Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@majinka13 Nevím jestli to patří mě, ale asi jo. Koupila jsme je na aukru. Jsou nové nenošené. Udělala jsem snad nějakou chybu?
Můžeš poradit kolik těch vkladaček bude stačit?
@majinka13 fleece je polyester, nesaje, ale odvádí vlhkost dál. Takže vkládačky z něčeho savého, fleece můžou mít jako svrchní vrstvu, ale není nutno. ze savýcch je bambus nejlepší.
A aby se to nepletlo, existuje bambusový flís, to je označení materiálu, vypadá jako teplákovina a je OK.
@Alena27 Jo, ptala jsem se tebe, ale nějak se mi to nepadařilo označit tak, abys viděla, že e to pro tebe
No zvykám si pomalu…
právě jsem taky koupila na aukru.
@Alena27 to je těžko říct takhle od oka, kolik vkládaček bude stačit. Záleží, jak je dítě staré, jak moc čůrá, jaká je konzistence stoličky, jak často chceš prát a jek ti schne prádlo…
Každopádně udělat výbavu jen z AIO není moc rozumné a hlavně ne z jediné značky. V každém věku sedí jiný střih, mohlo by se stát, že bysmusela výbavu komplet vyměnit, což vyjde draho. Navíc později už AIO savostí často nestačí, nebo třeba jen chvilku, a musela bys přebalovat třeba co hodinu. Venku nic moc…
Takže za mě koupit pro malé mimčo pár AIO na ven na parádu a zbytek výbavy udělat z kalhotkových plenek nebo případně ze čtvercovek (někdo je rád, někdo ne)
Na jedno přebalení by ti na malé miminko měly stačit 2 krátké vkládačky nebo jedna dlouhá, časem víc.
Na noc se podle mě AIO nehodí, pokud nehodláš přebalovat při každém kojení. Lepší jsou kalhotkové plínky, mnohem víc nasajou, takže přebalovat nemusíš.
Přes všechny kalhotkové plínky potřebuješ svrchní kalhotky, ale můžeš použít i nevycpanou AIO, pokud to sedí.
@Alena27 Jojo, 840 za 6ks kalhotek a 6 vkladů. A s dopravu zdarma.
@Jitu2 ha děkuju za odpověď teď jsem sice trochu zmatená ale to se vsákne
Díky ![]()
@Alena27 A docela jo
někdy vezmu bambusovou plenu, tu klasckou, poskládám ji na ten novorozenecký sklad, nebo jak se tomu říká, dám tam tu jednu vkládačku a to pak vrdží fakt dlouho. Často ty pleny používám jako ty svrchní kalhotky, jsou dost velké. A když jdeme ven, tak tam dám jen ty dvě vkládašky a spokojenost. Malá má už 10 měsíců, anvíc kombinuju s jednorázovkama. Nejsem ta látkařka z přesvědčení, jen prostě potřebuju ušetřit za jednorázovky. Tak proto jsem pořídila pár těch AIO.
@majinka13 no s tím ušetřením je i můj případ, s tím novým DPH jsou ještě drahší, tak jsem právě si říkala že když si koupím nějaké ty vkladačky a látkové pleny tak se snad ušetří i když v začátku jsou ty náklady tak se to postupem času vrátí
Mám prosbu, kde seženu itty tutto pleny? A co vše k tomu potrebuji! Děkuji
My jsme koupili několik druhů plenek, gaga, t tomi, natural baby, zkoušeli jsme i jen klasické čtvercovky, ale nejlepší, nejpraktičtější a nejhezčí:) se mi zdají ecobabynz plenky…vložky jsem koupila z mikrovlákna, protože prý lépe sají a jsem moc spokojená. Stáli sice kolem 300,– výbava do začátku kolem 4-5000,–, ale i tak se nám to moc vyplatilo. Vřele doporučuji, papírovky jen ničí planetu… ![]()
Malý má rok, kaká jen ráno(a nebo už občas do nočníku) a bylo mě líto jednorázovek. Tak až teď jsem nakoupila teda taky ecobabynz. Měli je na slevomatě v akci a pak ještě i další akci poslali soukromě. No pak nějaké po bazaru. Ale ecobabynz jsou veliké a moc nám vyhovují. Jen teda než si člověk zvykne po roce to dítko přebalovat častěji tak to trvá.(Malý má trošku na zadečku suché flíčky, když se zapomenu)