Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Jo vida, ještě jsme měli Bum Genius Organic, ta šla z domu, protože mým dětem moc neseděla a navíc hodně málo sála.
AIO - já teda nenašla ještě žádnou která by nám perfektně seděla a nestalo se že by neprotekla.
Za mě je nejlepší používat kalhotkové plenky a na to svrchní kalhotky.
Díky za reakce,já se v tom zatím vůbec nevyznám a na ty AIO jsem narazila na aukru…
takže potřebuju poradit…tady padlo tolik značek že jsem z toho jelen…
Takže jsou nejlepší ty s tím bambusem,lepší je dovycpávat a používat ještě svrchní????Chápu dobře??? ![]()
Ildo ano Bambus je podstatně savější než bavlna či mikrovlákno. Na AIO už se svrchní kalhotky nedávají.
ILDO píše:
Díky za reakce,já se v tom zatím vůbec nevyznám a na ty AIO jsem narazila na aukru…
Takže jsou nejlepší ty s tím bambusem,lepší je dovycpávat a používat ještě svrchní????Chápu dobře???
Svrchní kalhotky už ne, pokud je plenka AIO. Dovycpávání záleží na situaci - když je budeš mít třeba na delší cestu, přidáš vkládačku navíc. Záleží opravdu na konkrétní značce.
Jestli jsi narazila na AIO na aukru - nejsou to Sketch? Od těch raději ruce pryč, zvlášť AIO nestojí za nic. ![]()
- bodlinka - píše:ILDO píše:Svrchní kalhotky už ne, pokud je plenka AIO. Dovycpávání záleží na situaci - když je budeš mít třeba na delší cestu, přidáš vkládačku navíc. Záleží opravdu na konkrétní značce.
Takže jsou nejlepší ty s tím bambusem,lepší je dovycpávat a používat ještě svrchní????Chápu dobře???
Jestli jsi narazila na AIO na aukru - nejsou to Sketch? Od těch raději ruce pryč, zvlášť AIO nestojí za nic.
Myslím že jo… ![]()
Katy2 píše:
AIO - já teda nenašla ještě žádnou která by nám perfektně seděla a nestalo se že by neprotekla.
Taky si myslím, že lepší je plenka + svrchňáky. AIO mám jen 3, když tak o tom přemýšlím, tak jen k doktorce. ![]()
- bodlinka - píše:Katy2 píše:Taky si myslím, že lepší je plenka + svrchňáky. AIO mám jen 3, když tak o tom přemýšlím, tak jen k doktorce.
Já dávám AIO taky jen na ven, doma jen v nouzi když všechno dojde (teda spíš když je všechno neposládáné v prádelním koši a mě se nechce to lovit
).
ILDO píše:- bodlinka - píše:Myslím že jo…ILDO píše:Svrchní kalhotky už ne, pokud je plenka AIO. Dovycpávání záleží na situaci - když je budeš mít třeba na delší cestu, přidáš vkládačku navíc. Záleží opravdu na konkrétní značce.
Jestli jsi narazila na AIO na aukru - nejsou to Sketch? Od těch raději ruce pryč, zvlášť AIO nestojí za nic.
Tak to bys byla asi zklamaná. Já měla dvě na zkoušku a protékaly okolo nožiček nebo na bříšku.
Kamarádce dělaly to samé. A nic moc nenasály..
Raději investovat do pár kusů (dražších) lepších AIO, než toto. Nejlíp vzít po jednom kusu a vyzkoušet, každému dítěti sedí něco jiného.
ILDO píše:
Ještě se zeptám na denní spotřebu?
Denní spotřebu AIO? Záleží na učuranosti a věku dítka, taky na materiálu té plenky (její savosti). Ale maximálně bych přebalovala nejdéle po 3 hodinách.
Já jich mám málo (myslím AIO), celý den v nich malý nikdy nebyl. ![]()
Ona ta denní spotřeba kolísá - stačí, když má den, kdy kaká 4× za den - zákonem schválnosti ihned po nasazení čisté pleny.
Spotřeba zálleží na učuranosti dítěte a povaze maminky. Já mám prostě blok a dítě déle jak 2 hodiny v plence nenechám. I jednorázovky přebaluji čaasto. Doma jedu na čtvercích a přebaluji klidně po půl hodině - zkrátka jakmile je plenka mokrá. To pak padne klidně 10-12 plen za den.
Pokud ale přebalovat nechceš, tak lepší kalhotkovky vydrží i u mého učuránka 2-2,5 hodiny, s vkládačkou navíc se dostaneš i na ty 3.
ILDO píše:
Tak teda vůbec nevím…no mám ještě pár měsíců na přemýšlení…
Hlavně se nenechat odradit. Je to složité jen na první pohled. ![]()
Mně se osvědčilo zkoušet plenky třeba jen po jednom kuse, koupit i bazarovou na zkoušku a pak se rozhodnout. Pomíjím to, že co vyhovuje novoškovi, nesedí už třeba lezoucímu batoleti.
Držím palce!!