Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Šťastnější asi ne, já jsem spokojená se svým životem. Ale když vidím, že po kolegyni jedou muži, dostává nabídky apod, tak bych si tu pozornost někdy ráda užila taky. A teď neříkám, že jsem škaredá, jen typově prostě neodpovídám ideálu podle mě obecně přitažlivé ženy.
Je to jen nějak depka, lítost, roky přibývají, za hvězdu už nebudu, ale aspoň někdy trochu zazářit bych chtěla, jen pro ten pocit, na chvilku.
si iba v nespravnom pracovnom kolektive, to je vsetko ![]()
a nie je vsetko zlato, co sa blisti.. co za tou pozornostou je, to nevies..
Vsechny jsou hezke, ale urcity typ co se asi musi libit na vyber partnerky.
Mne se asi libi zeny typem mne podobne. Takove ty roztomile, velke oci. Treba jako Mila Kunis, Emma Stone, Shailenne Woodley, Emilia Clarke (po ty jsem vlastne pojmenovala dceru pac jsem si rikala, ze tak i bude vypadat
)Z ceskych treba Tereza Voriskova i Ewa Farna. Proste vim, ze tohle je absolutne muj typ. Takze takovych si vzdy vsimnu spise nez kterekoli jine lec nekdo povazuje spis za ideal Monica Bellucci, Heide Klum, Simona Krainova nebo snad Lela Vemolova. ![]()
Dost jsem tedy pozorovala pri nejakych rande, ze bud jsem neci hoooodne typ nebo naopak vubec a nema to zadnou spojitost s objektivni krasou. Treba mymu tatovi se vzdycky libila Katka Neumannova a vzdycky kdyz komentoval nejakou zenskou ze je pekna tak to byl presne tenhle pro mne zvlastni typ, ktery mi neprijde vubec pritazlivy. ![]()
Jo a kdyz se tu srovnavas s tou kolegyni. Ja mela jednou takovou co byla tlusta, zarudla oblicej jak pulec, blbe odbarvena a neupravena. Ja vedle ni byla nezna vila. Presto se umela vzdy dobre zabavit a uzivat si pozornosti muzu. Jednou jsme na to nejak opatrne zabloudily jako jestli si uvedomuje, ze neni moc pekna. A jeji odpoved: „to vis, kazde zbozi ma sveho kupce terezko“. ![]()
@Prosimklid píše: Čili chceš říct, že je lepší je být ošklivá, protože ta bude mít obyčejnýho Pepíka a nehrozí jim rozvod nebo co? Znáš přísloví „lepší plakat v Mercedesu než v autobuse“. Tohle je podobné - díky kráse si ji pravděpodobně najde dobře zajištěný chlap, pokud s ním bude mít děti a případně i rozvod, vyjde z toho líp než „obyčejná“ žena, která podstoupí to samé - statisticky nemá lepší vyhlídky ta škaredá, rozvod může potkat obě stejně. Rozdíl je v tom, že hezká klidně brzo „uloví“ nového, může dělat spoustu relativně nenáročné práce (sem tam focení, influencerku, nějakou rosničku v telce, moderátorku městského plesu a jiné blbiny). Nevím, kdo vyhrál Miss, ale určitě do roka taková holka vydělá peněz víc (a zřejmě procestuje víc) než nějaká její ošklivá spolužačka ze základky.
Jasně, i rozvod jí budem závidět. Protože je krásná, víc toho vysoudí
I ošklivá spolužačka ze základky může procestovat víc a může být i chytřejší a mít spokojený život. Kdyby platilo rovnítko krásná = šťastná, jak by ten život byl jednoduchý. Všichni frrr na plastiku, udělat se krásnými.
@Mkmkz píše:
si iba v nespravnom pracovnom kolektive, to je vsetko
a nie je vsetko zlato, co sa blisti.. co za tou pozornostou je, to nevies..
Třeba ji rychle ohne vzadu ve skladu, ale doma je zase sama. Rozvedená s dvěma dětma, co jí ex neplatí alimenty. Ale je krásná, užívá si pozornosti mužů a tudíž musí být šťastná ![]()
Já nemůžu říct, že se mi líbí konkrétní typy žen. Vy to tu všichni strkáte do šuplíků - tmavá, okatá, ostré rysy… ![]()
Jsem z toho jelen. Mě se prostě musí ta ženská líbit v obličeji a je mi jedno asi ten typ. Sandra je hezká, ale její hranatou bradu bych brala spíš u chlapa, takoví chlapi se mi líbí
Sofia Loren za mlada je skvost. Má naprosto nezaměnitelný obličej a k tomu ty velká prsa. Gina Lolobrigida to samé. Tereza Maxová opět obličej, který je jen jeden, je krásná. Eva Herzigová krása. Mě se líbí i Kate následnice trůnu. Má krásnou proporci obličeje.
Já jsem barbie typ
modré velké oči. Tmavé obočí i řasy. Výrazné lícní kosti, nos malý pršáček, rty naducané jako jahoda. Do osmy let blond, pak mi vlasy začaly tmavnout. Od dvaceti je zesvětluji. Cítím se ve světlé líp. Od malá jsem tedy typ, ze kterého byli všichni poprdění. Je mi 42 let. Lidí si mě prohlíží se zájmem. Chlapy komentovat nebudu ![]()
Se zájmem okolí žiju tedy celý život. Nějak to nevnímám, dotěrné chlapy jsem se naučila setřást už v mládí. A jediní chlapy, co si můžou dovolit se mnou flirtovat, jsou 75+ někde v marketu. Ale to není samozřejmě flirt, ale to jsou prostě akční dědoušci, co byli ukecaní za mlada a zůstalo jim to. Když mám sebou mamku, ta z toho kvete, že zapřádám hovor s kde jakým dědulou. ![]()
Opravdu nehezkých žen jsem asi dle svých očí viděla málo a nebo se mi stane, že vidím v našem městě ženskou, která mi přijde nehezká s pak jí potkám znova a znova a zjistím, že vlastně jen stačilo si zvyknout na nějaký nesoulad v tom obličeji s už mi přijde vlastně normální nebo dokonce hezká. ![]()
Mojí dceři je 12. Na ní je vidět ten ohromný vývoj té krásy. Není se před očima. Jeden čas byla velmi podobná svému otci. To je klasický typ krasavce s mužskými rysy nebo aspoň za mlada byl. Ale jak dcera roste, je mi prý čím dál víc podobná. Po něm je tedy snědá, husté obočí a řasy a to extrémně a velmi husté a pevné vlasy. Mandlový typ očí má po něm, ale má tmavší oči než on. Ale obličej, nosík nahoru, rty jako jahoda, naducané lícní kosti a bradu už má po mě. Měla ji jeden čas do hranata po něm, ale už se to změnilo. Syn po něm moc není, je typ panenka.
kdybych mu nechala nárůst vlasy, tak je krásná okatá modrooká holčička. Hranatou bradu tedy má.
Myslím, že jak už tu někdo psal, ta krása je o poměru a parametrech obličeje a asi se to fakt dá vypočítat.
@Russet píše:
Jasně, i rozvod jí budem závidět. Protože je krásná, víc toho vysoudíI ošklivá spolužačka ze základky může procestovat víc a může být i chytřejší a mít spokojený život. Kdyby platilo rovnítko krásná = šťastná, jak by ten život byl jednoduchý. Všichni frrr na plastiku, udělat se krásnými.
Ano, i ošklivka může samozřejmě cestovat, může třeba studovat na Erasmu. Myslím, že to vůbec nechápeš - rozvod se asi nezávidí nikomu, nevím, proč tě uráží, že extrémně krásná žena má lehčí všechno - líp si namotá třeba nadřízeného, z chlapů si může vybírat, klidně si najde sponzora, jen díky tomu, že je krásná, líp a rychleji po rozvodu najde nový vztah atd atd. A plastika ti samozřejmě nepomůže, pokud ti chybí rysy a postava, nikdo z tebe krásku neudělá. Může ti něco zlepšit, ale když budeš mít řídké vlasy, oči daleko od sebe a škaredou pleť nebo nadváhu, tak ti úprava nosu a zvětšení prsou zrovna nepomůže.
@Russet píše:
Třeba ji rychle ohne vzadu ve skladu, ale doma je zase sama. Rozvedená s dvěma dětma, co jí ex neplatí alimenty. Ale je krásná, užívá si pozornosti mužů a tudíž musí být šťastná
Jistě, rozhodně je potřeba k tomu dodat nějaké negativa, aby to mělo lepší zvuk a aby bylo jasné, že to není tak jednoduché.
Prostě nemůže být někdo krásný a zároveň mít jednoduchý život nebo nekomplikovaný vztah, vždy musí být do protivky obyčejná žena, která sice není tak krásná, ale zase má doma hodného muže.
@alisekR píše:
Já nemůžu říct, že se mi líbí konkrétní typy žen. Vy to tu všichni strkáte do šuplíků - tmavá, okatá, ostré rysy…
Jsem z toho jelen. Mě se prostě musí ta ženská líbit v obličeji a je mi jedno asi ten typ. Sandra je hezká, ale její hranatou bradu bych brala spíš u chlapa, takoví chlapi se mi líbíSofia Loren za mlada je skvost. Má naprosto nezaměnitelný obličej a k tomu ty velká prsa. Gina Lolobrigida to samé. Tereza Maxová opět obličej, který je jen jeden, je krásná. Eva Herzigová krása. Mě se líbí i Kate následnice trůnu. Má krásnou proporci obličeje.
Já jsem barbie typmodré velké oči. Tmavé obočí i řasy. Výrazné lícní kosti, nos malý pršáček, rty naducané jako jahoda. Do osmy let blond, pak mi vlasy začaly tmavnout. Od dvaceti je zesvětluji. Cítím se ve světlé líp. Od malá jsem tedy typ, ze kterého byli všichni poprdění. Je mi 42 let. Lidí si mě prohlíží se zájmem. Chlapy komentovat nebudu
Se zájmem okolí žiju tedy celý život. Nějak to nevnímám, dotěrné chlapy jsem se naučila setřást už v mládí. A jediní chlapy, co si můžou dovolit se mnou flirtovat, jsou 75+ někde v marketu. Ale to není samozřejmě flirt, ale to jsou prostě akční dědoušci, co byli ukecaní za mlada a zůstalo jim to. Když mám sebou mamku, ta z toho kvete, že zapřádám hovor s kde jakým dědulou.
Opravdu nehezkých žen jsem asi dle svých očí viděla málo a nebo se mi stane, že vidím v našem městě ženskou, která mi přijde nehezká s pak jí potkám znova a znova a zjistím, že vlastně jen stačilo si zvyknout na nějaký nesoulad v tom obličeji s už mi přijde vlastně normální nebo dokonce hezká.
Mojí dceři je 12. Na ní je vidět ten ohromný vývoj té krásy. Není se před očima. Jeden čas byla velmi podobná svému otci. To je klasický typ krasavce s mužskými rysy nebo aspoň za mlada byl. Ale jak dcera roste, je mi prý čím dál víc podobná. Po něm je tedy snědá, husté obočí a řasy a to extrémně a velmi husté a pevné vlasy. Mandlový typ očí má po něm, ale má tmavší oči než on. Ale obličej, nosík nahoru, rty jako jahoda, naducané lícní kosti a bradu už má po mě. Měla ji jeden čas do hranata po něm, ale už se to změnilo. Syn po něm moc není, je typ panenka.kdybych mu nechala nárůst vlasy, tak je krásná okatá modrooká holčička. Hranatou bradu tedy má.
Myslím, že jak už tu někdo psal, ta krása je o poměru a parametrech obličeje a asi se to fakt dá vypočítat.
Dcera je právě taky zatím po manželovi a manžel má jemný obličej, on v mladi vypadal jak Kurt Cobain. Ona je krásná, obrovské mandlové zelené očí, pršáček. Tak doufám, že ji to zůstane a nebude přebírat rysy po mamince. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky,Chci se zeptat, jak se vám líbí typ žen s hrubšími rysy - např. Sandra Bullock, Sofia Boutella, Lucia Moniz. Všechny tmavovlasé, zapadlé očí, spíš širší nos, ale pěkné tělo.
Anonym skrz vzhled, nechci spojovat s přezdívkou a dalším infem, co píši obvykle neanonymně.
Jsem podobný typ, mám nějakou depku. Manželovi se všechny tři líbí, takže mě nepřekvapuje, že si mě vybral.Ale obecně to podle mě hezké ženy nejsou, chybí ženské znaky: velké oči, malinký nos, jemný obličej. Jak je vidíte vy?
Znám jen Sandru, a ta je moc krásná ![]()
@Prosimklid píše:
Ano, i ošklivka může samozřejmě cestovat, může třeba studovat na Erasmu. Myslím, že to vůbec nechápeš - rozvod se asi nezávidí nikomu, nevím, proč tě uráží, že extrémně krásná žena má lehčí všechno - líp si namotá třeba nadřízeného, z chlapů si může vybírat, klidně si najde sponzora, jen díky tomu, že je krásná, líp a rychleji po rozvodu najde nový vztah atd atd. A plastika ti samozřejmě nepomůže, pokud ti chybí rysy a postava, nikdo z tebe krásku neudělá. Může ti něco zlepšit, ale když budeš mít řídké vlasy, oči daleko od sebe a škaredou pleť nebo nadváhu, tak ti úprava nosu a zvětšení prsou zrovna nepomůže.
A víš, že to tak není? Chlapy si klidně může omotat kolem prstu ženská, co je milá, povídavá a sexy a vůbec nemusí být ani krásná, ani nemusí mít postavu modelky. Naopak krasavice, která je protivná, namyšlená si neomotá nikoho. Leckterého chlapa láká holka, co má velký zadek a velká prsa a ne váhu 50kg.
@alisekR píše:
Já nemůžu říct, že se mi líbí konkrétní typy žen. Vy to tu všichni strkáte do šuplíků - tmavá, okatá, ostré rysy…
Jsem z toho jelen. Mě se prostě musí ta ženská líbit v obličeji a je mi jedno asi ten typ. Sandra je hezká, ale její hranatou bradu bych brala spíš u chlapa, takoví chlapi se mi líbíSofia Loren za mlada je skvost. Má naprosto nezaměnitelný obličej a k tomu ty velká prsa. Gina Lolobrigida to samé. Tereza Maxová opět obličej, který je jen jeden, je krásná. Eva Herzigová krása. Mě se líbí i Kate následnice trůnu. Má krásnou proporci obličeje.
Já jsem barbie typmodré velké oči. Tmavé obočí i řasy. Výrazné lícní kosti, nos malý pršáček, rty naducané jako jahoda. Do osmy let blond, pak mi vlasy začaly tmavnout. Od dvaceti je zesvětluji. Cítím se ve světlé líp. Od malá jsem tedy typ, ze kterého byli všichni poprdění. Je mi 42 let. Lidí si mě prohlíží se zájmem. Chlapy komentovat nebudu
Se zájmem okolí žiju tedy celý život. Nějak to nevnímám, dotěrné chlapy jsem se naučila setřást už v mládí. A jediní chlapy, co si můžou dovolit se mnou flirtovat, jsou 75+ někde v marketu. Ale to není samozřejmě flirt, ale to jsou prostě akční dědoušci, co byli ukecaní za mlada a zůstalo jim to. Když mám sebou mamku, ta z toho kvete, že zapřádám hovor s kde jakým dědulou.
Opravdu nehezkých žen jsem asi dle svých očí viděla málo a nebo se mi stane, že vidím v našem městě ženskou, která mi přijde nehezká s pak jí potkám znova a znova a zjistím, že vlastně jen stačilo si zvyknout na nějaký nesoulad v tom obličeji s už mi přijde vlastně normální nebo dokonce hezká.
Mojí dceři je 12. Na ní je vidět ten ohromný vývoj té krásy. Není se před očima. Jeden čas byla velmi podobná svému otci. To je klasický typ krasavce s mužskými rysy nebo aspoň za mlada byl. Ale jak dcera roste, je mi prý čím dál víc podobná. Po něm je tedy snědá, husté obočí a řasy a to extrémně a velmi husté a pevné vlasy. Mandlový typ očí má po něm, ale má tmavší oči než on. Ale obličej, nosík nahoru, rty jako jahoda, naducané lícní kosti a bradu už má po mě. Měla ji jeden čas do hranata po něm, ale už se to změnilo. Syn po něm moc není, je typ panenka.kdybych mu nechala nárůst vlasy, tak je krásná okatá modrooká holčička. Hranatou bradu tedy má.
Tereza Maxová mi teda nepřijde vůbec hezká, zvláštní. Vidím na ni jen ten šílené dlouhý nos. Jinak zřejmě jsi moc krásná, ale nechápu souvislost s tématem ![]()
@Russet píše:
Třeba ji rychle ohne vzadu ve skladu, ale doma je zase sama. Rozvedená s dvěma dětma, co jí ex neplatí alimenty. Ale je krásná, užívá si pozornosti mužů a tudíž musí být šťastná
napriklad..
rozumiem zakladatelke, ale ako tu pisala @Tomie, vo finale je naozaj velmi podstatne, aby si sa pacila jednemu cloveku. tomu pre teba podstatnemu a blizkemu.
taka ta vseobecna pozornost muzov moze byt aj dost prazdna..
@ZuzaM píše:
A víš, že to tak není? Chlapy si klidně může omotat kolem prstu ženská, co je milá, povídavá a sexy a vůbec nemusí být ani krásná, ani nemusí mít postavu modelky. Naopak krasavice, která je protivná, namyšlená si neomotá nikoho. Leckterého chlapa láká holka, co má velký zadek a velká prsa a ne váhu 50kg.
Už jsem o tom psala výše - bez těch protikladů by to nešlo že? Jistěže, když přidáš k obyčejné holce ty pozitiva - že je nenamyšlená a milá, povídavá a bla bla, tak ano, to sedí, ale kdyby měly obě vlastnosti úplně stejné a jedna měla tu postavu i obličej lepší, tak už to tak nebude, že? A nemluvím o žádných modelkách, většinový ideál krásy je pro chlapy postava přesýpacích hodin bez nějaké nadváhy, mladistvý pěkný obličej a dlouhé vlasy. A ano, předběhnu tě - ano, jsou muži, kterým se líbí zásadně krátkovlasé nebo macaté prsatice, ale proto píšu většinový…
@Mkmkz píše:
napriklad..
rozumiem zakladatelke, ale ako tu pisala @Tomie, vo finale je naozaj velmi podstatne, aby si sa pacila jednemu cloveku. tomu pre teba podstatnemu a blizkemu.
taka ta vseobecna pozornost muzov moze byt aj dost prazdna..
Ano, máš pravdu. Podstatný je ten, co ti stojí po boku a udělá ti čaj, když je ti blbě.
A toho mám.
Asi včera nějaký splín, ale tady mě spousta komentářů potěšila.
Ono to jde ruku v ruce - jak se cítím a vidím, tak se „prodám dál“, ale ve výsledku opravdu záleží jen na těch nejbližších.