Léčba porodních poranění

7
15.1.12 16:56

Léčba porodních poranění

Jaké máte zkušenosti s délkou léčby,kdy vám vypadaly stehy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1772
15.1.12 17:00

Jéjda, radši ani nevzpomínat :roll: Ještě čtrnáct dní po porodu jsem si sedala jak na křeslo pro fakíra. Doporučili mi rosalgin - omývat, ale asi to moc nepomohlo. Pak se to zklidnilo, ale dodneška cítím jizvu po nástřihu. Ale zase každý je jinak citlivý, takže co člověk, to zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
15.1.12 17:13

Ahoj, já byla šitá docela dost, ale na radu PA jsem si nijak „neulevovala“ žádnými polštářky, nafukovacími kruhy apod.. Prý čím víc budu normálně sedět tím líp se to bude prokrvovat a rychleji hojit.. a je to pravda - 3 týdny po porodu jsem jezdila na koni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
15.1.12 17:19

Záleží na tom, jak moc jsi byla šitá. Já byla šitá hodně. Zakazovali mi sedět ještě týden po porodu a doteď (8 týdnů) to není úplně dobré, ale den ode dne se to lepší.
V porodnici jsem byla týden a domů jsem šla skoro bez stehů.

• Citovat
  • Upravit
1140
15.1.12 17:44

ahoj, já měla u obou porodů moooooc šití :lol:.
Pokaždé jsem rodila jinde a v první porodnici měli Rosalgin napsaný už i na seznamu, co sebou, takže sestřičky k tomu byly velice vstřícné a která maminka požádala, tak jí ránu tím opláchly (vedle sprchy skvělá úleva :D ).
U druhého mi stehy trochu hnisaly, to zase hodně pomohly sedací koupele v řepíku a gel z dubové kůry.
A stehy mi vypadávaly asi měsíc (byť první vylezly asi po 5 dnech).

Jinak v porodnici, kde jsem rodila poprvé, ve sprše při mytí doporučovali na ty stehy hodně tlačit, spíš jako masírovat, že se to bude líp hojit a brzy to přestane bolet. Což byla ukrutná bolest, ale musím říct, že to asi mělo něco do sebe… po šestinedělí jsem nevěděla, že jsem kdy měla stehy. U druhého jsem to nedělala a občas je cítím i po 10 měsících :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5277
15.1.12 17:56

Mě taky kruh nedoporučovali, jizva se prý daleko líp hojí, jak se namáhá, ze začátku to bolelo jako čert, když jsem si sedala, ale pak to bylo o to lepší. Já chodila ‚na malou‘ do sprchy ( strašně mě to šťípalo ), omývala jsem si tedy jizvu několikrát denně vlažnou vodou + lactacydem a tak za 3 týdny to bylo dobrý. Myslím, že masáž jizvy je moc dobrá věc :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
15.1.12 18:16

já byla v pohodě za 3 dny. Oplachovala jsem řepíkem, krásně se to hojilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1149
15.1.12 18:37

Tak já jsem byla taky šitá a snad jenom ten první den jsem trochu cítila a pak už vůbec ani stehy nevím, kdy mě vypadaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
15.1.12 18:39

Byla jsem šitá nahoru i dolů, nijak jsem neléčila, asi 14 dní mi pálilo čůrání, ale do 3 týdnů jsem měla všechny stehy venku. Nejvíc to bolelo nahoru, jako na pyskách, strašný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5154
15.1.12 20:24

Řepík zázrak číslo jedna a dubová kůra zázrak číslo dvě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
15.1.12 20:30

Asi jak kdo. Já raději ani nevzpomínám. Stehy nevypadaly a až jsem nemohla vůbec ani chodit, tak mi je musel vyndat doktor zhruba po měsíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
15.1.12 20:32

Já jizvu hodně sprchovala, klidně i 20× denně a stehy byly do týdne zahojené - tedy vypadané. Horší bylo vnitřní šití, to jsem stehy nacházela ještě za 3 týdny a jizva mě bolí ještě teď a asi ještě nějaký pátek bude. O venkovním ani nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
16.1.12 06:26

Léčbu jsem žádnou neaplikovala, nebyl na to čas. Stehy tuším do týdny, do dvou všechny. Dolů jsem nekoukala, takže nevím, jak to vypadalo, ale co dvou měsíců cítit určitě nebyly, ani to netáhlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
16.1.12 08:19

Řepík rozhodně zkusim,díky za doporučení.Už sem chtěla letět k doktorovi,ale koukám,že je to normální.Moc děkuju dámy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31301
18.1.12 10:43

já byla taky šitá hodně, vnitřní, vnější stehy, nástřih, tržený čípek…
a stehy co si tak uvědomuju, tak vypadávaly v průběhu cca 2 týdnů a sedět sem mohla hned druhý den, i když sem teda musela dosedat opatrně…paradoxně se mi hůř sedělo na měkké posteli než na tvrdé židli, jak jsem tam zapadla asi, tak mi to víc táhlo…
citlivější to bylo tak asi tři týdny, teď jakobych nerodila skoro, jen při některých „akcích“ mě táhne nástřih, např. při vyšetření na gyndě zrcadlama.
jen mívám občas během dne takový divný až bolestivý pocit jakoby v prostoru gbodu, takový jakoby tlak, nevím jak to popsat…a netuším co to znamená a gyndr. se těžko zeptám, když nevím jak jí říct, co to vlastně cítim…průběžně se to zlepšuje, od několika takových pocitů denně pár dní po porodu, do nynějšího stavu, kdy to pocítím tak dvakrát do týdne… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí