Lázně, ozdravovna

28414
28.1.13 20:09

Lázně X Ozdravovna

Mám dotaz na zkušené maminky, co mají s těmito zařízeními zkušenosti…

Dnes mi pediatr řekl, že mi může zkusit na dvojčata napsat lázně, jsou pořád nemocná. Ale teď nevím, co je co. Kamarádky známá byla s dítětem v lázních a prý platila jen malou částku za sebe za jídlo. Má kamarádka byla s dcerou v ozdravovně a platila za sebe 12 000. Takže jak to je? Nevíte někdo?

Děkuji, Jana :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19692
28.1.13 20:31

Ahoj, ja jsem davala 10 000kc za sebe a maleho.Oba jsme platili vzdusne a ja jeste jakesik penizky za luzko, za jidlo se neplatilo. Jinak se vsim vsudy nas to vyslo na 20 000kc v tom byly vylety a utrata ;).Jak jsme zadali o lazne, tak uz dopredu se me mudra ptala jestli vim na kolik nas to vyjde, ale v ten moment mi to bylo uplne jedno, hlavne ze to malemu pomuze.Za tyden jdeme o lazne zadat znova ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
28.1.13 20:33

Děkuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3620
28.1.13 21:17

Já jsem byla s dětmi už 2krát a letos doufám znovu. Dětská mi řekla, že by bylo dobré odjet co nejdál od domova. Tak jsem vybrala dětské lázně kynžvart. Za každého jsem platila jen poplatek 100. ( to je taxa i nemocnic ) Nic navíc. Takže nás 3 na den 300. Jinak to jsou jediné dětské lázně, jinak jsou ozdravovny. No ale dětem to vždy pomohlo. Syn je těžký alergik na roztoče a po příjezdu rok nebyl nemocný. Takže za mě lázně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
28.1.13 21:24

Také děkuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
29.1.13 11:24

Já jezdím s dětmi do ozdravovny Svatý Petr, ale prošli jsme si i Janskými lázněmi a Olivovou dětskou léčebnou v Říčanech u Prahy. Jestli chceš, mrkni na http://rodina.cz/…/journal.asp?…

psala jsem tam naše zkušenosti s pobyty. V kostce - lázně, léčebna - pokud máš děti do 6 let, máš doprovod hrazený zdravotní pojišťovnou, platíš regulační poplatky (teď je to 100 Kč za osobu) a někde si připlácíš za nadstandart, ale to je v každých lázních jiné. Jsou tam procedůry. Dřív bylo, že na lázně a léčebnu musíš mít i potvrzení od odborného lékaře (alergologie, kožní…), aby to revizák schválil. Jak je to teď nevím.

Ozdravovna - tam je to založené na klimatoterapii, tzn. chození ven. Procedůr minimum (třeba ve Svatém Petru - jednou za týden cvičení s fyzioterapeutem, jednou se sestřičkami, jednou týdně flétna, ob den inhalace), doprovod si hradíš sama, také se platí regulační poplatky, pokud tedy nemáš zrovna úlevu z jejich neplacení (třeba dávku hmotné nouze).

@taljenka - dětské jsou i Janské lázně, tam je celá jedna budova (Vesna), kde jsou jen děti nebo děti s rodiči. Je trošku oddělená od těch dospělých částí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
29.1.13 11:47

Děkuji, ale asi z toho chvíi upustíme… doufám, že se to lepší samo… možná na podzim nebo za rok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2332
29.1.13 12:45

Kolik roků mají dvojčata? Do jejich šesti let máte nárok na proplacení doprovodu pojišťovnou - samozřejmě musíte platit regulační poplatek 100 Kč deně za sebe i děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
29.1.13 13:58

@Jana Martinková v červnu jim budou tři… a regulační poplatek i za děti? jsem myslela, že ty neplatí nikde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2332
29.1.13 14:16

U lékařů děti neplatí, ale za hospitalizaci platí i děti - ať jsou to lázně nebo nemocnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty