květen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14015
21.1.08 20:21

Perulko - protože aviváž jednak alergizuje, některé děti dokonce hodně silně, ačkoli zrovna tvoje dítě s tím nemusí mít problém, aspoň ne hned, ale proč dávat něco takhle navíc, ono i zbytečné mydlení, šamponování a spol. celkem nemá smysl (aspoň zá:,–(u, že s čím menším množstvím chemie přijde dítě do styku, tím lépe, považuju obecně za rozumnou), no a potom u plenek snižuje sací schopnost. Takže tak.
Ocet funguje vlastně stejně - změkčuje prádlo, dává se do stejné nálevky jako aviváž. Holky snad používaly jablečný nebo jaký, ale po takových informacích je mi shnilo se pídit, ani jsem takový ocet v životě neměla :oops: (možná líp voní, ne? - fakt nevím).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2241
21.1.08 20:36

hezký večer,
koukám, že se tady probírají prášky na praní. Já nejdřív zkusím ten Ariel kids, hodně holek ho chválí a pak se uvidí, jak bude vyhovovat. Ale vím, že strouhat rozhodně nic nebudu :D
Jinak dneska mě od rána píchalo na levoboku, ale pak jsem si uvědomila, že jsem včera měla k obědu fazole a večer čočkovou polévku a hned mi došlo, že to nebude nic vážného. Menší procházka mi pomohla a trochu se to uvolnilo :D :oops: :D
Dneska jsme zase v diskusi dvojčátek probíraly jaká matrace je nejlepší. Jestli kokos nebo molitan atd...... poraďte prosím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
21.1.08 21:07

Ahojky pupíci,

k tomu prášku, já jsem náhodou narazila u kamarádky na značku Eurona by Cerny. Je to česká firma, kterou založili kluci kolem 30 let. Měla by být hodně eko a k přírodě kamarádská. Myslím, že je to www.eurona.cz . Já jsem si koupila přípravek na plovoucí podlahy - spokojenost, pak prací prášek - pere dobře, ale je třeba použít větší množství, aby bylo prádlo opravdu čisté (teda pokud je zaprasené hodně, třeba Agi když upadne do bláta apod…). Větší množství teda podle nich, 2 odměrky. Pak aviváž, ale to bylo v době, kdy jsem otěhotněla, takže vůni orientu jsem nemohla ani cítit. Je pravda, že prádlo vydrželo vonět po vyprání fakt dlouho. A mají velkej výběr vůní. Ale nejvíc jsem spokojená s prostředkem na ruční praní. To je fakt super. Vypere do běla i tejden zaprasenej bryndák včetně borůvkový marmelády a rajský omáčky. A to ho v tom nemusim ani dlouho máčet, stačí hodinka. Určitě pořídim znova, už dochází. Jedinou nevýhodu vidim v tom, že je to dražší záležitost. 2,5 kg prášku na praní vyjde cca na 650,–- kč. Ale vydrží celkem dlouho. No koukněte na to, maji myslim přímo prášek pro miminka. Možná bych do něj investovala na začátek a pak nějakou tu komerci jako Persil nebo Ariel. A další výhoda je, že vám to přiveze jejich agent až doma, když si o to řeknete. Já měla půjčenej katalog a objednávku jsem dávala kamarádce a ta to zařídila.

Jdu spinkat, zítra nás čeká angličtina a nemám auto, tak budu muset busem, což se mi teda nechce, už se valim jak Obelix.

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
21.1.08 21:12

Morgano - u nás podle logiky zlatá střední cesta - polokokos. Je to sandwich ze dvou tenkých kokosových desek, uprostřed molitan (kokos je děsně tvrdý, molitan šíleně měkký).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
21.1.08 21:26

Perulko, chci vidět i Václava i Občana Václava:-)

Lentilko: však ještě nic eko nekupuju a radila jsem nakouknout do diskuse Ekologická domácnost.
Ad ocet: někomu smrdí, já ho z prádla necítím. dávám ho od oka trochu do nálevky na máchadlo.

Co se matrace týče. My máme molitanovou a řekla bych , že dobrá. Miminko je lehké, většinou spí u mě v posteli. Teda Vítek s náma spal skoro do dvou let a i teď často a pak šel do velké postele. Tak myslím, při té nízké váze, že molitan není žádná trága. Jo ale tento problém jsem nestudovala, tak je to jen můj názor. A protože matraci mám po Vítkovi, jinou kupovat nebudu. Možná, kdybych čekala první dítko:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
21.1.08 21:57

Ještě jsem nakoukla,

Morgi, my jsme koupili pro Agi kokosovou matraci a spí na ní od malička. Asi mi neřekne, jestli jí to vadí nebo ne, ale zvykla si. Jinak s náma v posteli spí taky často, hlavně ráno, kolem 6, to chce vždycky ke mně. Je fakt, že ten kokos je tvrdší, ale dost to doporučovali, tak jsem to tenkrát koupila. Ale jestli je nějakej kompromis, molitan, kokos, molitan, to by taky nemuselo bejt špatný.

Tak ale teď už fakt jdu spát.

Dobrouuuuuuuuuuuuu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
21.1.08 22:51

Ne, je to kokos-molitan-kokos, ale ty děti si fakt neřeknou a jestli s vámi stejně spí v posteli, tak je to jedno, to potom ten molitan, protože je levnější :P (i když z krajních variant bych radši kokos… tomu se říká umět dobře poradit 8) ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
22.1.08 08:47

Ahoj holky!

No tak to je fakt dobrý:-). Asi omrknu drogerii a internetové stránky a pak stejně koupím prášky tři a budu sama zkoušet:-)
Jinak jablečný ocet doma mám i vinný a používám je do salátů. Přijdou mi míň agresivní. Ten jablečný trochu líp voní, vinný bych do prádla nedala, to by mimi smrdělo jak putyka :lol: .
No a matraci mám do postýlky kokosovou a do kolíbky ani nevím…dostala jsem ji sakum prdum od kamarádky, tak se budu muset zeptat. Nevíte někdo o nějaké firmě, kde prodávají soupravičky do kolíbky? Na netu jsem viděla jen od Scarlettu 8 druhů a nikdo nic jiného neprodává a ty se mi moc nelíbí…
Tak hezký den! Já dnes budu jenom doma, hurá, už toho lítání mám plné zuby. A zítra zase :( .
Tak čau P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
22.1.08 09:44

Ahoj. Já bych tak spala a usínám u učení a v pátek to bude katastrofa. Za oknem nám pršosněží, to by se to pozorovalo z postýlky. Chvíli:-)

Perulko - a nemohla by ti soupravičku do kolíbky ušít nějaká švadlena? A co do ní potřebuješ? Asi hlavně něco pod miminko, né? Stejně bude teplo a přikrýt můžeš jakoukoliv dečkou. No já tomu nerozumím. A v zimě už tam dítko asi jen tak neudržíš:-)

Tak já zas jdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
22.1.08 09:57

Ali - no myslela jsem hlavně na mantinel a pak peřinku s povlečením, ale na ten menší rozměr. Ale máš pravdu, stačí i to. Akorát ten mantinel bych potřebovala a líbí se mi i ta nebesa 8O:oops: Je to takovy princeznovsky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
22.1.08 10:06

Ahojky, tak koukám, že jste došly k názoru dětský prášek + ocet.. ale mně teda ocet taky děsně smrdí.. :? .. Není ještě nějaká jiná varianta?

Perulko, taky budu mít kolíbku od sestřenky a nejspíš do ní budu kupovat jen matraci a mantinely a povlečení si nechám ušít.. anebo budu příkrývat nějakou lehkou dekou..
Nebesa nekupuju.. moc se mi to nelíbí a myslím, že tam, kde bude postýlka i kolíbka nejsou potřeba..
Jo a o matraci jssem uvažovala taky jen o molitanový..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
22.1.08 10:06

lumr (r. 81/Praha/býk/V) // 9. 9. 25+3 tt
Amazonka (r. 87/Vyškov/rak/S) // 5. 9. 25+1 tt holčička Deniska Len-til-kah (r. 82/Ostrava/lev/V) // 29. 8. 25+0 tt + Štěpánek 17 měsíců
Aghata (r. 76/České Budějovice/vodnář/V) // 7. 9. 24+6 tt + Agátka 2 roky chlapeček Tobiášek Jituš (r. 75/Ostrava/ryba/V) // 3. 9. 24+4 tt
Rania (r. 81/Praha/váhy/V) // 13. 9. 23+6 tt
LenaV (r. 76/Ústí n.L./štír/V) // 13. 9. 23+5 tt
Perulka (r. 81/Zábřeh/panna/V) 23+2 tt holčička Eminka Ella (r. 83/Varnsdorf/býk/S) // 9. 9. 23+1 tt + Laurinka 3 roky chlapeček Honzík Lucka025 (r. 82/Litvínov/kozoroh/V) // 14. 8. 23+0 tt
Ivík (r. 85/Beroun/býk/V) // 24. 9. 22+6 tt chlapeček Adámek svape (r. 76/Praha/blíženci/S) // 15. 9. 22+3 tt holčička Aladina (r. 76/Litvínov/panna/S) // 18. 9. 22+2 tt + Vítek 3 roky chlapeček Morgana76 (r. 76/Praha/štír/S) // 23. 9. 22+1 tt (dva mimísci) chlapeček+ holčička Eviška (r. 79/Úpice/kozoroh/V) // 25. 9. 21+5 tt
Gigi (r. 75/Púchov/ryba/V) // 24. 9. 21+4 tt + Laurinka 16 měsíců
Jenifer (r. 83/Praha/rak/S) // 25. 9. 20+0 tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
22.1.08 10:31

Holky, nadhodím vám další téma, jo? Já totiž vůbec nevím.. Potřebuju ještě nakoupit nějaké malé oblečení.. a já vůbec nevím, jak miminko v létě oblékat.. teda, jak moc? Co myslíte, co je třeba koupit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
22.1.08 10:54

No Perulko, když se Ti líbí nebesa, pořiď si nebesa. Každému podle jeho gusta, že?

Eviško- já ještě s ničím nezačala. V tomhle neporadím. Leda tak ještě za měsíc.

Asi tak probíhá moje učení, neleze mi to do hlavy a dělám vše kolem a jak jdu kolem PC, jsem tu:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
22.1.08 12:03

Mně se dneska kupodivu povedlo udělat už dost práce, tak teď polední odměna na emiminu :lol:
Eviško - my máme domeček a já právě dolů postýlku kupovat nebudu. koupili jsme dřevěnou do ložnice a na den bude mít tu kolíbku. A až z ní vyroste, tak budem používat tu cestovní postýlku a pak hrací deku Scarlett. Je to taková molitanová podložka na zem se zvednutými boky. Máme totiž dlažbu, tak mám do budoucna trochu stach. Ale zima by od země být neměla, máme podlahové vytápění. Tak proto chci nebesa do kolíbky, protože dole žádná jiná mít nebudu, víš?
Jinak co se týče oblečení, tak to taky sonduju od kamarádek. bude už dost teplo, ale pořád může foukat větřík, tak bych pořídila i nějaké ty 2 svetříky do kočárku. Ale na horké léto určitě jen lehčí šatečky nebo bodyčko s krátkým rukávkem a nohavičkou. Jo a manželova sestřenka mi poradila letní fusak od Aestheticu. Viděla jsem ho a je fakt super. Je ideální místo deky do kočárku nebo autosedačky. Je bavlněný nebo fleecový, lehounký a má dírky na pásy. Na rozdíl od dek neklouže a parádně drží a má tvar akorát do kočárku. Super věcička! Četla jsem o něm i pár diskuzí a maminy si ho hodně chválí. Jde sehnat i přes bazárek. Aesthetic je česká značka a oblíkají i malou Gottovou :lol: . Už jsem si ho objednala. mají pak i další věci, ještě si pak na zimu objednám nastavitelný zimní fusak. Kdyžtak koukněte na http://www.aesthetic.cz/sekce/2.6. Jo jmenuje se to zipová zavinovačka s polštářkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí