Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Já mám AIO ALVA PLENY a jsem naprosto spokojená, krásné vzory, krásně sedí, žádná práce (pračka pere sama) žádné žehlení skládání, za dva roky cca 19000 ušetřeno, žádná chemie, prostě super, na aukru jich vystavených mám dost a nejsou až tak zbytečně drahé jak někdo prodává za 200kč a více, když jsou většinou všechny s PUL zátěrem, stejným materiálem a pod…malá má 9 měsíců a jsme přímo nadšení, neměnila bych…taky jsem pleny nakupovala postupně, okolo 150 kč za kus, jsou na druky takže se v pračce nepřichýtavají jak ty na suché zipy, za sebe mohu doporučit a na aukru a jiných je jich více než dost
![]()
První půlrok věku dítěte jsem jela jen v AIO, protože to je nejpohodlnější. Vyzkoušela jsem toho více a nejlépe seděly Tots Bots, jsou i takové jemňoučké, drží hezky kolem nožiček. Později naopak nejlépe seděly Blueberry, a hlavně ještě stačily savostí, zatímco Tots Bots se mohli jít klouzat
Ale na doma na chvilku, pořád dobrý. Navíc jsou stále jako nové a dají se poslat dál, tak v tom člověk nechá minimum peněz.
Ahojky holky, doporučili byste pleny AIO pro novorozence? A co kalhotkove pleny pro novorozence? Chci dávat normální čtverce ale když někam pojedeme tak chci tyto, jde mi o to aby v tom mimi nemělo Mega prdelku ![]()
Jak které, některé jsou dost objemné, ale jo, když z nich nebude celá výbava, hlavně je to fakt rychlé přebalování. Mám novorozenecké i velké Bamboolik, ty malé sedly úplně od začátku a ještě v 6 kilech jsou na prostřední zmenšení, velké používám tak od měsíce. Anavy Easy protékala na první i druhé dítě. Pop-in jsou takovej divnej hybrid, dost objemné a přitom z nich brzo vyroste. Na první jsem mívala ráda Tots Bots.
Kalhotkovky bych brala na novorozence v malé verzi, dobře mi sedne zas Bamboolik, Tots Bots, Petit Lulu byly skvělé, ale průměrné dítě mi z nich vyrostlo na konci šestinedělí.
Já používám sweetmonkey, první měsíc jsem tedy měla jednorázové pleny, než jsme si udělali trochu systém a od jednoho měsíce mám jen ty a spokojenost. Ale chce to vyzkoušet, každému mimču sedí jiné.
@ugluk aha tak děkuju, takže ty osobně by jsi doporučila od bambolik? Já jich chi jen pár, pro chlapa nebo k doktorů nebo tak, víc vzhledem k ceně asi ne. Ty kalhotovky na ně se dávají ještě svrchní kalhotky? No nebo úplně, koupit pár malých AIO a jinak klasický čtverce a pak až ty více velikostní, aby to nestalo tolik? Mě se líbí víc i ty vícevrstvé a i ty kapsovky l, jsem z toho jelen prostě nějaký koupím a pak zbytek dokoupiklm ![]()
@Mytak jo, Bamboolik v pohodě. Pokud bys brala velikost minimimi, klidně z druhé ruky, bývají používané krátce, takže budou neponičené a za dobrou cenu.
Pokud už bys kupovala Bamboolik, zkus na zkoušku pár jejich jader duo, to je takový hybrid podobný vícevrstvé pleně, u miminka se dá skládat na snapku na novosklad jako vv nebo čtverec, a přitom to není žádné extra motání, zvládne to i můj chlap, později už se dává normálně naplocho do svrchňáků.
Jo, přes kalhotkovky patří ještě svrchňáky, ale ty budeš beztak potřebovat přes ty čtverce. Zkus, co ti bude vyhovovat, a pak dokoupíš. Já kdybych měla jet jen v čtvercích, tak se na to vykašlu, jsem na to moc pohodlná ![]()
Ahoj holky, nějaké recenze na látkové plenky, včetně AIO jsou tady , budu ráda, když přidáte svojí. Pokud tam něco chybí, můžete mi napsat, já to doplním ![]()