Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já když měla koliku, myslela jsem, že bolesti seskrabu zeď… Kam se na to hrabe porod
Jednoduchý test. Stačí se hranou ruky udeřit do místa, kde je ledvina. Pak okamžitě poznáš, jestli je to ledvinová kolika nebo třeba jen skřípnutý nerv. Já se před lety při kolice zakousla bolestí do podlahy, to jsem měla uvolněný kámen. Pak jsem měla v 9 měsíci 3× koliku z masivního zánětu ledvin. Taky mi slibovali, že porod už tak nebolí a k… bolel
. V každém případě mazej ráno k lékaři, není radno si s tím zahrávat. Kamarádka chodila s masivním zánětem ledvin několik dní. A jestli máš špatný pitný režim tak preventivně proplachuj ledviny přesličkovým čajem. Je to přírodní zázrak na ledviny.
To se mi nezdá, ledvinová kolika a odeznít po půl hodině? A vycházející kámen? Děvče, to bys běhala po stropě šílená bolestí. Ledvinová kolika se projevuje nejen bolestmi břicha, ale taky šílenými bolestmi zad, prostě porod, ale bohužel bez té odměny na konci.
Takže za mne ne, nebyla to ledvinová kolika.
@martina.se tak co, je to lepší? já taky tipuju že to bude asi něco jiného..
@reinkarnace píše:
@martina.se tak co, je to lepší? já taky tipuju že to bude asi něco jiného..
@inkakřivák myslím, že jen varování, přežila jsem bez újmy, dneska už ok.. ale včera večer jsem se lehce lekla, no ![]()
@reinkarnace píše:
@martina.se tak tak
hrozný mor.. zpětně jsem zjistila, že 3 dny po sobě pouze energeťák, normální pití vůbec
strašný..
@martina.se píše:
hrozný mor.. zpětně jsem zjistila, že 3 dny po sobě pouze energeťák, normální pití vůbecstrašný..
no…tak to mohlo být opravdu takové zvonění na poplach od toho těla ![]()
@reinkarnace píše:
no…tak to mohlo být opravdu takové zvonění na poplach od toho těla
dám si majzla ![]()
Ahoj holky,
potrebovala bychse zeptat, zda jde predejit nejak ledvinove kolice. Mam zanet mocaku, uz tedy odeznel ale mela bych brat jeste atb, ktere jsem vysadila protoze jsem zacala prichazet o mleko (kojim 3 mesicni holcicku) tak jsm si rikala ze by 5 dni mohlo stacit ale od vcera jsem zacala mit bolesti v prave ledvine, a postupne se zhorsuji ted uz je to v takovem stadiu, ze jsem rada ze jsem rada. picha to v oblasti ledviny, na omak je to dost bolestive ale ja bych rada predesla horsi bolesti (nemuzu si dovolit pobyt v nemocnici). Behem dneska se to zacalo rapidne zhorsovat ![]()
Tak 5dni atb rozhodně nestačí. nemas ledvinovou koliku, ale spíš zánět ledvin.moc nechápu, proč jsi atb vysadila. urcite jsi dostala takové, které se můžou při kojení. ja kojila, měla jsem angínu a atb byla nezbytná. dobrala jsem je! takže upalují k doktorů, než se ti to ještě zhorší.
Ja bych ty antibiotika nevysazovala, ono to ma nejaky duvod, proc se maj brat cely, takle nemaj 100% ucinnost a zanet se muze vratit, kdyz skoncis v nemocnici tak o to mleko nejspis prijdes taky… pokud je to hodne spatny jed radsi na pohotovost at ti neco daj.
@Kriss Tina @reny14 ja prestala atb brat protoze se mi prestali nalivat prsa, jak jsem je vysadila tak se laktace zase pomalu rozjizdi takze to neni asi nic moc dobreho. Zkusim ty atb znovu nasadit a zkusit je dobrat. Na noc si vezmu prasek na bolest snad to zabere
. Ja jsem si nechtela zpusobit nejaky horsi problem, jen jsem nechtela prijit o to mleko. Jsem pitoma no
![]()
@Lencaaaa no tak už si nenadavej. O své chybě víš, tak ji honem naprav a začni antibiotika opět užívat- pokud je ti ale takhle blbě, tak bych tedy šla zítra na kontrolu. Zánět ledvin není žádná legrace! A miminko častěji prikladej k prsu. Antibiotika máš určitě ta, která se smí při kojení a určitě nemají vliv na snížení produkce mléka. Třeba miminko teď méně mléka potřebuje a méně vypije, a tak se tvoří zrovna méně mléka. Nebo máš pocit, že je miminko hladové? Ono to spíš bude v hlavě, ne? Řekla sis, že antibiotika to způsobují a ty nervy zapracuji, to asi známe a chápeme všechny, co jsme kojily.
Tak ať je vše v pořádku!