Kytky, které zaručeně vyrostou
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Samy píše:
U nás se na slunci dobře daří kosatcům, denivkám (vypadá jako hodně jednoduchá lilie), kopretinám.Z cibulovin do vázy třeba narcisky, tulipány, hyacinty, konvalinky, modřence
- nic z toho nevyrývám, ale dost tulipánů zmizelo (něco asi uhnilo a něco třeba někdo sežral), narcisky mám na jednom místě už spoustu let a nekvetou, tak budu muset už letos přesadit. Naopak mečíky a pivoňky mi zašly. Napadá mě víc kytek, ale spíš skalničky, takže ne do vázy.
tulipany se deli na botanicke a tech druhych nazev jsem zapomela. kazdopadne ty botanicke se musi vykopavat, protoze jinak se cibule posunuje stale hloubeji a kdyz uz je moc hluboko, nekvete to a pozdeji chcipne. sasmozrejme se fyzicky nezavrtava, ale pry cibule vzdy odejde a utvori se nova hloubeji.
denivky pry nekolik let po vysadbe vypadaji mizerne a nekvetou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Pudloslava Denivky
tady mám pod oknem na slunci už asi 15 let, vůbec se o to nestarám
(akorát na podzim z nich odhrabu uschlé listy, ale moc se s tím nepárám,
beru na to kovové hrábě). Jsem úplná macecha, ani nehnojím, nic, a fakt
se jim tu daří krásně, strašně se rozrostly, hlízy prostě samy tvoří
další a pěkně oranžově kvetou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Samy píše:
@Pudloslava Denivky tady mám pod oknem na slunci už asi 15 let, vůbec se o to nestarám (akorát na podzim z nich odhrabu uschlé listy, ale moc se s tím nepárám, beru na to kovové hrábě).Jsem úplná macecha, ani nehnojím, nic, a fakt se jim tu daří krásně, strašně se rozrostly, hlízy prostě samy tvoří další a pěkně oranžově kvetou.
jo to jo, kdyz uz sedej, tak maji byt v pohode, akorat kdyz se presadi, tak se z toho pry tri roky vzpamatovavaji - ted jsem to resila, mam moznost si dat na zahradu nejake hlizy a nakonec jsem se na to vyprdla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Pudloslava jo, měsíčky se samy vysévají, je to takový plevel, před pár lety jsem je vysela a od té doby tam jsou, když je jako malé nevyryji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Zupa píše:
@ropucha 02 kopretiny? ty by se mi moc líbili ale nevydrželi nikdy víc jak jednu sezonu, myslela jsem si teda že jeto letnička a ono ne
Mně se to tak stalo asi 2×. Potřetí jsem si koupila rovnou dvoje, jedny veliké zahradní a druhé ty obyčejné. a přežily oboje, a dnes jich mám fakt plnou zahradu. Ještě si k nim chci letos přikoupit „nevěstin závoj“ - to je takový ten jakože asparátus a z toho je dohromady kytka do vázy radost pohledět. A vydrží, klidně víc jak týden.
P. S: letničky jsou takové ty balkonové kopretinky, ale to je tuším druh chryzantémy, prodává se to jako kopretinový keřík, nebo stromek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@ropucha 02 takže
to chce zkoušet a vytrvat nevěstin závoj se mi taky líbí a ani mě
nenapadlo že bych si to mohla vypěstovat sama, to jsi mi dala dobrý tip
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Červená pleť, která pálí
- Povlečeni na postel ktere ochladí
- Zapomněl na moje narozeniny. Nedal mi ani kytku
- Žena která by chtěla bohatého chlapa s velkým ptákem ?
- Opalovací krém pro děti, který nebarví
- Barva na vlasy, ktere neprejde do zrz
- Zubař, který přijímá - Praha
- Chytre hodinky, ktere snimaji kroky pri vozeni kocarku