Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Aja646
Zkus se nenervovat, já mám leidena a pochvala jsem u obou dětí. Mám hodně nepravidelnou MS, u druhého (teď 19tt),jsem na to přišla až někdy v sedmém týdnu.
Doktor by ti to Teda měl napsat hned ale asi ti chce udělat instruktáž.
Tak aspoň hodně pij a držím palce ať je vše v pořádku ![]()
Hlavne klid, tehotenstvi bude urcite v poradku
Ja mam Leidenskou mutaci, jsem podruhe tehotna, take na zacatku (cca 6tt), a prvni tehotenstvi jsem si od 4. mesice pichala fraxiparin (potom tedy clexane). Vsechno bylo v poradku, jen jsem si ty injekce nemohla pichnout sama - vzdycky mi je pichal manzel
Niceho se neboj, na injekce si zvyknes, dulezite je pichat je ve stejnou dobu, aby se ti redila krev spravne. Me ceka pristi tyden gynekologie, a ocekavam, ze me hned odesle na hematologii. O tom, ze mam trombofilii, vim od 19ti, kdy jsem chtela hormonalni antikoncepci, a dr. nejdrive chtela udelat testy, no prasky jsem nedostala ![]()
To nejlepsi, co muzes udelat, je byt v klidu. Ja mam taky strach, uplne sileny, ale snazim se byt v klidu a myslet pozitivne, uz kvuli moji 2lety berusce
Jo, a nezapomen uzivat kyselinu listovou. Budu drzet palce ![]()
Ahoj, u nás v rodině ji má babička, odrodila v pořádku tři dcery jedna z ní to podedila a má též 3 děti. O mutaci se dozvěděli před rokem
Takže neboj všechno bude určitě v pořádku ![]()
Klid, mam leidna heterozyota a na srazlivosti se vubec neprojevuje. Pichala jsem jen prventivne v sestinedeli (ob porody cs z jinych duvodu)