jednou využila. Jsou tam všechny info, i jak kojit dvojčata, polohy, možnosti, fakt dobrý.

Holky, šahání na MOJE těhu břicho je kapitola sama pro sebe. Já mám zase zkušenost, že se pokouší šahat mi na břicho spíš chlapi. Teda kamarádi. Ale i kámošky. Moje mamka to taky dělá. U tý a u blízké rodiny mi to nevadí, ale u ostatních .....to bych vždycky nejradši utekla. Ale protože to nikdy nikdo nepřehání, vždycky je to spíš jenom takový dotknutí, tak to přejdu a nic neřešim. Každopádně mi to taky příjemný není.

Holky, co už máte mimi, všechny kupujete novej kočár? Teda myslim mimo Lentilky. My máme ten náš furt jak novej a to jsme ho tahali po všech čertech, tak mi to připadá zbytečný, kupovat novej. Nejdřív jsem myslela, že koupim modrou, použitou korbu, protože po Agi je červená, ale asi to nechám a budu těch pár měsíců vozit Tobíka v červený, myslím, že se to dá kousnout. Na zimu stejně už bude ve sporťáku a ten má neutrální barvy.

Prací prášek jsem ze začátku používala myslím taky to Batole, ale vybrala jsem ho a už nekoupila. Pak to byla Lovela a od roku myslím taky Persil sensitiv a aviváž taky myslím Silan sensitiv. Tentokrát začnu asi zase s něčim takovým, Batole ani Lovelu používat nechci, taky se mi to zapíralo.

Už tu máme hysterickou scénu, že si nekreslíme, tak musím končit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
513
21.1.08 10:43

Evi, myslela jsem tenhle. Nezdá se mi, že by měl malý kolečka. Korbička má 90 cm, takže fakt obr. Součástí je i nánožní s odepínatelnou fleesovou vložkou, bezva teda na zimu. A teď v tý nový kolekci je i to polstrování oboustranný. Jedna strana normální a druhá flees.
No, budeme to muset zajet ještě omrknout. S Chiccem teda nemám vůbec žádný zkušenosti. Ale už jen při tom názvu mě hned napadne Čína. Ale co dneska není vyrobený v Číně :?

Agatho, my nový kočárek určitě koupíme. Na Lauru jsme měli Hoco Big Foot a ten po dvou letech intenzivního používání má fakt dost. Takže bude super tak akorát na zahradu.
U nás je tohle asi poslední dítko, tak si ještě tý parády musím užít :D

http://www.chiccoshop.cz/…501.0553.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
21.1.08 10:56

Elli, tak tenhle kočárek je mooc hezkej.. Já myslela úplně jiný kočárky od Chicca, tenhle jsem nikde neviděla.. Ale je fakt, že to chce vidět ve skutečnosti a zkusit ho.. A jinak.. já myslím, že Chicco snad není z Číny? Nebo jo?

Agathko, my máme koupenej kočárek asi 5 měsíců ježděnej.. Byl za super cenu a je jak novej!
A k těm práškům.. Když Lovela ani Batole ne.. tak co se ještě vyrábí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
21.1.08 11:18

Eviško, nakoukni do diskuse ekologická domácnost, nebo se jich rovnou zeptej. Podle mě eko prášky rozhodně nebudou dráždit dětskou pokožku. Jinak prášky Miminko, Senza, Batole a Lovela jsou asi všechny stejné. Ale taky už v tom prát nebudu. Zůstanu u toho Persilu a kdyby byl problém, koupím něco eko. A pak se doporučuje místo máchadla používat ocet. Asi né normální. Já máchala ze začátku Vítkovi v normálním. Ale někdo to i kritizoval. Ale nevím, proč. To jsem zas tak nestudovala. Ale jinak jsem kvůli němu přestala máchadla používat - až na ložní prádlo - úplně.
Jinak Ariel asi pere podle testů nejlíp, ale zas uvolňuje do vody tensidy a proto ho nepoužívám:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
21.1.08 11:22

Alčo… a ten Persil budeš používat už od začátku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
21.1.08 11:25

Určitě jo, pokud nenajdu něco eko. Ale zatím hledat neplánuju, spíš se poptám kamarádky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
513
21.1.08 11:45

Evi, myslím, že Chicco je Itálie, ale nejsem si jistá. Mně to stejně zní jako Čína :D

Já budu prát od začátku určitě v Arielu Kids, zdal se mi jako nejlepší. Pokud to teda mimi snese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
21.1.08 14:41

Tak budu chodit do Mostu k doktoru Zemankovi. Ma pry ten 3d ultrazvuk, tak jsem zvedava a sestricka do telofonu byla mila.
Jinak na vcerejsek jsem se vubec nevyspala, cely den me mimco nekopalo az jsem se bala, ale jen co jsem ulehla do postele tak to zacalo a bylo to az do rana. Na dnesek me sice taky kopal, ale ne tolik a ne tak casto tak jsem usnula a probudila se az v 10 hodin.
Jinak na kocarky se tatka pojede podivat do Polska a zavola mi co se mu ne kterym libi a nelibi a ja mu pak reknu, kterej ma vybrat. Bohuzel jsem nikde kocarek novell nevidela, abych mohla porovnat, tak to musi za me udelat tatka na dalku.
Prebalovaci pult si necham vyrobit.
Chtela jsem se zeptat, kdyz jsem vkladate obrazek, tak musi byt mensi nez 6kb? Chtela bych sem nekdy nejakej dat a nevim zda se to dela pres nastaveni. Dik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
21.1.08 14:43

Luci, pokud chceš dát obrázek do diskuze, tak nesmí mít víc než 1024 kb.. musíš ho mít někde na netu.. (nebo některé holčiny to dělají přes imageshack.. a pak jen dáš v diskuzi odpověď a klikneš nahoře na img, vložíš zkopírovanou adresu obrázku a znovu img.. a je to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
21.1.08 18:24

Aladino - nemusíš hned kupovat drahý eko prášek, můžeš zkusit mýdlový sliz z mýdla a sody na praní, ten by měl být nealergizující. Já strouhala Omino Bianco. Akorát jsem z toho měla plíce jak havíř a vzhledem k místu bydliště :lol: a lenosti jsem toho nechala, ale možná zase začnu, prádlo mám potom bezkonkurenčně nejměkčí (i když my máme dost tvrdou vodu, tak mi to pak špatně pere :? ). Máchám v obyč. octu… manžel pak remce, že mu to smrdí, mně teda ne, ono to vyčichne - to nechápu, že on necítí, když hlídá hodinu a půl posrajděné dítě, ale blbou decku octa cítí :roll: … no když tak holky přidávaly máchání navíc.
Jinak teď peru ve Woolite, protože mám radši tekuté prostředky, ale eko to určitě nebude (radši nezkoumám). Mám doma i zásobu toho Persilu Sensitiv, ale ony se ty sypké prášky jednak z prádla hůř vyplavují, což mně vzhledem k látkovým plenám dost vadí, a jednak jak jsem otěhotněla, tak jsem při jeho použití vždycky myslela, že se asi pozvracím :nevim: .
Uvidíme, jak budeme mít na alergeny náchylná dítka… každopádně prát bez aviváže, to je tak jediná obecná rada.

Mně se ty kočárky líbí fakt moc, ale třeba jak tu dáváte obrázky těch setů, tak za tu cenu mám oba kočárky (9500+6500). Takže nevím, jestli je úplně ideální koupit všechno najednou, pokud člověk zjistí, že tou značkou není úplně nadšený. Když tak to chce pohledat reference. Ale některé se mi líbí moc, to jo, jenom pro mě to nemá cenu řešit (mám dojem, že jsem u Štěpána taky slintala nad tím Chicco setem, stál 18 500).

Jaj, to je nechuťárna, dítě mi tu přineslo rozžižlaný kus sýra :twisted: .
No… a ještě týden a mám před sebou míň jak sto dní 8O .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
21.1.08 19:42

Ahoj kočeny,

no to jsem zase nakousla téma teda! Prášky…teď z toho mám hlavu úplně mimo. Lentilko a proč ne aviváž? A k čemu ten ocet? Ani nevím, kam bych ho měla nalít! Co se týče ekoprášků, tak jsem nějaké našla na www.ecomamma.cz a na www.biosfera.cz. Ale netuším, co vybrat. Ale chystám se na kosmetiku ke kamarádce a ti žijou hodně ekologicky, tak ta určitě poradí. Tak vám pak poreferuju.

Ali, a nemyslíš nakonec Občana Havla :lol: ? Na to bych taky celkem šla…

No a Chicco kočárek je hezkej! Já si nemyslím, že by to byli číňani…spíš mi vždycky chicco přišlo jako zbytečně zaplacená značka. Ale jinak určitě dobrý!

Dneska jsem byla v Brně na zkoušce u poslance Koudelky a byl celkem milej. Sice to mám za E s odřenejma ušima a s ostudou, ale jeho chyba to teda nebyla :lol: . Ale co, hlavně že to je.
No a po zkoušce jsem si jela vyzvednout od kamarádky kolíbku, co nám slíbila a při té příležitosti mi nabalila 3 pytle oblečení po její holčičce. je toho tolik, že se to snad ani nedá vynosit a mezi tím spousta krásných kousků, tak se zase rozplývám… akorát 90% je růžových, tak doufám, že se pan doktor nespletl :lol: :lol: :lol: ! No ale spolu s výbavou ze sobotního Polska mám teď ale opravdu do května co dělat, než to vyperu a nažehlím… takže ty prášky na praní řešíme akorát!! Takže říkáte dvojité máchání, jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí